Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
kalozhun100 #4803 üzenetére
Ha váltasz felfelé akkor biztosan cserélik de csak 250-es esetén, kisebbnél nem biztos.
-
válasz
kalozhun100 #4801 üzenetére
Sagemcom F@st 3686AC-t adnak a 250-es net mellé.
-
-
-
-
-
-
-
-
Csak kábeles kapcsolattal lehet ismét visszakapcsolni.
A csatlakozott eszközök csak annyi ideig láthatóak a listán, amíg csatlakozva vannak vagy valami naplóban alaposan megnézhetem?
Nincsen naplózás.A Wi-Fi jelszavát a Setup/Quick setup menüben találom? Nézegetem már egy ideje, de mást nem találtam.
És nevet hogyan lehet megadni a jelszó mellett? Most azt nem kér, elég neki a jelszó.
A Wireless/Wireless Security menüpont alatt tudod beállítani. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bertalanp99 #4727 üzenetére
Az is egy megoldás de egy switch-et is használhatsz.
-
válasz
bertalanp99 #4725 üzenetére
Ha jól értem, akkor az az optimális, ha minél közelebb van a nullához az erősség?
IgenA repeater-en van LAN port, miért nem AP módban használod akkor nem lenne a repeater mód miatt link sebesség feleződés?
Eddig egy Wifi Tool nevű alkalmazást használtam, ez is megfelel?
Jó lesz az is. -
válasz
bertalanp99 #4723 üzenetére
A jelszintjeid kiválóak, az egyetlen US csatorna tényleg nem jó.
UPC-s vagy T-s vagy?
Milyen típusú a repeater?Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok? -
-
válasz
predakon #4719 üzenetére
Kábelen megy, nálam 240/20-at is vitte. CAT5E vagy jobb kábel kell, illetve gigabites hálókártya.
Wifi esetében a körülmények sokat számítanak. Ez az adapter csak 1x1:1 képességű vagyis gyakorlatban a 50 Mbps-nél nem igazán várható több tőle, legalább N300-as kellene, hogy több legyen. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pontosan milyen típusú a Linksys?
A router-ed WAN IP címére kell beállítani a port forward-ot a Ciscon-n.
Ha nem csatlakozik kliens eszköz a Cisco-ra akkor tedd a Linksys WAN IP címét DMZ-be a Cisco-n és akkor csak a Linksys-en kell beállítani a port forward-ot.
Ha nincsen IPTV-d akkor kérheted, hogy tegyék át bridged módba és akkor a Linksys publikus IP címet fog kapni. -
-
-
-
-
-
válasz
bertalanp99 #4601 üzenetére
Az IPTV-s box-oknak te nem tudsz IP címet beállítani.
Egykébként a modem DHCP-re van állítva, úgy, hogy 192.168.0.10-től kezdje osztani az IP-ket
(Ezt azért csináltam, hogy legyen egy pár fenntartott IP a statikus IP-jű eszközöknek, ez hülyeség?)
Nem hülyeség de úgy kellene beállítani, hogy a Setup/LAN menüpontban a Pre-assigned DHCP IP Addresses alatt állítasz be MAC cím alapján a kliens eszközök IP címét így biztosan nem lesz sehol sem ütközés és a kliens eszközben pedig nyugodtan maradhat az automatikus hálózati konfigurációs beállítás.Ezt a mindent azért csináltam, mert úgy gondoltam, hogy így átláthatóbb lesz az egész hálózat, könnyebben kezelhető. Vagy hülyeségeket csinálok?
A másodlagos eszközben ne legyen aktív a DHCP, mindenkinek az elsődleges eszköz osszon IP-t.Szóval azt kérdezném, hogy lenne ideális ez az egész hálózat.
MAC cím alapján fix-ált IP címek
Másodlagos eszközben DHCP OFF
Mivel megy az emeletre LAN kábel így érdemes lenne azt egy IGMP kompatibilis sima wifi router-ba csatlakoztatni ami AP módba van és így sokkal egyszerűbb lenne a fenti hálózat rész.Továbbá még annyi a gond, hogy lenne még egy gép, amit szeretnék kábelesen csatlakoztatni a fő router-hez/modemhez, de ugye nincs több port. Van egy TP-Link switch-em, és azzal próbálkoztam, csak bedugtam az egyik kábelt az egyik switch port-ba, és a két másikat (az eredetit ami ment az egyik helyre és az újat, ami miatt az egész kellett) mellé (A switch-en minden port egyforma, nincs bemenet-kimenet?), de nem akar működni.
Olyan eszköz kell amelyik IGMP kompatibilis. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Intruder2k5 #4577 üzenetére
A gyári leírás sem említ ilyesmit.
-
-
válasz
weather88 #4566 üzenetére
Ha teljesen megdöglene a wifi akkor biztosan cserélnék, csak sebességre/stabilitásra nincsen garancia, az eleve működésre igen.
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Ha nincsen IPTV-d akkor kérheted, hogy tegyék át az eszközt bridged módba és akkor a saját router-ed teljes funkcionalitással működhet. -
válasz
muranyig #4562 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
A wifi-t sok minden befolyásolja így egyértelműen nem lehet semmit sem ilyen egyszerűen kijelenteni.
Ha nincsen egyértelmű hiba a mostani HGW-vel a cserére kicsi az esély, wifi-re nincsen garancia. -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Konteó topic
- Házimozi haladó szinten
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen videókártyát?
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest