- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
-
olbaidhun
őstag
válasz
olbaidhun #51307 üzenetére
Megpróbáltam mindent. (DeFranco nem akar lenni.. milyen jó volna most egy szaki)
Sajnos 18C° van a rohadt hűtőben, ügyes kezű szerelő bá' szerint már ~13k az elektronika amit rendelni kéne.. (mire ideér, lesz vagy 35 beszereléssel) be is vágtam a kedvenc kifogásomat "meg kell beszélnem a feleségemmel"(#51308) werszomjas
vidéki bácsitól, tréfamentesen mindig finom dinnyét kapunk, garantáltan Ungarishe, nincs már kvalifikációja a kereskedelemhez, egész életében gyümölcsösei és dinnye földje volt.. (küldjek holnap MPL-el?) -
föccer
nagyúr
válasz
olbaidhun #50940 üzenetére
600-700 lumen korul vannak a 80 wattos hagyomanyos izzok, de ledbol szerintem tobb kell. En a naopalimat kb 4500-5000 lumennel vulagitom meg, amit a menyezetrol visszaverodve boven nappali vilagissagot teremt a 20-21 nm es nappaliban, 3,7 meter belmagassag mellett. Ha direkt spotokat hasznalsz, akkor kb a fele is eleg lehet, mert halvany kek a menyezetem, aminek eleg gyatra az albedo erteke.
Led szalagnal ket dolpgra kell figyelni. Egyreszt, a vezetekek megfelelo keresztmetszettel menjenek, mert 12v fesz lesz rajtuk es nem 230, igy elegge megugrik az arameroseg. A masik, hogy a led szalagon elegge durva feszultseg eses van. 3, de max 5 meter szalagot javasolt egy megtaplalasrol hasznalni.
-
olbaidhun
őstag
válasz
olbaidhun #50934 üzenetére
Oks, akkor legalább 4w, olyan, hogy hideg-meleg értékek? Korrekt lenne, ha a hagyományos izzók enyhe melegségét árasztaná és nem lenne jégkocka a fénytől a szoba..
Lumenből mi az az érték ami már tud pl egy 150w izzót "utánozni", hisz úgy látom ez is meghatározó érték..
Led szalag is érdekelne, konyha bútort, pár helyiséget feldobni. Házi barkáccsal, saját adapterrel olcsóbban ki tudom hozni gondolom.. de itt mire ügyeljek?Kicsi-pici-olcó kínai ebayes eladót esetleg tudnátok ajánlani akik sok üzemidős egységeket árulnak, reális áron?
-
föccer
nagyúr
válasz
olbaidhun #50934 üzenetére
Sima foglaltba tekerheto, 230V uzemi feszultsegu led izzok is vannak. Nem kell hozza semmi egyeb, siman csavarhato a regi izzo helyere. Arra kell figyelni, hogy 3 watt feletti led foglalata fem legyen, lehetoleg bordazott, mert az elektronikaja nem szereti a tulmelegesest. Ugy szamolhatsz fenyeroben, hogy 10-15x fenyerot produkal ugyan azon az aramfelvetelen, mint a hagyomanyos izzok. Tehat egy 4 w led kb a 60 watt izzonak felel meg.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
olbaidhun #48827 üzenetére
Hát nem tudom mi a keret.
Én most néztem biztonsági ajtót igaz társasházba. Fontos számomra a hangszigetelés. Kb 110k tól indulnak. 10 év garral. Bp árak.
Ha nem számít a hang pl ( családi ház ) akkor 50-60k tól már normális bevállalható bizt ajtókat is találsz.Murder : sűrűn jár a cicabusz?
-
-
-
PeeterssoN
őstag
válasz
olbaidhun #48062 üzenetére
Jobbulást! (Kéz és lábtörést kivánni most nem helyénvaló!
)
Jó reggelt!Saint_: A feleségem 3 ember munkáját végzi, minden lépését figyelik hogy mikor hibázik. Emelett rágalmazzák hogy összeszűri a levet a sofőrrel. (Akit már minden nővel az intézményben hírbbe hoztak. Szerencsétlen fószert sem hagyják dolgozni. Rajtuk kívül még 1- 2 ember van a " régi bandából". Mindenhova besúgó tanoncokat állít a főnöke aki persze a feleségem sikereit mind magáénak tud le a felettesei előtt. Szerdán persze a nejem fog az Áderral beszélgetni...
-
Mercutio_
félisten
-
Tim82
félisten
-
aizen92
addikt
válasz
olbaidhun #44522 üzenetére
teszek egy próbát mindenféleképpen. az a baj, hogy nem irogattam fel melyiket töröltem manuálisan, de valahol le van ez szépen dokumentálva.
Valahogy megtalálom, mert minden második laptop ami összefossa magát és szólnak, hogy nézzek rá,azoknál ez a hibajelenség. Eddig helyreállítás és tucat drivercsere volt a magoldás + windows update kilő.És ez a szánalom:" frissíts, frissíts mindig egyből, különben védtelen a géped stb. stb. " aha. kössz. most ezek után szerinted? hihetetlen, hogy mindenhol ez a hiba, és az MS fórumokon a bullshitelésen kívül nincs semmi hasznos bíztató tanács: ergó szarnak rá.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
olbaidhun #42874 üzenetére
Első kocsinak használtan valami műszakilag kifogástalan, de kis esztétikai hibás darabot keresnék: legyen benne örömem, de ne csábítson mást.
Garázst berögződés miatt akarnék, a családban ezt láttam. Pusztán az autónak akarok kedvezni, meg azért kényelmesebb is kijönni egy mélygarázsból, mint a tükörig feltolt hóból.De egyelőre se kocsi, se hiányérzet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
olbaidhun #42866 üzenetére
Párom előzőleg a Bercsényiről nyíló kis utcára néző lakásban lakott sarki házban. Egyetemisták éjjelente, 6-os villamos egyfolytában...
Öcsém a Fehérvárin lakik, most már nem masszíroz az ágy, amikor megy a villamos, és füldugóval lehet aludni is.Ehhez képest ez a lakás kertváros.
Kertest nem akar, nem lenne idő, energia a kertre még akkor sem, ha csak füvet kéne nyírni, és fát sem kellene metszeni. Nekem baromi kényelmes, a munkahelyem 3 saroknyira van...
Ami hiányzik, az a garázs lehetősége, de vagy öcsémék társasházánál, vagy a munkahelyemnél nézek mélygarázst, ha lesz autó. Valszeg nem lenne napi használatban. -
macilaci78
nagyúr
válasz
olbaidhun #42834 üzenetére
Igen, ez így van nálunk is. Úgy oldottam meg, hogy a konnektorban a vezetéket leszorító csavar egyik oldalára réz, a másikra az alu ment. A konyhában az egyik fali kötés engedhetett el, mert amit én csináltam, és hozzáfértem, azok jók.
Jelenleg a konyha a kamrából kap áramot. Páromnak nyomatékosan mondtam, hogy a sütő megy, akkor se mikró, se vízforraló a biztonság kedvéért.Idén van tervbe véve a lakás elektromos felújítása, falvéséses projekt. Megy a kamra felső polcához 2 db UTP aljzat, koax és egy konnektor is. NAS + modem + router, erkélyre számzáras konnektor, meg hasonló egyedi finomságok.
-
Balathruin
veterán
-
Mercutio_
félisten
válasz
olbaidhun #42590 üzenetére
egyik oldalán egy optikai csati, másikon egy coax csati, lényegében egy sima optocsatoló (meg talán némi szűrés
)
De ha valaki tud korrekt, és nem drágán dolgozó műszerészt, aki megnézné a denon erőlködőmet az is jó lenne, ugyanis valamiért egy ideje nem megy rajta a 2 optikai bemenet (elvileg maguk a csatik is optocsatolók, a másik végük a coax bemenetre megy rá, onnantól közös a dologXBOX: Összeraktam, TV-re rádugtam, asszony közölte, hogy de így nem tudja a hangfalakon hallgatni a zenéit, a TV-nek meg doboz hangja van, agy nyomtam egy alaphelyzetbe állítást és csomagoltam is vissza.
-
macilaci78
nagyúr
-
Petyyyyy
addikt
válasz
olbaidhun #42300 üzenetére
A legtöbben - köztük én is - egyetlen appot futtatok, ami képes kezelni az összes skint. Minden megjelenített elem (egy óra, egy naptár, egy ikon, stb.) egy-egy skin, de néha egy ikon csoport is lehet egyetlen skin.
Egy általad létrehozott csomagban annyi skin szerepel, amennyit beválogatsz. -
Petyyyyy
addikt
-
Petyyyyy
addikt
válasz
olbaidhun #42295 üzenetére
Most vittek körbe, hogy ne rémüljön meg a nép, ha én jövök a régi kollega helyett. Hát mit ne mondjak van egy felhozatal.
Egyébként meg messze nincs kolbászból a kerítés. Nem részletezném milyen okokból, de célkeresztet rajzolt a homlokomra az osztályvezetőm a jó cél érdekében. Természetesen előtte beszéltünk a dologról, de akkor is.Az ötlet egyáltalán nem rossz, sőt! De nincs ilyen desktop-pack. Általában a topikban szoktak rákérdezni, hogy egy-egy bizonyos asztalhoz mit használt fel a tulaj és megmondja melyiken módosított. De persze ha elkérnek egy konkrét skint ami már testre van szabva, szinte mindig szívesen adják oda.
-
Mercutio_
félisten
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
olbaidhun #41968 üzenetére
Félreértettél. Én nem azt mondtam, hogy a Ph! rendszerébe illesszük be a sok pixeles szarjaidat, hanem dugjuk el egy olyan helyre, ami szó szerint egy kattintással elérhető, de nincs szem előtt (téma összefoglaló).
Így benned sem lenne kényszer, hogy újabb topikban utáltasd meg Magad és bennünk sem, hogy megtegyük.Ha a fórum egészével kapcsolatos ötleted, javaslatod van, kalandort keresd.
-
-
Petyyyyy
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
olbaidhun #41862 üzenetére
Ott van erre a moderátori topic, simán lehet jelenteni a topicgazdai túlkapást, nem Ph-hoz méltó viselkedést. Szvsz ezt súlyozottan kezelik és szankcionálják (főleg most a próbaidőn)
föccer: Volt ügyvéded, mindezt nem mondta el már előre? Ez jelenleg az alap, ez szerintem nem újdonság. Főleg mert a bíróságok erősen elnőiesedtek + a szokás is ezt vette át.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gurulunk, WAZE?!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest