- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lowzor #35381 üzenetére
Mi indokolja hogy flash alapu YT-t használj? Gigabyte R9 270 2GB OC , no problem. Csak a kedvedért raktam fel addont hogy flasht hasznaljak, egy jópárat átkattingattam , nincs baj vele csak annyi hogy szebb a HTML5 mert a flash rohadtul megakasztja a rendszert...
Flasht itt tudod frissiteni.
Itt tudod megnezni, bekapcsolni a HTML5-öt.
-
Steve198310
őstag
válasz
lowzor #31563 üzenetére
Én teljesen megvoltam elégedve WIN7 alatt a ZC vel. Nálam nem kel fel a monitor csak ha meg nyomok egy gombot a billen vagy az egéren.
Le kapcsol de pár másodperc múlva újra megy a VGA.
Engem pl zavar ,hogy teker a venti mikor nem aktív a VGA. + van egy csepp Sapphire felirat a VGA oldalán ami fehéren világít. -
Habugi
addikt
válasz
lowzor #31173 üzenetére
Nem csak te beszélted be magadnak!
Most már eltelt egy pár nap, több játékban is kipróbáltam ezt a placebó szűrő módszert amit írtál és valóban.., megjegyzem GTA V alatt pont nem látom. Játéka válogatja igazából, szerintem ez engine/motor függő hogy melyikben mennyire jön ki, hozzátéve még azt is miszerint az esetek/játékok 95%-ban megse közelíti azt a hatást/érzetet/undort, amit pl a DoF vált ki belőlem.
-
törölt tag
válasz
lowzor #31157 üzenetére
Játékfüggő is, ahol az UI nem skálázódik eleve halott ötlet. Én is inkább régiekhez használom a DSR-t, vagy 1.25-1.5x felbontásokat rakok be, ezek még nem húzzák le a teljesítményt és az említett UI (nem)skálázódás sem vészes.
A 260X-szel viszont szinte mindenhol mert a natív 1366x768-on pár játékban nem működik az élsimítás 1600x900-on meg igen/nem is kell mert egész jól elhomályosítja. -
törölt tag
válasz
lowzor #31150 üzenetére
Az asztal homályos is lesz (monitor OSD-jében meglehet próbálni állítani az élességet), játék közben max ott veszed észre ahol apróbb betűk vannak.
De megnézheted még a monitorod menüjében, hogy tényleg 1080p jelet küld e ki a VGA vagy valami bug folytán 1440p-t és akkor a monitorod méretezi le a VGA helyett ami rosszabb minőséget eredményez(het).
Érdemesebb csak a játékokat a VSR felbontásra állítani. -
-
-
janos666
nagyúr
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
lowzor #29552 üzenetére
Hát nem tudom,nekem a kártya gyári OC tuningos lehet az miatt van a dolog,most azt csináltam services.msc ben AMD External Events Utility nem leállítottam vagy letiltottam,hanem az indítás típusát kézire állítottam,ez nem tudom jelent e valamit,de így most nincs képernyő felébredési problémám.
-
-
katt777
félisten
válasz
lowzor #28354 üzenetére
Ezért kell azon lapoknál kikapcsolni. Nálam is játszotta az elején, de már kb. február óta jó.
Petyyyyy: Ha úgy állítod be, hogy ne lásd, attól még ott lesz. Az egyetlen megoldás egy Afterburner (v. Trixx, GPU-Tweak, stb), és fix feszen fix órajeles beállítás. Hidd el, tudom, én már HD3870-eknél szembesültem ezzel a hibával.
szacsee: Driverből még Edge-detect módban is mennie kellene, inkább alacsonyabb AA mellett, mint fordítva. Ha ennyire zuhan az FPS, tutira szar a driver. Tesztelés közben én gyakran futottam bele olyan hibába, hogy mondjuk 4-féle beállítással simán ment egy játék, de ha kiválasztottam egy 5-et, akkor lezuhant a teljesítmény, mert egyszerűen szartak rá optimalizálni a drivert arra, vagy éppen egy adott felbontásra. Lehet, hogy a tesztelt meghajtóban semmiféle támogatás nincs az adott játék élsimításához. Azt autós játékokban GTR-eknél figyeltem meg, hogy egyik driverben volt élsimítás, a másikban meg nem, miközben a beállítás ua. maradt.
Én 24xEQ-val tolom a játékokat, lazán megy minden. Megpróbálhatnád azt is, mert olyant is láttam, hogy pont a magasabb minőségi beállításokra gyúrtak ki egy-egy drivert.
Supersampling ne legyen!Fontos kérdés: milyen címre kell majd küldeni az internetadó számláját az AMD-nek a folytonos és kényszerű driver-tesztelések miatt?
Persze, a steam-es és egyéb játékoknál, vírusvédelmeknél és egyéb szoftverfrissítéseknél is felmerül a kérdés, de az itt off.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
lowzor #28335 üzenetére
Monitorod támogatása ? Nem minden monitor képes erre a funkcióra sem . Benn munkahelyen közbeszerzésen kapott belépőszíntű DELL monitorok nem képesek felocsúdni , kikapcsolni kitudja windows , de be már manuálisan kell és ezért , a képernyőkímélő/pihentető van beállítva , vagy ha kimennek helyszínelni , kikapcsolják addig a monitort !
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #28326 üzenetére
Hehe, az a gond, hogy nálam a Tv ha alvóba megy a gép, kiírja, hogy "nincs jel" és egy kis színes LG logós kocka ugrál a képernyőn fekete háttér előtt... Majd kb még ezután fél órával kikapcsol a tévé. És ha visszalövöm a gépet akkor a gép ugyan "feléled" de a tévét újra manuálisan kell bekapcsolni...
Egy szó mint száz, ha fél napra elmegyek, akkor lekapcsolom a gépet is meg a monitort / tévét is! Hacsak nem hagyom fent tudatosan a torrent miatt. A tévé / monitor kézi kikapcsolása sem rossz ötlet egyébként.
No, szal számomra meg ez az a rész, ami hidegen hagy, ellenben az AA-val.
(bár most, ahogy külföldi fórumokon utána olvastam, a Mafia2 olyan fos, hogy "nincs benne normális AA".)@F_Zolee:
Gtx770 vagy a 9-es szériából valami nyalánkság.
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #28322 üzenetére
Nincs alvó mód beállítva. Azzal nekem már az APU-nál gondok voltak.
Így már ott "megoldottam" annyival, hogy screen saver csont fekete statikus kép. És ennyi. Amúgy se voltam soha oda az alvó módért és hasonlókért.
Amúgy sem sok üresjárata van a gépnek, ha mégis fenthagyjuk pár használatlan órára, akkor meg megy a torrent legalább. -
katt777
félisten
válasz
lowzor #28181 üzenetére
Az AMD törődik a userek képzésével!
csabi0805: Aztán ilyenkor jönnek a behalásos problémák. A H77-es laphoz milyen AMD chipset driver kell amúgy?
mtotesz: Nem volt fent mellette valami segédprogram (AB pl.)? Esetleg rátelepítette az előzőre? RENDES pucolás után meg lehet próbálni csak VGA-driverrel (anélkül úgysem teszteltél semmit a VGA-n). Ilyen dirverhibát még nem láttam, pedig volt már szerencsém néhányhoz. A restartos hiba 90%-ban valamilyen telepítési gixer. Előfordulhat olyankor is, ha uninstall után, de restart előtt futtatsz egy rendszerpucolást, de néha az egymásra installált driverek is képesek rá. Becsíkozódást meg egy AB/GPU-Tweak/Trixx/stb beállítás is okozhat, főleg, ha a segédprogram aktív volt az új driver telepítése és/vagy restart alatt.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
lowzor #28036 üzenetére
Akkor nála volt valami hiba, mert mindenképp vissza kéne vennie.
Nemigazán , mert az a funkció pont arra van definálva , hogy ne engedje leesni az órajelet/teljesítményt ...
Persze ha mindenbe belekutyulnak userek , nem úgy műxenek dolgok ahogy annak mennie kellene .
Nem elállogatni dolgokat - vagy akkor egy másik profilt kell elállogatni / feláldozni , ami nincs használva .Persze ha tényleg Win-re van bízva a dolog
nem üti ki más szoftver .
BIOS-ba is vannak profilok ... Játékra , általános és nagyon takarékos módra is ha úgy akarjuk ... De ehhez alaplap is megfelelő kell , hogy támogassa is megfelelően funkciókat . UEFI -
sandor906
tag
válasz
lowzor #28036 üzenetére
Én csak az alvó módot kapcsoltam "soha" -ra a Win7x64 energiagazdálkodásánál és megoldotta a hasonló problémámat. Érdekes volt, mert nem mindíg jelentkezett ugyan azzal a driver-rel sem. Igaz nekem z87-ben van ati kártyám.
A 14.9 nálam egyenlőre bírja az exploret is és a You-tub-ot is, és mintha kicsit lejjebb mentek volna a hőfokok is.
-
törölt tag
válasz
lowzor #28025 üzenetére
Tipp! Windows energiagazdálkodásban a Teljesitmény Centrikus legyen kiválasztva. Ezen belül a monitor, HDD és egyéb eszközök kikapcsolása "SOHA" állapotban legyen. A PCI Express energiagazdálkodása "KI" helyzetben legyen, mert ilyenkor a PCI Express-ben nincs energiamegtakaritás és teljes energiaszinten van. Ébresztés közben innen kap induló feszt, majd a tápegység is belépve elindul a gép. A legújabb Intel procik mellé érkezett új szabvány szerinti tápegységeknek kevesebb ns (nanosecond) is elég az ébresztéshez.
-
katt777
félisten
válasz
lowzor #27789 üzenetére
Illetve bizonyos béta drivereknél, nálam ugyanis ez pár hónapja rendben van, valamint ezzel a "csak APU"-s meghajtóval is. Viszont anno WHQL-lel is gázos volt, tehát a verzió lényegtelen, csak az számít, hogy éppen elcseszték-e vmi más miatt, vagy véletlenül rendben maradt.
Coccolino_O: Örülj neki, hogy ingyen újabb kártyát kaptál.
Nálam egy egész sorozat van a gépben a meghajtó szerint "HD7870 series". Az XT-n kívül a többit el is kéne adnom.
Van egyébként bármilyen probléma a meghajtóval? Mert ha felismeri újnak (átnevezéses marketing rulez), talán a régebbi kari miatt jelentkező bugok sem lépnek majd föl. Egyébként, ha visszaolvasol (vagy rákeresel), volt már ilyen. -
törölt tag
válasz
lowzor #27782 üzenetére
nem csak apu van benne
van 260x, sőt még "AMD Mobility Radeon HD 5000 Series" is, úgy tűnik hd5000-től de csak átfutottam a listát a csomagban
14.201.1008-140812a-175109C a vga
talált még új hdmi, usb, video kódolót, és ccc-t is a telepítője
végül is nem tettem fel, csak kíváncsi típus vagyokez most megint elég fura lett
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
lowzor #27731 üzenetére
A béta driverek esetében nincs megkötve, hogy mennyire legyenek tesztelve. Általában a szoftverre vonatkozó funkciók alaposan meg vannak járatva, de sokszor az energiagazdálkodás kimarad. De ezért béták. Az energiagazdálkodás tesztelése messze a legnagyobb meló. Akár egy hetet is igénybe vehet. Nem mindegyik drivernél éri meg ezt végigcsinálni.
(#27732) Picturemaker: Ez erősen hardverhibának tűnik. Ha random leáll és újraindul, akkor az 50%, hogy stabilitási gond. Találkoztam én is régebben ilyennel. A gari megoldotta, de addig egy fél napot elvoltam vele.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
lowzor #27728 üzenetére
Az hardverhiba. Leginkább az alaplapok nem szabványos energiagazdálkodási formái okozzák a PCI Express interfészre vonatkozóan. Az AMD előírja, hogy az AMD platformra épülő alaplapokon ilyet nem szabad használni, de az Intel esetében a gyártók ezzel nem törődtek. Ma már annyit megtesznek, hogy a BIOS-ban ezek a funkciók letilthatók.
Driverből ezek nagyon nehezen megoldhatók, mert mindegyik alaplaphoz egyedi működés kell, akár egyedi, alaplapokhoz szabott VGA-BIOS. Utóbbit úgy állítják be, hogy a legtöbb alaplappal kompatibilis legyen.
A másik ok a tuning. Leginkább a processzortuning, de a VGA és a RAM is közrejátszhat.
-
Liktor Riki
csendes tag
válasz
lowzor #27519 üzenetére
Mit?Mi mellé? :S Am megoldódott a videó kártya problémám is.Már most megy normálisan a kártya.Sikerült a drivert felraknom
Az amit mondott itt nekem mindenki hogy frissítsem le a rendszert meg minden ilyen azzal nem értem el semmit a kártyánál!Ma gondoltam megpróbálom még egyszer utoljára,de mindenki ajánlatával ellentétesen csinálni.Se frissítés se semmi net kapcsolat!Csodák csodája most elsőre sikerült feltennem minden drivert!Semmi gond nincs a rendszerrel
Végre
-
Sanyi19
őstag
válasz
lowzor #27424 üzenetére
Én most beraktam indítópultba, és nem kapcsolja zerocore-ba magát a kártya azóta. Igaz nekem a gépem nem megy alvóba, de eddig ha sok időre magára hagytam mindig lekapcsolta magát a vga és utána kakukk. Mindig csak olyankor nem jött vissza, mikor a videokártyán már nem forgott a ventilátor, tehát aktív volt a ZC. Most ilyen nincs. Viszont van akinél nem működik. Nálam sem volt jó mindig, de mióta újraraktam a rendszert azóta tökéletesen teszi a dolgát ez a kis program.
-
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
lowzor #27274 üzenetére
Azért azt vegyük figyelembe, hogy nem volt beletervezve a MANTLE a BF4-be, utólag kapta meg a patch-et, késett is rendesen. Beszámoltak róla, hogy csak a Hawaii kártyákon meg a Kabini és Temash IGP-n fut úgy, ahogy annak lennie kell.
Dolgozni kellett volna még rajta, nemhiába csúszott a dolog, de eléggé ott volt már a kés a nyakukon, meg ezzel is növelni akarták az eladásokat.
Így is elsősorban a stabilitásra fektették a hangsúlyt, bár ez sokakat nem vigasztal, de ezért maradt még az API-ban is. Eléggé béta állapotban van még jelenleg is, de lesz ez még jobb.
Dolgoznak rajta, de nem olyan egyszerű a dolog, mint azt sokan hiszik.
De ott a DX11-es opció, szóval lehet játszani MANTLE nélkül is, meg jelenleg 2 játék támogatja, a későbbiekbe meg már bele lesz implentálva, akkor valószínűleg már nem lesz ennyi probléma. -
Clemi
veterán
válasz
lowzor #27259 üzenetére
Csak hogy pontosítsunk nekem a 14.4-el a kártya első napjától kezdve csinálja ezt a blank screen baromságot, de nem a gép alvó módjából onnan nekem mindig ad képet, csak a kártya alszik, mivel a képernyő energia takarékos módba kapcsolt állapotából nem hajlandó vissza kapcsolni.
Ezt a zero core dolgot hol és mivel lehet kikapcsolni???
mod:
Közben ezt találtam: [link]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lowzor #27255 üzenetére
De akár windows hiba is lehet: Windows 8 freezes on black screen after the computer resumes from sleep mode
Ha az egered USB3-ra van dugva, az is okozhatja.
Meg még elég sokminden ahogy gugliztam...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lowzor #27255 üzenetére
AMD Issue Reporting Form:
www.amd.com/report -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lowzor #27236 üzenetére
Release notes-ből: (ami ugye nincs
)
Feature Highlights of the AMD Catalyst™ 14.7 RC3 Driver for Windows
Includes all improvements found in the AMD Catalyst™ 14.7 RC driver
Display interface enhancements to improve 4k monitor performance and reduce flickering.
Improvements apply to the following products:
AMD Radeon R9 290 Series
AMD Radeon R9 270 Series
AMD Radeon HD 7800 Series
Even with these improvements, cable quality and other system variables can affect 4k performance. AMD recommends using DisplayPort 1.2 HBR2 certified cables with a length of 2m (~6 ft) or less when driving 4K monitors.
Wildstar: AMD Crossfire profile support
Lichdom: Single GPU and Multi-GPU performance enhancements
Watch Dogs: Smoother gameplay on single GPU and Multi-GPU configurations -
törölt tag
válasz
lowzor #27223 üzenetére
Én nem stresszelem a kártyámat a MANTLE API-val, mert teljesen éppen tudom csak eladni. Nekem is müködött két előző driverrel és kisebb hibákkal. A CPU tüskéket képtelenek voltak kijavitani a játékon belül és ez sok felhasználónál FPS drop-ot és befagyást okozott. Ezt nem tudom mennyire javitották az új driverekben.
-
TIT
veterán
válasz
lowzor #26962 üzenetére
Az tuti,de ez nem amiatt van.
Nekem is csinálta+másnak is és egy másik driver megoldotta,ráadásul a microfos is mást ajánl(az egy dolog,hogy semmit nem ér)
Érdekes,hogy 260x-nél is 1188-ig elmennek de van olyan ami csak 6000-ig mégis húzott.
A legbiztosabb nem oc-sat venni mert olcsóbb is,aztán otthon húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest