- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Soha nem volt meg ezzel gondom valos hardveren, pedig par ilyet mar csinaltam.
Cisco ezt irja: In general, addresses from 224.0.0.1 to 224.0.0.255 are reserved and used by various protocols (standard or proprietary, such as Hot Standby Router Protocol (HSRP)). Cisco recommends that you not use these for GDA in a multicast network. CGMP and IGMP snooping do not work with this reserved address range.
-
tacsk0
aktív tag
szia
try next member, but not go to next group-ra van allitva
1001 pilot----> 1001 hunt list----> 1001 line group ---> 1002dn,1003dn,1004dn
es a cel az lenne, hogy korkores legyen a group on belul, nem ertem miert kellene a "Try next member; then, try next group in Hunt List" ha a HL belul csak egy LG van.ha eler a 1004dn re es ott nincs valasz az rna ban megadott ideig akkor bontja a hivast... es ez baj sajnos
-
Hedgehanter
őstag
A logszures mukodik de valahogy nem tudtam ravenni hogy az IPSEC meg az ISAKMP egyutt legyen benne, kulon-kulon kevesek mert fogalmam sincs mi okozza a problemat.
Egyebkent elkaptam egy idoszakot amikor megszakadt a VPN es az egvilagon semmi nem volt a log file-ban (VPN related) mielott megszakadt 5 perccel es 15 perc utan miutan visszajott. A syslog szerver kapja a debugging logot.
De 5 napja nem szakadt meg, hozzadtam a confighoz az sa lifetime kilobytes-t value-t es ugy nex ki segitett.
-
tusi_
addikt
Januar eleje ota tobb olyan esetunk van, ahol a "new release" rosszab, mint az eddigi IOS.
Ugyfelnek problemaja volt az ASDM 7.3.101. TAC kinyitva, ASDM lefagy, ha a loggokat akarod megnezni.
1.5 honap, kijott az uj ASDM. Minden oprendszer alatt 70% os proci terheles, 30 perc utan fagyas....ASA IOS, ha ujrainditod a standby ASA-t, megall a halozat. TAC kinyit, var. Uj release, problema megoldva, de most az AnyConnect usereket dobalja el.....
2960x Stack, stp helyett Flex LInk, ami flappel. TAC, jon az uj IOS. Felrak, most a Stack memberek SNMP lekeresnel lefagynak..... 4 TAC van az ugyben nyitva, mar azt sem tudom, hova kell irni, ha update van.
Nexus 7000, Vlan interfesz leall szorvanyosan. Uj NX-OS, arp tabla bejegyzesek "incomplet" nehany eszkoznel, sh, no sh az SVI-re es megy minden....
De hat olyan, mint a feleseg. Neha kivan a f..sz vele, de szeretjuk .....
-
FecoGee
Topikgazda
-
Cyber_Bird
senior tag
Igen, ezt Odom is mondta mar szerintem, legalabbis en tudtam errol, es mindig adok ilyen esetben next hopot is.
Amugy proxy arp defaultbol engedelyezett a legtobb ios-ben, tehat neked kezzel kell letiltani, sok helyen vitatkoztak mar rola emberek, hogy miert is hulyeseg a default on, dehat... -
tusi_
addikt
Most mar en is tudom
Mi TFTP vel toltuk ra aztan restart a standbyra...
Feco: jo itteni szokas szerint mindenki elment szabira csak en voltam halozatos. De jo bulii volt...
Kellemes unnepeket mindenkinek.
PS: most csengetett nemreg a DHL-es csavo, megjott a 3750-es switchem. Berakom a fa ala. Csavo rajtahagyta az összes konfigot. Jel feltortem, majd megzsarolom, hogy nyilvanossa teszem a konfigot
-
-
zsolti.22
senior tag
NBAR2-t használok, viszont nem a legeslegfrissebb protocol-packot, mert az IOS verzióm nem 15.4, hanem csak 15.2, így a 15.2-eshez való legfrissebbet szedtem le.
Bocs, hogy csak sima NBAR-t írtam
Tehát ezek szerint teljes mértékben hagyatkozni lehet arra, hogy amit kiír a show ip nbar protocol-discovery, az valóban facebook, bittorrent, skype, call-of-duty, stb, az tényleg az.Szerk: oszt' hogyha NBAR2 észleli a bittorrent forgalmat, akkor még meg is szűri, hah, mennyi gonddal kevesebb lenne
Mondjuk beállítás kérdése.
-
Cyber_Bird
senior tag
-
tusi_
addikt
Nap mint nap talalkozunk olyan bugokkal, amire a Cisco azt irja, hogy fixed a mittomen milyen versioban, de olyan versio nem is letezik. Ugyanaz a valasz, ne hasznaljuk...
1 honapja varok a 7.3.2 ASDM-re, amire azt mondtak, hogy november kozepen jon.
Hogy gondolta a Cisco, hogy resubnetelitek a halot? -
FecoGee
Topikgazda
Mar 1x volt rola szo. 3G cellular kapcsolat T halozaton. Hiaba allitottak, hogy NINCS CHAP, megis volt. UMTS_vmi userrel jott az inbound challenge. Felvettem ezt a local database-be username UMTS_vmi password ures parossal, es megy. Utana mar konnyu volt, bedobtam vrf-be a Dialert, tunnelt rahuztam a Dialerre, OSPF cost feltolva, es mindenki happy.
-
-
-
tusi_
addikt
Nagyon sok halozatot kezelunk, mindet nem ismerheti senki fejbol. Gyakran arra kell hagyatkozni, amit az ugyfel mondd es bizni abban, hogy nem teved
Tapasztalatom szerint pont a Core/Distribek nem elerhetok es az Acces igen, amire a control gep kozvetlen csatlakozik. Mivel ott van a port, amit blokkolni kene, ezert ha van egy ilyen tablazatod, amit csinaltal, akkor tudod, melyiknek kene blokkolni. Ha epp nem blokkol, akkor gyorsan shutdown, aztan lehet keresni, miert ment fwd-be.
-
crok
Topikgazda
Juteszembe: amúgy erre találta ki a Cisco a max-reserved-bandwidth-et: ez az érték 75% alapértelmezetten, vagyis 25%-a a linknek alapvetően csak routing update-re, STP-re, satöbbi hasonlóra van fenntartva (75% loadnál kezdődk az a jelenség, mikor az input queue-ban megjelenik a flush (ami "torlódásmegelőző dobás" és a reserved bandwidth-nél kezdődik). Ha nincs más megadva akkor az MQC class based weighted fair queue meg az összes MQC "fancy QoS" feature is eddig a 75%-ig használhat sávszélt (amolyan beépített védelem az ellen, ha nem csinálnál külön "network class"-t). Akkor gyanítom, hogy nálatok nincs ilyen CBWFQ és abban külön network class (vagy nincs jól jelölve a forgalom?) és/vagy a max-reserved-bandwidth is meg van piszkálva 100-ra,
-
sunyijanika
tag
kipróbáltam az említett pattern-ket, de hibátlan mind. Az issue főleg akkor tapasztalható ha az ügyfél forgalom van a vonalon, ha átkapcsolom akkor hibátlan a LL a teszt nem mutat semmit. viszont az ügyféllel se szórakozhatok ugyebár..
valóban a scrambleing jó megközelítés lehet és az MTU-t is ellenőrzöm.
Köszöntem!
-
Cyber_Bird
senior tag
-
Gesztiboy
tag
A munka kár, hogy nem Bp.-en van, másképp azonnal jelentkeznék
"egy jó szakember úgyse a certekről ismerszik meg" - Ez igaz csak sajna nem igazán veszik komolyan az embert cert és diploma nélkül. Legalábbis, ha egy komolyabb helyre szeretnék bekerülni, úgy vélem, nem a Cisco tudásom állítana meg... -
tusi_
addikt
Köszi minden válaszért, de előre is bocs, sietnem kell, mert leválaszt a sz.r vodkafon network.
A VRF-et úgy gondoltam, amit az általam korábban belinkelt ábra mutat. Tehát, ahhoz hogy megszakítsd a stp-t a CORE-ban - ha felmegy - ahhoz a 2 core között valahol meg kell szakítani a stp-t, tehát más Vlan-t kell közöttük alkalmazni, hogy ne legyen blokkolt port.
Én csak egy show tech-supportot elemeztem, abban láttam, hogy két router fele megy az uplink, meg azt hogy rendszeres a 99% switch terhelés és párszor megszakadt az OSPF neighborship.
(Nem az én tickettem, teszek rá
)
Amiket még írtál érdekesek, de nem nagyon akarok ilyenekkel előállni, majd talán később.......
ASA most 1000-el jön képbe, rám lesz bízva később, fel kell gyúrnom magam belőle...... Na meg jön a Radware, lesz mit tanulnom.....Köszi a fáradtságot, hogy válaszoltál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- PlayStation 3
- Gurulunk, WAZE?!
- Nintendo Switch 2
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hegesztés topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest