- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williams
aktív tag
Helló! Kipróbáltam a RealTemp-el is. Idle-be 28 fokot mér, a BIOS 25 fokot. Terhelve 51 fok, BIOS 46 fokot mér. De valamit nem értek a RealTemp-nél. Ha Settings-nél a Set TJ Max-ot beállítom 100 fokra (tudtommal ennyi a max ennél a CPU-nál, defaulton 85 fokra állítja a RealTemp), akkor ugyanazokat az értékeket kapom, mint az Intel TAT-al, és az Everestel is. Valaki homályosítson fel, hogy mi az amit rosszul tudok, csinálok. Az AC Alpine 7 hűtőnél akkor se hűt jobban úgy ahogy kellene szerintem, mert gyakorlatilag ha a két hűtőt összehasonlítom azonos programokkal, nem mérhető az elvárt hőmérséklet változás.
-
plexi
tag
Potmétert kell beszerezni, és be is fogok. Ennyi. Akinek nem hangos az pro
. és az semmi hogy hangos olyan rezonanciát nyom hogy ha nem lenne a gépem ilyen nehéz kimenne a szobából. De szerencsére errre is van megoldás.
Amúgy mennyi a proci normális hőmérséklete amin elketyeghet?- fok? vagy az már sok?
-
pitman
őstag
Megnéztem a hőfokokat néhány programmal. Arra a következtetésre jutottam, hogy a 2x fokos szobában mutatott 2x fokos maghőmérsékletek nem lehetnek valósak. Azon programok ugyanis, melyek ilyen eredményeket adnak, egy hidegindítás során a processzor hőmérsékletét jó néhány fokkal a szobahőmérsékletnél hűvösebbnek mutatják. Az intel saját programjához képest 15 fok is lehet az eltérés mínusz irányban.
Szóval ezt érdemes figyelembe venni a hőmérsékletek mérése során. -
Tommee
aktív tag
TAT ugyanazt mutatja amit a Coretemp és az Everest Core1 és Core2-nél.
Nálam 80-82 fokot jelez terhelve TAT-tal vagy Orthossal. Én ezekkel a hőfokokkal nem foglalkozom, a hűtő jól van rajt a procin, nem fagy a gép, stabil 24/7.
A CPU hőfok Everestben és Realtemp-pel 65 fokig megy fel.Ahogy leállítom a procitesztet, egyből esik a CPU/Core1/Core2 hőfok 25-30 fokot pár másodperc alatt.
Ennyit a beépített szernzorokról...kézmelegnek sem mondható a TX hűtőbordája -
-
Zippair
aktív tag
lehet, de nekem akkor elég hangos a tápom, mer 1600as fordulatig egyáltalán nem lehet hallani a proci venti hangját. az alaplap meg nem is akarja annál feljebb forgatni,és a gyári procihűtőhöz képest 9-10 fokkal hűvösebb max terhelésen, a ventit megy szvsz nem érdemes lecserélni, ha csak nem romlott el, mert egy nortucucccuuuuuááááá
ventinek az árát ha hozzáadod a hűtő árához, akkor már vehecc egy drágábbat is
-
ZCoyote
őstag
Na megvan a monstre teszt
Az FSP fényévekkel hangosabb mint a TX2 850-en.
A TX2-es olyan 1500-nél egyenlít.
Viszont más a hangfekvésük. A táp olyan surrogós a prochűtő meg 1500-nél élesebb hangon süvít.
Talán bejátszik az is hogy a táp már 2 éves és lehet hogy a venticsapágy már kopott.
Ennyi, remélem tudtam segíteni ezzel a tudományosan megalapozott teszttel. -
Kloden
senior tag
Everesttel mértem, de a CoreTemp is épp ennyit mutatott.
Nemtudom pontosak-e a hőfokok, (érzékelője válogatja) mindenesetre a különbség elég jól látszik hiszen a másik ventis eredményeim is ugyanazzal az Everesttel születtek kb. egy órával a TX beszerelése előtt.
Feszt nem emeltem egyébként, úgy megy 2800-at és lehet azért nem ugrottak meg a hőmérsékletek. -
most hogy leírtad már nem kell visszaolvasnia
viszont amit leírtál az nagyon nagy különbség. Ekkora különbség még a mag / proci mérés között sincs. Sajna a nem minden esetben kökéletesek ezek a mérések, úgy ahogy a fesz mérőnek sem lehet sokszor hinni.
mod: a coretemp-es értékek viszont igen rálisnak tünnek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged