Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
kisharsany
üzenetére
Jah ertem, az a gond, en fixeket viszek, ebben a rendszerben nincs mar zoomom, csak a fixsor (28-35-50-85), amibol ketto jon velem.
-
kisharsany
aktív tag
Ritkán van szükség cserére túra közben. Nekem a túrázás természetjárást jelent, oda kell hátizsák. Ha mégis cserélek, vagy szűrőkkel, állvánnyal variálnék, akkor nyilván hátizsák le és kiveszem az objektívet, vagy megkérem a feleségem hogy vegye elő...
Ha csak városnézés van én is oldaltáskázok, oda más nem kell.
-
arn
félisten
válasz
kisharsany
üzenetére
Ez okos megoldas, bar en mostanaban ugy rendezkedtem be, hogy a varosnezesekkor eleg legyen a kicsi valltaska. Most megyunk a 35-40 fokba, mar ventit is applikaltam ra
, es flaskat is ra lehet akasztani. Ha huvosebb van, a kabatot siman rateritem.Objektivet hogy cserelsz?
-
zodo
nagyúr
válasz
kisharsany
üzenetére
Túra félreérthető mert nem a természet járós túrára gondoltam.
Egész napos fel-le menős Hungaroring, Amts, kutyás rendezvények vagy drift igaz ott nem megyek sokat.
Lowepro Pro Runner 300 AW Backpack és Jackal Amazonas táskám van.
Ezekbe bőven elfér minden az apróságokkal, tárca, víz, esőkabát vagy vékonyabb felső.Övtáskát a fix 28mm-el megoldom egy átlagos bolti típussal, nem kell fotós kialakítású beltér. Váll vagy sling táska amit most vadászok.
R8, rf 28mm, ef adapter a 24-105mm f4 akkuk, pár apróság pl. egy állatkerti kiruccanáshoz.
Nem akarok tipikus fotós táska kinézetet, ne legyen kocka/téglatest forma és háton hordva ne úgy érezzem, mintha hátizsákot cipelnék tehát ne legyen nagyon mély.
Egyelőre kb. a 6L Ulanzi kapcsán tudom elképzelni de sehol nem találtam készleten. -
kisharsany
aktív tag
Azt írod egész napos túrára kell valami. Felejtsd el az oldaltáskákat, de még a hátitáskákat is. Legyen egy jó túrahátizsákod, amiben kényelmesen elférnek a ruhák, enni-, innivaló, ketyerék. Egy egyszerű vízálló tartóba rakd bele azokat az obketíveket, amelyeket csak esetlegesen használsz, ezt rakd a hátizsák felső, könnyen elérhető részébe. A gépet az általános túrázós objektívvel pedig helyezd a hátizsák pántjára egy ilyen konzollal. Ennél egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabban elővehető megoldás nincs.
Amikor túrabottal mászol, nagyon zavaró lesz az oldaltáska, főleg ha van mellette hátizsák. A fotós hátizsákok nagy része csak fotós felszerelésre elég, a lényeges dolgok mint pl. a víz, nem fog beleférni. Ha mégis, az a táska egy vagyon lesz. Erről a konzolról pár másodperc alatt, egy kézzel le tudod akasztani a kamerát és olyan helyen van mozgás közben, ahol nem zavar semmiben. Nekem egyik kezemben a német juhászom póráza, a másikkal azonnal le tudom akasztani a gépet és fotózni és egy pillanat alatt vissza is tudom rakni. Ugyanez korábban oldaltáskával nyűglődés volt. -
zodo
nagyúr
Amolyan tipikus oldaltáskát nem szeretnék, szerintem hosszútávon fárasztóbb lehet cipelni mint egy hátizsákot.
Épp a súly miatt váltottam dslr-ről ha nem is sokat de tudok faragni belőle.
6D MkII 765g vs. R8 461g
Mászkálós RF 28mm pedig csak 120g így még a korábbi váz súlyának közelében sincs.
EF 24-105mm f4 IS Usm 670g igaz kell az adapter is ami 110g szóval így már 1241g de korábban ez 1435g volt és ezt megérezni egy egész napos túrán.Advanced III M még inkább fekvő téglatest mert szélesebb.
Az L-es már kocka mert keskenyebb de magasabb viszont nincs a tetején az a jó kis pakolós zseb mint az M-en.
Ilyen fazonokból van jó pár de valahogy egyik sem adja.
pl. Cullmann Malaga Maxima 200Úgy gondolom még mindig hogy képtelenség kis méretben (övtáska) megfelelőt találni.
Min. 3 L kellene de azok már majdnem váltáskák.
Itt egy 2 L-es Manfrotto de ez is szűk lenne neked a 24cm helyett csak 22 és a 7cm mélység sem biztos hogy elegendő.
Innentől vagy mélyebbek amit kényelmetlen lehet övtáskaként hordani vagy sokkal nagyobb mint az átlag övtáska.murdock25
Peak Design nekem nagyon drága, használtat nem szeretnék.
K&F Concept Alpha Sling 10L 14k
Ulanzi sincs 20k
Vanguard Vesta Aspire 25 14-20kHátizsákért sem adok többet 40k-nál. Ritkán járók fotózni, igaz szeretek igényes cuccokkal járni-kelni de határaimon belül.
-
Stitch
őstag
Ez volt már? Ígéretes Sigma obik jönnek cropos gépekre, RF bajonettel. A 23mm F1.4-re kaptam fel a fejemet, ekv. 35mm F1.4 fényerő..jó kis mindenes obinak ígérkezik. De igazából mindegyik hiánypótló, örülök, hogy a Sigma felismerte a piaci rést.
-
murdock25
tag
Peak Design-ból a v1 Sling 10L pedig nem olyan rossz és néha napján használtan tűrhető árakon kapni. Nekem van olyan meg Everyday Backpack 30L, de helyzettől függően használom a kettőt és a Sling 10L-t nagyon szeretem. Nekem R6II 24-70-el van benne általában, meg egy 70-200/F4 RF, ezekkel kényelmesen elfér minden.
-
t.imi
addikt
Végszükség esetén max. Kollégám 2x2 hónapos kálváriája elég volt
Zodo, NG np2030 van + 1 Tenba messenger big, ha elkap a szíj.
1x vittem el még M43 időszakban 4/3 7-14, 14-140, 45, 35-100, 100-300 + vaku. Kb 3kg vázzal. Soha többet
Minden tiszteletem a pro fotósoknak, akik több kilóval mászkálnak naphosszat.
Jelenleg 10-18, ekv 35mm fix a cél, ha lesz egyszer, meg a 100-400. Egy vaku, plusz 500g. Ez még nem veszélyes súlyban, ha nyakban van egy része szerintem vállalható.
Aztán lehet hogy tévedek.
Advanced III kellemesnek tűnik, normál kocka forma.Alzát láttam, volt itt egy lp-e17 + gyári töltő hozzá szintén húszért, azt vittem el.
3 akku nekem több mint elég egy napra, szükségtelen lesz az extra energiatakarékosság. -
zodo
nagyúr
Nem rosszak de drágák.
Ha hosszabb szettet akarsz vinni ahhoz már majdnem oldaltáska méretű táskák jönnek szembe.
Manfrotto advenced III az M egész jó lehet.
Tenba aránylag olcsó de nem szimpatikusak.
Délelőtt kitaláltam hogy veszek egy Ulanzi-t de nincs sehol készleten.
Hétvégén megyek Velencei tóra de oda jó lesz a hátizsák.Alza-ban 20k az Lp-E17 aksi így van 3 csak elég lesz egy napra.
-
t.imi
addikt
Elsősorban ezt vettem figyelembe a meglévőknél, kollégám kártyáját kétszer másolták le táskán keresztül. Hátsó zseb legyen, minden más elöl.
Zodo, deréktáska kifejezésre is dob párat.
Például HP120, természetesen kifutott modell [link] vagy a HP100 [link] . Egy videót néztem meg, elsőre szimpatikus.
Nika-nál van Tenba messenger közepes (?) méretű szög egyszerű táska 18 körül. Vagy 30-ért jobban rendezhető. -
zodo
nagyúr
válasz
kisharsany
üzenetére
Na igen, akkor ott vagyunk hogy drága és biztos hogy még így sem a legmegfelelőbb.
Itt van pl. PGYTECH ONEMO SLING 7L
Elején lévő palástot nem igazán értem pedig méretben egész jó lenne de árban is sok.
Peak Design szintén horror.
Ulanzi-nak ez a táskája sem tökéletes de talán még a legjobb alternatíva.
Köszi a tippeket! -
kisharsany
aktív tag
Előfordulhat, talán 2 éve vettem.
Övre akasztható tartónak nekem van egy ilyen, ebben elfér egy 200-as tele. Viszont nem túl praktikus, úgyhogy inkább csak túrázás során tárolásra szolgál a hátizsákban.
Egy Peak Design vagy hasonló kamera tartó sokkal praktikusabb és kényelmesebb. -
zodo
nagyúr
Fotós övtáskáról letettem, keresek valami mezeit ami téglatest alakú aljjal rendelkezik nem pedig aminek az előlapja, lefelé összeszűkül a hátoldal felé.
Kicsit legyen masszívabb az átlag szövettől max. 1 kisebb zseb az elején.
váz + 28 pót aksi, tárca.
Én a telefont mindig a zsebemben hordom.Lapos váltáskát nézek amibe legalább a 24-105 is befér az alapszett mellé na meg jó pár apróság.
Ha kell a 70-200 marad a hátizsák, igaz lehet abból is nézek valami kisebbet.
-
zodo
nagyúr
válasz
kisharsany
üzenetére
Köszi de ahogy nézem ezt a típust már nem árulják.
-
t.imi
addikt
Elvileg nem nehéz, gyakorlatban még egyszer sem jött velem sehova.
70-200-nál könnyebb....fejből 8 dekával + az adapter.
Fenti kép inkább deszant feeling számomra.28+50 elég messzire el lehet menni fáradság nélkül

Ha a nyakamban van a tele és a váz, övtáska nem nehéz, ha csak a tele van benne, megint elviselhető.
Két hete az enyhe melegben kidörzsölte a vállamat a táska, akkor jött a hülyebogár. -
arn
félisten
en mongy ennyit cipelek magammal legtobbszor.
-
t.imi
addikt
-
zodo
nagyúr
Oldal táska, kérdés mennyiért és mi egyéb elvárás.
3-4 napja nézem őket de egyik sem az igazi.
Úgy tervezem hogy állítva a 70-200 a maga 20 cm is beférjen, mellé az r8 akár élére a fix 28mm de legyen bent a 24-105mm plusz apróságok.
Ha nagy akkor drága vagy nagyon vastag tehát majdnem háti táska és nem sling vagy nagyon kicsik és még azok is drágák egy háti táskához képest.
Szóval kiváncsi vagyok milyen ötletek jönnek. -
Beldar
tag
Bizony, a Canon LP-E6NH botrányosan drága.
Én egyszer egy R6-hoz kaptam eBay-en az eladótól ajándékba 4 db RAVPower LP-E6N akksit Dual Charger-rel. Meg is hirdettem aztán, de nem kellett senkinek, szóval megtartottam - érdemes volt, nagyon jó minőségűek, jól bírják azóta is. -
t.imi
addikt
Köszönöm, nézem!
Itt is van róla szó: [link]
Mondjuk ez a hány kép eléggé helyzetfüggő. Lenyomod a gombot sorozatban és el sem engeded, vagy percenként kattintasz egyet.
Pre AF nekem is ki van kapcsolva, ne vadásszon a nyakamban. EVF-et hagyom, ennyire nem remegek pár százalék akku kapacitásért.Gyári akkuban hő, túltöltés, polaritás, stb védelem van, és talán minőségi cellák is.
Összes gyártó gyári akkuja botrányos áron van.
Engem inkább az bosszant, mi kerül egy pl R50 kijelzővédő fóliába 8500ft-ba? 0% elektronika
#1858 r3dsnake ez van sajnos, nekem 7700ft-ot megért két hete két év garral az Alzától, most 11.5. A chipes verziót 15k körül találtam, ~annyiért néha szokott lenni gyári is garral.
-
Stitch
őstag
Az utolsó mondatoddal meg is válaszoltad a kérdést.
Nyílván egy gyári akksiban benne van a márka felára is, de azért nem mindegy milyen minőségellenőrzésen mennek keresztül a beépített cellák, legyártott akksik. A Canon kénytelen szavatolni a minőséget a hírnév védelmében. -
Sleek
senior tag
válasz
r3dsnake
üzenetére
Igazából nem tudom miben különbözik a gyári. Gopronál pl nem egyszer láttam ,hogy a gyári akksi gatya lett, az utángyártott meg évekig működött . Mondjuk autónál sem sokan veszik meg a gyári aksit pedig elvileg az a legjobb. . Tényleg nem okoskodni szeretnék de mi a fene kerül egy pici aksiba 25ezer ft be. Szerintem a Canon is úgy gyártat max nem az alja gyártóval.
-
ecaddsell
senior tag
válasz
zafiridas
üzenetére
Nekem is Patona LP-E6NH Protect van (korábban itt is írtam róla kereshető), bár a gyári töltő is tölti, nem azt használom, hanem a dupla slotos Nitecore-t (ez több paramétert is kiír mint a gyári).
Tény, hogy utángyártott akkuban mindig van némi kockázat, nekem régi nem Patona LP-E6 variáns háza nyílott szét (pedig ez az akku amit a legtöbb Canon váz használ, azaz vsz. a legnagyobb szériában utángyártott akku).
Utángyártott akkut tilos (de nem is célszerű, ha egyáltalán tudja) a vázban tölteni és ha hosszabb ideig nincs használva akkor érdemes kivenni a gépből.
Egyébként az eredeti LP-E6NH ára botrányos, két 18490 cella meg némi elektronika van benne. -
t.imi
addikt
Igazán nincs mit!
Repülőben vagyok, utálom ezeket a telefon ficsőröket.
Kijelző 15mp után halványít/ki, EVF 30mp ki, 1 perc után gép kikapcs.
Plusz, néha ezt sem várom meg, ha nincs téma, gép kikapcs. Így jött össze a 370.
Pana G9-nél még el is hittem a 8-900-at, de az 2x ekkora kapacitású akku.
Gyárit még nem próbáltam mit bír.
De, legyen igazad! -
t.imi
addikt
PATONA Platinum Canon LP-E17 USB-C ez 11.5e az Alzánál. Gyári töltő nem viszi, merülést sem jelzi a váz, csak ha lemerült. Ellenben első használat ~370 expo, második még folyamatban.
1200 töltést bír, erről mindenki azt gondol, amit akar
Van egyel komolyabb ebből, az tölthető a Canon saját töltőjével is. [link] -
Sleek
senior tag
Használ valaki Patona akkumulátort Canon milc gépben ? Kicsit sokallom a 25ezret a gyárira. Nekem az Olympushoz volt három db patona, töltötte is a gyári töltő és szinte semmivel nem bírt kevesebbet a gyárinál. Ha töltőt is kell vennem a hálózati patona töltő is csak 6 ezer ft.
-
Sleek
senior tag
24-105 volt tervben de amiket találtam pl facen azoknak volt valami nyűgje ,engedni meg nem akartak a 170-180ezres árból semmit. Egy eladó írta le korrekten , hogy nézd én aktívan használtam az obit, ez meg ez volt és tubust kellett cserélni, csak az obi volt nem volt hozzá tartozék azt mondta 130ezer ért odaadja ha komoly az érdeklődés. Közben megláttam ezt a hirdetést, de rendes volt az eladó mert írtam első sorban 24-105 a cél, viszont visszajelzek ha mégis kellene az obi. Amikor megtudtam ,hogy 2020as nem sokat agyaltam, mondtam ok kellene az obi. Már csomagolta is és fel is adta ma. Holnap már itt is lesz mert munka nap.
-
-
ANDROID???
addikt
Hazajött, de mivel nem tuti, hogy elfogaják a Cashback -et, addig nem bontom az pár nap, utána lehet kiveszem a zacsiból, de már most éreztem a csomagolással, hogy nagyobb az a súly
Nyilván kibírja az ember..Viszont azt is nézegetem, hogy a teszt alapján azért olyan nagy hatalmas különbséget pixelkukkolva azért nem okvetlenül ad, lehet rosszul gondolkodok, de a normál kiskerárat tekintve nem okvetelen cserélném "felfelé" R10-ről.
-
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Köszönöm. Kiganyéztam a malacperselyt most
de egyszer élünk az életben. Ha mindent megvonnék magamtól akkor az lenne mint ,ahogy kollégám mondaná. A koporsón nincs farzseb. Ameddig nincs gyerkőc addig azért könnyebb hobbyra költeni .
Nálad ,hogy van a Canon R8 projekt ? -
Sleek
senior tag
Csak ,hogy Canon is legyen. 160ezer + postáért sikerült megvenni. 2020 as obi szinte nem is használt.
Igaz nem 24-105 hanem "csak 24-70" de beltérben trakifotónál úgy is a 24mm van inkább használva. Doboz garancia jegy stb minden megvan.
-
ANDROID???
addikt
Pedig az úgy van rendben, ha mevan a doboz stb stb.
Amikor az A58 - at eladtam, teljesen szép állapotban kapta a vevő, egy kérdése sem volt a cuccal kapcsolatban ahogy meglátta tudta is hogy rendben van. Nyilván bekapcsoltattam, kipróbáltattam vele, tudtam hogy jó, de azt akartam Ő is tudja, hogy tényleg rendben van..
Amim van, azt meg szoktam becsülni, ezért próbálom a lehető legjobban "megvigyázni". Tudim, hogy butaság, de ha egy mód van rá, akkor nem egy ütött kopott sz. rt használjak, hanem amit szeretek is használni.
-
zodo
nagyúr
válasz
ANDROID???
üzenetére
Az vagy
soknak nem jelent semmit a csomagolás vagy épp a cucc épsége. -
Sleek
senior tag
Mesélj össze jött az R8? Kényelmes fogása van . Meg is lepődtem rajta.
Nekem közben sikerült a mai napon vennem egy makulátlan Tamron 70-210est

-
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Elvileg érdeklődő sincs mert több mint két hete hirdeti a terméket elmondás szerint. Írtam írjon egy számlaszámot azt utalok is. Erre már nem jött válasz . Pedig a készített és megjelent fotói alapján nagyon komoly fotós az illető .
-
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Szerintem igen.A kedvezményes EOS R8 váz ajánlat (br.498.000 Ft) július 31-ig továbbra is él! Tehát Juli 31 23:59 :59 sec ig.
Amúgy aug végéig tudod igényelni a visszatérítést, mivel vásárlástól számított 30 nap van a regisztrációra.
Én meg vívok egy eladóval , hirdeti a terméket mondom ok legyen akkor a posta is az enyém . Semmit nem alkudtam az árból , erre válasza ah még alszik rá mi legyen. Mi a tö.ömnek hirdet ha nem tudja eldönteni ,hogy elakarja e adni vagy se. -
ANDROID???
addikt
Addig addig piszkált a dolog, hogy beadtam egy megrendelést R8-ra. Az a kérdés, hogy az automata megrendelés visszaigazolás kielégíti -e a feltételeket?
"2.2. Pénzvisszatérítést a 2024. május 2-től 2024. július 31-ig tartó időszak alatt vásárolt promóciós termék után lehet igényelni. A vásárlás időpontja - üzletben történt vásárlás esetén - a termék vásárlását igazoló pénztári bizonylat vagy (számlaadás esetén a számla) kiállításának napja, - internetes vásárlás esetén - az a nap, amikor a rendelést visszaigazolják."
Tuti 500-at nem ér a dolog..
-
zodo
nagyúr
Elmész, kipróbálod abból nem lesz baj.
Ha megnyugtat az enyém is 2007.12 havi úgy hogy elvileg 2006.11. kezdték el értékesíteni ezt a típust. Tesóját az f2.8L IS USM-et 2001.09. míg az f4L IS II USM 2018.06.-ban.
Ehhez azért hozzá tartozik hogy nem tudhatód meddig állt a gyárban, valamilyen lerakatban, boltban ill. ki tudja mennyi tulajdonosa volt és azok mennyit és hogyan használták.Beldar
Nem ismerem de holnap még akciós -44k a Big Shot-al.
240 vége már "ultra zoom"
-
tm5
tag
Miután lemaradtam a 24-105L-ről a hétvégi akcióban végül egy ilyet rendeltem az R8 mellé.
Első DSLR gépem egy Pentax K10D volt és ahhoz egy Tamron 18-270-et használtam. Messze nem volt tökéletes, de nagyon praktikus volt a mindennapi használatban.
Megnéztem előtte elég sok tesztet persze, de a vége az, hogy a legtöbb obit az emberek 95%-a nagyon szereti, a többi meg nem. Ken Rockwell több helyen írja, hogy ez a kedvenc obija. Így legyen...
-
Beldar
tag
Én meg használható utaZOOM-ot keresek, Canon RF 24-240mm-ről mit gondoltok?
-
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Nekem is R10 lett volna ,ha ilyen árban nem csípem meg az R8 gépet.
-
Sleek
senior tag
válasz
ANDROID???
üzenetére
Akkor nem csak én vagyok agyaló fázisban
-
ANDROID???
addikt
Nézegetem én is az RF 18-150-et, meg ugye az EF 18-135-öt, hát egy normális adaptert kell venni hozzá, és máris nem megérős a dolog, így majd lehet lesz egy 18-150 később. Egyenlőre élvezem az 50mm-t

-
Sleek
senior tag
Ráírtam jó pár 70-200is usm f4 et hirdető tulajara 180-230ezer között néztem az obikat . Az obik 99 százaléka 2006- 2010 es gyártású . Azért így már elgondolkodok egy Tamron 70-210mm f/4 di vc usd obin ami kb 120-150ezer ft környéke és max 6 éves.
Pedig nagyon bejönne a Canon obi ,de ennyi idősek ... . Ah megy a nyűglődés
Néztem a Tamronról teszteket nem nyilatkoznak rosszakat róla max azt ,hogy egy picit lassabb az AF je a Canontól. Canonban a 70-200 II meg 330 ezertől indul kb amik most fent vannak. -
kisharsany
aktív tag
válasz
BuFFyKaa94
üzenetére
Szia!
Elvileg jó hozzá, bár nekem gyári Canon EF-EF-M adapterem van. Canon M50-en ez az objektív adapterrel tökéletesen működik és egyébként nagyon jó ez az obi az árához képest, nem lőttök vele mellé. -
BuFFyKaa94
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Unokaöcséméknek van egy Canon EOS M10 fényképezőgép kitobival. Ehhez szeretne egy telefotó objektivet.
A kérdés a következő:
Ez az adapter [link] ha jól értelmezem, akkor jó hozzá? A kinézett objektív EF-S 55-250mm f/4.5-5.6 IS STMA. Fog ez így működni?
Gondolok itt az autofocusra/képstabilizatorra?
(A váz leváltása egy R-es gépre, vagy más márkára jelenleg nem opció.)a válaszokat előre is köszönöm!
-
zodo
nagyúr
Néma csöndbe pl. erdőben a madárcsicsergés mellett lehet behallatszik.
Nem szoktam fényképezőgéppel videót készíteni mert beépített mikrofon igaz egész jó de biztos nem a legmegfelelőbb, inkább a telóra bízom.
Pl. zenés táncos eseményt vettem fel abba semmilyen fókuszálás hangot nem hallani.
Viszont az EF 70-200 f4 IS objektívem jóval hangosabb, na arra simán mondanám hogy traktor hangú.
-
zodo
nagyúr
Az jó hely, figyeld Gyetvai Gergely-t neki mindig jó cuccai vannak néha nagyon jó áron.
Én nem szoktam kapkodni, kivétel most az R8 őrület.
PuMbA
24-105 f4 IS USM traktor hangú?
Enyém szinte néma.
Nem egy STM hangú de ha nem figyelem nem is hallom.
Na meg mi csak hobby fotósok vagyunk akkora felárért szerintem inkább hallgatjuk és a bokeh is csak sokadrangú, összehasonlítási alap nélkül. -
zodo
nagyúr
Helyedben tuti nem adnék az f4 II-ért plusz pénzt mert annyival nem jobb és inkább az f2.8 felé haladnék.
70-200 F4L IS USM 175k tisztítva 6 hó szerviz garival
24-105 F4L IS USM 150k tisztítva bevizsgálva + rengeteg extra pl 30D gép töltővel 2db aksival, vaku, szűrőEF 24-70mm f/2.8L USM 250k és mind itt az apróban.
-
PuMbA
titán
Anno ugye megnézték, hogy a Tamron 70-200-asa Canon DSLR-en is mindig megtorpant valamennyit fókuszálás előtt a Canon 70-200-asához képest. Ezek az obik mind nem hivatalosan, visszafejtett EF működéssel lettek elkészítve és sose tudták egy az egyben hozni egy gyári Canon obi működését. Persze, ahol elég a lassabb működés, ami a fotózás elég nagy szelete, ott mindegy, hogy 1mp alatt vagy 1,7mp alatt fókuszál, de vannak előfordulnak nagyobb problémák is. A Sigma 150-600 nem megy jól semelyik RF vázon, még a Sigma is mondta, hogy az AI Servo-ra ne számítson az ember: Sigma 150-600mm + Canon R7 = Amazing Combo, But....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gerner1
- Nintendo Switch 2
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, es flaskat is ra lehet akasztani. Ha huvosebb van, a kabatot siman rateritem.
Passz, ez mind DC, szóval aps-c.
Ilyesmiket lattam, de ezzel nem turistaskodnek, inkabb munkaeszkoznek tunik, es melegben rarohadna az emberre.