- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
Rocko007 #8812 üzenetére
Ha jól veszem ki a RapidSSL chained cert - a többi
cert pem is benne van abban amit feltöltesz?−−−−−−BEGIN CERTIFICATE−−−−−−
*Device cert*
−−−−−−END CERTIFICATE−−−−−−
−−−−−−BEGIN CERTIFICATE−−−−−−
*Intermediate CA cert *
−−−−−−END CERTIFICATE−−−−−−−−
−−−−−−BEGIN CERTIFICATE−−−−−−
*Root CA cert *
−−−−−−END CERTIFICATE−−−−−− -
-
crok
Topikgazda
válasz
Rocko007 #8021 üzenetére
Szia,
Hidd el hogy jól jártál, hogy nem tudtad megcsinálni.. így most tudok szólni, hogy jól megborítottad volna a WLCM-ed és egy drága informatikai hulladék válhatott volna belőle.. Azt hitted, hogy csak úgy, ukmukfuk bármiről bármire upgrade-elhetsz, mint egy IOS-t - de neeeeem, de nem ám.. a WLC-nek különös egy fürdősk#&va a lelki világa, főleg upgrade fronton..
A helyzet a következő: olvass el minden release notes-ot a felteendő software-ekhez. Mindegyikben benne van, hogy miről mire (és a legfontosabb(!), hogy) hogyan tudsz upgrade-elni! Elő fog fordulni, hogy egy (esetleg két) köztes software-t is fel kell majd pattintanod (van, hogy downgrade-elni kell).. így pl. az általad 4.2.209.0-ra az alapul szolgáló 3.2.171.6-ról csak úgy mehetsz tovább (ez alapján), hogy felteszel pl. egy 4.0.206.0 vagy felettit (4.0.207.0 van ami letölthető) és utána 4.2.209.0-t. Ha a végcél a 7.0.250.0 akkor ez alapján 4.0.206.0, majd 4.2.176.0 és (igen, az 5-ös komplett kihagyásával, mert az egy f#s, nem véletlen nincs listázva a "Latest" alatt sem Cisco.com-on..) jöhet a végső 7.0.250.0. A letöltésekben nézd meg, hogy kellhet-e boot software-t cserélned/upgrade-elned! Ha választani kellene én a helyedben - hacsak nincs valami spec. dolog ami mindenképpen kell én nem elérhető egyetlen kompatibilis MD releasben - MD-t tennék fel, tesztelném, hogy minden okay-e és ha igen nem használnék ED-t addig, amíg nincs olyan feature amire nagyon-nagyon szükség van és csak ED-ben van benne. Ha mégis van akkor ED release notes alapos végigkutatása (különös tekintettel az upgrade folyamatra és a bugokra..) majd upgrade.. de inkább húznám, míg egy MD-ben benne lesz. Én a tftpd32-t még megpróbálnám Windows alatt (a Cisco azt ajánlja, linux alatt több olyan tftpd van ami támogatja a 32MB+ nagyságú file-okat, de azért ez is két oldalú: az, hogy a szerver kezeli még nem 100% siker, a cliensnek is tudnia kell kezelni).
[Szerk.: helyesírás..]
-
crok
Topikgazda
válasz
Rocko007 #4732 üzenetére
Cisco összehasonlító az RV szériában, egészen jó árban vannak..
Más: bash-ben kellene nekem olyan, mint a "show run | section xyz".
Egyelőre ilyet találtam ki, elég pharaszt meg nincs kivételkezelés,
meg csak annyi, hogy első egyező sortól követjező betűvel (nem
space-el..) kezdődő sorig kiír minden sort:#!/bin/bash
FIRST=$(echo $1 | sed 's,/,\\/,g')
SECOND=$(echo $2 | sed 's,/,\\/,g')
THIRD=$(echo $3 | sed 's,/,\\/,g')
FOURTH=$(echo $4 | sed 's,/,\\/,g')
sed -n '/'^"$FIRST".*"$SECOND".*"$THIRD".*"$FOURT"'/,/^[a-z]/p' | sed '$d'Ilyen működés közben:
[crok@clifford ~]$ cat temp/1.txt | s int fa 0/0
interface FastEthernet0/0
description WAN
ip address 172.16.0.100 255.255.255.0
ip access-group no_LAN_IP_from_WAN in
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip accounting output-packets
ip accounting mac-address input
ip accounting mac-address output
ip nbar protocol-discovery
ip nat outside
ip virtual-reassembly
zone-member security PUBLIC
ip route-cache flow
duplex auto
speed auto
no shut
[crok@clifford ~]$ cat temp/1.txt | s int fa 0/1
interface FastEthernet0/1
description LAN
ip address 10.10.10.1 255.255.255.0
ip access-group LAN in
no ip redirects
no ip unreachables
no ip proxy-arp
ip accounting output-packets
ip accounting mac-address input
ip accounting mac-address output
ip nbar protocol-discovery
ip nat inside
ip virtual-reassembly
zone-member security LAN
ip route-cache flow
duplex auto
speed auto
arp probe interval 10 count 3
arp authorized
arp timeout 3600
no shut -
jerry311
nagyúr
válasz
Rocko007 #4303 üzenetére
Eppen ezt olvasgatom.
Admin guide vagy az IUWNE tankonyv.-------------------------------------------------------------------
Mas...
Hallott mar valaki olyan elb...tt halozatrol, hogy (az egyszeruseg es konkretunok miatt) 4 VLAN csomagjai megerkeznek mind a 4 subinterface-re? (nativ VLAN nincs hasznalatban)Tehat mondjuk...
interface Fa0/0
no ip addressinterface Fa0/0.2
ip address 2.2.2.2 /24
vlan 2interface Fa0/0.3
ip address 3.3.3.3 /24
vlan 3interface Fa0/0.4
ip address 4.4.4.4 /24
vlan 4interface Fa0/0.5
ip address 5.5.5.5 /24
vlan 5es aztan tele van ilyenekkel a log:
Deny UDP reverse path check from 5.5.5.25 to 10.20.30.40 on interface VL2
Deny UDP reverse path check from 5.5.5.25 to 10.20.30.40 on interface VL3
Deny UDP reverse path check from 5.5.5.25 to 10.20.30.40 on interface VL4
(vlan 5-on nem, mert ugy ott jo a source.)Nyilvan jogos a log message es nincs is vele bajom. Annal inkabb azzal, hogy miert erkezik meg minden packet 4 peldanyban, minden subinterface-re 1?
-
kowika87
tag
válasz
Rocko007 #3834 üzenetére
Hali!
Én 2-2 hónap alatt készültem fel ICND1-2 ből. Tananyagnak megvettem az Offical Cert Guide-t mindkét könyvből, valamint használtam packet tracert és a boson netsim-et. Fizikai labor szerintem egyáltalán nem szükségszerű persze előnyös ha van de nem ezen múlik.
Mindkét vizsgám 90% felett sikerült, szerintem ICND1 vizsgán a legfontosabb a subnetelés és egyéb elméleti tudás (3way handshake, modellek stb.). ICND2-re pedig minden ami a könyvben van
Ha valóban komolyan gondolod akkor augusztus végére le kellene vizsgáznod mert szeptembertől kicsit átalakul a tananyag és a vizsga is.Vizsgára pedig itt lehet jelentkezni:VUE
BTW jelenleg CCNP route-ra készülök de már a tököm tele van vele... 3. alkalommal olvasom az OCG-t és mire a végére érek valamit elfelejtek... Azon gondolkozom hogy random fogom olvasni a topicokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest