- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
T 1000
aktív tag
válasz
Dantenero72 #14745 üzenetére
Szia!
Már azt hittem egyedül vagyok a problémámmal, idézek a UPC-s fórumról:
"Lehet nem ide tartozik, de szétvetd az ideg: 60 megás UPC netem van. A neten a Battlefiled 2-t játszom több mint egy éve. Kb 3 hete kezdődött hogy a szerverek ledobálnak a "Your connection to the server has been lost". Újratoltam a Windows-t, a játékot, de a helyzet azóta sem jobb. Felhívtam a UPC-t , de csak annyit tudtak mondani hogy a netről nem szakadtam le.
Ami feltünt hogy feltünően magas a pingem, valószinűleg ez a baj. Ez mitől lehet. Pl európai szervereken 2-300-as a pingem, ami időnként elszáll, több ezresre, valószinű ilyenkor szakadok le a szerverekről. Bármilyen szerveren játszok ugyanez a gond és csak kb 3 hete kezdődött. Mi lehet a gond?"
Egyébként ide írtam:[link]
És mellesleg tőled nem messze, Újpest központtól 2 km-re lakok. Mostmár nem tudok online játszani, alig van szerver 300-as ping alatt....
-
KTTech
veterán
válasz
Kismillószor el lett mondva, hogy vedd a fáradtságot és hívd fel a 1221-et...
(azt csak halkan súgom meg, ha továbbra is ilyennel spammelsz, megint kapsz némi gondolkodási időt fórumon kívül).
-
válasz
Nálam ilyen most:
bix.hu [193.239.149.1] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=14 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=11 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=14 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=13 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=12 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=12 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=14 ms TTL=59193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 10, fogadott = 10, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 11ms, maximum = 14ms, átlag = 12msSzerintem Nálad valami műszaki hiba lesz. Nincs a környékeden ismerős, aki szintén UPC-s, hogy megnézze neki milyen adatok jönnek ki?
-
válasz
Nálam most ilyen:
bix.hu [193.239.149.1] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=20 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=30 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=26 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=26 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=19 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=18 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=20 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=15 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=44 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=18 ms TTL=60193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 10, fogadott = 10, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 15ms, maximum = 44ms, átlag = 23ms -
club1
veterán
válasz
Hát lehet, hogy ott nálatok valami gond lesz:
[link] -
C0d3r
addikt
válasz
Dantenero72 #14727 üzenetére
Sajnos az nem ilyen egyszerű, egy központ létesítése nem merül ki pár százezer forintban. Nyilván nem azért nem bővítenek mert nincs pénz, hanem mert nagy a piaci verseny. Eléggé nyomott árakon szolgáltatnak, így egy bővítésnek a megtérülési ideje sok-sok hónapba is beletelhet, ezért logikusan későbbre tervezik a bővítést, első és legfontosabb a terjeszkedés, jövedelmező területek lefoglalása, mielőtt a konkurencia építi ki ott a hálózatát.
Gondolom arra fele se állnak sorba különböző szolgáltatók az ajtók előtt, várva hogy az ügyfél megelégelje és átmenjen hozzájuk, ezért simán megteheti a jelenlegi szolgáltató, hogy halogatja a fejlesztést.
Amúgy be kell jelenteni hibára, minél több hibajelentés érkezik, talán van rá némi esély hogy mégis csak tesznek a lassulás ellen valamit... -
HofiZoli
senior tag
válasz
Dantenero72 #14730 üzenetére
Délután 14.15
-
Dantenero72
aktív tag
válasz
Dantenero72 #14729 üzenetére
Reggel TÍZ óra:
-
válasz
Dantenero72 #14725 üzenetére
Szerintem te egy terheltebb területen lakhatsz, én meg egy kevésbé terhelten. Mivel délelőtt az emberek többsége dolgozik/iskolában van így az otthonokban sokkal kisebb a forgalom de amint véget érnek a napi kötelezettségek haza mennek az emberek és megindul az otthoni netezés és ez okozza a "csúcs idei" lassulást.
-
válasz
Dantenero72 #14722 üzenetére
Én kint lakok egy perem kerületben, XVII., egy panel jungle-ben + pár éve épített 3 társasház. Pontosabban annak is a legszélén az utolsó épület utolsó kapujánál, innen már semmilyen kábel nem megy tovább, csak a Digi-é de az meg most nem számít.
PInget nem szoktam mérni, csak ha valamilyen fórumra írom be így nincsen összehasonlítási alapon de ma délelőtt mértem egyet, sajnos elfejeltettem elmenteni, de akkor is ugyan ezeket az értékeket kaptam nagyjából, szignifikáns különbség nem volt.A te eredményedben sem állandóak a több száz ms értékek, csak elvétve vannak ilyenek.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Dantenero72 #14718 üzenetére
Nekem upc FP 120 van és soha nem szakad, ping is jó. Nem mindegy a hálózat állapota. Optika a házban, onnan van elosztva koax-al, lehet ezért is jó.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dantenero72 #14715 üzenetére
Akkor ha nincs hűséged, emeld fel a telefont, tárcsázd a 1221-et, és mondd fel a szerződést.
Szerintem egy ADSL, vagy egyéb t-onlány szolgáltatással szarabbul fogsz járni, de hát te tudod. Digi még alternatíva, ha van arra felé. -
válasz
Dantenero72 #14715 üzenetére
amennyiben nincs hűség, úgy miért nem nézel már más szolgáltatót, ha annyira problémásnak találod a jelenlegit? feltéve, hogy van lehetőség más szolgáltatásra adott házban/lakásban...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dantenero72 #14713 üzenetére
Pedig az utóbbi időkben jobb lett a szolgáltatás. Nálam már egyáltalán nem szakadozik a net, torrentnél sem, de amikor szakadt, akkor is 99%-ban a torrent miatt volt, ami meg tudjuk mér volt...
Az hogy mennyit fizetsz a netedért, tőled is függ, sajnos utána kell járni :/ Vagyis aláírni 1 év hűséget, nekem jelenleg 3000 ft havonta a 15/1,5-es net.
A pingem 50-100 ilyenkor, napközben 10-20, úgy, hogy nem megy torrent. De én így is tudok játszani neten és nem zavaró (bár ugye attól is függ milyen játék).Na és ahogy Mr.Skynet mondja, örüljél hogy legalább ennyid van, ahhoz képest mennyi szar van itt ebben az országban, legalább a netünk még így is világszinten az élvonalba tartozik minőség terén. Most lehet kiakadsz, de más vidéken 8 ezer forintért 2-3 megabiteket kap, nagyon jó esetben 512 feltöltéssel.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14711 üzenetére
Én hazaérve vidékre örülnék a 120Mbit-nek 6ezerért 1000ms ping-el is, az 5700Ft-os 3,8Mbit helyett, az egész város ugyan azt az IP-t használja, még külső dinamikust se kapunk (saját fix IP ára 5K/hó, közbe fele ennyiért kapok VPN-n szintén saját IP-vel), 150Gb után belassít ennyire
Csúcsidőben a sávszél 50%-át jó ha tudják adni, illetve ha fúj a szél, ha esik az eső egy az egybe szakad a net, de úgy, hogy a modemek elveszítik a kapcsolatot. Ha hirtelen hideg vagy meleg jön (20-25fok különbség) vagy akkora bejövő jelem lesz, hogy a modem tuner-je azonnal a mennybe van és vihetem garizni, vagy a bejövő épp jó, de a visszairányba a node-ig el sem jut a modemem jele.
Szóval komolyan mondom néha megdöbbentőnek tartom, hogy mennyire jóvilág van UPC-nél és úgy tűnik ez sem elég az ügyfeleknek
(ezt ne vedd magadra)
Egyébként 15Mbit UPC-m BP. 8.kerből jelenleg ilyen, csak a ping megy:
C:\Users\Skynet>ping bix.hu -tbix.hu [193.239.149.1] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=172 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=15 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=96 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=183 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=7 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=201 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=252 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=246 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=43 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=149 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=52 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=17 ms TTL=60
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=139 ms TTL=60De gondolom ettől nem leszel nyugodtabb... szóval nem mindegy, hogy mihez képest tartod szarnak a UPC szolgáltatásait, nem optikát kaptál a házba, hogy jóformán mindegy mennyire terhelt a háló akkor is 5ms leszel bárhová az EU-ba
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14709 üzenetére
Csúcsidő van, 22-23óra után nézz rá inkább vagy holnap délelőtt mondjuk 12-13óráig, egyéb időben tuti ilyen lesz a ping-ed mint most
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14707 üzenetére
A Docsis 3.0 szabványhoz minimum 4ds és 1us csatorna kell. Idő közben UPC-ék is fejlesztgettek stb-stb. és már 8/4-el hasítanak a modemek. A Cisco modemek asszem 4us-el mentek már korábban is. A Lényeg annyi, hogy a Motorolák sokáig csak 1 us-el mentek és mivel neked Motorola SBV6120 modemed van, gondolom már nálad is 8/4-be megy a modemed és szerintem erre érti Gubek-Einste kolléga a több csatornás dolgot a led-ekkel kapcsolatban.
Kérdésedre válaszolva pedig csak annyit tesz, hogy stabilabb a kapcsolatod és gondolom jobban tudják szabályozni, hogy ki melyik cmts-en legyen a jobb terhelés elosztás érdekében.
-
válasz
Dantenero72 #14702 üzenetére
Ha a RECIEVE és SEND kéken világit az azért van mert ekkor egyszerre több csatornára van feljelentkezve.
Ha a LINK kék akkor van gigabites csatlakozás. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14704 üzenetére
DHCP osztja a UPC-nél az IP-ket, ha dupla IP lenne valahol azt pár pillanat alatt korrigálja a szolgáltató, hogy miért szakad a neted az a túlterhelt vagy halálán lévő NODE miatt lehet.
Az pedig, hogy a ping-ed délelőtt / éjjel miért jobb mint délután / este az azért van, mert délután / este kezdenek el igazából netezni az emberek UPC Primary, és UPC Secondery BIX portjuk grafikonját ha megnézed, láthatod mikor mennyire neteznek az emberek, ha a teljes BIX grafikont nézed, mondjuk heti bontásban, akkor azt is láthatod, hogy 7köznap az emberek még nem tudnak netezgetni 14 óra körül meló, suli... 7végén meg hajrá mindenki
-
spawn82
tag
válasz
Dantenero72 #14702 üzenetére
Nekem addig villogott az egyik kék zölden vagy sárgán, már nem emlékszem, amikor nem gigabit-es hálózatom volt. Még a 60-as net mellet is. Amint kapott egy gigás hálót átváltott kékre. A 120-as még nem kísérleteztem, hogy milyen színe lenne, de már nincs is itthon 100-as hálózat, amivel ki tudnám próbálni.
A modemet már megpróbáltad újraindítani? -
KTTech
veterán
válasz
Dantenero72 #14550 üzenetére
Hát, nem véletlenül kaptad a kitiltást... ha folytatod azt a stílust, újra kapni fogsz.
De látom még mindig nem sikerült megérteni: vedd fel a telefont és hívd a 1221-et, mert csak ott tudnak neked segíteni, akárhogy sírsz itt. Itt a fejeden is pöröghetsz, akkor se fog veled érdemben senki sem foglalkozni... mivel még azt sem tudjuk, hogy ki vagy. Ha esetleg ez nagy fáradtság (bár erre csak annyit tudok mondani, hogy aki nem akarja, hogy segítsenek neki, annak nem is fognak segíteni), privátban add meg az ügyfélszámod és megnézem, ha lesz egy kis időm. De ha olyan a gond, úgyis azt fogom mondani, hogy telefonálj, tegyél webformon bejelentést stb. mert az a hivatalos út.
-
eight
senior tag
válasz
Dantenero72 #14566 üzenetére
Ezt azért nem a nagyi kertvégi hálózata, az olyan komoly rendszerekben mint a UPC nagyságú szolgáltatóké, az ilyet szinte már direkt csinálni kéne hogy előforduljon.
Bár nagyon nagyon rövid lease time-ok és kretén caching mellett eméletileg megtörténhet, de az már tényleg a kontárság kategória lenne.
Én nagyon meglepődnék ha UPC esetében ilyesmiről lenne szó. -
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14566 üzenetére
Igazából csak a "nem forgó propeller" és a "helyesen kéne beírni a k.rva jelszót" rész miatt tettem be a képeket... egyébként igen 2 ügyfélnek ugyan az az IP ment ki, de ez csak egy pillanatnyi elmezavara a DHCP-nek, mondjuk pár perc után a Mikrotik úgyis rendbe tette volna az IP-t magától is csak hát az ügyfélnek azonnal kellett a net. Annyi lett volna a dolga csórikámnak, hogy a háló kapcsolatnál nyom egy javítást gombot, vagy újraindítja a gépét, vagy parancssorba eldobatja az IP-jét majd kér egy újat, esetleg lan csati ki-be, szóval semmi komoly, csak a telefont felvenni egyszerűbb volt neki...
Az az IPv4 címek elfogyott dolog meg egy hatalmas marketing fogás szerintem, talán valaki beparázik és emiatt majd jobban megy a tőzsde vagy nemtom mit balhéznak emiatt. De míg egy teljes IP tartományt (255db IP cím) megkaphatok 30ezerért és a szolgáltatóm nekem itthon 2500FT/db/hó-ért adja addig nem aggódok, továbbá ott van az IPv6 amit persze nem nagyon emlegetnek pedig sok szolgáltató is használja már lakossági ügyfeleknél is, nah most IPv6-al a föld összes atomját is meg lehetne címezni, szóval az meg egyhamar nem fog elfogyni...Visszatérve az IP ütközéses dologra, az belső hálózati IP volt nem internet felöli külső IP ami el akar fogyni 1-2éven belül. Én jelenleg most egy olyan IP-ről netezek ami a szolgáltatóm szervere IP-je, ez mögött van a koaxos kábel hálón az egész város összes ügyfele így spórol a szolgáltató, nem kell 10 ezer IP-t fizetnie csak 1-et, meg 10-15 fix IP-s előfizetőt! Így ha mondjuk valaki csinálna valami butaságot Komáromból a Prohardveren és kitiltják ezt az IP-t, akkor a PH-t ez a város (kivétel aki ADSL-es) már nem fogja böngészni
Nincs Dinamikus külső IP-m mint amilyet mondjuk BP-en az áldott jó UPC-től kapok és nagyon örülök neki, a FIX-et meg megvehetem sok-sok pénzért
Jah meg atomra passzív a net, csak a legszükségesebb portok vannak nyitva, kértem nyissanak már ki nekem 1 portot válasz az volt, hogy vegyek IP-t és nyitva lesz mind...
-
eight
senior tag
válasz
Dantenero72 #14559 üzenetére
Ez nálam is így volt, és sajna nem nagyon dijjazák a régi ügyfeleket. Egy csomószor próbáltam váltani, de neten keresztül sosem lett belőle semmi. Aztán idén kijött egy teljesen normális és rendes ember a upc-től akivel megálapodtam a váltásban, de abból sem lett semmi.
Viszont ha egyszerűen megrendeled online - mintha nem is lenne még neted - akkor fel fogja ismerni a rendszer hogy neked már van, és egyszerűen kapsz egy új szerződést az új tarifával.
Hála az égnek most már csak 4-be kerül, de azért félek mi lesz ha majd lejár a hűség, mert a 8 rongy eddig az nekem nagyon sok pénz volt.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14556 üzenetére
Teljesen mindegy, mert mindegyik Docsis 3.0 szabványú 8/4-es VoIP modem, de most hirtelen nemtom, hol írhattam neked ilyet
Szerk.: itt annyit írtam csak, hogy tiéd jobb mint az enyém, meg ez után volt szó még arról a Cisco-ról, ami után írtam, hogy tök jó az a modem bírna többet is meg telót is stb. majd kali kolléga a gyártói termékinfó pdf-et is belinkelte.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14553 üzenetére
Igen azaz, az SNR (jel zajszint arány) lehetne picit jobb de nem olyan vészes, viszont legalul látod, hogy az összes csomagból mennyi ment gallyra, tehát nem az van, hogy 90%-ba eldobálta a csomikat a modem vagy hibásnak/sérültnek ítélte meg, szóval szerintem a modemeddel nincs baj, tehát a szomszédnál is valszeg ilyen lehet a net...
Routeredet ne említsd, mert akkor azt is egy újabb hibalehetőségként fogják majd értelmezni, és nem a vélhetően hibás Node-al foglalkoznak majd, meg a szerelő kiküldésével, hanem azzal cseszegetnek majd, hogy biztos a routered a rossz és nálad van a hiba stb...
ui.: én 2 hétig szívtam a brutálisan kontakt hibás koax csatlakozóm miatt, csak nálam annyi volt a különbség, hogy vagy 7-15ms volt a ping vagy totál nem volt válasz, szóval 2000ms sosem volt, késsel szépen megkapirgáltam a rész szálat a csatiban és voálá nem szakad a net, röhögnék ha mondjuk a UPC szekrényben a szerelőd megmozgatná a kábeledet és már jó is lenne a neted
-
Dantenero72
aktív tag
válasz
Dantenero72 #14552 üzenetére
Ez [link] lenne az?
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14550 üzenetére
Hívd fel őket de ne azzal kezd, hogy a ping-ed ramaty, mert az lehet nem hatja meg őket, viszont nem hazudsz, ha azt mondod neki, hogy szinte másodpercenként szakad a neted és nem tudsz dolgozni és ezzel kötelesek foglalkozni, routered nincs, több gépen is próbáltad nem a gépeddel van baj, a több gép miatt 99%-ban kizárható a vírus is, upc speed optimalizáló baromságukat is próbáltad és el vagy keseredve stb. ne is hagyd szóhoz jutni a ügyintézőt ezt így kezd el neki sorolni, hogy ne ő kérdezzen ezekre rá
Szomszédnál egyébként mi újság van, nála is gagyi a net? Mert ha igen akkor a Node halt meg, ha nála jó, akkor meg nálad a modem halt meg. (bár korábban kértem, hogy dobj be a modem signal menüjéről egy képet)
-
törölt tag
válasz
Dantenero72 #14518 üzenetére
Ha nem vagy képes kulturáltan fórumozni, akkor legközelebb végleg búcsút veszünk tőled!
-
eight
senior tag
válasz
Dantenero72 #14527 üzenetére
Miért olyan nehéz megérteni, hogy te nem tudsz semmit csinálni ezzel a hibával. Egy csomó embert mutatok neked különböző fórumokon, akik már évek óta hívogatják meg levelezgetnek a UPC-vel ez ügyben, és nem sikerült megoldani a problémát.
Vasárnap este 7-re törvényszerűen minden játékosnak tönkre megy a net, de a szerencsésebbeknek is minimum nagyon darabossá válik.
Megértem hogy lekarmol az ideg, és hogy fel vagy háborodva, csak azt nem értem, hogy miért nem tudod elfogadni a tényeket.
Pedig olyan egyszerű ez, vannak gyönyörű lányok, szép anyanyelvünk, vagy dicsőséges történelmi pillanataink, de nincs pénz, 3000 méter magas hegyek, óceán, és pl nincs játékra alkalmas net sem. Nem gondolod hogyha meg lehetett volna oldani a problémát akkor már rég megoldották volna?
Tudom hogy a 10 ropi az nagyon sok pénz, de ez még nem a világ vége, arra még egy kicsit várnod kell. -
HofiZoli
senior tag
válasz
Dantenero72 #14527 üzenetére
Mert mindenki melózni megy, nem ér rá otthon netezgetni.(ez is azt bizonyítja, hogy egy upc eszköz lehet túlterhelt) Tényleg csináld amit mondtak, küld el, és akkor van esély hogy elhárítják. Ha itt panaszkodsz, semmi nem javul. Max neked jobb, mert elmondhattad
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Dantenero72 #14521 üzenetére
Jó, akkor tegyük fel mégsem a Node a túlterhelt/hibás és nálad van a hiba, folyton panaszkodsz a modemedre szóval lépj be a modemedre és a Signal menüről linkelj be nekünk ide egy képet... Thx!
Szerk.: egyébként felesleges kali-nak takarodj szövegetekt írkálnod, már leírták neked, hogy a Node a túlterhelt valószínűleg, majd Te: "Tulterhelt node? Ezt arra érted hogy a jatek tulterhelt?" majd leírtam neked itt, hogy mi a Node, neked ez az egész kimaradt és mikor már mindenki azt látta, hogy nem is figyelsz vagy csak baromira felhúztad magad és túl agy pörögve, akkor kezdett már el mindenki poénkodni, hogy piros gombokat nyomogat egy upc-s, hogy direkt téged sz.passon stb...
-
válasz
Dantenero72 #14521 üzenetére
többször leírva már ezen részlegben, hogy mi a probléma, sajnos nincs mit tenni, ha nem érted/nem akarod megérteni...
azért gondolom van néhány hozzáértőbb műszakis a szolgáltatónál, aki fogja tudni, hogy mi a bajod! -
válasz
Dantenero72 #14516 üzenetére
amúgy te tényleg nem érted, hogy mi lehet esetlegesen a probléma?
-
tomazin
veterán
válasz
Dantenero72 #14495 üzenetére
Minden ügyfélnél 3 gomb van:
1.szakkítsuk meg a netet
2.giggalagg
3.számladuplázóminden ügyfélnél valamelyik gombot minden nap meg kell nyomni,erre egy egész csapat van.azért fizet ki havi milliókat az upc,h rendesen minden gomb meg legyen nyomva. biztos a nevedhez a 2es gomb illik a legjobban....
-
KTTech
veterán
válasz
Dantenero72 #14509 üzenetére
Hát, ahelyett, hogy itt sírnál, talán emeld fel a telefonkagylót... tudod: 1221, persze nem árt tracert-et küldeni, mert ki tudja, hogy hol a hiba. A speedtest.net-et magasról, a speedtest.upc.hu-t már inkább elfogadjuk kiindulási alapnak.
-
Dantenero72
aktív tag
válasz
Dantenero72 #14508 üzenetére
Meg miaz hogy nyugodjak bele hogy ilyen?!?!?!?!?! Kifizetek havi 10kt a rohadt netért és ezt kapom érte?! Ne legyetek mar ekkora csicskak, ezért tart az orszag ott ahol most tart mert a hülye magyar lexarja és kussban elvisel mindent!!!!! Én nem viselem el hogy egy szolgáltatás amiért fizetek ekkora egy szar legyen!
-
válasz
Dantenero72 #14500 üzenetére
Ezerszer el lett mondva, hogy a pingtest és a speedtest NEM megbízhatóan mérnek, használd inkább cmd-ben a ping parancsot/ftp letöltést min 2-3 szálon és meglátod jobb lesz az eredmény.
Nálam pl 500 alatti ping nincsen a fenti oldalakon, cmd-ben meg 15-20, 35-40Mbps felett ritkán van mért sebességem, http letöltésnél 9-14, ftp-nél 12-14 MB/s az ami van. -
eight
senior tag
válasz
Dantenero72 #14500 üzenetére
Figyú, értsd már meg hogy jobban jársz ha nem idegesíted ezen megad.
Nekem másfél évig volt (vagy még van, már nem tudom mert Decemberben feladtam) olyan a netem amiről beszélsz, hogy hajnalban jó volt, esténként meg használhatatlan. Gondolom amikor az a két három interferáló másik előfizető is elkezdte ezerrel nyomatni, az vágta haza a dolgokat. És nem 6000-es hanem 8000-10000 ms-es szünetek voltak és nem néha hanem folyamatosan este 5-től 11-ig percenként akár több is, és közben sem sima volt hanem nagyon darabos.
Több mint másfél év, és senkit nem érdekelt! Csak jót akarok neked, azért mondtam hogy ha egy modem restart (vagy esetleg egy IP váltás) nem hozza rendbe akkor ne foglalkozz vele. -
válasz
de igen, bent nyomkodnak egy piros gombot, hogy csak és kizárólag téged csesztessenek; megnyomja valaki, most jó a neted, kikapcsolja, akkor nem jó a neted, ismét megnyomja, és úgy jó a neted, aztán megint átkapcsolja, és ismét nem jó a neted, és így tovább...
ja, a stílusod nem valami kifinomult...minimális hozzáértés hiányában, inkább kérnél segítséget normális hangnemben, hátha...
-
eight
senior tag
válasz
Nem! Arra értettem, hogy túl sokan használják a netet a házatokban / utcátokban / környéken.. stb, de az is lehet hogy tönkrement valami, vagy pl valaki a környéken valami "okos" modemmel bújtatva szakajtja a netet ahogy csak a fibercsövön kifér, szóval sok oka lehet.
Ha van olyan napszak amikor teljesen jó a net akkor nem nálad van a hiba, ha egy félperces modemkikapcs nem hozza rendbe, akkor nem tudsz semmit sem csinálni, fogadj meg egy jó tanácsot és el se kezd ezen idegeskedni
Ha felveszed velük a kapcsolatot akkor van kb 4-5 alapértelmezett válasz amit meg fogsz szépen kapni, de valószínüleg egyik sem fog segíteni, szóval ne nagy reményekkel vágj bele. (pl, csinálj nekik tracer-t meg pinget, vagy azért van mert virusos a géped, rossz a router / hálókártya, vagy ez egy modem + modemtáp hiba... stb).
Ha esetleg kimegy hozzád tech ember akkor viszont (allítólag) van esélyed, legalábbis gamer körökben halottam már pozitiv végkifejletről is.Bár én nekem most január óta egész jónak mondható a net, idén még nem voltak olyan 6000-es spikejaim amiről beszélsz, de azért "A"-t már nagyon régen láttam, szóval becsüld meg magad
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Nem, a Node-nak semmi köze a játékodhoz, vagy a gépedhez stb. valószínűleg nálad minden rendben van.
A UPC hálózata is HFC hálózat, vagyis egy része optikai a másik fele koax kábeleken megy, utóbbi miatt adódik a probléma. Itt egy elég értelmes ábra, hogy mi hogyan kapcsolódik egymáshoz. A lényeg, hogy a Node az optikai-koax-os "konverter" ami ha egy pillanatra túlterhelődik akkor kicsit laggol a hálózat amit leginkább a válaszidőn veszed észre és ilyenkor ugrik ki ~10ms-ről az egekbe a ping, éjjel kevesebben rángatják meg a hálózatot, ezért ilyenkor valószínűleg stabilabb a neted válaszideje xy kiszolgálóval...
Node meg lehet akár utcánként vagy akár épületenként is, ezért lehet az, hogy pl. a szomszédodnál minden szépen működik, nálad meg ramaty a kapcsolat... -
eight
senior tag
válasz
Dantenero72 #14492 üzenetére
Mostanában már a Winmtr töltetik le, Nationcup elötti segítségkérésnek is csak annyi lett az eredménye
ui1: ha van amikor tökéletes akkor valószínüleg nem nálad lesz a hiba, csak túlterhelt a node.
ui2.: országot ne szidd -
Dantenero72
aktív tag
válasz
Dantenero72 #14492 üzenetére
Jah és tök random hogy mikor kezdek el laggolni... Néha tökéletes aztan meg ilyen 6000res msem van WoWban pl aztan elmulik szalk tuti ezek a retkek csinalnak valamit hogy dögölnének meg...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged