- Google Pixel topik
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Közeleg a Fairphone 6 első főverziófrissítése
- Magisk
- Megmutatta a Nothing a Phone (4a)-t, jól látható az átrendezet Glyph
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elmentünk fotózni a Xiaomi 17 Ultrával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
hát igen, én is nézegetek utána a dolgoknak, és több helyen is láttam hogy nagyon gyorsan haldogálnak az új 45nm-es cuccok
eddig úgy néz ki hogy a 65nm valahogy "stabilabb" cucc, mint az újak.
úgy látszik most is igaz, hogy attól hogy új nem mindig jobb.
így ezekután úgy látom hogy ennek az egész 45nm-nek még igencsak ki kell forrnia, mert ez még nagyon gyerekcipő. mert nagoyn jól mutat hogy keresztbetettek az AMD-nek hogy elárasztották a piacot, de lehet hogy nagyrészt szívás lesz a "kapkodás".úgyhogy most nagyon úgy néz ki hogy mégse cserélek, amire az E6750 kell, arra bőven-bőven megfelel, és ráadásul még stabil is.
majd március-április környékén visszatérek a vásárlásra
addig meg ha esetleg sikerül egy jobbfajta lapot szerezni, akkor kihúzom a szemét is ennek
booz : első lépésben iktasd ki az asszonyt a gép környezetéből. aztán imádkozz hogy helyreálljon a rend.
na most nézem hogy neked is elszállt a 8400
na mostmár csak azért se veszek 
mod : meg azért majd szólj hogy merre dobálod, jó lesz az nekem, úgyis akarok a kád mellé is egy gépet, hogy ott is ONLINE legyek

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
amúgy mostmár én is ezen agyalok amin te.
mert lehet hogy mázlim van és menni fog rendesen úgy ahogy szeretném, de lehet hogy annyit se fog menni mint az E6750.
akkor tuti kötél, vagy agyonlövetem magam hogy hogy lehetettem ekkora marha.mert én lesz@rom hogy 6MB L2 cash meg 45nm, ha nem megy annyit mint a mostani

a hőfok meg rohadtul nem hat meg hogy most kevesebbet fogyaszt és ezáltal kevesebb a hőmérséklete is, mert amikor szét akarom húzni az agyát, akkor úgyis terasz lesz, amúgy meg amit bír maxra alapfeszen.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
nincs fent XP, és ahogy a hirdetést nézem , E8400-am se lesz még egy darabig, mivel nem tudom időben eladni az E6750-emet
a megrendelésemet is visszamondtam, találtam egy másik srácot aki elviszi majd helyettem, úgyhogy nála fog kikötni
úgyhogy még várni kell egy kicsit amíg megdöntöm az eredményedet. de ami késik nem múlik.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Larry303
üzenetére
nyugi, én sem ennyire hajtom ami lent szerepel.
az a vége, ott már egyáltalán nem lenne stabil Prime eredményem.
A FIZIKA NAGY ÚR - ez így van, teljesen egyetértek

....hogy csinálni kéne azt amihez szemmel láthatóan nem ért...ill figyelmeztettem a lehetséges következményekre, mert sztem azzal sem volt tisztában...
ezzel is maximálisan egyetértek

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
na itt vannak a képek, sztem mindent megmagyaráznak

3000MHz (6x500FSB) - 1,416V --->> 49 fok
3500MHz (7x500FSB) - 1,416V --->> 59 fokés még annyit a proci élettartamáról hogy kinyírható hosszútávú magas fesszel, de az nem 1-2 év alatt következik majd be sztem, mivel egy ilyen cucc élettartama jócskán 10 év felett van

Larry303 : angol ennyire nem megy
német szak !!! -
Zé_Mester
őstag
válasz
DeadMeat
üzenetére
lehet hogy rosszul fogalmaztam.
tegyük fel van egy proci ami megy 8x500FSB-t 1,6V-tal. ezen a sebességen lesz X fokos
ha ezt a procit 7x500FSB-n fogom hajtani ugyanennyi fesszel, akkor érdekes módon a proci kicsivel hűvösebb lesz,pedig ugyanazt a feszt kapja,csak épp 500MHz-el lassabb lesz.
ebből csak annyit akarok kihozni hogy nemcsak a fesz számít hanem az is hogy milyen magas órajelen kapja az adott feszt.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
valójába nem az 1.625V-tal lenne a baj, hanem azzal hogy mindezt 4GHz felett.
mert lehet ennyi fesszel is 24/7-be hajtani, mert mire a proci megunja, addig már rég túltesz rajta a 4. gazdája is. igaz megfelelő hűtés és házszellőzés mellett elég necces ez az egész. de sok sikert én nem vagyok semmi rossznak az elrontója, de azért néme alaptudás és konyítás nem ártana a dolgokhoz, mert ilyet bevillantani hogy nem megy 9x500as FSB-t, ház bocsi de ez tényleg KO. nem hiszem hogy lenne olyan E6850 ami csak így pöccre menne ennyit.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Grof-Zero
üzenetére
van egy ötletem mit lenne célszerű csinálni.
beállítod a procit mondjuk 9x400FSB-re. ramokat leveszed 800-ra hogy ne az legyen a korlát.
és mondjuk +5FSB-vel megnézed hogy mennyit bír maxra a proci.
ha esetleg win beröltés közbe kifagy, akkor az nem azt jelenti hogy nem bírja, mert lehet hogy kevés neki a fesz. ilyenkor emelsz egy kis feszt, és ha úgyse akkor emelsz még egy kicsit.
és ha így se megy, akkor sajna az lesz a vége. de nem hinném hogy 9x500at menni fog neked, mert az már elég durva lenne, és ott már igencsak bele kell nyúlni az 1,6V feletti értékekbe.
sztem 4200 körül lesz valahol a vége, és már ott is 1,6V körül vagy felette.próbáld ki, rendkívül időigényes, nem csak így megy, hogy most 9x500 és akkor had szaladjon
sok sikert
-
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
semmi sem tetszik !!!!!!!!!

1 - nem tetszik az hogy nem viszik el ezt a sz@rt tőlem, pedig amikor nem akartam eladni, akkor megkérdezték leegalább 5-en hogy nem-e eladó.
2 - továbbá az se tetszik hogy csütürtükig el kellene adni, mert akkor nem lesz E8400 és akkor rohadt pipa leszek.
3 - továbbá az se tetszik hogy úgy baráti szeretetből nem mondod azt hogy :
Ok haver, legyél boldog, megveszem tőled !!! (de ez vonatkozik Skizz-re is)

úgyhogy utálok mindenkit
mert így most mindenki az ellen van, hogy nekem ne legyen E8400

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
óóóóóóóó hoooogyyyyyyyy ................... wááááááááááááá
jobb is hogy nem itt laksz a közelbe (hála a magasságosnak
), mert kinyomtatnék vagy 100 példányt a hirdetésből, és megetetném veled
akkor nem sok sikereznél itt nekem

Laraxior : nekem se megy rendesen a SpeedFan, úgyhogy nem vagy egyedül

-
Zé_Mester
őstag
miért is reméltem hogy majd IGEN-nel válaszolsz

subaruwrc : tudom tudom : jó látni ahogy szenvedsz. gondolom ez lesz az esti megnyulvánulsáod
de nem adom fel. valahogy csak sikerül valamit összehozni 
Anthony28 : csak nem. de ha elbolrul az agyam akkor minden lehetséges.
de vigyázni fogok rá. nyugi.
majd a precíziós eszközökkel bírom jobb teljesítményre : FELX & KALAPÁCS

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
lehet hogy nekem se lesz hosszú életű az E8400.
pláne ha kifogok valami szar példányt, ami nem megy 3800 fölé, mert akkor összetöröm.
nekem is kijárna már valami 4 magos űberállat proci.
ennyit megérdemelnék !!!!
szerintetek is, ugye???

subaruwrc : este megdöntöm, ha meggebedek akkor is

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
hát látod, ez van amikor egy értelmes, jólnevelt, okos ember (ez mind én vagyok) bekerül egy ilyen közegbe, mint a szépszemű és a csúnya szakállas-szemüveges pali
na de mindegy, az orvosom azt mondta hogy neten még nem terjed ez a fajta betegség, úgyhogy védve vagyok
am néha már nekem is fáj ez a sok marhaság
Skizz : Pedig most 200+fa/h tarifával rendel, érdemes kiprobálni
Jónéni, húzogathatjátok a procit

megoldható hogy ne fürgyöön leeeeee ????szeretem ha ............a proci egy kicsit
(na jó, takarékláng, de persze úgyis belerángat majd a rosszba subaruwrc vagy skizz barátom
) -
Zé_Mester
őstag
nekem hála az égnek nem volt ilyenre szükségem, mivel
- normális vagyok, megmondták a hangok is

de valóban igaz hogy ráférne már a kicsikocsira egy nagyszervíz, meg egy olajcsere

Laraxior - ajd neki nyugodtan. 1,6V-tal mennie kell 8x500-at.
de kérdezd meg szépszemű kollégát, ő meg tudja neked mondani hogy mennyi fesszel mennyi lesz a max órajel és hogy milyen meleg lesz akkor.
csak bártan, szívesen válaszol majd (mondd meg neki hogy én küldtelek
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
dehogy is, beb@szna.
akkor beadnék egy pályázatot hogy az ÉMÁSZ irasson a nevére

az csak teszt erejéig volt, nem tovább. de jól érezte magát, kemény 3 fokos volt ( a proci
) a levegő hőmérséklete olyan -4-5 fok volt, de lehet hogy kevesebb
itt van róla kép :
8x520FSB - 1,7V
SuperPI - 4160MHz -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
jáááááj egyem a leked, már azt hittem hogy megharagudtál.
E8600 - hát hogyne, eszednél vagy ??? addig megbolondulsz a mostanitól és úgyis veszel majd valamit. majd ha szarul megy az enyém akkor neked adom.

a kérdéseim elől meg ne keress kiskaput, igenis válaszolj rá. tudni akarom.
másnak is szoktál válaszolni, igenis követelem hogy mondd meg nekem is
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Zé én vagyok idegbeteg? te is idegesítesz ám

mondom hogy az vagy
kérdezhetek valamit ? szerinted a leendő E8400asom mennyit fog menni 1,4V-tal ??? és milyen meleg lesz??? és ha hosszútávon annyi feszt adok majd neki akkor mennyi nappal csökken az élettartama ???? nem lesz neki káros ???

Laraxior : jaja, ONLINE-be jön a nitró
jól megy mi???

Tán nyűgös vagy?
- hagyd rá, egy idegbeteg.
majd megnyugszik 
-
Zé_Mester
őstag
válasz
BerenyiI
üzenetére
látom iránytű használati alapismeretek = zéró
már meg ne haragudj de C2D Tuning topicba ilyet bevillantani hogy 3D tesztprogi
.....háttt no comment.nade áruld el mire gondolsz, mégis mi kellen. hamár ittvagy segítek
(persze csak ha tudok
)subaruwrc : meg ne szólalj, csak szúúúúússszzzzzzáááááá és mélylevegő
-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
sztem nem kellene ennyire megilyedni, mivel ha ésszerűen végiggondolod akkor 66 fokról 1s alatt nincs az a proci ami 100 fokra felmelegedne.
egyszerű bug-ról van szó, amit valszeg az Orthos okoz, de lett szólva korábban is hogy ott az a rohadt Prime95, az nem csinál majd ilyet. nem értem mit kell ezen agyalni

próbáld ki, azzal nem fogja csinálni
subaruwrc : naja, ennyi

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
apropó. találtam egy korábbi beszélgetést ahol C2D procik tuningolhatóságáról volt szó.
íme :
Kérdés : - annak mi értleme van ,hogy 1,7V-t kaphat, az már átütési fesz ,nem?Akkor meg kuka?!
Válasz : - en lattam 1.9 volton uzemelo kentsfield-et is..
Kérdés : - Léggel gondolom egyből (de legalábbis nagyon hamar) megpusztulna 1,9 V-on. (Nem tudom, a hővédelem esetleg még megmentheti-e ilyenkor az életét...
)
Mindazonáltal mi az általános tapasztalat? Komoly léghűtéssel, ill. vízzel mekkora az a feszültség, amit tartósan (néhány évig) elviselnek ezek a CPU-k?
Válasz : - nemhalna meg 1.9 volton.. azonnal lekapcsolna, ahogy elerne a 100 fokot..
szerintem 1.6 volton is lehet hajtani levegovel (en is ezt teszem)
a válaszokat westlake írta, akiről úgy tudom hogy látott már sok szépet és jót.úgyhogy én továbbra is úgy vagyok ezzel az átütés dologggal hogy "hiszem ha látom" (persze ne a saját gépemen
) -
Zé_Mester
őstag
amikor a szobába teszteltem akkor 8x508FSB-ig jutottam, de ott is adtam neki 1,7V-ot, igaz akkor még nem volt meg a VMod, de akkro is kapott sztem 1.678V körül.
és asszem akkor még nem az ASUS hűtő volt, hanem a gyári szar.
és mégse lett semmi baja.az 1,6V meg azért nem 1,7V, mert most jöttem rá hogy az E8400-nak nem 1,35V az alapfesze
namost ha arányosan akarom a feszt állítani az E6750-hez képest akkor az 1,6V körüli érték kb olyan lesz mint az E6750-nek az 1,7V 
Skizz : Én se értem. Szerintem még elég ép volt a procin a burkolat, és túlélte.

na te mostmár ericc a géptű el, mert ez már fáj

-
Zé_Mester
őstag
most mibajotok van velem ?????
a világon senkinek nem ártok
néha elmondom a véleményem, de tudom hogy úgyis igazam van
erre te is meg Szépszemű autós barátom is csak bántotok. jól van bazzzz, mostmár nem fogom hagyni magam. --->>> gyurmák 
kicsikocsi : neked nem kellene már aludni ??? sztem már nagyon késő van NEKED!!!!
amúgy nem értem ezt az átütési fesz dolgot.
amikor teszteltem az E6750-emet akkor is mindenki írta hogy úr isten 1,7V-ot hogy mertem adni a procinak meg ilyenek. kérdezem én : mi baja lehet ??? max annyi hogy felmelegszik és szépen lekapcsol a lap. ez az átütési fesz nekem amolyan tartsuk rettegésbe a felhasználót storynak tűnik.
merthogy 65nm-en 1,6V felett van ez a jelenség, akkork kérdem én hogy valós 1,7V-tak miért nem történt semmi ??? WIN is felállt, PI lefutott.
hogy 45nm-en mennyi ez a bizonyos átütési fesz, azt nem tom,meg őszintén szólva nem is érdekel, de azt tudom hogy ha oda fogok kerülni, akkor az is meg fogja kapni az 1,5 - 1.55 - 1,6Vot. (így szépen sorba hogy szokja). aztán majd lesz valami, de az E6750 után sztem hasonló vaklárma feeling lesz csak
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
hát az én E8400-asomnak még így előre üzenem, hogy amennyiben nem hajlandó 4500-at menni (legalább) akkor jobb ha el se indul felém, mert nekifutásból vágom pofán.
na de most komolyba
: kíváncsi leszek mit fog alkotni, az tuti hogy kicsivel hűvösebb lesz mint a mostani E6750-em, márcsak abból is gondolom hogy 45nm.
meg az tetszik majd az egészbe hogy mostmár a Deluxe is le tud adni 1,7V-nál egy kicsivel többet a procinak : ~1,725-1,740V-ot, úgyhogy kíváncsi leszek mit fog alkozni a kicsike
de majd úgyis teszek ide képet
(csak már lenne itt
) -
Zé_Mester
őstag
tövig

TÁJÉKOZTATÓ FELHÍVÁS !!!!!
mielőtt bárki megkérdezné hogy meddig lehet húzni a procit, meg mennyire érdemes, meg hogy nem árt-e neki, hogy xy fok felé megy, kérem külön írjanak privit Szépszemű kollégának (kicsikocsi-rally-team--->>subaruwrc)is , és akkor ő szívest örömest segít. addig én elmegyek veszek narancsot így előre is
Megértésüket köszönjük !
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
ennyit szerintem simán elvárhatsz tőlem
tudod hogy mennyire sz...... szóval érted
na de hogy a modik ne b@sszanak ki mert csak offolok, itt egy kép.
ma készítettem. szobában történt, ASUS Silent Square Pro hűtővel.
sztem egész komoly lett (mármint a fesz-hőfok értelemben) -
Zé_Mester
őstag
jézus anyám!!!!!!
600as FSB azért nem kicsi, léggel meg nagyon komoly. űberbrutál cucc. gondolom nem a sarki zöldségesnél vetted

he Napsugár!!! (subaruwrc, vagy szépszemű, mitbánom én
mééé teszed tönkre a vérnyomásmérőt ???? elhiszem hogy neked már úgyse kell, de azért gondolj másokra. pl ajándékozd el, mert akik ezt olvassák garantáltan szükségük lesz rá
(de ha gondolod, csak szólj, segítek meghúzni a csomót
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
végre valakinek. korábban gondolkoztam rajta én is hogy jó lenne beírni,de nem tettem, mert a10 újjamat is elátkozták volna ha ilyet beírok.
nem arról van szó valóban hogy lusták vagyunk segíteni, de emberek!!! ha annyit írnak ide egyesek hogy nem megy a tuning, plít help, attól még senki nem lesz okosabb, mivel azt se tudjuk hogy mi az ami épp nem akar menni.
úgyhogy nem ártana akkor a fáradtségot venni és leírni a problémát, nem csak ennyit befirkantani aztán várni a szebb jövőt, mert így nem fog menni.
hsz gyűjtögetésre nagyon jó, mert utána úgyis kell még egyszer írni, amikor megkérdezik hogy mi nem megy, de ha lesz +10 hsz-ed akkor még a gép nem fog egy mhz-el se többet menni, mert még mindig csak arról lesz szó, hogy mi van beállítva, milyen bios....blablabla.
úgyhogy örülök hogy beírtad ide, itt volt az ideje.
polo20 : a kingmax ramok ismertek arról hogy utálják az alacsony időzítéseket, úgyhogy a 4-4-4-12 sztem villámgyorsan felejtős. fesz 1,95V-2,05V között maradhat 1000MHz-ig, de 5-5-5-15-be. gyanus hogy ezért nem megy rendesen. állítsd át, utána sztem mennie kell.
qMAGICq - A ram timing jó.
dehogy jó, így az életbe nem fog szerencsétlennek stabilan menni

-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
ha gondolod megveheted tőlem, adok hozzá dobozt meg becsomagolom valami díszes papírba, meg teszek rá masnit
1.5V-tal még nem tom mennyit megy, mert most tesztelgetem hogy mennyire stabil 1,41V-tal 3600-on.
de megyek szépen felfele
subaruwrc : nem bírná ki a búrád ha egyszer nem szólnál valamihez, mi ??????
atilius : melyik CPU-Z -t használod ??? mert elvileg szépen ki kellene írnia, hogy mennyi az aktuális fesz. nem értem miért nem. ha esetleg nem a legójabb lenne fent, 1,43 akkor azt tedd fel és akkor jó lesz minden.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
általába Orthost 9-es prion tesztelnek.
meg ne kérdezd miért, vannak tőlem sokkal okosabb emberek akik tudják hogy miért, én halgatok rájuk, redd ezt te is
ui : én is 9-es prion teszteltem tegnap, és mellette MSN, Winamp meg Mozilla--->> PH ezerrel ment

BerenyiI : próbáld ki. ha nem változik semmi, akkor letörlöd, és ennyi.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
BerenyiI
üzenetére
megoldható a probléma.
amennyiben van szép 2B vagy 5B-s grafitceruzád már meg is van oldva.
CPU Voltage - Pencil MOD!!!
a sárgával bejelölt kis apró izét szépen besatírozod.
utána amikor belépsz a BIOS-ba, van egy olyan rész hogy Hardware Monitoring. na ott szépen kiírja hogy a proci mennyi feszt kap (VCore).
ha esetleg még mindig kevesebb lenne, mint amire be van állítva, akkor megint megpiszkálod a cerkával. közbe mehet a gép , de csak óvatosan, csak azt az 1 részt satírozd.
közbe ha figyeled a monitort akkor látni fogod, hogy amint idaérinted a cerkát változik majd a fesz kiosztás. ha ügyes vagy, akkor még a beállított értéket is túlszárnyalhatod.
PERSZE CSAK SAJÁT FELELŐSÉGRE !!!!, de mondjuk nagy bajt nem csinálhatsz, csak ha nagyon elpancserkodsz valamit, ha esetleg félrecsúszik a cerka, akkor megfagy. de akkor meg reset. és ennyi. megy minden tovább.nekem is ilyen lap van ezért tudom. én tegnap csináltam meg, és annyira jó lett, hogy 1,40V helyett 1,426V-ot kap a proci.

sok sikert, nem kell besz@rni, menni fog !!!
Csak ügyesen !!!! -
Zé_Mester
őstag
jólvan na, tudod hogy értem

már nagyon megbarátkoztam a gondolattal hogy egy E6850 fog itt dübörögni.
de mondom : nem életbevágó hogy most lecseréljem. ha nem megy el, akkor marad és ennyi.
a vicces árakra meg ...... hát csak annyit hogy akkor meghagyom, más meg vegyen olcsóbban teszteletlent és akkor vagy megy ennyit vagy nem
(DE REMÉLEM NEM !!!!
) -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
még gyurma, na majd jól megfejellek te kis szépszemű

amúgy érdekes dolgok alakultak ki most : (tudom hogy tehetséges vagyok és persze szerény) szóval sikerült belőni a lapon a VMod-ot. mostmár nem ugrál össze vissza a fesz, hanem FIX, annyi amennyi be van állítva.
sőt : megtaláltam azon a kis baszáson azt a pontot, amelyen már nem annyit ad amennyit beállítok hanem mégtöbbet. úgyhogy gondoltam így lesz a legjobb ha több feszt ad le.
példa kedvéért :
- BIOS : 1.3500V
- IDLE : 1.3840V
- LOAD: 1.3840V
úgyhogy ez most ígymarad, rohadt boldog vagyok, hogy ez most így megy, pedig délelőtt már azt hittem darabokratöröm az egész alaplapot
köszi szépszeműnek hogy segített, mélküle is ment volna, de muszály mindenbe beledumálnia

-
Zé_Mester
őstag
válasz
qMAGICq
üzenetére
1,5V nem fog neki ártani, úgyhogy akár maradhat is így. de lehet hogy kicsit kevesebb fesszel is menne ugyanennyit. sztem nézd meg, pár fokot segíthet.
nekem most 3400-on megy a cucc 1.32V-tal Orthos teszt lassan 1 órája megy és eddig teljesen stabil (közbe msn, winamp, net, stb..) egész korrekt.
és max 51 fok a 2 mag.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
átlag 7x450 megy nekik, de a jobb példányok mennek 500 FSB-t is.
FPO most nem megy fejből, majd subaruwrc kolléga kiegészít
de ha kicsit több pénzed van, akkor itt PH-n apróba már egész korrekt áron van néhány E6750-es cucc is. sok sikert hozzá.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
BerenyiI
üzenetére
kérdés : mennyi feszt kapnak a ramok ???? mivel kingmaxom van, így tapasztalatból tudom hogy nagyon alergiás a feszekre. nekem 2,0V-tal megy normálisan 900MHz-et (agyanennyivel megy akár 980at is)
ahogy írtad korábban is, hogy a procinak próbáltál 1,5V-tal is lelket adni, de nem ment : sztem ha ettől több fesszel se indul el, akkor nem érdemes vele szarakodni. így is abszolút korrekt eredmény. az a pár MHz nem ér meg +0,1V-ot.
de nekem még mindig az a gyanum hogy a ram kavar be neked, próbáld meg hogy adsz neki 2V-ot és ha úgyse akkor marad a proci. és ha így van akkor megtaláltad a végét. akkor sajna ennyi.hőfokok miatt ne fájjon a fejed, soha nem lesz egyforma a 2 mag hőmérsékleten, nem csak neked, nekem se, másoknak se.
de az 57-59fok sztem abszolút barátságos, emiatt nem kell parázni.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
na akkor kezdjük az elejéről
1.: Ez a hirdetés szerintem fake.
a sráccal több hónapja beszélgetek msn-en, abszolút normális, korrekt emberke, nem holmi szedett-vedett marha, kapzsi kis pancser.
amikor megrendelte németből ezt a procit már akkor tudtam róla, azt id tudtam hogy felteszi hirdetésbe (először csak azért hogy mégis mennyit kapna érte, aztán mikor írtam neki msn-en is hogy megvenném, na akkor döntötte el hogy tényleg eladja).
gondolom ezt a FAKE dolgot abból agyaltad ki, hogy újonc. sajna nagyon elterjedt ez a dolog PH-n hogy aki újonc az biztos átbassza a népet, pedig nem.
(én is voltam újonc és a regim után 1 héttel egy 150e ft-os szervert hirdettem, amit a vásárló a legnagyobb megelégedéssel vett át tőlet.)2.: Basszus.Ki mondta hogy nappal kell orthos-t futtatni?
kii mondta hogy éjjel ráérősen ki van kapcsolva a gép, semmittevés miatt ?????
éjjel letöltés megy, maxra járatva amit csak tudok mindent szedek le, és nem nagyon szeretném reggelre azt látni hogy egy szaros BÉTA állapotú "állati" tesztprogram miatt lerestartod, vagy kékhalálozik a gép. mert akkor FLEX & Kalapács efekt következne.
3.: Nálam bevállt, mert az ennyi idő után sem hibázó procival még sosem volt gondom!
#5407-be és #5410-be leírtam miért gondolom azt hogy az orthos egyáltalán nem mérvadó (szerintem).4.: Engem a 8-10 óra orthos ill. 3-4 óra prime95 nyugtat meg.
hát ha téged az megnyugtat akkor nyugodj békében, mit bánom én. engem rohadtul nem.
5.: Az pedig hogy egy procit játékok alatt tesztelni??
egy játék sztem sokkal komplexebb mint egy natúr orthos teszt. és érdekes módon ahol az orhos ment "stabilan", ugyanott a Crysis rég hanyattverte magát betöltésnél.
és nem a ram vagy az FSB magas sebessége miatt, hanem egyszerűen azért mert nem bírta a proci és ennyi. ott már nem volt stabil, de amikor visszavettem egy kicsit a proci sebességét, utána órákig nyomtam neten HIBA NÉLKÜL !!!!!!!6.: ui
akkor nyisd ki a kicsi szemedet és látni fogod hogy 4000MHz-en 3 óra után se fagyott a gép (be is van nyilazva a gyengébbek kedvéért) De tudom,, ebbe is bele kell kötni mert nem a szupersztár Orthos meg Prime motyókkal lett mérve. NO COMMENT !!!!7.: Mert ha nagyon akartam volna el tudtam volna előled csaklizni, úgy, hogy kicsit több pénzt adok érte.Presztizsből.Direkt nem tettem ajánlatot.

hát ez meg............röhelyes és egyszerűen nevetségesen nagyképű.
csak elárulom neked, hogy hamarabb tudtam hogy el lesz adva a proci, minthogy fel lett volna téve hirdetésbe. többekközött azért is lett feltéve hogy esetleg az én ajánlatomtól akad-e jobb. ennyi.
de hidd el ha te 70e-t kínáltál volna érte, akkor nyugodj meg hogy én 75e-t, márcsak azért is.úgyhogy hagyjuk inkább, ismerem a srácot, és nem hiszem hogy egy ismeretlennek adta volna el, ha egy ismerős haver is keresletet mutatott volna az említett termék felé.
csupán ennyi a véleményem, sorry mindenkinek ha sok lett, de ezt nem tudtam rövidebben kifejteni, mert az egyszerű gyerekes és felesleges megnyilvánulás lett volna : (no comment) -
Zé_Mester
őstag
ha már itt tartunk, itt 2 előzetes kép a prociról (csakhogy legyen mibe velekötni
)
E6850@4000MHz - 9x445FSB - 1,40V
E6850@4300MHz - 9x478FSB - 1,55V
de mjad lesz magasabb órajelű is, csak kerüljön a kezem közé
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Anthony28
üzenetére
látom máshol is nagyon rá vagy kattanva az Orthos teszt istenítésre
csak nem értem miért
pl itt : E6850@4000MHz-1,4V
amúgy a proci nálam fog kikötni, de nem csinálok róla egy tesztet sem, majd a játékok megmondjál hogy mennyin stabil.
-
Zé_Mester
őstag
amúgy ezt a "8 óra teszt után...." dolgot én sem értem.
miért 8 ?? miért nem 12 ???vagy mittom mennyi? miért 8??
meg nagyon szeretem azokat az embereket is, akik tuningolnak és utána verik magukat, hogy nekem ennyi meg annyi idő után se fagyott az orthos meg a prime meg a tököm tudja még mik.
de állítom hogy a nagy százaléknak, ha elindítanának egy komolyabb Gamet (mondjuk Crysis fullba) sztem 3 perc alatt megkotlana a cucc. de ugye nem mindenki egyforma.amúgy nekem is van fent orthos, de eddig a leghosszabb futási időtartam talán 25 perc volt, mert utána leugrott az ékszíj és kikapcsoltam, mondván : mi a picsáért megy, amikor nem tok közbe semmit csinálni. úgyhogy nekem bárki bármit mondd, nem érdekel. kértel már képet is a prociról hogy orthos alatt így meg úgy stabil e 4000-en meg felette. aztán meg vannak sértve amikor közlöm hogy lesz@rom hogy stabil-e az orthos, játék megy, úgyhogy a többi nem számít.
-
Zé_Mester
őstag
Meg aztán ugye mi van, ha a 13. órában hibázik?

sztem FELX MEG KAPALÁCS van akkor, és akkor többet nem hibázik semmit
sztem én álva idegbajt kapnék ha 13 óra semmittevés után egyszercsak restart vagy kékhalál lenne. sztem olyat rúgnék bele hogy a gyártója is meggebedne.
na de mindegy, ez én vagyok (lehet nem mindenki ekkora idegbeteg
)amúgy én az ilyen tuning dolgokat nem orthos meg prime alatt tesztelem, hanem játék alatt.
közbe elindítok alatta egy HD filmet, és utána játék. általába Crysis és Dirt a tesztkörnyezet.
ha ott hibázik, akkor mindenhol.
volt nekem is olyan hogy orthos ment meg prime is több mint egy órát, aztán leállítottam, beléptem crysis-ba és már a pálya betöltésnél megfagyott. sztem így hatásosabb a beállítás.
-
Zé_Mester
őstag
az E6750-nek nem tudsz beállítani 9-es szorzót, mert csak 6-7-8 at tudsz.
az E6850 tudja a 9-eset is.ramokkal kapcs meg : ki kell tesztelni, mert ezt így nem lehet megmondani hogy mennyit mennek. 1000MHz ??? hááááát......necces lesz. de próba cseresznye.
állítsd be őket 5-5-5-15ös időzítésekre 2.25V-tal és akkor mehet az 1000MHz.
na nem megy, akkor sajna nem bírja
akkor legfeljebb megnézheted 2.3V-tal, ha akkor se, akkor vedd vissza 900-ra és onnan menj felfele. és akkor meglesz a vége.
sok sikert

-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
mikehammer
üzenetére
jaaaaaaaaa, ezt nem tudtam
akkor lemegyek érte, összeszedem a földszintről LoL

ennyi a vége? vagy megy még feljebb is ???
nekem is kb ennyi fesszel (1.45V-tal) megy 3600MHz-et. próbáld feljebb is, sztem a 8x500 is menni fog 1,5-1,6V-tal.

-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
matek szigorlat előtt sztem neked se ez lenne a legnagyobb problémád, hogy megy-e 1400at a ram
de ma este már lesz időm, megnézem mit megy.mikehammer : ATYAÚRISTEN !!!!! neked is megy 600as FSB-t az E6750-ed ???
hát komolyan idegbajt kapok, az enyém nem megy ennyit
bizosten kib@aszom mindjárt az egészet a 3.-ról

amúgy grat hozzá, sztem ilyen sebességen egyátalán nem sok a hőmérséklet. -
Új hozzászólás Aktív témák
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a megrendelésemet is visszamondtam, találtam egy másik srácot aki elviszi majd helyettem, úgyhogy nála fog kikötni
), mert kinyomtatnék vagy 100 példányt a hirdetésből, és megetetném veled

.....háttt no comment.
)