- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmester
senior tag
Igazad van. Viszont a P5B-E-ből is van már rev. 2-es. legalábbis tesztpéldány szintjén, aminél már tudod babrálni az északi hídnál a feszt, gyorsabb, és jobban húzható.
Íme:
[link]
Itt találsz tuning összehasonlítást, teljesítmények összehasonléítását, mindent.
Viszont, ha rev 2-es lapot akarsz venni, akkor megint várhatsz két-három hónapot... -
karmester
senior tag
Nem is akarok most Core 2-es lapot venni. Hogy bosszankodjak 6 hónap után, hogy ugyanannyi pénzért vehettem volna jobb, érettebb lapot? Próbáljak megszabadulni tőle fillérekért, hogy jobbra cseréljem, és bukjak rajta 15 rongyot? Annyi pénzért inkább még egy vinyót veszek, mert multimédiázok és kell a hely adatok tárolására. Annyi pénzem nincs, hogy korai, kiforratlan termékekkel kísérletezzek. Lehet, hogy nem Nvidiás lapot veszek, de akkor is várok, amíg kijönnek az új steppinges Intel chipsetek és a rájuk épülő új rev. lapok. Addig elleszek az Athlon64-es konfigommal. És tavasszal várhatóan visszakúsznak a ram árak a csillagos égből...
-
törölt tag
''Egyébként úgy látom hogy nagyon sok embertárs szenved hasonló problémával,
vagyis milyen lapot vegyen 6300/6400 proci alá, még ha van 2-3-4 jelölt akkor is
nehéz eldönteni hogy melyikkel jár igazán jobban az ember.
P5B v. P5B Deluxe v. DS3/4 v. ugye AW9.
''
Én azt vettem észre, hogy majdnem teljesen mindegy. Annyira nagy különbség nincsen azonos csipkészlet között. A tuningeredmények alapján, az Asus P5B Deluxe, és a Gigabyte DS4 a jó alany. De természetesen, a többi is jó választás. Azt kell mérlegelni, hogy van-e szükség közel egytucat SATA vezérlőre, RAID-re, avagy Firewire csatlikra. Én inkább ezek szerint választok, mert egy jobban felszerelt alaplap nem biztos, hogy gyorsabb is. Asusnál többnyire igen , de pl. Abit esetén már egyáltalán nem. (legalább is a régebbi alaplapjainál nem volt különbség) Az Asus P5b-t becseréltem egy Abit AB9Pro-ra, mert szükségem volt a RAID vezérlőre. (mellesleg gyorsabb egy D940 alatt, majd a hétvégén kiderül, hogy miként bír egy E6400-al)
-
Cserfa
csendes tag
De, matekot is tanítottam 9 éve középiskolában.
Te viszont nem ártana, ha tudnád, mit írsz! Ajánlom, fejleszd kicsit a szókincsedet, legalábbis módosítsd, mert látom, rosszul tudod a ''konfig'' kifejezés értelmét. Pedig azt írtad, ''...senki nem fél évre akar egy ilyen konfigot összerakni...''
Értsd, ha te sertéskarajt értesz is a ''konfig'' alatt, én azt értem, amit jelent, egy több évre összerakott konfigurációt, nem egy pár órára összerakott lapot-tápot-procit-hűtőt-vinyót-videókártyát. (Még utóbbi is jóval több 200 ezernél, matekból elégtelen)
No, ha megérted, mit is jelent (mások számára legalábbis) a ''konfig'', akkor kezdheted a matekot:
Ház ventikkel
Táp
Alaplap
Proci jobb hűtéssel
RAM
HDD
Videókari
DVD meghajtó
Esetleg hangkari, stb.
Ez már konfig. Ha eleget matekozol, no csak elemi, nem kell félni, szóval, ha szorgalmasan , keresel adatot, szorzol és összeadsz, megláthatod, ha kihozod konfigodat 200 ezerből, akkor csalsz, vagy matekból elégtelen.
(Nem ám gagyialkatrészekkel, (pl. gagyi videokártyával, mert ilyen konfigba csak a hülye ember tesz olyat, jó sokba kerül egy olyan kari, melyhez ilyen proci illik).)
No, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, nem gondolod?
Cserfa
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Formula-1
- iOS alkalmazások
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest