- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
válasz
jerry311 #6363 üzenetére
Érthető a példa.
Én azt fájlalom, hogy a kemény melóval megszerzett pénzünkért, kis csillagokkal telivágott szerződés szerint kapunk olyan szolgáltatást, amilyen.
Ha nincs kapacitás, nem kell exrteme meg professional csomagot árulni, nincs rá szükség. Ha pediglen a szolgáltató arra apellál, hogy pl. adott területen belül ~50 light felhasználó terhére elégíti ki az ~5 HC felhasználók sávszélesség igényeit, és elszámolja magát, oldja meg. Lehet, hogy pont ott az 50 minimal csomagos is töltöget mint a gép.
Kell neki 5 HC felhasználó által befizetett lovetta? Vagy nagyobb gond, hogy ezek orrbaszájba töltenek? Esetleg jobban jár only 50 minimal csomagos emberrel?
Akkor minek erőlteti a nagy csomagokat? Piaci elvárás? Lenne 100E light csomag, és hello.
-
g@bo
nagyúr
válasz
jerry311 #6361 üzenetére
Te milyen megfontolásból téped a szádat? Mert más fikázása megy, látom.
Egyébként a topik lényege a szolgáltatás minőségének feszegetése pro és kontra, és nem /csak, kizárólag/ a szolgáltató seggének fényezése, amit te elvárnál, valamilyen oknál fogva.
Lehetőleg engedtessék meg, hogy bárki leírja a véleményét anélkül, hogy te alacsony színvonalú egyénnek minősítsed.
-
g@bo
nagyúr
válasz
jerry311 #6353 üzenetére
" Aki fizet a szolgáltató kisujjáért az már azt hiszi, hogy az övé az egész karja is... "
Kisujjáért fizetnénk? ADSL exszolgáltatómnál 200/32k ért fizettem, és ez éjjelnappal orrbaszájba jött, senkit nem zavart, és nem is rüszmögtek. Chello Medium 5120/768 ha ki van használva, mondjuk 250gb alatt, akkor csúnya rossz mocskos előfizető?
Veszel a piacon husit, ha kicsit büdös, beletörődsz? Szépet akarsz, vagy visszaviszed, hogy adja el másnak? Vagy kicsit büdös jó? Vagy jobban szeretnél a pénzedért friss husit, mindig frisset?
Nem kell az álszent, szolgáltató posiját nyaló duma. Mikor a pénzért melózunk, 1+ órára adnak 500 forintot /jóesetben/ nem 45 percre. És amikor ez a pénz elköltöd, te sem olyan szolgáltatásra, termékre adnád ki, ahol mindig lecsippantanak a súlyból, vagy átvernek a végösszeggel.
-
Nkboy
senior tag
válasz
jerry311 #6338 üzenetére
Tisztelt Jerry, Shev!
Tegnap én csak elmondtam a véleményemet, nem akartam ebből vitát. Kihangsúlyozom mégegyszer, Nekem soha nem volt gondom a(z) UPC internetszolgáltatásával. Kb 6-7 éve használom, ez idő alatt kb 3-szor volt olyan, hogy nem tudtam valamilyen hiba miatt használni.Ezeksem tartottak 1-2 óránál tovább.Mindig kitudtam használni a teljes sávszélt.
Azért mert elmondtam a véleményemet, annak semmi köze a szellemi szintemhez
Lesüllyedsz a szintjükre és maguk alá gyűrnek a rutinjukkal. Úgy emlékszem egy szóval sem szidtam a(z) UPC-t!!!
Nem kell mindjárt olyan szavakkal dobálózni, hogy nem kell aláírni, el lehet menni máshova stb stb...... -
g@bo
nagyúr
válasz
jerry311 #6338 üzenetére
Te milyen szintről beszélsz? Te milyen alapon személyeskedsz, és állapítod meg az érelmi szintedet másokhoz képest?
" Soha senki nem fogja megérteni a szolgáltató nézőpontját, aki nem dolgozott benne."
Ki a f..t érdekel a szolgáltató nézőpontja? Feltételezem, minél kisebb befektetéssel nagy haszon elérése a cél. Én is ezt tenném.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #6325 üzenetére
SG.hu cikk írta:
"A UPC számára egyébként is problémákat okoz a csúcsidei forgalom - a p2p letöltések miatt - a gerincvonalakon túli részeken, ezért nem valószínű, hogy még tovább emelnék az egyes előfizetők sávszélességét, habár technikailag lehetséges lenne."Upsz
Ha nem torrenteznék (/-nénk) ennyit, most már lehet hogy tizenx megabittel webtv-znék havi 8K-ért
Vagy nem...
[LÁMAKÉRDÉS] Honnan jött amúgy ez a vérpistike kifejezés?
[/LÁMAKÉRDÉS]
-
LaMotta
aktív tag
válasz
jerry311 #6338 üzenetére
Bővítsenek sávszélességet (legyen több gerinc vagy mi
), de a csomagok maradjanak meg ezek, amik... "Mivel a 6-8-10-20 Mbit-es sávszélesség otthoni felhasználásra több, mint elég [...]" - SG cikk, 2008-as kilátások
És több ember használhatja ki a maximumon, egy időben.
Vagy ez nem így lenne?
Amúgy ez is jó SG cikk.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
jerry311 #6297 üzenetére
csak tudod, akinek nem volt azelőtt internete és nemnagyon vágja a megákat, meg gigákat, azt mondja: 250giga?? az egy évre is elég...aztán meg rákap a letöltésre...és hoppá...ez az egész chello egy nagy lehúzás...örülök, hogy végre megszabadultam tőlük...és tudom, Ti is örültök, chellosok
...úgyis tudom, hogy ez lenne a válaszotok
...
más: miért kéne nekem automatikusan tudnom, hogy a hűségidő az nem egy év, hanem 1 év + az aktuális akció vége...ami nálam 1év 1 hónap...
akkor ez nem is 1 éves hűségnyilatkozat...Az ÁSzF-et meg ha kicsit nagyobb betűvel írnák le, akkor lehet elolvasnám...de azzal a 4-es betűmérettel kifolyik a szemem, mire elolvasom...
lehet leugatni...!!!
-
Yooha
aktív tag
válasz
jerry311 #6210 üzenetére
Ha újraindítom, akkor megjavul. Ha elmegy a net, akkor is modem kihúz/bedug, és megint működik. És ezt írja ki, ott ahol mondtad:
Microsoft Windows XP [verziószám: 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.C:\Documents and Settings\Juhász Péter>ipconfig
Windows IP konfiguráció
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat 3:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . : chello.hu
IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 80.99.144.118
Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.255.254.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 80.99.145.254C:\Documents and Settings\Juhász Péter>route print
===========================================================================
Kapcsolatlista:
0x1 ........................... MS TCP Loopback interface
0x2 ...00 0f ea 53 e3 60 ...... NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Sch
eduler Miniport
Aktív útvonalak:
Hálózati cél Hálózati maszk Átjáró Kapcsolat Metrika
0.0.0.0 0.0.0.0 80.99.145.254 80.99.144.118 20
80.99.144.0 255.255.254.0 80.99.144.118 80.99.144.118 20
80.99.144.118 255.255.255.255 127.0.0.1 127.0.0.1 20
80.255.255.255 255.255.255.255 80.99.144.118 80.99.144.118 20
127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1
224.0.0.0 240.0.0.0 80.99.144.118 80.99.144.118 20
255.255.255.255 255.255.255.255 80.99.144.118 80.99.144.118 1
Alapértelmezett átjáró: 80.99.145.254
Állandó útvonalak:
NincsC:\Documents and Settings\Juhász Péter>
-
pigsty
aktív tag
válasz
jerry311 #6197 üzenetére
privátban is kérdeztem, aztán hátha többen tudnak segíteni.
Ezek közül -
[link] - mindegy melyik 3Com 3C905C-t veszem? Mert elég sokfajta van, aztán hálózatokhoz nem értek, elnézést a sok kérdezősködésért
igen, 1 évig mindenképp végleges a wireless, mivel béreljük, a chellós mondta, kell a hálókártya. -
-
FefeeX
veterán
válasz
jerry311 #5973 üzenetére
najah, de nem lesz abbol baja ha a chellora egyszerre 2 ugyanojan mac address jelentkezik be? Mert eladtam a lapom aminek a MAC-je klónozva van routerrel
A másik, hogy nekem pont az volt a prob, hogy levelezésbe nem fogadta el a jelszót. De amúgy másutt sem. Mondjuk nem 1 év telt el hanem majdnem 2. De már másodszorra...
-
Integra
titán
válasz
jerry311 #5844 üzenetére
értem.
de sebességet tudsz mondani? kbyet/sec? mégis, mi az átlag? de más is írhatja a saját tapasztalatátúgyis ez a kérdés meg to ALL
tegnap megrendeltem a minimum csellót, havi 5500ft, hurrá..
de ami kiderült, hogy a lakás tulajának van érvényes és valóban működő tévé előfizuja a saját nevén. én viszont a netet a saját nevemre rendeltem meg.
ami azt jelenti hogy van tv és lesz net is fizikailag egy és ugyanazon lakásban, csak más-más néven.
ebben az esetben nem lehetett volna ilyenkor a 3500ft-os éves előfizut választanom??
vagy az csak akkor ment volna ha az ő nevére rendelem meg az internetet is???
ugyan leadtam a rendelést, de módosíthatom ezt esetleg még? -
Finwe
őstag
válasz
jerry311 #5833 üzenetére
Sajnos nekem soha nem voltak jók az online játékok...
A saját esetemben gondoltam még arra, hogy a korlát miatt szabályoznak p2p-n, de csupán 80GB a három legdurvább hónapra az átlag, nem hiszem, hogy ez a baj. Esetleg az lehet amire Integra pár hsz-el előbb kérdezett, hogy "az adott chello központban" korlátoznak minden p2p-t. Ebben az esetben nem is én korlátozom magam hanem ugyan ehhez a központhoz tartozó másik személy(ek) aki(k) hatalmas p2p forgalmat termel(nek).Igazából akkor sem értem, hogy miért kell nullára korlátozni a dolgot, lehetne 1/512-re és akkor nekem is jó meg nekik is.
Finwe
-
Integra
titán
válasz
jerry311 #5835 üzenetére
az tuti hogy én nem töltök le 3 hónap alatt ennyit... adsl-el se tudtam, pedig ott ugye havi 150gb limit van.. meg aztán azt se akarom hogy a villany számlám akkora legyen, mint a teljes lakás egyéb cucca együtt..
amúgy ez mit jelent? hogy kolrátozza? az adott chello központban futo alkalmazások amik nem p2p forgalmat bonyolítanak, kapnak fix sávszélt mindig, aztán a maradék ha van akkor a p2p programoké? letudod et fordítani sebességre?
otthon 4mbit adsl-em, frankón tölt is 400k környékén utorrentben sok esetben, de átlag 220-260k-val -
Tomaaasz
aktív tag
válasz
jerry311 #5800 üzenetére
Nem-nem, eccsém kípzeld a hallo3 egy mászkálos lövődözős játték! Én kipróbáltam de ojjan vót mint rígen a diavetítés! Pedig a teszkóba azt mondották níkem hogy ez biza a legjobb,legdikhásabb gíp.
Egy nvidija geforce 4(!!!! nígy vazze! nígy!!) 128megabájj vagy micsuda.
chat.hu-ra fő szoktá járni? ha igen vaggánnygyerek924 a nevem!Csuda jó szöveged van!
ui.: rákegyeki a szived!
várom a választ -
Tomaaasz
aktív tag
válasz
jerry311 #5798 üzenetére
Nekem má' megvót a próstríít mikó' még senkinekse!
De nem indút el, azt írta ki a vindózz ikszpé hogy:
"Büdös a pofád, paraszt!".Ez is a júpécé hibájja! Mútkor is lejött vóna a hallo3, de lelassította a júpécé.
Tuttam má akkó amiko rám sózzták hogy háát ez nem is kórátlan! Tú ócssóé adják. Pedig asszonták hogy egymegbites! Aztá ecsém kípzeld gyütt egy levíl hogy átléptem valamelyen 250 gigbájtot... Mondtam is Józsinak hogy hallo3 nánk csak a júpécé szerint ín má lípkedek. -
Horipeti_80
csendes tag
válasz
jerry311 #5748 üzenetére
Te ilyen vagy, én meg olyan, hogy sok olyan film vagy sorozat van, ami érdekel. Engem nem zavar, ha valaki kevesebbet tölt, vagy többet. Engem az zavart rohadtul, mikor valaki azt mondta, hogy a 250 giga, vagy annál magasabb adatforgalmú letöltések már nem sajátcélra mennek. Pedig én csak magamnak töltök le zenéket, filmeket, játékokat. Nekem átlagban olyan 240-270 giga a havi adatforgalmam. A csúcsot az augusztus hónap viszi 433 gigával.
-
cerberushu
csendes tag
válasz
jerry311 #5748 üzenetére
Szintén Prof.-ot fizetem, és csak azért hogy minden gyorsan jöjjön le és menjen fel, mert minden feleslegesen töltött idő nélkül szeretnék netezni, esetleg ftp-n tölteni, online gamezni, itt persze a ping számít főleg de az is 10-25 között van szinte mindig!
És nem sokkallom a havi 12.9eFt-ot, hiszen még a vodanetet is fizetem havi 5eFt-ért ha a mobilitásra van szükségem. És az össz. havi forgalmam mégsem haladja meg a 20-60GB-ot, mivel warezelni, illegális tartalmak elvből nem nagyon érdekelnek, ez persze szemlélet amit lehet bírálni, stb. -
Tocika
aktív tag
válasz
jerry311 #5650 üzenetére
Próbáltam. de azzal is úgyanúgy megszakad.
azt olvastam hogy a eza hiba azt jelenti hogy
Connection reset by peer
A kliens lekapcsolódik az IRC hálózatról, általában a program vagy az operációs rendszer hibája miatt. Amint a szerver észreveszi, hogy a kliens már nincs vele összeköttetésben, lezárja a kapcsolatot és törli a visszamaradt 'szellemet' (ghost).
én arra gondolok hogy valami az én masinámmal van de nem is sejtem hogy mi szoolhat közbe.... -
divot
veterán
válasz
jerry311 #5371 üzenetére
Akkor nem szarakszom ezzel az egésszel, viszont volna egy kérdésem:
Ha 125 éve vagyok Chello és UPC kábeltévés ügyfél, és most lejár a Chello hűségnyilatkozatom, én pedig bejelentem, hogy ki akarok lépni az ügyfelek sorából, akkor el lehet érni valami egyedi benntartós kedvezményt?
Konkrétan arra gondoltam, hogy óccsóért kaphatnék egy chello minimumot ingyenes wifi kiegészítő csomaggal.
-
törölt tag
válasz
jerry311 #5373 üzenetére
Mediumom van, 5Mbps (jah persze...
)
De most nézegetem a modem support-cdt, az alapján csatlakoztatni lehet ehhez a modemhez egyszerre két gépet is router nélkül, az egyiket az ethernet-porttal a másikat usb-n keresztül. Már eddig is gondolkodtam a netmegosztáson két gépre. A két gép közötti távolság kb öt méter (plusz egy fal). Bírná ezt egy usb-kábel vagy ez már túl hosszú és inkább az ethernet-kábelt hosszabbítsam? Nem lenne hülyeség ha működne, azért egy közvetlen kábelcsati stabilabb mint egy wlan-routeres. -
kenwood
veterán
válasz
jerry311 #5236 üzenetére
azt mondjuk a havi 500 megas forgalmu ugyfelekbol kigazdalkodjak.
nem is ez a gond itt,mivel adslen se volt soha 250 giga kozeleben a forgalmam.
engem a korlatozas zavar,ami ugy vettem eszre,h az adatmennyiseg mellett nem csak savszelssegre,de egyeb dolgokra is vonatkozik.
mas magyarazatot nem talalok a rengeteg connection timeoutra,ami ejszaka vagy most 0 kozeleben van.mindenki addig nyujtozkodjon,amiga takaro er.
a 300 szekes moziba sem engedunk be 500 embert,mert 200nak nem fog tetszeni,ha a foldre kell ulnie ugyanannyiert,mint a tobbiek. -
SirVigh
tag
válasz
jerry311 #5203 üzenetére
Point taken....megjegyzem ügyfélszolgálaton dolgozom az elmúlt 5 évben
...s tudom mire gondolsz problémás okoskodó ügyfél alatt...
Nekem nem ez volt a célom, nem okoskodás, hanem azért jöttem ide, hogy információt szerezzek...megjegyzem nálunk nem az ügyfelek lerázása a cél, hanem az informálásuk és problémáik megoldása, kezelése.
A speciálisra visszatérve: továbbra se vicces ha valakinek az informatikai végzettségén gúnyolódsz. Mondjuk ezek alapján gondolhatok arra, hogy nem jutottál tovább a bekapcsoló gombnál? (Nem flame-wart akarok, csak tisztázzuk ki hol áll)
S az eredeti kérdésemmel kapcsolatban: továbbra is érdekelnek az információk és nem problémázni akarok, csak érdeklődni...
Kicsit meglep a hozzáállásod, nagyon lenézel mindenkit, még azt is aki udvariasan kérdez...mellesleg hol van a cégedhez a lojalistás, ha mindenkit elküldesz máshoz szerződni? (gondolom ez a jobbik eset ahhoz képest ha a halál f@szába küldöd el őket)
-
SirVigh
tag
válasz
jerry311 #5191 üzenetére
Nos, lehet moderálni felőlem ezt is...(és nem off, hogy mindenki lássa)
Humorodnál voltál az látszik...szerencsére a hozzád hasonló faragatlan és tiszteletlen emberekből kevés akad a Prohardveren. Elhiszem, hogy van tapasztalatod, szaktudásod, de ha valaki kérdez valamit akkor arra jobb helyen értelmesen válaszolnak.
Remélem akárhol is dolgozol ott nem emberekkel kell, mert lesz aki nem fogja majd vissza magát akár írásban akár szóban kellene is...
-
shabbarulez
őstag
válasz
jerry311 #5184 üzenetére
Erről a kölcsönről van valami konkrétum? Én csak ezt találtam [link] , de ez szerint 500 millió euros kölcsönt szándékoznak felvenni, de ennek fő célja az hogy a legnagyobb 10-15 román városban 3G fejlesztéseket eszközöljenek, mert ha jővő nyárig nem épül ki a hálózat akkor elveszítik a 3G licenszüket.
Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AliExpress tapasztalatok
- Formula-1
- Overwatch 2
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch 2
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest