- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
''Mit akarsz ezzel mondani?''
Hat csak azt, hogy ez meg az eredeti specifikaciokon belul van...az Intel meg kihagyta a 667-t, szinten vmilyen okbol...
''Szerintem sem sok, de gondolom nem lesz akadálya megnövelni a sebességet az északi és a déli híd között (még a VIA is meg szokta csinálni).''
Igen szokta, de chipcserevel. Feltetelezve, hogy egy az uj ICH-vel valo valo nagyobb sebessegu kommunikaciora i875 mar most eleve fel van keszitve.
''Ez csak azért van, mert magasabb felbontásokban egyre inkább a grafikus kártya lesz a szűk keresztmetszet. Ugyanezért ha 9700PRO helyett 9800PRO-val végzik el az összehasonlítást, akkor relatíve nagyobb a különbség. (És ugyebár feltételezhető, hogy aki csúcsteljesítményű gépet akar, az mindenből a legjobbat akarja.)''
Pont erre irtam valaszkent elore, hogy ra lehet fogni, de akkor a K7+nForce2-nel miert nem limital hasonlo(!) mertekben sem detto ugyanaz a VGA? Erre az egyik legjobb pelda, amikor az egyik teszben a nagyobbik felbontasban fordul a kocka...
Minden feltetel adott, hogy gyorsabb legyen: FSB, RAM savszelesseg, megis nagyobb mertekben lassul, mint SZVSZ azt kene. Tudom hujen hangzik, de olyan erzesem van, mintha most mar maga a CPU lenne a limitalo tenyezo... :DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Ajaj...
''...még a 3 GHz tényleges frekvenciára overclock-olt Athlon-t is elveri. És ez a helyzet csak fokozódni fog, ahogyan a belső órajel tovább nő.''
ezt szerintem gondold/fogalmazd at megegyszer :D
Az EV6 buszrendszer eleve tud 200MHz-t.
Hat nem tom, de azert a 6chatornas izet meg ezenkivul meg a 2-3 PCI-s egyseget kene kiszolgalnia, mikozben pl nyomja az EIDE is az adatokat, az SZVSZ hamar keves lesz.
Az Athlon 64-rol: az AMD szerint a belso valtoztatasok, optimalizaciok miatt mintegy 20-25% nagyobb teljesitmenyt nyujt az azonos Athlon XP-hez kepest, amihez integralt RAM vezerlo hozza ad meg min 5%-t.
Gondolom Ok mar lemertek eleg prg-vel, mi meg csak talalgatunk...
Egyebkent vhol ugy olvastam par hete-honapja, hogy maga a CPU mar kesz, csak a tesztelese folyik sok-sok helyen...
A CW-rol: en (is) tobbet vartam. Valahogy ujra megnezve meg mindig azt latom, hogy DualDDR400 (6.4GB/sec) ide vagy oda, ahogy no a felbontas ugy vesz az FSB FPS elonye, megall a tudomany... pl CW Q3A-nal(!) csokken 7%-t, ugyanitt a NF2-s K7 meg ugy 2.5%-t (es ez itt megcsak nem is egy DDR400-s Barton XP volt...).
A Nature tesztben meg a singleDDR 533-s CPU nagyobb FPS-t ad, mint ez az uj CW-s DualDDR400-s, es ezek a grafikat is megmozgato tesztek altalaban a teljes rendszert nagyban igenybe veszik, nem ugy pl, mint Sandra kisasszony ertelmes grafikonjai... ahogy megno az adatsavszelesseg igeny a febontas miatt, ugy fogy el az elony. Most lehet mondani hogy a VGA ami limital, de ugyanaz a VGA van am a nforce 2-s lapban is, ott meg alig csokkennek az ertekek, legalbbis annyira nem, mint a CW-nal...
hobizoli -
Egon
nagyúr
Nem vagyok benne a témában a megfelelő mélységig, de néhány dolog azért van ami szvsz nem stimmel az eszmefuttatásodban:
- ''Amúgy a nagy RAM sávszélesség igenis nagyon kell az Athlon64-nek, ugyanis hatékonyan dolgoz fel adatokat - már persze ha egyáltalán hozzájuk fér. (A nyers órajel növekedése, a 64 bit-es regiszterek megjelenése, az SSE-II(!) utasításkészlet támogatása és a hatékonyabb mag mind létkérdéssé teszik a RAM-sebesség növelését. Nem szabadna egy ilyen szűk keresztmetszettel tönkrevágni az egész rendszer hatékonyságát.)''
Az XP procik _azonos órajelen_ egyértelműen gyorsabbak a konkurens P4-eknél, gyakorlatilag az összes tesztben (viszont az Intel meg ugye jóval előrébb tart órajelileg, de ne csináljunk flémet...:DDD -
Versus
senior tag
Ugyanazon az alaplapon .... ez ami gáz , kicsit olyan mintha úgy győződnénk meg egy új autó teljesítményéről hogy csak fél gázt adunk neki ,nem pedig úgy hogy mellé tesszük az elődmodellt. Az egycsatornás 845-ös chipset nem összehasonlítási alap,akkor már egy Sis655 vagy egy GB tényleg korrektebb lett volna. Mondom ,majd ha látom azt a tesztet amiről írtam kezd majd bennem körvonalazódni egy vélemény ,ebből nem tudok messzemenő következtetést levonni.Nyilván erősebb lesz de mennyivel? Amúgy csorgatom a nyálam egy P4C800-ra de hol van ez még ? :)
http://www.asus.com/products/mb/socket478/p4c800-d/overview.htm
Ja és jól értem lesz Prescott szorzó állítási lehetőséggel ?
- Adjustable CPU frequency multiple for unlock-multiple CPU -
Versus
senior tag
Oké,de mint Intel felhasználó én sem tartom korrektnek az összevetést.
Ha esetleg egy 3000+-os AMD lett volna a teszt alany,Intel oldalról meg egy Granite Bay-es lap akkor talán reálisabb képet tükrözött volna a teszt arról a haladásról hogy mit is jelent a 800Mhz-es fsb.Ez így nem mond sokat nekem sem.
Majd ha lesz pár teszt az Asus P4C800 és a P4G8X közötti különbségről akkor lehet már következtetést levonni.Az AMD-t meg nem kellene eltemetni mert annak az Intelesek is meginnák a levét ha nem lenne verseny!
Amúgy az ilyen lehetetlen felbontásokban és 60Hz-en végzett teszteknek semmi gyakorlati értelmét nem látom ,a két chipset összehasonlítására számítási,tömörítési,kernel fordítási vagy renderelési tesztet kellett volna végezni .... ez többet elárult volna szerintem ! -
hobizoli
nagyúr
Az XP2700+-l van azonos orajelu, nagyobb L2 cache-l szerelt Athlon is (gyk.k Barton), nem ertem miert nem egybol egy Duron-l vagy Tbird 1400-l vettek ossze...
Amugy erdekes nezni, hogy 640x480-ban valoban sok helyen gyorsabb az uj 800-s FSB-s P4, de 1024x768-ban van ahol a Tbred XP2700+ visszaveszi a vezetest... meg, hogy a felbontas novekedese hol, mennyire(%) csokkenti az FPS-t. Gondolom josokan nyomulnak ilyen CPU-val a gepukben 640x480-ban manapsag...
Kivancsi leszek az uj, 400-s FSB-s Barton-k szinrelepesevel mikepp modosul/akakul majd ez.
A Q3A jo prg (Q3A rulez!), csak kicsit mar regi...ja, Intel-n mindig is jobban futott.
A DDR-II nem egyenlo a dual DDR-I -l.
hobizoli -
Egon
nagyúr
Amennyire én tudom, más a két proci felépítése memória-sávszélesség igény tekintetében (is). Más szavakkal: nem kell akkora sávszélesség, ráadásul ott van még a HyperTransport is.
Ráadásul szvsz nem úgy megy, hogy kihajítunk egy (mér elavult) memória-vezérlőt a chipből: nyilván félig-meddig az egész procit át kellene tervezni.
Majd meglátjuk, hogy a Hammer így mire lesz képes, mindenesetre ha valóban jogosak a félelmeid, akkor a cégnek két rossz közül kell választania: ''kiadjuk úgy ahogy van, legfeljebb nem túl nagy példányszámban'' (lásd NV30), vagy ''újra és újra áttervezzük, amíg nagyon ütős nem lesz'', de soha nem jelenik meg mert a cég közben csődbemegy (lásd Rampage). Szerintem az előbbi még mindíg a kisebbik rossz: van már annyi AMD- mint nV-fanatikus, akik akkor is megveszik a cuccost ha nem éppen a legütősebb (mert azért sz*rnak nem nevezném egyiket sem).
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gumi és felni topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest