- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20597 üzenetére
Én most a 24/7 -es 4500Mhz beállításomat tesztelem. 1,13V mellett. Szerintem ez is tisztességes helytállás lesz ha 4500 -t vinni fogja állandóra. Ez fölött már megindul a hőmérséklet iszonyat mértékben.
Kupak meg marad rajta, nem fogom levenni, annyit nem ér meg nekem pár száz Mhz. -
Jakab66[hun]
senior tag
-
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20554 üzenetére
Én még abban bízom, hogy le tudom hűteni majd vízzel a 4600Mhz -t
és jó volna ha tesztek idejére az 5Ghz meglenne. Kupaktalanítás nálam nem játszik, mert a 3 év garanciát én nem akarom elveszíteni és amúgy is nekem a 45e Ft -os proci az már drágább annál amit megkockáztatnék. Szerintem az én procimmal ez meg is lesz.
-
kovsol
titán
válasz
akoska07 #20515 üzenetére
Nekem még összerakás alatt van a víz a procira, nem lesz nagy cucc, mert csak a cpu -t fogom vele hűteni. Két szimpla radiátor+tartály. Ez még el fog férni a házon belül is szépen remélhetőleg
Egy szimpla radi még elbír vele 4.4Ghz-en de már elég meleg így. Ha meglesz akkor jövök majd eredményekkel.
-
válasz
akoska07 #20504 üzenetére
Mért beszélgetsz te az ellenséggel?
(#20505) akoska07: Vicc volt, hogy lassú, piszok gyors ez a proci!
Tudom, hogy nem ES, azért is kérdeztem, hogy RC4, (amiből látszik, hogy tudom, hogy nem legújabbad van fenn az RC3-al) nem mutatja-e a fogyit és rendes proccként.
Rossz a megfogalmazásom talán, azért az elbeszélés egymás mellett?
Amúgy mi történt a R2X-eddel? Az i7 920-at láttam eladónak, de a lapot nem. -
Jakab66[hun]
senior tag
-
-
-
válasz
akoska07 #20461 üzenetére
Ha nem mondasz árat, akkor mutatok ilyet blőőő
, personal best eredményem, gagyiléggel (tx3 szintű xigmatek):
Meg egy ilyet, szegény Asus Maximus IV Extreme-Z lapocskám sír ez alatt a proci alatt, de már így is visszatermelek az MVM-nek.
És mivel most így belejöttem a linkelgetésbe, ezt ismered? Kivégzi TP I45-nél a vdrop-ot és a vdroop-ot is. (Én megcsináltam az enyémnél és egy általam javítottal is, mind2nél hosszútávon stabil, hatásos maradt). Az a genya lap 47mV-ot dropolt biostól load-ig, a drop mod-al 3mV-ra csökkent! -
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20453 üzenetére
Faxa kis lap. Nézegettem én is a Biostar lapokat, visszahúz a szívem nekem is.
De mutatok valamit: LINK
Egy ilyet kaptam ma, hoy próbáljam ki, működik-e. Besz..rás, de működik.
16Mb ram, 540Mb HDD, asszem 486-os cucc. Beépített nyomtató... stb.
Tiszta komoly. Egyik kollégám kukázta, szó szerint. Már ki volt dobva. -
jano_77
nagyúr
válasz
akoska07 #20367 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, de az Intel Dual Core tuning topik sajnos úgy néz ki, hogy halott.
Az alábbi konfigom van jelenleg:
Gigabyte GA-P35-DS3, Intel Dual Core E2200, ATI Radeon HD2900Pro 512MB, 2x1GB Super Talent és 2x1GB Kingston HyperX DDR2-800MHz, 250GB Seagate Barracuda, FSP BlueStorm II. 500W, Arctic Freezer Pro7 proci hűtő.Próbáltuk egy barátommal húzni a procit, de akármilyen beállítást is adtunk meg neki BIOS-ban sajnos mindig újra indult, de az alap beállítással. :-(
Mi lehet a gond? Esetleg az eltérő márkájú RAM-ok?
Köszi előre is a segítséget
Janó -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #20342 üzenetére
Nem volt jó a link..szerk:
@yolan: Remélem így már jó!
Tudom, hogy nem nevezhető hivatalosnak, de csak mutatásból csináltam a képet annak, akitől vettem a procit.
De kevés volt Neki.. Hazajöttem, bekapcskor nem röffent a gép, szal 1,3V az alja, mondjuk még lehet, hogy az 1,275 még elég lenne neki, azzal most nem volt kedvem szenvedni, de a félóra prime megvolt vele.
A következő cél, h így 1,3V-n megnézzem, hogy meddig megy a proci.
-
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20317 üzenetére
Hali!
Egyelőre mehet ez a MaxOC kategóriába, hogy ott is legyen valami.
-
Nauda
tag
válasz
akoska07 #20297 üzenetére
Prime95, memtest, meg 3dmark 11 is futott rajta amióta fagyogat. Semmivel nem ütköztem problémába :S
Na megnéztem bios-ban mi mennyi feszt kap:
amit én anno átállítottam: 16x200 -ról 17x200-ra emeltem
Az alábbi értékek meg maradtak gyári beállításon. Kiírtam mindet, nekem nem sokat mondanak
CPU voltage: 1,4 V
NB Frequency Multipler: x10,0
NB Voltage: 1,1V
Memory Clock: 800 MHz
DRAM Voltage: 1,659 V (Auto)Chipset settings:
HT Voltage: 1,2 V
mGPU Voltage: 1,146 V
SB Voltage: 1,1 V
CPU VDDA Voltage: 2,56 V
PCIE VDDA Voltage: 1,81 V -
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20198 üzenetére
SuperPI képet pótoltam mail-ben. Az előzőben véletlenül a thubmail-es képet csatoltam.
A 4,7G-s eredmény még nem is a listára készült, de köszi, hogy felraktad. Majd pótolom/javítom.Szerk: a 2. és 3. tesztnél a feszültség értékeket nem lehetne úgy módosítani, mint a többi táblázatban? Tehát mondjuk 1,15-1,3v a harmadik pedig 1,3v+. Mert így elég sok "lépésköz" kimarad. (Lehet, hogy Te is így gondoltad, csak nem így van beírva a táblázatba.
)
-
lizakattila
senior tag
válasz
akoska07 #20175 üzenetére
Köszönjük szépen!
A SuperPI meg különösen jó ötlet volt.
Egyetlen apró észrevétel. Az 1,1v az nem lesz egy kicsit kevés?Ezen a feszen kb a gyári turbo órajelre képesek ezek a procik. Tehát szerintem itt olyan 3,7-3,8GHz-et tudnak. Én személy szerint örülnék helyette egy 1,15v körüli opciónak. Aki ott megcsíp egy 4G+ órajelet, nah az már szép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest