Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8231 üzenetére
Persze.UD3R-be 4ghz lazán blend stabil volt 1.088v-al,de nyomtam egy 1.072v-ot is,de azt már nem mondanám blend stabilnak.Na de ezt nem is azért csináltam.Ez csak egy matx lap,no meg asus.Na ahoz képest jó lap,persze nem ud3r-hez kell hasonlítani tuningba.Egyelőre 1.088v-on nem akar blend stabil lenni,de a ref-ek itt nem egyszerűek.Majd meglessz,ha meg nem akkor nem.Nem izgat most az alulfeszelés.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8180 üzenetére
Hát azért csak egy matx lap,és nem max fsb-re való.Ez tény hogy tesztekre a giga jobb.Többet bír,meg többet csal.Én végül is jól megvoltam a gigával,meg tényleg az a legjobb tesztre,főleg az ud3 széria,de ez egy nagyon finom,kényelmes lap,de azért bírja ez is szépen a tuningot.
Veled mi van?Milyen cuccal vagy most? -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #8178 üzenetére
Hát ez a turbóV nagyon jó.Képzeld el hogy biosba állít win alól,nem úgy mint az et.Et-nél ugye belőttem valamit ,de újraindításnál ha bementem a biosba az eredeti bios fogadott,de itt nem.Csak lestem.Belőttem a 3.6ghz-t win alatt,úgy hogy bios alapon volt.Mondom okés,itt is megy a 3.6ghz 1.008-körül,megyek a biosba és belövöm ott a pontos feszeket,és az a beállítás fogadott amit a win alatt belőttem.Csak lestem.Szóval ez egy jó újítás az asus-tól,no meg még amit használok azok az oc profilok,ami eddig max 2 volt asusba,de most már azt is 8-at birok elmenteni.Dropp az egyenlő a nullával,ha llc on.Szinte ugyanaz mint amit biosba adok cpuz-be is,de ez M2F-be is kevés volt.Egyelőre refeket nézem majd meg,mert azok nem egyszerűek.Laphőmérséklet 23 fok,úgy hogy tesztelgetek,de az nb és sb is megfelelő nagyon.40 fok körül vannak.Hát azon kívül hogy kevesebb csatlakozó van rajta,semmi más hátránya nincs ennek a matx-nek.Sok újítás van M2F-hez képest,és teccik nagyon.teszt
Persze mint mondtam nemvalószínű hogy max fsb-be csúcsra tör,de nekem nem is kell.550fsb-t néztem vele lazán bírta.Annál több meg nem kell nekem,de nemhiszem hogy ez lenne a vége.A corsair Dominator ramok az ud3r-be 1080mhz-n 8 perf level alatt else indultak,ebbe meg 6-on megy,és végre lehet finoman feszelni.Megvannak a köztes feszek,stb.Biztos lessz majd rossz véleményem is a lapról,de eddig nincs. -
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #8164 üzenetére
Elvileg a 3360-as megy sima lga775-be is. Persze ez nem jelent semmit, x3363-ról nem találni semmit normál lapba
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #8155 üzenetére
Nyehehe, na kösz.
Én se tudtam, hogy miért van, utána máskor is volt áramingadozás, akkor nem csinálta. Amióta van szünetmentes, meg a Corsair van, azóta végképp nincs.
Csakhát ha van valami, és ha 1 pill-re ugye aksiról megy a vas, akkor szépen zúg a táp, dehát ezt annak idején megmondták nekem, hogy előfordulhat.
-
kimi02
őstag
válasz
akoska07 #8145 üzenetére
Na van ugye a ház, megy bele azok a sárga szinű hosszab csavarok, erre megy rá a lap és úgy tudod be csavarozni.És Ide kellenek az alátétek,még nem raktam be az alátéteket nem indult a lap, csak a ventik pörögtek fel és kész.Mikor be kerültek az alátétek rögtön indult a lap és azóta is mükszik amit bzs73-tól vettem. De ki derült közbe , hogy az én lapom valóba nem jó.
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #8147 üzenetére
Én se raktam soha.
Hát..Most ahogy gondolkodtam, ..Nálam is van egy ilyen újraindulós gép. A csaj már a pokolra kívánt..Órákig ok, 1x csak újraindul. Külön-külön meg ok. Végül..(nem fogod elhinni).
A tápcsati és az alaplapi foglalat lazán illeszkedik 1másba és ez okozza. Más: Volt egy fodrász csaj, nála is uez volt. Ott ültünk a gép előtt, minden ok. Másnap újraindulgatott. Elmentem, leültünk a gép elé, kínoztam, semmi. Hazamentem,s jött is a telefon: A gép újraindult. Hazavittem , napokig ment , semmi. Végül kiderült,, hogy amikor a fia játszik a géppel, ő meg lent a garázsukban kialakított kis műhelyében nagyteljesítményű hqajszárító búrákat kapcsol be, az okoz egy minimális feszingadozást, s akkor indul újra a gépe..Na én lépek asszem.
Jó éjt! -
kimi02
őstag
válasz
akoska07 #8142 üzenetére
Amivel az alaplapot fogatjuk be a házba, a csavar és az alaplap közé kell alátét amit adnak a házhoz, és már indul is a lap
Bzs73-tol vettem egy lapot be raktam kopaszon és semmi változás az én alaplapomhoz képest, ujra indulgatás. És jöttek az alátétek , láss csodát indul a gép
De a másik lapomnak nem ez a baja, az sajnos meg halt
-
-
Bagira01
veterán
válasz
akoska07 #8026 üzenetére
Kockáztatok
2 héten belül előreláthatólag így is közel 140k-t adok ki, úh az a +10k igencsak számít, és nem jön vissza egyhamar. Bár hd4890-ről majd lehet lefele cserélgetni a vga-kat. Meglássuk mi lesz. Vga, alaplap és egy új hűtő a héten 80% h lesz, proci meg ram az meg egy nagy ?
A lerágottat úgy értem h nekem is volt elég sok, kiteszteltet meg elvből nem veszek
-
Bagira01
veterán
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7998 üzenetére
Értem én. Megint béna voltam, s nem jól (ill. nem azt) kérdeztem. Nekem az a bajom, hogy kvra eltévedek ott a nyelv miatt, s azt se tudom már néha, hogy merre kolbászolok.
Ma tettem fel Pi-s és dmarkos eredményeket. Hát..Pi-nél [Ment a proci rendesen], de itt a quad..nem nagy szám..(meg van tuti huncutsága is)
Dmarkban meg..1xüen kezdő vagyok, s nem értem én a rafinériákat. Sokan 4,2GHz-es 9550+830/1100-on járó 4870-nel 20-22 pontot kapnak. Én meg..majd 4,5GHz-re húzott q9550+827/1050-es 4870..és csak 17.000 pont..
Mi a dmarkban a turpisság???
[]
(#8003) yolan? Alaplap 20-as és 24-est akarsz, hát majd lóg a levegőbe
-nem értem a kérdést- -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7843 üzenetére
Szerintem felül sem erősebb a Biostar, s a P vs R sem azért aránylik úgy, inkább 1xüen olyat vettek, az volt kéznél. Lényegtelen, úgy is javítok (csak először kerítést..) Majd kiderül úgy is minden. (VTT nálam még 1,38-on volt max.- ezt is sokaltam. 1,32vel a q9400-es haított, többet sose kapott. Igaz, ahogy tom_tol is mondta, ez a proci egyelőre szarik a vcore emelésre, nem az a gyenge pont.
-ha nem jeklentkeznék ...megütött a guta, és van egy halott kutyám..(#7890) No-kia : Játszani akart, én meg porszívózni..jaja! Bement a konyhába, az asztalom 3 telefon. Levette a Nokiámat majd megjelent előttem, szarrárágta és elém köpte.
(#7881) subaruwrc : Megtörtént, szurkoltam, s most is folyamatban van
-
yolan
őstag
válasz
akoska07 #7861 üzenetére
igen, próbáltam, ekkor feljön egy kis ablak, hogy mit töltsön be/mit tegyen, vagy nem ennek kéne bejönnie?
próbáltam régi vinyóra feltenni a bios-t és bekapcsolásnál clr cmos, akkor újraindul (-nia kéne) majd inser-t nyomogatására újra kéne írnia a vinxóra másolt biossal a main-t, de feszt egyik vinyóm se ismeri fel, amit felismer azt meg win alatt nem látom..ilyen 10-20 éves vinyókholnap szétszedem, kitakarítom, clr cmos-re rádugom a jumper-t vagy fél órára, hátha, ekkor az elemet vegyem ki szerinted?
tényleg nincs semmilyen lehetőség, hogy visszaállítsa a backup bios-t? akkor minek van rajta kérdem én? csak ez a rövidrezárós bűvésztrükk?
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7838 üzenetére
Ez egy kis kincs, féltem (még). Persze, ez is meg fogja kapni ami jár neki, de egyelőre azon filózok, miért nem tudom meg se közelíteni tom_tol 1,39V-os eredményét. Lehet, hogy a lap. Alul mindent felülmúltam, de ..felül eddig nem nyerő. A jó az, hogy 24/7-ben alul a lényeg, s azért 1,2v-on 4200MHz.. elég lesz még sokáig.
Ha nem megy felül..kap ez is 1,6v felett oszt csókolom(#7840) hackeeeee:
Jó lesz az! Régen "álom volt2 az 1,2v alatti 4GHz, utána ezt tették 1,84-en, 1,168-on. Lövésem sincs, honnan kerültek elő ezek a 8400-es csodák, de már szégyeltem a topikjukba bemenni, mert csak brutal eredményeket láttam, s bár prájmoltam én 4,6GHz felett is, de alul..soha sehol se voltam. 1,2V alatt tuti jön a 4GHz, ami meg sztem nagyon jó dolog.
-
Blaze71
őstag
válasz
akoska07 #7810 üzenetére
Pont ez az. Ezért nem értettem. Kitöltöttem ma már egy tucatszot úgy dél óta, de nem megy. Láttam Krammerka eredményét is, meg azt is, hogy ma többen töltöttek fel eredményt.
Itt tartok:
Már csak az ellenőrzőszámot kellene beírnom és mehetne.....
Szerk: Beírtam, elküldtem és megint nem jó.
Idáig jutok:
Köszönöm a segítséget. Majd megpróbálom holnap is, meg holnapután is, meg....
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7803 üzenetére
Ok-Ok, megbeszéljük!
Sajnálom a pesti bulit! Én..asszem lassan valóban Szombathely lesz belőle..(#7804) kimi02: "Buta" vagy!
Mi a fene bajod azzal az eredménnyel? Szerintem nagyon jó!
Túl magasak lettek az igények, nulla fesz 10000MHz.( Nem Rád, s nem szó szerint értem) Ez a proci meg valóban őrült, s még hasonlóm se nagyon volt, talán a 2180-as s az utolsó 9400-es. Ja ..és Köszönöm!
-
h.adam.92
őstag
válasz
akoska07 #7778 üzenetére
igen ezt mindjárt gondoltam, kb többet érnél vele ha csinálnál egy új oldalt
de olyan opciók sem lennének rosszak, h max vid szerint tegye sorba, max fsb szerint stb,stb...
még a végén olyan oldalt hozol össze, amit az egész világ ismerni fogszerk.: tom_tol megelőzött.
-
lizakattila
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #7755 üzenetére
Hú télleg. Gyanus volt hogy kevés az ablak.
Picsku.
Annó olvastam az E5200-hoz, ahhoz ott is van az alaplap, hűtő, memória adat.
Na de majd akkor csinálok újra prime-ot, és küldöm.
Nem vid, annál kicsit több, de ha lesz kicsit több időm, akkor tesztelgetem még, és lehet akkor adok inkább több eredményt.
Vid/bios tesztet azt hogy mint? Biosban fesznek annyit állítsak be, mint maga a vid?
-
PapG.
tag
válasz
akoska07 #7699 üzenetére
De, de barátkozom és a 400as fsb-vel simán
Azt hiszem E7200 vagy E7300 lesz, attól függ hogy jó áron holnap melyiket fogom tudni beszerezni.
Talán tényleg mennek a ramok is 900mhz, majd meglátjuk.
Viszont a lap az nem kifejezetten egy tunning lap, gyárilag 800,1066, 1333 fsbt támogat, igaz oda van írva hogy 1600 over clocked. Szóval a 450 az 1800at jelentene már, az ic7es déli hidam már most süt 800mhz-n, na de azt majd kitesztelgetem.
Valszeg gyári hűtő lesz majd rajta, szerinted a e7200 vagy e7300 fog bírni igy is ekkora tunningot hogy a gyári 266os fsb-t fellövöm 400ra, vagy a köré?
(kössz a gyors válaszokat) -
-
PapG.
tag
válasz
akoska07 #7693 üzenetére
Vágom. De biztos hogy be tudok majd állítani 2es szorzót a ramnál?
Csak azért kérdem mert most nem tudok csak 2.66+3.33+4eset. (Gigabyte G31) És azt se vágom hogy akkor most miért nem tudok.. -
PapG.
tag
válasz
akoska07 #7684 üzenetére
Hello! (re: akoska07 + thx)
Azt írod "a ramjaiddal simán lehet használni 1600FSB-n a lapot."
De hogy, ez esetben ha feltolom 400 ra az fsb-t, tegyük fel olyan procim lesz hogy az okés, és akkor valoban a lap is 1600on fog menni de valszeg be se kapcsol majd a gép a 800as ramok miatt. Mert hogy biosban a legkissebb ram-fsb szorzó 2.66, oda legalább 1066mhz ddr2 ram kellene, nem pedig 800as ami nekem van. Vagy tévedek?
Egyébként egy E4600on gondolkodom, mert ott gyárilag 200 az fsb, 300on 3.6ghz lenne a core és 300*2,66=798 a ram, szval ez talán passzolna a konfighoz. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7682 üzenetére
A rajzérzékemet...
(#7685) akoska07: Nagyon helyes! Ma dolgom van, s előbb alul lesegetem a procit (no meg a táblázatot töltöm), de utána ezzel a procival is fel kell írtakoznom, így illik. S olyan hely kellene ahol van színes rublika, lehetőleg sárga, aranysárga... (igények vannak..meg jó nagy pofám, már csak tehetség kellene..)
(#7687) krammerka : Tedd hát barátom!
-lépnem kell, Miskolcon van egy kis melóm (jó 6-8 óra..)
Majd jövök!Sok sikert MINDENKINEK addig is!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #7610 üzenetére
Alig várom, hogy végigzongorázzam a táblázatot..
#7611) tom_tol : Tudom, kitől kell venni
(Hogy Te milyen kulturáltan tudod dicsérni magad
(#7612) bzs73 : Kis etiópom
(#7613) yolan : Köszi! Ma vitték el a volt lapodat,s hiszed vagy sem, valószínű, hogy majd újra Debrecenbe köt ki! -
No-kia
addikt
válasz
akoska07 #7591 üzenetére
hát az én lapom az 1066Mhz-s lapokkal is gondban volt, pláne 4Gb nem megy benne 4*1GB-vel, ezért már megéri, nah lényegtelen, erre van lehetőség ezt kell szeretni,
jövőhét szombaton már remélhetőleg jövök újabb eredményekkel, egy 4,3 v 4,4GHz-t azért szeretnék, vagy esetleg 550 körüli fsb-t
p31 után ez felüdülés lenne
-
yolan
őstag
válasz
akoska07 #7556 üzenetére
ehh, akkor marad az elem ki, 30 perc, elem vissza?
és ha az sem okosítja meg? meg egyáltalán, hogy van ez, hogy megbolondul?
amit elfelejtettem írni és még érdekes, hogy olyan bios beállításokat tölt vissza néha, amiről szó sem volt, 400-as fsb-vel használom, 7.5-ös szorzó mellett, erre ilyen 400*9-es értéket tölt be, illetve az időt és a dátumot felejti el, az egyéni feszeket nem, és semmi mást sem -
yolan
őstag
válasz
akoska07 #7554 üzenetére
nem szokásom kapkodni, szépen recept szerint frissítettem a bios-t, azzal a bios-sal amivel kaptam azzal is jelentkezett a probléma, így nem hiszem, hogy én állítottam/rontottam el a bios frissítést/beállítást. Szészedni max hétvégén, addig meg max nem kapcsolom ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest