Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
sandor906 #28642 üzenetére
Ilyen hibákra ott az Afterburner, vagy vmelyik társa. Szépen lekapcsolod az AMD "szolgáltatását" egy fix profillal, eltűnnek a bugok (Chrome-nál nem garantált
), ráadásul nő a VGA élettartama, mert nincs állandóan és fölöslegesen b.sztatva (és ebből máris látszik, mire szolgál eredetileg a driverbe épített megoldás
).
-
sandor906
tag
válasz
sandor906 #28635 üzenetére
Meg is lett a ludas! Az a hüle amd evolved vagy mi, ha be van kapcsolva, akkor folyamatosan maxon pörgeti a kártyát ( avultat? alapból 33 fok helyett 55 fokon ment..). Szedem is le, nem kellenek a sallangok, én is be tudom állítani az alkalmazásokban a részletességet és felbontást........
-
sandor906
tag
válasz
sandor906 #28545 üzenetére
Az utóbbi időben elég béna lett a kereső, de remélem sikerült a megfelelő lapot megtalálnom:
Korábbi WHQL driverek, elvileg desktop APU-hoz.... -
RoMix85
aktív tag
válasz
sandor906 #27020 üzenetére
Nos újratettem 1 monitorral a wint és meg is lepődtem, először is valamiért fürgébbnek tűnt a rendszer (az előtti is friss volt pedig)
aztán a hőfokok az alaplapom addig még netezés közben is 50 fok körül ugrált, most 34 fok Most az északi hidam 55 fok átlag, de az más tészta és eddig azt nem is néztem aida-val(mekkora lehetett mikor a lapra közel 70 fokot írt???!!!). Vga is lehűltmert tényleg ha egyszerre megy a 2 kijelző full fordulaton ment a mag is.
Az nekem mindegy is mert én külön szoktam használni, csak nem szoktam kihúzni a gépből.
Úgy néz ki jó lett a tv-vel való összekapcsolás is, igaz először csinálta Aazt a csíkozódást, aztán állítgattam CCC-ben és azóta jól megy. Remélem marad is ígyMinden esetre megtanultam nem telepítünk 2 kijelzővel wint
Köszönöm a segítséget, tanúságos volt.Ui a hőfokok egy portalanítás után ill. új lap+egy 6 magos proci után értendők...
Nekem a monitorom sima vga, dsub átalakítóval megy a kariba, a tv az hdmi-hdmi
Egyébként amint rádugtam a tv-t a gépre valamiért egyből azt látja elsődlegesnek, és nem tudok változtatni... gondolom hdmi miatt -
törölt tag
válasz
sandor906 #26334 üzenetére
Chipset frissítést nem jelez telepítéskor, szerintem régi a lap és már nincs külön hozzá. Gondolom jó az, ami a Win7-ben van. Illetve mennyiben befolyásolhatja ez, ha nvidia kártyával ugyanez a gép nem csinálja a jelenséget? A monitor frissítése szerintem ugyanúgy mellékes jelen esetben, mert ugyanezt használom évek óta. Én valami driver gondra gyanakszom. A probléma az, hogy pár embernek fel sem tűnik eza jelenség, míg néhányan, köztük én is, erősen zavarónak találják.
-
törölt tag
válasz
sandor906 #26332 üzenetére
CPU-val nincs gond. Most emeltem fel 4GHz-re és Linx tesztet + HD tömörítést eresztettem rá. Bírja a lap szerintem. FET-ek is hűtöttek, tápom 750W-os, egy ágon ad 12V-ot. Nem hiszem, hogy ilyesmi gond lenne. Persze fene tudja.
Update: A hűtéssel sem lehet gond. Max terhelésen éri el az 45-46 fokot. Egy ilyen hűti ezt.
-
deadwing
addikt
válasz
sandor906 #25983 üzenetére
Nem logikus, hogy 14.1 jó, a 14.3 meg 14.4-et meg elrontják?
Nekem nagyon gyanús, hogy biosban majd tudom orvosolni a bajt, de egyrészt nem ismerem ezt a biost, másrészt meg nincs jelenleg időm foglalkozni vele sajnos. Határidős munkáim vannak, de ahogy végzek rávetem magam, aztán írom a tapasztalataimat, hátha valaki hasonló cipőben járna
Köszi a segítséget! -
deadwing
addikt
válasz
sandor906 #25981 üzenetére
Köszi, de minden driver csere előtt az amd cleanup utilityvel törlöm a régit, ahogy az AMD is javasolja. 13.12-t felrakni nem sok értelmét látom, pláne erre telepíteni az újabbakat. Hangsúlyoznám, DX alatt semmi baja, akkor stabilan áll a 290 órajele játék alatt. Mantle alatt rángatja csak. Másik lapban/procival is jó, csak a haswell/mantle kombó nem akar menni rendesen.
-
deadwing
addikt
válasz
sandor906 #25977 üzenetére
RAM-okat is cseréltem, a helyzet nem változott. Annyi viszont világos lett, hogy a vga csinálja. Látszik a grafon, hogy folyton leveszegeti az órajelet a vga, sokszor még a felére is leesik. Na akkor akad be. Egyelőre nem tudom mitévő legyek, biosban nem találtam pcie-re vonatkozó energiagazdálkodással kapcsolatos funkciót ami aktív lenne, winben az ASPM is ki van kapcsolva. VGA-nak meg van adva a +20% power.
1 biztos, hogy ez vga illetve mantle probléma. Nyomozok tovább. Esetleg kipróbálom az eggyel ezelőtti bétát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest