Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz
ANDROID???
üzenetére
[link] tudom, hogy nem L-es 24-105-re gondolsz, az nyilván még gyengébb APS-C vázon = nem arra való.
Ha már APS-C:
Sigma 30mm F/1.4 DC DN 'C' teszt
Sigma 56mm F/1.4 DC DN 'C' teszt
(Egyik se tűnik annyira meggyőzőnek, FF-re jobb budget optikát lehet gyártani.) -
ANDROID???
addikt
Csak elméleti síkon, rf-s 18-150, vagy 24-105 IS, vagy kb azonos a végeredmény az adott látószögekre eső részen? Nem szeretnék a feljebb árakban gondolkodni (nem akarok egyenlőre 400-500-at elkölteni objektívre / darab).
APS C vázra. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Bulb módban van bulb timer. Beállíthatsz bármennyit.
-
arn
félisten
válasz
Celithrandi
üzenetére
Az total alap, hogy az ilyen hosszu expos kepeket allvanyrol lovod idozitovel vagy tavval. Vagy milyen korrekciora gondolsz? Talalja ki a vaz, hogy mikor akarsz exponalni es mikor nyomkodni?
-
Celithrandi
addikt
köszi, holnap tesztelem. Mondjuk nem értem, hogy az expozíció sáv menüben miért nem lehet a maxot 30 fölé tolni. A nyomva tartom 5 percig mert igazán mókás lenne
Mondjuk az is vicc, hogy egy hosszú expos hdr bemozdul ha kézzel nyomom a gombot és kicsit megremeg az állvány, ennyit azért korrekciózhatna 2024 ben egy ilyen gép -
Theon
csendes tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Szia!
Gépkönyv szerint a tárcsát Bulb (B) módba kapcsolod és bármennyi ideig tarthat az expo. Vagy nyomva tartod az expo gombot a kívánt ideig vagy beállítasz egy időzítőt előtte az első "fényképező" menüben a 7-es oldalon, a Bulb timer menüpontban. -
Celithrandi
addikt
sziasztok
r6 mk2 őn nem lehet 30mp nél hosszabb expót lőni vagy valamit valahol át kell állítani? köszi
-
arn
félisten
Nah bakker, ezt hiaba vartam, kalyacso lett belole
[link]a nikon 1.8 sokkal nagyobb, mint a canon, erre az 1.4es kisebb. A videos resz annyira nem erdekel.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Azt se.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Dehogy fotózza meg a vendég. A fotós nem az objektívtől az, hanem a látásmódtól.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett ezért kifejtem rendesebben.
Ha elhívnak fotósként egy rendezvényt befotózni akkor az nem csak arról szól, hogy kiváló lesipuskás beszélgetős portrékat készítek. Hanem bizony bizony kellenek a direkt fotók, standokról, asztalokról stb illetve a nagylátós és urambocsá ultra széles nagylátós képek.
Mindezt csak azért, hogy a rendezvényről legyen egy olyan galéria amiben a fotós megmutatja, hogy sokan voltak pl. mindenféle színes ruhában és vagy ha dresszkódos a buli akkor mindenki egyenszínben pompázik ami mondjuk harmonizál a teremdíszítéssel stb plusz rengeteg elkapott pillanat, nagy találkozások, telefonnyomkodások és természetesen egy olyan csoportkép ami jól van elkészítve amiből utólag akár egy kéét méteres nyomatot is tudnak készíteni és még sorolhatnám.
Emiatt fontos az, hogy ne csak pl. 50-85 milin dolgozzopn a fotós mert a végén egyhangú lesz az átadott anyag. Nem vitatom meg lehet oldani akár egy fix 50el is mindent de na.. nem olyan lesz az
De amúgy mindenki azzal fotóz ami van illetve azt hívja aki neki megfelel. Ezek szerint mi nem fogjuk egymást keresni fotózás miatt
-
kisharsany
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
"esküvőn se fotóznak 28mm-el soha"
"láttál már valaha rendezvényfotóst nagylátóval fotózni? én még soha az életben"
"Ha nekem valaki pénzért 28milis nagylátós fotókat adna át ot zavarnám el a francba"De, pont ezeket írtad.
"Főleg hogy csoportképhez nem igen kell dedikált fotós."
...és akkor készül 300 fotó ugyanabban a stílusban, meg néhány csoportkép teljesen más színvilággal, csak mert az esküvői fotóst el kell zavarni ha nagylátó van nála...
-
Celithrandi
addikt
válasz
kisharsany
üzenetére
nem arról beszéltem hogy azt a 10 csoportképet nem lehet meglőni nagylátóval. de mind1. Főleg hogy csoportképhez nem igen kell dedikált fotós.
-
kisharsany
aktív tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
És mivel fotózól le 50 főt zárt térben vagy csak egy szűk helyen mondjuk várkápolnában, ha össze akarnak állni egy csoportképre?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Templomban, hogy látszódjon a környezet, esetleg háttérben a közönség, vagy akár a bulin csoportképek. Hoztam már le esküvőt 24-70-nel, volt benne bőven nagylátó kép is.
-
korneliu
csendes tag
Nagyon köszönöm a tanácsokat, követni fogom őket!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
ha én csak portrékat adnék át egy 50-100 fős rendezvény végén igen igen csúnyán néznének rám.
28-35-85 pörög végig a vázon. és vagy 16-35 - 70-200kombó
-
Celithrandi
addikt
válasz
JohnyBlue
üzenetére
láttál már valaha rendezvényfotóst nagylátóval fotózni? én még soha az életben. Miért? Mert javarészt portrékat készít és valami fura okból nem szokás portrézni nagylátóval

Persze nem tilos, de azért ha valaki nem tegnap kezdett fotózni akkor ilyet nem nagyon fog elkövetni. -
JohnyBlue
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
esküvőn se fotóznak 28mm-el soha.
Mert? Tiltott? Kifejtenéd, hogy miért nem fotóznak soha esküvőn 28milin?
-
Tlog
tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Nem szeretek mobillal fotózni tudom a mostani mobilok jó képeket készítenek de szeretem a képeket én elkészíteni és nem a mobil szoftverére bízni.
De egyetértek azzal amit írtál.
Majd szeretnék egy jobb 50 optikát ezét kíváncsi leszek az új
canon rf 50mm f/1.4l vcm optika tesztjére és a véleményekre.
-
Tlog
tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
50mm optikával családi összejöveteleken csak maximum portrét tudnék fényképezni mert a lakás nem túl nagy nem tudnék elég távolságot tartan. Általában egy 24-105mm F4 L IS objektívet használok, és a zoomot mindig az aktuális téma szerint állítom be.
-
Tlog
tag
Ebben igazad van.
Egy normál szobában fényképezve például egy szülinapot nálam 50mm objektívvel fotózva lemarad a fél család hátrább menni a falaktól nem tudok. A fix objektíveknél neked kell közelebb vagy távolabb menned ha tudsz a terület mérete határozza meg melyik objektívet érdemes használni. -
arn
félisten
A fokusztav inkabb a latoszog szempontjabol erdekes, a tavolsag inkabb ott, ahol mar nem tudsz eleg kozel vagy tavol menni a tematol, hogy meg lehessen komponalni a kepet.
Epp ezert szeretem az 50mmt, annak van a legtermeszetesebb latoszoge, akkor tekerek fel mast, ha mar sehogy sem jo a kivagas. Embereket fotozni belterben az 50es eleg jol hasznalhato.
-
Tlog
tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ez attól függ milyen mesze van a fotózni kívánt személytől.
Ha csak 3-4 méter akkor 28-35. Ha nagyobb távolság akkor inkább 50mm vagy nagyobb. -
korneliu
csendes tag
...pontosítás: saját családi rendezvény, saját célra készülő képekkel!
-
korneliu
csendes tag
Sziasztok!
Új gép vásárlás előtt állok (A meglévő egy 18 éves Fuji S5600)! Információszerzéssel töltöttem kb. 2 hónapot, kiválasztottam a nekem szükséges funkciók (és a pénztárca nagyság figyelembe vételével!!!) miatt két lehetséges gépet! Az egyik a Sony 6600, a másik a Canon RP. Utóbbi az FF tulajdonság miatt. Beltérben akarok családi rendezvény képeket csinálni, nem vagyok és várhatóan nem leszek profi fotós, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék jó képeket!
1. Mindkét gép tud üzemelni powerbankról is ahogy olvastam. Így is tervezem üzemeltetni, illetve USB C töltőről (mondjuk egy HP laptop USB C töltőjéről pl. dokkoló)
2. A beltéri képek miatt mindenképpen elvetendő a kit objektív, ami nem annyira fényerős, így beszerzek a vázhoz egy fix objektívet, ami 35 és 50 közötti gyújtótávval működik, és kis f szám van ráírva.
3. A beltéri képekhez nem készülök külső vakuval, ebben még azért bizonytalan vagyok. (értsétek: ti készülnétek külső vakuval egy valamilyen mennyezeti világítással rendelkező teremben lévő életképek készítéséhez?)E három állítás mennyire takar valós tényeket, milyen mértékben állja meg a helyét?
Előre is köszönöm a véleményeket! -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Nem, attól sokkal alacsonyabb felbontással és bitrátával megy (eleve max fullhd).
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
App függő, úgy látja, mint egy webcam/kamera feedet egy PC.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ezeknek a kijelző csak másodlagos funkciója, a fő cél az ssd-re rögzítés, sokkal magasabb bitrátával, kodekkel, felbontással.
R6 II-ből 6K raw videót is ki lehet így menteni.
Amúgy nekem usbc-n látja az iPad az R6 II-t, mint kamera/input device.
-
Celithrandi
addikt
pl ha bluval csatlakozol akkor vezérelhető telóval, viszont nem sikerült kitennem teljes képernyőre, mindig ott marad felül a fénykép/videó választás sáv ami baromira lecsökkenti a kép méretét az amúgy se tepsi telefonomon. USB-C vel nem csatlakozik mert buta a fépnyképező, hdmi usb átalakítóm meg nincs hogy teszteljem. Ahogy néztem a ninja is hdmivel csatlakozik amúgy, tehát többet ő sem tudhat mint a teló.
-
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Azt hiszem azokról a kijelzőkről ugyanúgy vezérelhető mintha a gép lcd kijelzőjén állítgatnád a beállításokat míg telefon csak szimpla képet mutat de lehet tévedek.
-
arn
félisten
Eletemben nem videoztam az r6tal, de ez a faszi olyan jol magyaraz, ki fogom probalni
eddig mindig iphonenal csinaltam videokat, epp vmi gimbalon gondolkodtam hozza. [link] -
Celithrandi
addikt
a K234A0 on filóztam, annál 160grammal könnyebb, masszívabb az állvány és a fej is. Igaz br +15k, de ez a pénz nem számít igazából úgy hogy kb 20 évente veszek állványt. De most hogy mondod a K234A1 az majdnem ugyan ilyen súlyú. Franc tud ennyi változatot átnézni, van amivől rev 0 tól rev 3 ig lehet kapni az állványokat és mindenhol van valami súly vagy méret eltérés, rendes compare rész meg megolhatatlan, a régebbi típusok még a gyártó oldaláról is lekerültek miközben kapni őket.
-
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Lehet tudni mi vitt rá hogy K224A1+BH-28L helyett +10k-val többet adj az állványért ha 36k-t vetted és nem 54k-ért?
-
Mephike
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ha nem szólj és féláron átveszem
-
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Egy termékleírásból....
"alkalmazkodva a különböző fotózási igényekhez és környezetekhez"'
Sosem értettem ezeket az állványokat amiknek fixen nyitható a terpesze.
Megnézném ezt hogy teszik le terepen az összefogott lábakkal. -
Celithrandi
addikt
közben még ezt az állványt nézegettem, olcsó és könnyű: [link]
-
feeregon
tag
Sziasztok!
Plútó Trigger vagy Miops Smart+
Használt valaki ilyent? Mik a vélemények? Esetleg Magyarországi beszerzési forrás?
Köszönöm -
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
30 deka gyanúsnak tűnt, megmértem és a gömbfej 264g teljes állvány 739g vs 1240g
Összecsukott méretnél a 9cm difi sem annyi.
Megkerestem a konkrét (tengernyi van ezekből is) állvány típusom. Ez az.
18cm adnak az összecsukott magasságára de gömbfejet vertikális pozícióba állítva akár 16.3cm is lehet. vs 39cmSimán tartja az R8 + Ef-Rf adapter + EF 70-200 f4 IS USM szettet.
Most már keretbe van de ez a 140g sem akadály az 5 Kg teherbírás mellé.
-
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Hát ez sem az a 500Ft-os sport, alsó polcos cuccok sem olcsók.
Gondolj rá úgy pl. hogy egy vacak műanyag vakupapucs fedél ára 6k.
Én amúgy mindig azt nézem hogy nekem mennyit ér(het)ne és döntők hogy kell-e igazán vagy carpe diem és mindegy mi az ára mert kell és kész. -
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
USA ingyen posta mindkét opcióra, max. áfa+vám?
Alis link elcsúszott valamiért de ez ugyanaz mint az USA oldalán lévő típus. -
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Jó lesz az ismerkedni.
Gyűrűt nem sokat keresgéltem, elsők közt volt a találatokban.és Sleek
Soha nem néztem a gyűrűk árait, gondolom az RF most új ezért talán drágábban próbálják adni. Különben van itthon az EF 70-200 IS f4 L-hez mert így vettem, gyári bőrtokkal de sosem próbáltam még állványra tenni.
Ezt találtam, elvileg ingyen posta és fele annyi.
Ez pedig még olcsóbb. -
zodo
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Nyugodtan vedd meg ha jók a paraméterei.
Igaz ilyen Flip Lock záras még nem volt nálam csak a gyűrűs.
Különbségek, minden az adatlapjaikon.
Méretek összecsukva/kitárva, teherbírás, súlya, láb elemek száma.
Gömbfejre szavazok.
Nekem anno (2018 vége ~16k az Alin) ZOMEI Q666 volt, szuper volt de nem használtam ki. Manapság csak egy ilyen pici van a táskába kb. ez hogy mégse a földre tegyem a gépet.
Szerk: Állványgyűrű pl. ez
-
Celithrandi
addikt
más, rf 100-400 hoz tudtok normál áron állvány gyűrűt? még a típusát se találom
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
állványban senki se? még olyan tapasztalat érdekelne, hogy inkább gömbfej vagy inkább videós? Nem tudom hogy fogok e videózni, de gömbfejjel fixen nem lehet, de nem tudom milyen a videóssal fotózni
+ tippet is adhattok, valami minél könnyebb, kisebb, de teljes értékű állvány kellene. -
Sleek
senior tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Lehet bennem van a hiba ,de max országúti bringázáskor fotózok telefonnal pár képet, ha tetszik valami. Ugye ott még a kis oly milc gépem sem tudom elrakni a mezbe
-
Sleek
senior tag
Voltam ma vasút modell kiállításon Szolnokon. Fura ,hogy sima fotózás közben 4-5 vonalig felment az R8 gépen a melegedés kijelzése. Nah most azt nem tudom a gépnek van melege , az akksinak vagy a kártyának. Attól független szeretem a gépet . Viszont nagyon kitűntem a tömegből sutyorogtak is ,hogy nézd géppel fotózik nem mobillal.
-
Celithrandi
addikt
két kérdésem lenne, az egyik, hogy ezek mennyire vállalható darabok? K&F Concept K234A0 és K&F Concept K234A3, valamint, hogy mi lehet az érdemi különbség a kettő között? köszi
-
arn
félisten
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ekv 50rol van szo, jelen esetben ff a vaz, apscn 33-35mm korul, mftn 25mm.
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
ellenben ha valakit érdekel van itt nálam egy feleslegessé vált canon rf 50mm 1.8 II
-
p_adam
addikt
Igen, csak így már képbe jöhet az RF 28-70/2.8 IS is, mint alternatíva (ha lesz jobb áron / kitben, és gyakorlatban is bizonyít, az összecsukható jelleg némileg zavaró).
Egyfajta kompromisszum nem jobb, mint egy másik, még sincs hellyel-közel azonos elfogadottsági szinten, (optikák közti méret- és súlykülönbségek esetén a vázak közti súlykülönbséget se seperjük le az asztalról) erre szerettem volna rávilágítani.
GFX rendszerben is az 50R-t hiányolják rengetegen - pedig sokkal magasabb felbontású fotós gép, szinte csak stabi nélküli fixekkel használják, az X100 széria úgy lett kultusz, hogy csak a mostani modellben jelent meg. Ezért se tegyünk úgy, mintha ez Mindenki (de főleg átlagos felhasználók) számára "elvárás" / nem jó "spórolás" lenne.A gyakorlati tapasztalataim szerint ekkora mértékű különbség szimplán nincs RP R R8 és R6 szériák között. Ha emiatt dobáltam volna ki zajos stb. fotókat, azt már feltűnt volna a pár év alatt (de amiatt sajnos kell, ha IBIS miatt hagyok mozgást bemozdulni). Videóra már inkább van, de ez a digitális IS se olyan rossz, mint amilyennek hangzik (de nem olyan jó, mint az utólagos, tud anomáliákat csinálni, csak látható az eredmény).
-
arn
félisten
A fotozasban minden a kompromisszumokrol szol - akkor se tudnanak ekkora meretben es fenyerovel artol fuggetlenul se sokkal jobb kepminoseget csinalni, ha akarnanak. A meret, fenyerosseg, ar, kepminoseg mind osszefuggo dolgok, es sose fogod egyszerre megkapni mindet.
A 28 kepe szvsz minden szempontbol remek, de az 50 1.8 is eleg jo lerekeszelve, hogy tag rekeszen mar nem, legyen ez a meret es ar kompromisszum resze, es nekem a meret az egyik legfontosabb szempont, mert nem akarok kilos holmikat cipelni magammal a nyaralason. Mivel elsosorban az 50est preferalom, annal elfogadnam, hogy vmivel nagyobb legyen, de azert nem az f1.2 dimenzioiban.
-
p_adam
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Ha egyébként volna némi gyakorlati tapasztalat, akkor pont az ergonómia lenne leírva mint 'fő R8 dealbreaker' (nem az akku, nem a záridő - szerinted használható elektronikus zár mért van benne?
, nem a kártyaslot és nem az IBIS), különösen zavaró lehet másodváz szerepben.
Hátsó tekerővel + joystick-kal minden kényelmesebben elérhető, és zavaró, ha másik vázon kényszerűségből máshova kell rakni gombokat.
(De ez R7-re, kompakt FF Sony-ra stb. stb. ugyanúgy igaz.)
De azért abszolút értékben azért nem rónám fel nagyon, mert ilyen kis méretű vázat sokkal jobban nem is lehet kialakítani, és a jó érintőképernyős kezelés és magabiztos AF miatt elég jól működik abban a szerepben, hogy "utazós-kattintós-mindennapos, fun" váz.
Mert a legtöbben amatőrök, ezért vesznek kamerákat. -
p_adam
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Én is azt írom, amit tapasztalok, hogy jelenleg 1 darab vázamban van IBIS, és hogy a többiben a gyakorlatiban a hiánya mennyire minimális.
Vagy azt hogy egy fals biztonságot ad arra, hogy éles lesz a kép, mikor más dolgok miatt bemozdulhat olyan, amit nem tudok megismételni.
Vélhetően ma is sokan használnak ilyen vázakat az EOS R rendszerben, és elvannak vele.
De ha ilyen rá a reakció, hogy biztos Ken Rockwell-t olvasok - mikor nem szeretnék semmi mást, csak segíteni azoknak, akik nem látnak ebben a káoszban - akkor nem tudok mit kezdeni vele sajnos. -
p_adam
addikt
Az értem (írtam), hogy sokkal drágább nagyobb (meg lehet szokni)
De a képminőségre ne írjunk már ilyet, mikor egyáltalán nem igaz (ha az lenne, akkor biztosabb lenne a fókusz ezeknél az olcsóbb üvegeknél, mivel abból a nyitott rekeszes kontrasztból "táplálkozik", amit az objektív ad). -
p_adam
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Alapvetően ez fordítva is igaz: a megléte ugyanúgy ideologizálva azzal, hogy igrorálva vannak a hátrányok, amit a megléte okoz, hiába mutattam rá szintén gyakorlati példát és azt is elmondtam, hogy az RF 14-35, 15-30 15-35 (meg valószínűleg a standard zoom-ok a széles végén) mind olyanok, hogy csak akkor fognak természetes mozgással stabilizálni, ha olyan vázra kerül, ahol nincs IBIS.
Az R7 nekem kevésbé tetsző váz volt, annyira nem jó fogású, hiányzó objektívekkel, a kattogós zár miatti sorozatfelvétel alatti remegéssel, ami *kicsit* bemozdította a telés képeket, a rolling shutter meg túl nagy mértékű. Mások az előnyei-hátrányai.
Lehet itt beszélni, csak az a különbség, hogy mindenki más "weblap alapú tapasztalat" alapján "nyilatkozik", nem pedig valósok alapján. (vélhetően Redditen is)És eleve azzal kezdtem, hogy más az aki fotós, tudja mire van szüksége, és más az. aki olvassa a fórumot, és ilyesfajta random "nekem tetszik - nem tetszik" ajánlások alapján vesz valamit, amire igazából (kezdetben) nincs szüksége.
A Canon-ra mindig is az volt jellemző, hogy a profi dolgokat, jó szenzorokat a legnagyobb, legdrágább DSLR-be rakja be. Kezdetben a MILC rendszernél is úgy tűnt, hogy ez hasonló maradt, ami miatt sok volt a negatív kritika. Az RP esetében is kb. meg kellett kötni ezt a kompromisszumot.
Mostanra viszont eljutottak oda, hogy adnak olyan opciót is, ami ahhoz képest hogy kicsi, könnyű és nem túl drága, eléggé tisztességes fotó/videó képességekkel, AF-el stb. bír.
Csak erről egy szó nem esik, csak arról, ami dealbreaker... -
arn
félisten
válasz
r3dsnake
üzenetére
Szvsz a userek nagy resze vhol az r5nel huzna meg a vonalat ha tehetne. En is r5ot vennek, ha nem sokallnam az arat a kapott pluszhoz kepest.
Annyiban ertek egyet a tortenettel, hogy obikra erdemes a penzt kolteni inkabb, de jelenleg baromi nagy szakadek van meretben es arban pl a fixeknel. Ha nem ekkorak az olcso fixek, lehet most sonyt vagy nikont hasznalnek.
-
arn
félisten
Ismet… ezek egyeni preferenciak. Kinek mi.
Nekem pl eszem agaban sincs lecserelni a kicsi fixeket 28-70re, dragabb, nagyobb, rosszabb a kepminosege, es mert szeretek fixekkel fotozni. Elobb vennek 50 1.2ot, vagy vmi hasonlot, amit szinten azert nem lepek meg, mert nagy es nehez, eltunik a fun egy resze a fotozasbol.
A videozas meg egyaltalan nem erdekel… az, hogy mibol adnak el a legtobbet, az is teny - hogy az ibis vagy mi miatt valasztjak a lenyegesen dragabb vazakat, az valoszinuleg egy soktenyezos dolog lehet - joreszt azert valoszinuleg, mert megtehetik, hogy ne par ezret, hanem 10-15e eurot/dollart koltsenek a hobbijukra, igy igazabol elmeleti, hogy van e benne ibis es szamit e, mert a canon rak az ennyibe kerulo gepekbe.
A fuji pl nagyon sokaig elzarkozott az ibistol, aztan ma mar megis mindenbe tesznek, ugyhogy valoszinuleg megis szamit, es van piaci igeny ra. En csak a sajat szempontomat tudom, nekem kell, es nem veszek vazat nelkule.
-
Celithrandi
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
gondoltam volt rá,.de.jóval gyorsabb mint amit ír a canon igényre és csak 1 obinál jött elő. A hetekben tesztelem majd más nagylátóval és majd meglássuk mi jön ki. de kodi lejátssza rendesen míg a gép nem. Viszont mint írtam nem értek a videózáshoz, csak a lejátszáshoz max viszont azt fix tömörítések mellett.
-
Celithrandi
addikt
Áá, hülye az egész világ és csak te vagy helikopter effektus van. Én mint canon tulaj el tudom árulni, hogy ibisel ki tudok tartani olyat élesen a 70-200 amit ibis nélkül nem tudtam kitartani 15 éve amikor még stabilabb volt a kezem. Hogy mit.mondanak s lejkások nem tudom amióta létezik digit eos nekem van, lejkám nem volt. Vagy a kezem lett stabilabb vagy leírod amit ovastál kenrockwellnél.
-
Celithrandi
addikt
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Lassú memkártya?
-
p_adam
addikt
Mert nem ez az igazság. Hanem az, hogy már nem "dealbreaker" + videózásra hátrány, nem csak előny. Ha a rendszer indulást nézzük, akkor EOS R esetében (akkori árán, RF obik, egyéb opciók nélkül) reálisabb volt a kritika, mint most, így, (és legfőképpen) ennyiért.
Egyébként a már induláskor elérhető RF 28-70/2 még mindig etalon (R8-on is, persze itt már valszeg csak inkább R6, ill. leginkább felé húznék, kezelésileg nincs előny) mint ez az RF 28/2.8, ami azért picit huntol néha (de nem olyan lassú, mint az RF 50/1.8, van normális AF/Control/MF kapcsoló, bravó).
Szóval konkrétan RF rendszerben én azt az egy zoomot (a Canon ferdítésében variálható fixet - meg majd elvileg az utódját és a Sony ellenfelét) sokkal többre tartom, mint ezeket az olcsó, kicsi, könnyű, de egyértelműen nem L kategóriás fixeket, és az új hibrid fix széria se az a kategória az árcédulához képest magas torzítással, meg kotyogó AF motorral.
A Leica M bajonett ezzel szemben annyi olcsó-drága opciót kínál, hogy el lehet bennük veszni - csak az AF maradt le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Hobby rádiós topik
- Napelem
- Kuponkunyeráló
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- Telefon felvásárlás!! iPhone 17 /iPhone17e / iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk az is vicc, hogy egy hosszú expos hdr bemozdul ha kézzel nyomom a gombot és kicsit megremeg az állvány, ennyit azért korrekciózhatna 2024 ben egy ilyen gép

Akitől vettem a Tamron 70-210mm et ő közel 40ezerért vette a gyűrűt. Most ahogy nézem már felkúszott 45 ezer ft re.