- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez igaz, de mikor jött ki az utolsó 975? És azóta hány egyéb chipsetes lap jött ki? Ehh. Hogy miért, az persze nem világos. Jó a memkezelése, kevés a bug, már csak az 500-as FSB-t kellett volna megoldaniuk, és megállhatott volna a fejlesztés.
Elkészült volna A Végső Lap. A további, fejlesztésre szánt pénzt meg fordíthatták volna a rákkutatásra, vagy iesmire.
-
joshua7
veterán
Hmm. DFI Infinity 975X\G meg Abit aw9d sima van 40 körül/alatt. Tudom, h i975, meg minden, de elég jónak tűnnek. A Ph-s tesztben jól szerepelt az aw9d, a DFI meg nekem tetszik.
9-es szorzójával jó az az e4300 nagyon.Tuningban nem kell hozzá sem magas fsb, sem brutál ram.
-
FireKeeper
nagyúr
fsb-szempontjából tényleg alulmúlja az e6300-6400asokat, de a 9es szorzó azért eléggé ott van, szvl a gyenge rammal is elég ütős tuningot lehet előhozni (ami teszteket én láttam, ott aért 370-400as fsb-t vittek, ami a 9es szorzóval összességében nem rossz, pláne nem kell marha drága tuning ram)
-
Mankó
veterán
2.0V fölött úgyse adnák egy 1.8Vos ramnak. Menjen az a 920, a többi nem nagyon érdekel. Ja és persze semmi se szálljon el.
Tesztek szerint vitte a 2.1V-ot is. Lehet nekem is vitte volna, ha nem hajtom annyi ideig azt az Orthost. Szerintem más progi alatt úgyse melgszik annyit a ram meg a proci. Amikor deluxe-om volt akkor sem láttam soha olyan progit, ami 100/-ra meghajtotta volna a magokat, még olat se ami 50-en. Pedig én is sok mndent használok egyszerre.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Lecserélem a Kingmaxokat Geilre, azokon van borda és nem lesz gondja.
5let, hogy mitől szállhatott el a lap?
Arra gondoltam, hogyha megjön a lap, akkor teszek a lapon a melegedő alkatrészekre bordákat. Ilettve lecserélem az nb vagy sb (mindig keverem melyik-melyik, mind1 a kisebbiket) bordáját egy Thermalright HR-05 SLI-re, az van éppen kéznél egy. Illetve ugye a memókon eleve lesz borda. Így már vinnie kell a 460-at nem?
Rengeteget gondolkodtam, hogy mi miatt szállt el a lap, a memóknak lett volna miért elszállniuk, azok meg mennek. Lehet, csak hibás volt a lap, ezek a lapok amúgy is tuningra lettek tervezve, vígan kellett volna viinnie ezt a tuningot. Lehet tényleg a hűtés hiánya volt a zavaró tényező.
5let? -
A felosztással az a gondom, hogy a lap ugye 436-ot tud jelenleg, ez 3.9 a procinak, és 1:1-ben 872 a RAM-nak cl3-ban. Ha felosztom 4:5-be, akkor 436-on a RAM-ok 1090MHz-en mennének, amit jó eséllyel tudnak cl4-ben, viszont ez kb. olyan teljesítményt jelent, mint a cl3 872MHz-en. Ha 2:3-ba osztom fel, akkor az már 1300MHz-, amit nem tudnak cl5-ön sem a chipek miatt. A 975-ös chipset miatt nem annyira a sávszél számít, inkább a szűk időzítések. Emiatt az lenne az igazi, ha a lap menne 440-445 körül, ez 4GHz lenne a procinak, ami szerintem a vége is szobahőmérsékleten léggel, valamint a RAM-ok 880MHz körül mennének, amit ''némi'' szerencsével tudnának cl3-on. A következő lépés az, hogy beszerzek vmi NB hűtőt, a heatpipe alól leszedem a gyári barna linóleumot, és kapnak rendes pasztát. Ettől remélek egy 5-6MHz FSB növekedést, amivel szépen ki tudnán hajtani a konfigot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest