Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• evilskati

aktív tag

válasz FeRkE #14209 üzenetére

Nekem sikerült megcsinálnom. Nem volt nehéz, bár az anyag minősége elmarad a Cisco-s Cyber Ops-hoz képest. Gyakorlatilag csak egy PowerPoint jellegű bemutató van a Juniper Geniuson keresztül, nincs videó vagy lab.

Mély technikai részleteket szerintem ne várjon tőle senki, nagy vonalakban szó van a Juniper termékekről, azok virtuális változatairól. SD WAN Controller + Management szoftver, Cloud CPE koncepció. Gondolat ébresztőnek szerintem nagyon jó. Összességében nem bántam meg.

Ami viszont hasznosabb az a JNCIA: Junos kurzus: [link]

A jelenlegi épp betelt, de lehet, hogy lesz még kiírva később. Más platformon oktatják, mint a Cloudot, ez teljes egészében "videós", de interaktív, tehát a videókon belül kell kattintgatni, hogy előjöjjön több infó egy-egy dologról. Ez magáról a Junos OS-ről szól, felépítése, CLI, routing, acl beállítások. Jobban fog jönni a való élet során.

Valaki esetleg nem tud hasonló lehetőséget F5-nél vagy Fortinetnél? Esetleg más gyártónál?

Palo Altonál tudom, hogy van még az ACE, aminek a vizsgája is neten keresztül megy.

Új hozzászólás Aktív témák