Keresés

Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz hobizoli #19 üzenetére

Tetszik ez a topic!

Mutassuk meg, hogy tudunk mi személyeskedés nélkül, pusztán _érvekkel_ is eszmét cserélni...:D). Úgy látszik, az Intel nem akarja kicsinálni az AMD-t: adnak egy kis fórt ebben, gondolván hogy úgyse tudnak a fejükre nőni...:t:P

• Egon

nagyúr

válasz DcsabaS #6 üzenetére

Nem vagyok benne a témában a megfelelő mélységig, de néhány dolog azért van ami szvsz nem stimmel az eszmefuttatásodban:
    - ''Amúgy a nagy RAM sávszélesség igenis nagyon kell az Athlon64-nek, ugyanis hatékonyan dolgoz fel adatokat - már persze ha egyáltalán hozzájuk fér. (A nyers órajel növekedése, a 64 bit-es regiszterek megjelenése, az SSE-II(!) utasításkészlet támogatása és a hatékonyabb mag mind létkérdéssé teszik a RAM-sebesség növelését. Nem szabadna egy ilyen szűk keresztmetszettel tönkrevágni az egész rendszer hatékonyságát.)''

Az XP procik _azonos órajelen_ egyértelműen gyorsabbak a konkurens P4-eknél, gyakorlatilag az összes tesztben (viszont az Intel meg ugye jóval előrébb tart órajelileg, de ne csináljunk flémet...:DDD

• Egon

nagyúr

válasz DcsabaS #1 üzenetére

Amennyire én tudom, más a két proci felépítése memória-sávszélesség igény tekintetében (is). Más szavakkal: nem kell akkora sávszélesség, ráadásul ott van még a HyperTransport is.
    Ráadásul szvsz nem úgy megy, hogy kihajítunk egy (mér elavult) memória-vezérlőt a chipből: nyilván félig-meddig az egész procit át kellene tervezni.
    Majd meglátjuk, hogy a Hammer így mire lesz képes, mindenesetre ha valóban jogosak a félelmeid, akkor a cégnek két rossz közül kell választania: ''kiadjuk úgy ahogy van, legfeljebb nem túl nagy példányszámban'' (lásd NV30), vagy ''újra és újra áttervezzük, amíg nagyon ütős nem lesz'', de soha nem jelenik meg mert a cég közben csődbemegy (lásd Rampage). Szerintem az előbbi még mindíg a kisebbik rossz: van már annyi AMD- mint nV-fanatikus, akik akkor is megveszik a cuccost ha nem éppen a legütősebb (mert azért sz*rnak nem nevezném egyiket sem).

Aktív témák