- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
BlackSwan #20421 üzenetére
Én is hozzátennék 2 dolgot.
1: A PCI Express frekit (ha van állítási opció) le kellene fixálni, a gyári értékre. (ha jól rémlik 100mhz.)
2: Prime, meg orthos nem kell, hogy egyszerre fusson. Szerintem elég magában a Prime95.szerk: amúgy, nem lesz az rossz eredmény. Nekem az E7500 nem képes ilyen alacsony feszen ekkora frekire.
-
lizakattila
senior tag
válasz
BlackSwan #20419 üzenetére
Elsőként a memória szorzóját (System Memory Multiplier) állítsd olyan értékre, hgoy az alatta lévő érték minnél közelebb legyen a 800-hoz. Ez a memória órajele és lehet azok nem bírják az iramot.
Valamint a feszeket állítsd be manuálisan a mellettük lévő értékekre.
A cpu vcore mehet 1,25-re, illetve az MCH-ank is adhatsz 1,2v-ot (mindezt persze csak ha rendesen tudod hűteni).
Ilyen beállítások mellett kezd el emelni a a Frekvenciát. Én így kezdeném, megnézném, hogy ilyen fesz mellett, mondjuk mnnyit megy a cpu, ebből már lehetne következtetéseket levonni.
(Remélem nem írtam nagy hülyeséget és jól emlékszek még vissza a 775-ös tuninra.) -
-
-
válasz
BlackSwan #20408 üzenetére
Háát ezt így, idle, terheletlen állapotban megmondani nem nagyon fogjuk tudni.
Egy olyan képet linkelj kérlek, ahol fut egy cpu-z CPU fül, egy cpu-z mainboard fül, egy CoreTemp és egy Linx nevű progi úgy, hogy ráböktél előtte a start gombra és ha megjelent 4-5 sor a Linx-ben, akkor csinálj egy képernyőmentést, hogy minden látszon a képen.
Azután tudunk mondani okosabbat kedves FeketeHattyú.
Ja, ez elég gyaszera eredmény, ha az őszintét kérdezed (de ez nagyon nincs még kimaximalizálva szerintem). Ha a bíztatót, akkor nem is rossz, megy az még feljebb is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged