- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Habugi #31171 üzenetére
Akkor tévedtem és valahogy mégis a fizikai felbontásban készül a screenshot. Ez meglepő, de így akkor tényleg van értelme screenshot-olni.
Arról pedig nem kell győzködni, hogy maga a képátméretezés minőségromlással jár (ha feltűnő, ha nem, csak a mértékét lehet vitatni, a létét nem). -
janos666
nagyúr
válasz
Habugi #31169 üzenetére
Szerintem túlbonyolítjátok a dolgot, pedig a funkció nevéből is kiderül minden: virtuális felbontás. Van egy virtuális nagy felbontású monitorod és egy kisebb felbontású valódi. Minden szoftver azt hiszi, hogy nagy felbontású monitorod van, de a lánc legvégén a VGA visszaméretezi a valódi felbontásra. Így nem okoz semmi bug-ot, egyedül arról a két dologról van szó, hogy
1: hogy kezei a játék az XY felbontást, amit virtuálisan használsz (de abszolút függetlenül attól, hogy ez virtuális vagy valós, ugyan így viselkedne egy valódi nagy felbontású monitorral is, ő ezt nem tudja, hogy ez kamu és nem fizikailag is valós, neki ez a "valós"...)
2: milyen minőségben és "ízben" kicsinyíti le a hardware scaler a nagy virtuálist kis valós felbontásra (azért írom így, hogy "ízben", mert ahány algoritmus/keverék, annyi féle hatása/benyomása lesz a képnek: szintetikusa éles, ridegen zajos, homályos, netán maszatosan kásás ha pl. elmossák a végén a zajt egy de-ringing filterrel egy olyan skálázó után, ami ringing jelenséget okoz, stb, stb).Nem kell olyasmit keresni, ami nincs ott. A screenshot-oknak pedig 0 értelme van, de azt már leírtam épp előtted.
-
-
belinho
senior tag
válasz
Habugi #28629 üzenetére
Már előre szóltam, hogy nem bántásképp írtam az előzőt sem, de látom csak magadra vetted
Meg szerintem te valamit csúnyán félreértelmezel, szóval olvasd el még egyszer amit írtam.
Észrevettem, hogy nem szidtad a driver-t, de csak beírtál ide, mert problémád volt, és én erre reagáltam.
De leírom, hogy itt rontottad el:"CCleaner registry pucolás -> Manual registry pucolás."
Ezt a részt felejtsd el, és akkor nem lesz problémád, ezért linkeltem a tutorial-t is, hogy csupán ennyit kell tenni. -
belinho
senior tag
válasz
Habugi #28602 üzenetére
Pont azért marad ott, mert ott kell maradnia a következő driver számára, így van kitalálva.
Tudom hogy ott szokott maradni, én nem is szoktam törölni, és nincs is semmilyen problémám már évek óta.A bonyodalom akkor van, amikor valaki egy régebbi driver-t tesz vissza, egy újabb után,vagy rátelepíti és akkor esetleg összeakadhat valami, ezt szoktam én user error-nak nevezni. És akkor egyből jön a paraszt AMD duma, meg a driver a szar. Legjobb példa, amikor beragad a verziószám.
De ha valami baj van, akkor meg ott az AMD clean install utility, és az legyalul mindent.De az AMD külön le is írta hogyan kell eltávolítani a drivert!
-
belinho
senior tag
válasz
Habugi #28587 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de ezt a nagy galibát csak magadnak köszönheted.
A hiba forrása ez:
"Catalyst Uninstall -> AMD Clean Install Utility -> Manual mappa törölgetés -> CCleaner registry pucolás -> Manual registry pucolás."Elég lenne lefuttatni az uninstall-t, aztán újraindítani, és fel a frisset.
Vagy egyből futtatni a Clean install utility-t és újraindít, majd új driver.Ez a manual mappa törölgetés és ccleaner registry pucolás manual pucolás csak kinyírja a rendszert, mert akaratlanul olyan dolgokat is letörölsz, amiket nem kéne.
Az uninstall driver tudja miket kell leszedni és miket kell otthagyni, így van megírva.
Szóval aki belepiszkál az ne csodálkozzon, hogy utána nem működik valami. -
janos666
nagyúr
válasz
Habugi #25597 üzenetére
Tudom, hogy a DirectX-nél már megszoktuk, hogy a legfrissebb verziót még indokolatlanul is szinte mindig a legfrissebb Windows-hoz láncolja a Microsoft, de Mantle-nél nem látom miért ne mehetne még akár Windows XP-n is.
Nem szarkasztikus kérdés volt, csak ártatlan őszinte kérdés, hogy tud-e valami olyat a Windows 8.1 kernele a korábbi verziókhoz képest, amit kamatoztat a Mantle.
-
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
Habugi #25507 üzenetére
Akkor ezek szerint elég sok "hozzá nem értő" van. Szerintem meg nem.
Itt a lényeg:
Mantle performance for the AMD Radeon HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4 in future AMD Catalyst releases
Tehát majd a későbbi driverekben lesz normális támogatás, ezt írták. Nem kell itt szépiteni semmit, harmadik Mantle driver és ezeken a kártyákon még mindig rossz a cucc. Ez nem user error...
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
Habugi #25501 üzenetére
Hát azért ott volt például a single rész. Directx-el fix 60 fps, Mantleval meg ugyanúgy akadozgat pár mp-re mint a multi. Ez pedig nem a játék hibája, hanem a Mantle API-é.
Amit írt Abu, kipróbáltam. Kikapcsoltam minden háttérben futó (ami zavarhat esetleg) progit, de nulla változás. Na de majd holnap megnézem a játékot egy R9 290-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest