- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
válasz
MaCS_70 #11137 üzenetére
Egyébként azért ide raktam be ezt a hozzászólást,mert itt derül ki hogy mennyit számít egy informatív tűzfal,ami mindenről tájékoztatja a felhasználót,sima windows tűzfalban is beállítok neki tiltó szabályt,de ennyi,semmit nem látok róla hogy mit csinál egy program,melyik összetevője akar épp kiszökni a háttérben az engedélyem nélkül,és hányszor
-
Dévacsen
senior tag
Ez a ccleaner rendkívül tolakodó program lett az utóbbi években,(hiába, kell az adat az avast nak)kezdetektől használom egyébként,ki van kapcsolva a frissítés,tűzfalban tiltva van hogy kapcsolódjon a hálózatra,de ennek ellenére,minden rendszer induláskor bepróbálkozik.
Most már töröltem a mappát(portable verziót szoktam használni,rendszer összetevőket gyorsan lehet vele likvidálni stb.)majd csak arra az időre teszem fel mindig ha újra rakom a rendszert és le kell szedni a sok windows programot,a többire elég a rendszer lemezkarbantartója.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #11114 üzenetére
Bármit állítok bárhogy le sem fut a program teljesen,és ettől többet nem tudok kihozni belőle,hozzá teszem a sima antivírust használom...a Windows tűzfala hozza a szokásos kimagasló szintjét
meg sem mukkan,még a Malwarebytes tűzfaltoldással sem.Most hogy jön az új Win úgy is cserélni fogom rá így most van lehetőség buherálni,a komplett CIS verzióval elszöszölök kicsit,hátha megtalálom azt a beállítást(próbáltam már csak nem eléggé,lusta voltam)ami a sávszélből nem vesz le.
-
Dévacsen
senior tag
Helyzetjelentés..
A stabilitás stagnál,minden frankó.Hosszú Békés Boldog Életet Mindenkinek.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
mpierre #11104 üzenetére
No mostanra már mindent elvégeztem a gépen amit általánosságban szoktam,minden program futott már amit használok,semmi gond,rendszer gyors,azonnal reagál,semmi akadás,bármi..ja azt még hozzá teszem hogy a CAV van nálam használatban nem a CIS.Pár héten belül jön az új win 10 remélem azzal is partiban lesz.
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #11097 üzenetére
Kis helyzetjelentés,továbbra is stabil és gyors a rendszer,semmi anomália.
Defenderre visszatérve,gyors és használható a rendszer mellette,csak valahogy mégis pattogósabb,nélküle.
Egy icike picikét.Ha az új verzió is hozza ezt a szintet,az új win verzióval karöltve,akkor ismét ezt fogom használni.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11095 üzenetére
Időközben a másik win10 es szintén ssd-s gépemre is felraktam délelőtt,az előzőn felbuzdulva,és szintén stabil,pattogós a rendszer,semmi gubanc a 12.0.0.6882 es verzióval.A Defender ehhez(CAV) képest nem tudom hogy és mi módon de lefojtja a rendszert,olyan mintha sárban mennék,ez mellett meg mintha szárazon,az Avira alatt amit december óta használtam volt ilyen pattogós,azonnal reagáló a rendszer.Remélem mellé gyúrják a tavaszi win mellé a még ki nem adott béta végleges verzióját.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #11094 üzenetére
Felraktam win 10 re ezt a verziót,szépen frissíti az adatbázist,és ha újra frissítem az adatbázist,akkor nem jelentkezik a hiba,mint a legújabb verziónál,a sima antivírust tettem fel ssd-s gépre,rendesen működött semmi anomáliát nem tapasztaltam,és programfrissítéskor nem ajánlja fel az új verziót,ami ebben az esetben hogy hibás nem is baj.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
< CyberBob > #11093 üzenetére
[link] Ezt a verziót használtam legutóbb win 8.1 en,ott szépen dolgozott,win10 en nem tudom hogy muzsikál.Azóta nem használtam a programot,így nincs a többi verzióval tapasztalatom.Fórumról van betéve.. ez 6882 es verzió.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
< CyberBob > #11091 üzenetére
Szia,ha még aktuális,pár napja raktam fel a sima antivírust,offline telepítőt kerestem hozzá,nem fogok buherálni semmit azért hogy az online telepítővel sikerüljön,de sajnos le is vettem ,mert minden adatbázis frissítésnél a komplett 400 megás definíciós adatbázist elkezdte leszedni..ráadásul víruskeresés előtt is belekezdett
,ha nem muszáj nem ajánlom most felrakni,de ahogy érzed.Szeretném ismét használni a programot,de most még várok vele az új stabil verzióig.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #11056 üzenetére
Ne tartsd magadban a titkos infókat
vagy 8 hónapig linuxot használtam,többet próbálgattam mire megtaláltam a tökéleteset(Manjaro),de ott is előjött a sávszál hiány az intel hibák miatt,és nem tudtam hogy tiltsam le a spectre meg meltdown patchet(már tudom azóta)így most vissza jöttem win10 re minden gépen,itt hamarabb megoldottam ezt a problémát mint ott..és most megint tesztelgetem a vírusirtókat,már hiányoztak amúgy is.
még nem vagyok teljesen képben.egyébként a CAV az Avira és a Defender a nyerő sávszélhez nem nyúlnak...így ebben sorrendben is ezek a nyerők erre jutottam.Ha már a CIS t rakom fel a tűzfal rész miatt,(régebben nem)de most már levesz a sávszélből sajnos.CAV,, Firewall control így nem nyúl bele.Muszáj kitaktikázni mert nagyon legyengítették a procimat mind a 3 gépemen,a 4. gép már Ryzen lesz.Általános sebesség és működés gyors,rendben van,csak a sávszélnél nem bírja kihajtani ami még másfél éve megvolt.
-
Dévacsen
senior tag
Hát igen most hogy jobban utána olvastam,nem kapkodják el,ki tudja lesz e belőle még valami,de jól teszi a dolgát,és közel 60 éves koromra szert tettem egy parányi türelemre,így várok még hátha gondozásba veszik.
még jó hogy a CAV frissül rendesen és így van házon belül alternatívája a CCAV nak,ha türelmem elapad,de azért köszönöm a törődést.
-
Dévacsen
senior tag
Ha van regisztrációtok(Comodo nál),változtassátok meg a jelszavatokat ha még nem késő... Kiütéssel győzött a biztonsági rés
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #11023 üzenetére
Fent van a Firewall Control,persze ebben nincsenek olyan nyalánkságok mint az Comodo falában levő ARP stb..védelem,de erre a gépre elég,ritkán használom egy évben 2x kb ha játszani támad kedvem,akkor 1-2 hétig használom utána pihi 10 hónapig..csak gondoltam lereagálom hogy írtad a win 7 alatti működést.
Win 8.1 en meg a Zone alarm firewall+antivírus van fent,az is szépen működik,de ezt sem használom ez csak vésztartalék gép ha a fő gépen valami nem stimmel..
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #11003 üzenetére
Van 1 ősrégi gépem azon Win 10 van(1903) kényszerből,játékok miatt,arra felraktam az Antivírust(a defender meglepő módon sokat okvetetlenkedett ott ahol nem kellett volna,ezért a csoportházirendben kiiktattam)no a lényeg hogy szépen dolgozik,mintha fent sem lenne.(12.0.0.6882.)mivel ritkán használom a gépet az sem baj ha nem lesz azonnal kompatibilis az új winnel.Nem főgép.Főgépre nem tennék wint.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
XtremLor #10981 üzenetére
Jelenleg nincs fent egyik gépemen sem a CIS,de ha még most is meg van a probléma,még azt is megpróbálhatod hogy törölsz minden tűzfal szabályt,és tanulómódban indítod el a problémás programokat,és akkor megjegyzi a program minden összetevőjét,ha még így is gond lenne a hips nél is eljátszhatod ezt..hozzá teszem,ezt mindjárt tiszta gépen friss telepítésnél ajánlatos megtenni,és elindítgatni a programokat már az elején..(természetesen ha ismered őket,és hivatalos oldalról vannak letöltve,sokszor megpatkolnak kártevővel programokat,és felteszik ide oda,nem szabad sehonnan letölteni semmit,zenelejátszó,videó lejátszó,pdf,takarító progik,sőt még antivírusokat is megpatkolnak kártevővel)gondolom hogy a sandbox ot lecsekkoltad nem kapta e el az egyik összetevőjét a programoknak,én pl: program telepítéskor mindig kiiktatom egy időre az auto sandboxot,hogy ne zavarjon be,nem is szokott gondom lenni,igaz nem használok 10 es májkroszoft rendszert,mert annál sosem lehet tudni, 6 hónapos frissítési ciklust lereagálni nem egyszerű,van akinek jobban megy van akinek kevésbé,pl 8.1 es rendszernél szépen dolgozott nálam,nem volt semmi gubanc.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #10862 üzenetére
Win 8.1 + CIS 10=OK..kb másfél év után visszatértem,kiábrándultam a Win10 6 hónapos frissítéseiből stb...Linuxokon is gondok adódtak,Win 8.1 még 5 évig kapja frissítéseket,és nem kell tartanom hogy új funkciók bolygatják meg a harmóniát mert ezen már nem változtatnak, stabil a CIS.
-
-
Dévacsen
senior tag
Sosem használtam a CIS-t,HIPS nélkül,ez az egyik legerősebb része a programnak,mindenre ugrik,ha valami változtatni akar valamit,így kérdés is esetleg több lehet,nálam mondjuk nincs egyálltalán,az igaz hogy nem is telepítgetek már mint korábban.Új program telepítésekor ha 100% ra tudom hogy biztonságos a program,akkor telepítés előtt tanuló módba teszem a hips-et,és úgy teszem fel a programot,így nem akassza meg a telepítési foyamatot egy esetleges kérdéssel,ezt eljátszom az auto sandboxnál is.Ha úgy kerül fel a CIS,mindjárt egy új tiszta rendszerre akkor ott egyből tanulómódba lehet tenni,és minden program folyamatait megjegyzi,utána vissza lehet tenni az egyébként ajánlott biztonságos módba.Én a 10 es verziót használom,és most csak az antivírus részét,mindjárt jön az új windows 10,úgy is ujrarakom a rendszert,addig mindenfélét próbálgatok..A szerelős dologhoz nem tudok szólni, nem értek a kábeles témákhoz.Tegnap déli a legutóbbi frissítés,de nem számít.
-
Dévacsen
senior tag
Szia,előfordul igen,van úgy hogy 24 óránál később jöb frissítés,de nem kell aggódni,egyéb kiegészítő modulok(hips,autosandbox) miatt nincs veszélyben a rendszer,Comodo esetében nem annyira létfontosságú a vírus adatbázis mint más antivírusok esetében,amik szinte csak arra támaszkodnak,én amúgy kézzel szoktam frissíteni,4-5 óránként rákeresek,de minden antivírusnál így járok el,megszokás..
A tűzfalas dolog,hát meglehet hogy a net kapcsolat szakadása,amit a szerelő csinált,okozhat ilyet,de nem kell azzal foglalkozni,én sosem nézem a naplókat,dolgozik a program nem kell nézni,ha valami gond adódik akkor az más helyzet,de addig dolgozzon,blokkoljon az a dolga.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #10289 üzenetére
Eddig ez az első verzió amit több napja már hogy nem vettem le,ennél már egyálltalán nem tapasztaltam a szerverrel való kapcsolat szakadását teljes szkenneléskor.Mintha nem is lenne a gépen,minden rendszer folyamat gyors ,stabil,kiegyensúlyozott.Ez még a stabil 1.9 es verzió,nem a béta 1.10 es.Ezt már nyugodt szívvel merem ajánlani,az auto sadbox miatt páratlan védelem,még az alap beállításon egyutas win tűzfallal is,ahogy jelenleg jómagam is használom.
-
Dévacsen
senior tag
Jött egy hotfix a CCAV hoz...[link]
-
Dévacsen
senior tag
Pedig te is sok éve használod már,emlékszem rád régebbről,a nevedre,engem is becsapott, ilyen nem fordult elő velem még,alulról felülre került a részletes beállítás telepítésnél és megszokásból alulra nézek,no mondom nincs ott semmi gyerünk,és felpakolt mindent,van ilyen.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
alfa20 #10223 üzenetére
Ha ez ilyen oldalbetöltős téma akkor tegyél fel egy popup blockert a böngészőbe,az alapból tiltja a külön oldalakon betöltődő szemetet,és nem kell egyenként beirkálni a CIS be,én firefoxot használok,ott simple popup blocker néven fut,település után csak annyi a teendő hogy mindet blokkol ra állítja az ember,és kész,utána semmit nem enged megnyitni a háttérben,sok online filmes helyen járok,no ott döbbenet mi megy ujabban,mikor kipróbáltam pl: az avast freet egyenként kellet beírkálnom a sok betöltődő szemét oldalt,de akkor is betöltötte a lapot,csak kiírta hogy az avast blokkolja,ez a popup blokker a komlpett oldalat sem tölti be,észre sem veszel többé semmi ilyesmit.A böngészőkben is van alapból de nem bírnak el mindegyikkel.
-
Dévacsen
senior tag
Most jut eszembe Blattida,lehet hogy ezt is te/vagy tik fordítottátok,így hát nektek köszönhetem a derültséget amit kiváltott nálam.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #10213 üzenetére
Jól megnevettetett a program,lefutattam egy keresést egy külső hdd ről,ezen a másodlagos gépen próbálgatok ki programokat,így az UAC ki van kapcsolva hogy ne akadályozza a gyors telepítéseket stb...az Essentials ezt észrevette és szólt érte,és eme hangzatos szóval illete...Abnormállis rendszer beállítás....
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
Hosszú idő után a Comodo Cleanning Essentials is frissült,véletlen botlottam bele,még nem néztem milyen...[link]
-
Dévacsen
senior tag
válasz
daimonion #10205 üzenetére
Ne tedd még fel,az része a dolognak hogy több száz fájl hetekig marad ellenőrzés alatt, eltűnt.De így is többször megszakadt a teljes ellenőrzéskor a szerverrel a kapcsolat,teljes ellenőrzés ami kb 28 000 ezer fájlt jelent neki,és ehhez kellet kb 1 óra,nem ajánlom senkinek még mindig.Másodlagos gépre raktam én is próbaképp,ment vissza a defender.
-
Dévacsen
senior tag
Megjött a hotfix..[link]
-
Dévacsen
senior tag
Szépen működik a program.
-
Dévacsen
senior tag
Jól muzsikál ez a béta is,mint az előző.Örülnék egy fekete vagy valamilyen sötétebb árnyalatú témának,pl: az AVG béta színvílága bejön.Nem tudom mi lett az erdménye a CCAV téma szavazásnak,ha ott lesz, hátha majd a CIS is kap egyszer.De ez legyen a legkevesebb,nem ez a lényeg.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Semplar #10106 üzenetére
Sajnálatos valóban,jómagam is bejártam ezt az utat,most az utóbbit nem raktam már fel,de felraktam volna,ha nem használnám a CIS 10 bétát,ez 2 hete megy nálam,tökéletesen rendben..azzal a félelmetes 15 megás ram fogyasztásával
nem is tudom hogy lehet egy ilyen komplex védelmi program ennyivel el..nem veszem észre hogy fent van.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
bivalyolo #10082 üzenetére
Ez a legfrissebb verzió,dolgoznak rajta a srácok,remélem jó lesz majd ha kijön véglegesben,ezt szeretném majd használni CIS helyett,elég nekem ez is,vagy 4 verziót kipróbáltam,de már mostanság inkább figyelem a Comodo fórumán a tapasztalatokat,minden uj verzió megjelenésekor,és amíg nem látom hogy a Valkyrie tökéletesen teszi a dolgát,kivárok,azért akadt meg a szemem az írásodon,ez már jó jel...
-
Dévacsen
senior tag
Jó lett ez a béta,tisztán raktam föl 8.4 es helyére a komplett csomagot,minden simán megy,örülök hogy jelen állapot miatt még nem tették bele a Valkűrt,tartottam tőle hogy galibát okozna,a Virtual Kiosk nem hiányzik,nem használtam,volt róla szó a Comodo fórumon hogy ingyenes lesz e az uj Secure Shopping néven futó változata,majd idővel kiderül..jó az árú.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
blattida #9934 üzenetére
Köszi..Felraktam a másodlagos Windows 10-et futtató gépemre,sokadjára,elősször 55 perc után is csak 60 % nál járt teljes szkennelésnél,töröltem,másodszor úgy kifagyasztotta a rendszert kereséskor hogy kézzel kellet kikapcsolni...töröltem,gondoltam megnézem ezt a friss verziót,ez már kifogástalan...27 perc alatt végzett a teljes szkennel,és már beírta magát a windows biztonsági központjába, "COMODO Sandbox bekapcsolva..."
marad..
-
Dévacsen
senior tag
válasz
< CyberBob > #9731 üzenetére
Szia,azonnal működik minden,mikor nincs jelen az ikon,nézd meg a feladatkezelőben,minden folyamat megy,azt fogod látni.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
blattida #9723 üzenetére
És ha ehhez hozzá vesszük a jelenlegi álláspontot,miszerint olyan hogy végleges windows 10 nincs,és nem is lesz,ahogy olvastam a frissítések akár hetente is jöhetnek,teljesen kiszámíthatatlanul,ezenfelül 3 havonta jönnek az uj funkciók,hiába az 5 millió teszt alany,véleményem szerint súlyos problémák lesznek sok programmal,főleg az antivírus fejlesztők dolgát nehezítették ezzel meg.Jómagam leszedtem a win 10 et,és nem használom,olyan szinten erőltetik rá az emberre az akaratukat,hogy számomra.....nem írom inkább nem akarok senkit megsérteni,de nekem ez már sok,már a 8.1 elindult ezen az úton,de ezt még kordában tudom tartani.egy példa:nálam mindig ki van kapcsolva az update,és vele együtt a windows modulok telepítője,ezt akkor kapcsolom be mikor jön a havi update,utána ki,megszoktam,minden programomat kézzel frissítem,nem szeretem ha programok a háttérben mászkálnak a netre.No a win 10 nél ezt már nem tudom megcsinálni,legutóbbi updete óta a win8.1 re is került egy frissítés ami már ezen sem teszi lehetővé hogy kikapcsoljam,letiltottam,és még is fut,azt vettem észre hogy 30% kon tekeri a processzort a modulok telepítője,fogtam leszedtem a frissítést azóta minden oké,tehát a 8.1 re is ráerőltetik a 10 es dolgait,és hiába kapcsol le az ember minden adat küldést a telepítéskor,szakemberek utána néztek,akkor is küld mindent amihez semmi köze,ha te letiltottad.Most ott tartok hogy van egy Voyager Linux disztro ami tetszik,ez egy Francia disztro,annak várom egy friss változatát,ezt teszem fel majd a fő gépemre,és végeztem a Win nel,játékra meg,ritkán még szoktam ott a win 7.Például a CIS mit szól majd ha jönnek az új redszer fájlok össze vissza,dobálja majd be a sandboxba,ezt megunják majd az emberek,a végén marad a defender,bár ne legyen igazam.Mondjuk ha így lesz a CIS esetében ajánlatos lesz ujra le futatni a fájlbesorolást,bocs hogy ilyen sokat írtam,kijött belőlem.
-
Dévacsen
senior tag
Az a baj hogy a saját uninstall programok sem mindenhatók,például jómagam soha egyik programét sem használom,a CIS konkrétan 14-16 mappát hagy maga után a regisztrációs adatbázisban,itt megtalálod,keresőbe beírod regedit,itt az első mappa-HKEY_CLASSES_ROOT erre kéteszer katt megnyílik,és a C betűknél találsz 14 -vagy kinél mennyi CIS kezdetű mappát,azt kézzel szépen egyenként törölni,ezek a mappák itt maradnak akkor is ha már mindenhonnan kitöröltük a CIS-t,a registrar registry managert használom,de ezek akkor is itt maradnak,ezt kézzel kell.Egy ruppót nem érnek a saját eltávolítók ezt tapasztaltam az évek alatt,hogy miért ne kérdezd,AVG után is találni pár mappát de már más helyen a regeditben,ha végig megy az ember majdnem minden után találni olyan mappát amit csak kézzel lehet a regeditben eltávolítani,eldugottabbnál eldugottabb helyeken.Nem csoda a sok anomália egyeseknél,kinek van erre ereje hogy bogarásszon,az meg hogy saját program összetevőket a "saját eltávolító"nem szed le,szégyen.Hiába a revo uninstaller meg a program file mappák,meg stb..ezek után is marad bőven,de ha egyszer megtalálod,tudsz segíteni másoknak tovább adni az infót,és mindig tudja az ember hol keresse.
-
Dévacsen
senior tag
Hát ha már leszedted mindegy,de azt eltudom képzelni hogy egy online játékba bekavarhat a honlapszűrő,én azt kilőttem volna ha nálam ilyesmi jelentkezne,mondjuk lehet meg is tetted.Amúgy érdemes minden esetben ha gond van ilyen összetett programmal mint a CIS,szépen egyenként kiiktatni az összetevőket,és mindig megpróbálni,külön külön hogy nem változott e a helyzet,nem egyszerű program ám,ki kell sakkozni.
-
Dévacsen
senior tag
Szia,megmondom neked őszintén a 3 as-CIS nél tapasztaltam ezt amit írsz,azt nem tudtam meg hogy mitől volt,de azóta,egész a mostani verzióig én egyből az elején mikor érzékeli a hálózatot telepítés után,bejelölöm hogy otthoni,és kipipálom hogy többet ne érzékelje és kész,persze nem azért van a programba rakva hogy kilőjem de negem hidegen hagy,így a 3 mas óta nem látom csak telepítéskor azt az ablakot.
-
Dévacsen
senior tag
Az első hozzászólásban megakartam nézni a secure dns 2.0 linkjét,hogy mi van vele fejlesztik e stb.. erre föl egy kínai dns szolgáltató oldalát adta be,ez vajon miért van?Nem linkelem ide is,nézzetek már rá légyszi hogy mi ez.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
t72killer #9669 üzenetére
Nem mertem múltkor írni,de ha nálad lassít az adguard,akkor valószínű azért távolítottam el én is,nem tudtam biztosra miért vettem le.Az uBlock Origin nem fogja a rendszert,és pl:a pcmag oldalon az adblock 32 őt blokkol az uBlock origin 43 at,háttér megállapodást kötött a fejlesztő több reklám,és követő céggel,ezt olvastam tavaly,azóta nem használom az adblockot,és eggyik verzióját sem.Nem érdemes a böngészőt kiegészítőkkel teleszórni,nálam csak 3 van abból 2 ki van kapcsolva,csak akkor indítom őket ha használni akarom,csak az uBlock megy.Sokszor ez lehet a bibi,lassulásoknál,oldalbetöltődésnél és a vírusirtókra gondolnak.Az előbb nem írtam hogy a bootolás idő megnövekedéshez érdemben nem tudok hozzá szólni az általam leírt program kombóknál,mert nálam a gyors rendszerindításnak köszönhetően minden kombóval 15 másodperc alatt használható a rendszer,(5400 hdd)így nem tudom hogy asztali gépen hogy indulnak.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Dévacsen #9666 üzenetére
Meg még annyi hogy az avg,és a panda esetében sem raktam fel a böngésző beépülőket,tapasztalataim szerint ezek csinálják a feszültséget,ezek helyett mindig inkább a bitdefender traffic-ot rakom,és béke van.Bár most a comodo sandboxában indítom a böngészőt,úgy hogy most azt sem használom.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
t72killer #9665 üzenetére
Szia,fél éve kb voltak így együtt nálam,jól meg voltak,legutóbb csak simán win fallal volt fent az avira free,és nagyon piszkálta a processzort,indokolatlan helyzetekben 5 -8 % kon ugrándozott,más termék panda,avg,avast,meg sem mocantotta ugyan abban a helyzetben,persze nem mindenkit érdekel az ilyesmi,de úgy vagyok vele ha van olyan ami nem túráztatja a gépet akkor azt rakom inkább fel,különben nem is vettem volna le.Ha avira-comodo párost akarsz mindig az avirát kel elősször felrakni,mert szól a comodóért hogy zavarja.Egyébként a comodó maximális beállításon is megvan nagyon jól az avg,avast,panda trióval ezeket teszteltem így az utóbbi 3 hétben,egyedül a comodóban a honlapszűrés van kikapcsolva,az avastnál érdemes nem telepíteni a böngésző védelmet,mert az piszkálja a processzort,ha az ki van lőve szinte meg sem mozdulnak a comodóval együtt,nem lassítanak semmi rendszer folyamatot,böngészőt sem,és az avast webvédelme jelzett nagyon szépen,a böngésző védelem nékül is ha egy oldallal baja volt.Tehát avast ,avg,panda -comodo fal maximális beállításon mindegyik termék,tökéletesen dolgoznak együtt,anélkül hogy lelaknák a rendszert,memória,processzor terhelés is tökéletes,ezen esetekben,szinte alig van.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
mpierre #9528 üzenetére
Szia,most nincs fent a program ha valamit elírok bocsi,a naplózás alapból 20mb,ezt leviheted 5mb ra,akkor van még egy olyan opció ha jól rémlik hogy a Windowsba is ír a program,no most nem tudom hogy ez be van e nálad kapcsolva,vagy alapból is be van e,de ezt is kikapcsolhatod,és megnézhetnéd hogy így mit csinál.
-
Dévacsen
senior tag
Szia,de például nálam nem jelentkezik hasonló.Mint már írtam korábban azt vettem észre hogy ha a CIS feltelepítése után,csinál az ember egy fájlbesorolási vizsgálatot,akkor megismerkedik a program mindennel a gépen,és nem csinál feszültséget többet,csak majd akkor ha valami friss telepítést csinálunk.De ehhez még az is kell hogy a felhőalapú fájl küldés,meg a biztonságos telepítők stb...engedélyezve legyenek,ennek nem örülök,de így csend lesz,és utána tanuló mód amíg minden program működését megismeri,ezután megszűnik létezni a gépen,nálam 20 mb körüli a fogyasztása és a procihoz is ritkán nyúl.Ezt tudnám javasolni mindenkinek,ha nálam működik másnál is működnie kell.
-
Dévacsen
senior tag
Sajnálom hogy nem tudtam segíteni,igen kevesebb mappa volt nálad,mert részben már leszedted,én meg az enyémet néztem,és mivel nekem fent van,így több a mappa,ezt elfelejtettem,nem tudom mi lehetett a gond,lassan 6 éve használom a programot,mellete mást is tesztelgetek kedvtelésből,tehát le s fel rakosgatom őket,és nem volt még ilyen problémám,nem csak ezzel de másik védelmi programmal sem,és mindig a fentebb leírtak szerint járok el.No mindegy,sok sikert.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
olivera88 #9463 üzenetére
Az uj verzió(registrar registry manager) a 7.70 es valamiért hibásan működött nálam is,kijelöltem törlésre a dolgokat,jobb klikk az egérrel,így szoktam kijelölni az összes sort,törli,aztán megint lefutatom a keresést és ott vannak a bejegyzések,ezért kerestem egy régebbi verziót,7.60 as, ez jól működik,nem tudom hol találtam,de nem volt egyszerű,mert már minden oldal az ujat dobja ki.Amiket leírtam feljebb próbáltad már?Azt is meg lehet próbálni hogy csinál az ember egy diagnosztikát a cis -el,lehet kijavítja a hibás eltávolítást,és utána le lehet szedni rendesen.A mappák törlésénél ha valamelyik hivatkozik arra hogy egy folyamat használja,meg lehet próbálni a feladat kezelőben kézzel kilőni a folymatot,hátha engedi,és utána törölni a mappákat.Több tippem nincs.
-
Dévacsen
senior tag
No akkor még nézzük meg, a Futtatás-ba írd be regedit,itt mindjárt az első ,Hkey_Classes_Root,erre két kattintás,és kb 14 CIS kezdetű mappa van a C betűknél kezdődik,azért írom így le mert sok minden van ott nem kell elretteni
mindet egyessével törölheted,egymásután jönnek nem lehet elnézni,de azért figyelj oda,ezek után is mehet egy Ccleaner,rendszerleíró tisztító,meg a sima pucoló is,meg ujraindítás is ha mindennel meg vagy.
-
Dévacsen
senior tag
Szia,jómagam sosem használtam speciállis comodo eltávolítót,így nem is tudok róla van e,bár az előbb rákerestem neked,találtam egy régebbi verziókhoz valót,de vírusos volt,így nem ajánlom,A vezérlőpult-programok eltávolítása helyen szoktam eltávolítani minden programot,elsősorban,utána program file-program data,és a felhasználóknál a neved mappa ,majd appdata mappa,ott a roaming mappából is törölj minden comodo nevű mappát.Van egy kiválló program még a Registrar Registry Manager nevű,ingyenes verziója is létezik,ebben még ha beírja az ember a program nevét,néha még a gyártóét is jó ha beírjuk,rengeteg regisztrációs találatot kap az ember fia,hiába a programok saját eltávolítója,nem volt még olyan ami után ez ne talált volna.Egy példa,az ingyenes bitdefender eltávolítása után,még ha 1-2 napot is volt csak fent kb 3000 regisztrációs szemét marad,döbbenetes.No ha a fentebb leírtakat megcsinálod nem lehet probléma,utána cclener is jó ha lefut,meg van még egy hely,ahhoz be kell lépni a regeditben,van ott is pár mappa,de azt majd később,hátha ez is elég.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9388 üzenetére
Szia,érdemes CIS telepítés után egy fájl besorolási vizsgálatot csinálni,így minden telepített programmal megismerkedik,és nem fogja sandboxba tenni a későbbiekben,ugyanakkor ha később kikapcsolja az ember a megbízás a biztonságos telepítőkben, meg van ott még pár hasonló lehetőség(nem emlékszem pontosan,nincs fent a program) akkor sajnos megint be fog dobálni oda dolgokat,összetevőket, emlékeim szerint.
-
Dévacsen
senior tag
Szia,nem tudom jól gondolom e hogy arra gondolsz amikor a leállítod a gépet és az utólsó pillanatban feldob a CIS egy ablakot,és nem lehet már mit kezdeni vele mert leáll a rendszer,és így nem jegyzi meg,ilyen volt nekem is azelőtt.Ha erről van szó,tedd tanulómódba a hips-et,nem tudom a tűzfalat kell e,de akár azt is és így talán megjegyzi majd.Régen nem használtam a tanuló módot,minden egyes programot egyenként engedélyeztem neki,de ma már használom,2 napig kb,azóta ilyesmi nincs,aztán átszoktam nézni a hips meg tűzfal szabályokat,nincs e közte olyan amit nem akarok engedélyezni.
-
Dévacsen
senior tag
Sziasztok,ketten is írták feljebb hogy gyorsabb lett a rendszerük a 8 as alatt,hát nem is kicsit,hasít a laptop,olyan érzésre a rendszer működése,a böngészéssel együtt mintha csak a win fala lenne vírusirtó nélkül.Semmi hibát nem tapasztaltam eddig,reggel óta nyüstölöm,mindet bekapcsoltam amit csak lehet,(vírusscope,honlapszűrés,auto-sandbox)(a 7 es nél nem mertem,mert megérezte a gép) -és semmi akadás, semmi anomália,ha így marad nagyon eltalálták.Akit érdekel a memória fogyasztása a mai világban az is örülni fog,most például 10mb alatt van a 4 folyamat amit a cis futtat,a feltelepítéskor is amíg belakta a rendszert 34mb körül mozgott,nagyon eltaláltak most mindent benne.A processzorba se kapkod,0,1-03% hébe hóba,csak tátom a szám,remélem nem rontja el majd valami Windows frissítés a jövőben.Win 8.1 x64 en használom,nekem 11 másodperc alatt betöltött a rendszer az asztalra,onnan kb 2 még és minden működött,no most itt vagy 10 másodpercel több lett a boot idő,de mondjuk ez nem zavar,ezért a védelemért.Most már a feladatkezelőben az indítás részben is beírja magát,nem kell buherálni semmit vele,szépen megjelenik a tálcán az ikon.Ja és a teljes keresés 19 perc alatt lement,ugyanezen a rendszeren a 7 es 35 perc alatt végzett.Nekem például a 7 es alvómódba nem engedte tenni a gépet,8 nál ilyen gond sincs már,és mintha a kérdések hada is radikálisan csökkent volna,bár nem rég raktam tanuló módból biztonságosra,mindent futattam amit csak szoktam,a 7 es nél is így jártam el de az valahogy mint az amnéziás mégis kérdezett,itt nyugi van.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Fandango #9151 üzenetére
Hát nem tudom,de a fordításí hiba az maradt,nem fordítja le az oldalakat,legalábbis nálam a Dragon sem és ez sem,pl a chrome az igen,amúgy nem veszek észre semmi különbséget,ikon,meg település közben más de más eltérést így elsőre nem vettem észre.Gyors nak gyors azzal nincs baj.
-
Dévacsen
senior tag
Megjelent a Comodo uj böngészője Chromium Secure néven,nézzetek rá az oldalukon ha érdekel .
-
Dévacsen
senior tag
válasz
pinnacle #9147 üzenetére
Szívesen,de nem az én érdemem.Úgy látom nem a CIS hibája lesz ez,most nekem az Avira Free van fent és 1 napon belül ugyan ezt csinálta,se ikon se folyamatok,pedig ott az Avira az indulásnál,ugyanezzel a módszerrel indulásra bírtam.Különben több antivírusnál észrevettem hogy Win 8.1 alatt a toleráló képessége a nullához közelít a rendszernek,akkor virul ha a Defender van meg a saját tűzfala.
-
Dévacsen
senior tag
Érdekes most újra raktam a Win 8.1 et,frissítések után ment fel a CIS egyből,és már nem volt ikon,nem töltötte be,még 1 hónappal ezelőtt nem tapasztaltam ezt,arra gondolok nem e valami Windows frissítés kavart be neki.Mindegy még jó hogy meg lett rá a gyógyír.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Pittu1986 #9133 üzenetére
Szia,nálam is úgy van ahogy írod,de nálam már a 7 es verziónál is így volt az utóbbi időben,de mostanában sok vírusirtót tesztelgettem arra gyanakszom hogy szemetes már a rendszer,pedig alaposan kitakarítom mindig.De nem foglalkoztam vele mert vártam ezt a 8 as verziót,gondoltam majd előtte ujra rakom a tiszta mentésű rendszert.
ja és nálam is win 8.1
-
Dévacsen
senior tag
-
Dévacsen
senior tag
válasz
blattida #9057 üzenetére
Megmondom neked őszintén hogy időnként kipróbálok/kipróbáltam a tűzfala mellett más antivírust,nem volt vele semmi bajom,"cmdagent.exe"-időnként túráztatta a procit,de ez sem volt vészes.Valahogy olyan érzésem van vele hogy sok már nekem az egész úgy egyben,de felszoktam rakni,jelenleg a Bitdefender free vel vannak tökéletes harmóniában,amióta firewall security módban használom a konfigot,(5 éve először)addig tekerte a cmdagent.exe a procit időnként,biztos összeakadt valamely elemük időnként.Minden esetre fájóan alulértékelt ez a program mind a mai napig kis hazánkban,persze megértem az embereket ezt nem lehet akárkinek feltenni,nem mindenkinek a hobbija hogy ilyen programokkal foglalkozzon,időt szánjon rá.Viszont az Etikus hacker konferencián előszeretettel ajánlják,és használják a szakemberek,de ha nem tennék is,az 5 éves tiszta rendszerem,nekem elég hitel,és bizonyíték.Pedig szándékosan mentem olyan oldalakra,Arab,Orosz,Kínai mindenre rámentem hogy bedőljön a rendszer azt sem tudtam itt vagyok e még a bolygón,de nem sikerült befertőzni a gépet,nekem ez elég.De a tűzfal meg a defense + al is elvoltam simán,még így önmagában is rendkívüli program,és védelem.
-
Dévacsen
senior tag
válasz
blattida #9052 üzenetére
Először is tudni kell hogy naponta szétfertőztem a gépem abban az időben,mikor ide keveredtem és rá találtam erre a gyöngyszemre,előtte nem használtam tűzfalat még soha csak a beépített xp s falat.A magyar nyelv fontos volt,érthető beállítások,no mondom ezt kipróbálom,és azóta tart a szerelem,elsőre beletrafáltam a világ legjobb tűzfalába kiegészítve a defense + al.Kipróbáltam minden falat,vírusirtót,de ha leszedem a Comodót,olyan mintha levágnám a fél karom,hozzám nőtt,nem érdekel ha nyűgje van vagy kérdez,had tegye értem teszi,nem ellenem,szeretem.Jelenleg a falat használom csak,hát arra a kérdésre hogy miért maradtam mellette,azt mondanám neked,miért hagytam volna el.Nálam rendben van vele minden,és a nyelv döntő volt anno,úgy hogy ezért hála,áldás a családodra és rád is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest