- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
Százados úti Star Park nyert végül. Lehet lett volna az utcán is hely, de egyszerűbbnek tűnt, aztán 5 perc séta volt az aréna. Puskással is működik szerintem, mert nem volt sok autó.
Az egyetlen negatívum, hogy egy fizetőautomata van, volt sorbanállás, de mi nem siettünk. -
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
Egy sarokkal lejjebb van egy szép homlokzatú épületben szálloda, arra is gondoltam, de nyilván nem néznék jó szemmel, ha egész nap ott állna.
Mindegy, teszem a hídnál lévő megállóhoz a gépsárkányt. Csak valahol szomorú, hogy ilyenre is gondolni kell, amikor az ember a belvárosba megy... -
macilaci78
nagyúr
Nem az volt a kérdés, hogy elfér-e, hanem hogy bántják-e?
A Lehel tér sincs közelebb.MasterMark: Nem lenne meg a casco szemléje holnapra.
Végiogkattintgattam a netrisk-et, 70k az éves carco. Balesetbiztosítással, assitance szolgáltatással együtt 85k.
Kötelező biztosítási elemek: motorkerékpár törés, elemi és tűzkár, lopás
Nem tudom, ezekben benne van-e, hogy a cigarettacsikket elnyomják az ülésen, vagy kihasítják, esetleg fellki valaki, mint a rollereket szokás. -
csibe1
addikt
Akkor megnőtt a fizetőképes fiatalok aránya?
Regisztráltak is az oldalra vagy majd szerintetek ha nincs már aláírás akkor fognak majd valamikor talánregelni?
Ők szerették volna az aláírás törlését?
Volt ilyen felmérés?Látunk arról statisztikát, hogy nőtt-e a bevétel meg az oldalra regelők aránya az aláírás törlése után?
Ha már ilyen modernek lettünk... -
csibe1
addikt
Nem tudom melyik korosztályra gondolsz konkrétan.
Ha arra amelyik az értelmes, szakmai hozzászólások többségét alkotta, akkor lehet.
Milyen üzleti modellbe nem illik bele a saját, egyedi aláírás?
Amúgy tényleg az volt a legfontosabb, hogy ne legyen aláírás?Kíváncsi leszek, hogy hová fut majd ki ez a nagy üzleti modell...
-
macilaci78
nagyúr
Majd amikor a car sharing modell-t átveszi a Ph! Bejelentkezés egy fix összegért, amiben korlátlan számú hirdetés megtekintésére vagy jogosult, olvashatod a minőségi cikkeket, alapesetben írhatsz 5 hozzászólást 100 leütés erejéig, de ilyen-olyan előfizetésekkel ez a szám növekedhet. Nyilván lesz egy non plus ultra díjcsomag is korlátlan hozzászólás-szám és leütésszám lehetőségével.
-
macilaci78
nagyúr
Na, meglett a kapcsolat. Az új Hardverapró profilokból a legdrágábbhoz jár aláírás még most is. Igaz, csak a privátok esetében, de legalább el van adva az, ami kb a kezdektől fogva alapfelszereltség volt.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
föccer
nagyúr
Van rá előírás, hogy hogyan lehet újrahasznosítani.
Kicsit macerás és jelenleg sokkal drágább, mint újonnan bányászott alapanyagpokból dolgozni és a törmeléket ledepózni. Ellenben, ha megjelenne néhány százezer tonna robbantott panel, akkor lehet ez megváltozna. A betonipar jelenlegi állapota szerint nem tudja finanszírozni az újrahazsnosítás többlet költségét. Nagy igazság, hogy a környezetvédelem és az újrahasznosítás csak akkor tud működni, ha olcsóbb lesz, mint az új alapanyagok használata. ez a legritkább esetben van így
-
föccer
nagyúr
Panelokat egyben fogják robbantani. Majd egyszer. Panelprogram egyébként kurvajó volt, minden szempontból. De mint minden jót, kinyírták. Ésszel csinálták, szegregálták a munkát térben, időben, munkát adott egy csomó vállalkozásnak, eléggé kiszámítható volt, érdemi megtakarítást és esztétikai felújítást hozott. Jah, sokba került. Persze a nagyob baj az volt, hogy nem a politikai vezetés kezében öszpontosult a munka, így nem lehetett fölözni. Én komolyan vártam a nemzeti panelszigetelő kivitelező és kereskedelmi vállalkozást.
-
föccer
nagyúr
A panelok mostanában érik el/haladják meg az 50 évet. Szerkezetileg a többségétől nem kell félni. Na de minden más tekintetben... Már az építésükkor sem volt más igény, csak az iszonyú gyors és olcsó építésre. A szétbombázott országban nem volt hol lakni, és az olcsó tervgazdálkodásos lakásépítési program kiszolgálta a lakosságot. Most már bontani kellene őket, de még úgy számolom, hogy a mi életünkbe ez nem fog megindulni.
KSH-n csak a 23-as adatok vannak fent
üdv, föccer
-
Attól tartok, hogy a fiatalok igénye nem a fórumozás, inkább a Discord.
Szóval óvatosan, mielőtt a fiatalbevonzás (lehetetlen küldetés) közben elesik az egész azok számára is, akik a fórumozás miatt szerették.Sejtem, hogy az aláírás-törlés az Hardverapró-buff akar lenni (ha jól emlékszem, eddig is kikapcsolható volt az aláírások megjelenítése, én is kikapcsoltam).
Nekem pl máig hiányzik a retro kinézetű fórum, legalább az egyiket meg lehetett volna hagyni.
Az újat is kedvelem, de egy dolgot nem tudok megszokni benne, és az a görgetés irányában feltűnő-eltűnő menü. Egy fórumban az ember tök sokszor görget mindkét irányba infót keresve, ugrálva, azonban felfelé görgetésnél mindenképp bejön a menü, így elvesz a kontentből, ráadásul nem ad érte igazából semmit.
Ezt tudjátok monitorozni, hogy egy felgörgetés-menümegjelenítés alkalmával hány user kattint bármelyik opcióra a Fórum gombon kívül?
A sejtésem az, hogy nagyon kevés. A Fórum gombnak egyedül viszont nem kellene egy ugráló menü, hanem felmehetne a Hardverapró mögé, vagy, mivel itt igazából a fórum a kontent (sorry de tényleg), mehetne rögtön a PH logó mögé.Egy ideig element pickerrel ublockkal eltávolítottam az ugrabugra menüt, de ugye így meg mindig nyomnom kellett egy home gombot, ha a fórum gyökerébe akartam kattintani, vagy az oldalsávhoz, ahol a legutóbb használt topikok és aktivitásuk van. Ami amúgy szintén lehetne fixálva jobb fent, ha hosszú, akkor külön görgethetően, mert pl ezután a hsz-em után én megyek megnézem a retro tuning topikot, amihez fel kell ugranom a lap tetejére tök fölöslegesen.
-
1. Szubjektív véleménye, hogy neki jó az oldal. Ezt azért mégse általánosítsuk, hogy akkor jó az oldal...mert nem igaz. A fancy keretrendszerekkel kapcsolatos megállapítása pedig hiteltelenné teszi.
2.Az aláírásnak lehet...én mégsem ezzel kapcsolatban szólaltam fel...hanem egy meglévő RSS feedet érintő hibával kapcsolatban amit jeleztem is a megfelelő topikban... Érted, jól működött..és pár hete nem. Hétvégi tesztek nem kerülnek be az egyesített RSS csatornába. Ezt konkrétan nem egy atomfizika megnézni miért...de eddig kb 0 percet foglalkozott vele bárki is. De nagyobb hozzáadott értéke lenne, mint annak, hogy kihúztunk egy sort. Mondom, bármi más is lehetett volna...rangok elvétele...stb. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy mindig ilyen alacsonyan csüngő gyümölcsöket szedeget a PH.
#132682TheMarci : Tehát pure PHP, és JQuery szemben a keretrendszerekkel szerinted egy jobb megoldást ad? Szerintem te csak szórakozol velem.
-
-
Régen minden jobb volt. A régi jó dolgokból már nem maradt semmi.
Rendben, tisztuljon... de a hibamentes működés is fontos lenne.
az aláírás amúgy is oldschool dolog, kb 20 éve volt menő utoljár
Az aláírástól függetlenül(nem fogom meggyászolni)... Az érvelésedbe kiválóan illeszthető mind a PHP mind pedig a JQuery mint technológia... aztán most nézz be a motorháztető alá. De elég csak egy F12-vel a kulcslyukon benézni... Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy van itt komolyabb téma is ennél... -
föccer
nagyúr
Több mint 20 éve regisztráltam
Aláírásért kár. Én régimódi és maradi vagyok. Sok minden el lett távolítva az oldalról, ami ki személyes hangulatot adott. Döntő többsége GDPR miatt, vagy mert a közösség kicsiny része rossz dolgokra használta fel a publikus információkat.
sajnos az egész világ arra megy, hogy az elhanyagolható(nak tűnő) kisebbség miatt egészen nagy közösségeket kell (sokszor negatív dolgokkal) irányítani.
-
macilaci78
nagyúr
Nyugaton más a lakáskultúra, részben a lakásárak miatt. Simán lehet bérelni 10+ évre egy nagyobb lakást, vagy családi házat is és a bérleti díj az egyik kereső jövedelmének 20-30%-át emészti csak fel.
Budapesten egy akármilyen lakás bérleti díja nem áll meg 100k alatt, de egy 1+2 szobás panel közelebb lesz a 200-hoz, mint a 150-hez. Ez önmagában nem gond. A gond ott kezdődik, hogy ez egy kereső jövedelmének nem a 20-30%-a. -
föccer
nagyúr
-
De onnan tök szép a kilátás, mikor arra járok, mindig reménykedek, hogy lehet lassan menni
Most képzeld el, egy normális városban rég nem lehetne 8 km hosszan a hűtött / fűtött karosszékünkből krúzolni a Duna mellett egy batoncsíkon, most még megtehetjük, ki kell élvezni amíg lehet, minek rohanni? -
Holnap megnézem milyen metróval... De hazafelé biztosan rosszabb...Az a gond, hogy Nyugatiból indul a vonat. Árpád híd pesti oldaláról indulok... 2 helyen tudom elkapni a vonatot. Újpest vagy Aquincum. Utóbbihoz 5 perccel később ér a vonat tehát ennyivel több időm van odaérni. Újpestre úgy érnék csak oda hogy nagyon karcos lenne a vonat a menetrend alapján, illetve hamarabb kellene elindulnom...
#132268 Mercutio_ : Így is lehet ezt nézni. Meg úgy is, hogy olyasmit próbálnak eladni az embereknek ami nincs, vagy legalábbis nem abban a formában létezik, mint a hangzatos szövegekben. De főleg az a kérdés, hogy akkor üljek be a négykerekű esernyőbe, vagy van tényleg alternatíva az ingázók számára? Azon kívül, hogy költözzön be mindenki BP-re...és legyünk még többen.
-
Ja...üljön át a KariGeri... Új melóhely miatt változott a közlekedési útvonalam. Egyelőre tesztelem... de elég változatosak a lehetőségeim.
Vonat + Busz vs Vonat+H5+1-es villamos... Gyász az egész... Néha úgy érzem mikor nyomják ezt a propagandát átlag polgárok a neten, hogy valójában ők közelében nem járnak a tömegközlekedésnek... -
bul07
nagyúr
Hát én azt tapasztaltam hogy olyan 4-dik voltam egy lámpánál elindultunk, első lámpa időben indulnak a kocsik kicsit kell lassítani hogy haladjak, második lámpa már rosszabb már majdnem odaértünk de még akkor váltott így olyan 20-30-ra lassítani kellet.
Na a harmadik lámpánál már meg kellet állni és akkor váltott a lámpa.A megengedett sebességet esély se volt elérni, végig alatta voltunk, meg nem is lett volna értelme mert akkor teli pirosra értük volna el a következő lámpát
Ha jól emlékszek meg néztem a körúton végig 70-es tábla van, talán ha egyszer el tudtam érni eztAmúgy komolyan ez volt az érzésem hogy direkt van az egész hogy ne lehessen haladni
......
De amúgy nincs gond a morállal szerintem
Dudát nem halottam, tolakodó se volt. Rajtam kívül(vicc, egy kicsit csak)
Sőt még be is engedtek ha ment az index
Debrecenhez képes nyugalom az egész -
föccer
nagyúr
Elvileg rendelhető lesz továbbra is, mint ahogy eddig is az fkf-nél. Itt a 18-ba évente 1x díjmentesen viszik, ha jól emlékszem. Sosem kellett ezt igénybe vennem. Év közbe ami gyűlik általában zsákolom és viszem be az udvarba. Általában 80%-ban szelektív részbe pakolok. Papír, polisztirol, üveg, textil. Ehhez nem is kell bejelenteni. Ha nagyobb kupac gyűlik a lomból, akkor azt meg egy kuopacba beviszem. A nagyobb baj az építési hulladékkal van. A 150 kg az nagyon-nagyon kevés.
-
föccer
nagyúr
Gyanus. Sajnalom az esetet, neha kriminalis hogy mit muvelnek a buszosok. Jopar eve ebresztett a szomszdom, hogy egy busz osszetorte a kocsimat. Volt hajnali fel hat. Pislogok ki a fejembol, mert hogy az utcaba nem jar busz. Nem is ferne el. De azert a buszos megprobalta, mert dugos volt az utvonala es megprobalta levagni az utat...
Es meg hivta a bunugyi helyszineloket...
szerencsejere a diszpecsere hamarabb ert ki, es gyorsan lwbeszelte rola. Nekem meg azt mondja ad 5000-et es akkor jok vagyunk, annyiert lehet bontoba tukrot venni. Nezek ra butan. Lizingelt vw caddy liife maxi, oldala meghuzva, full elektromos, futeses tukor ripityara torve. Aham, mondom jah. Casco onresz 200 kilo, szerviz szamla minimum duplaja. Puszi, vagy alairja a teljes felelodeget, vagy jojjon megis a helyszinelo, mert az auto bekesen parkolt, ami en bent aludtam az agyikomba. Na nee mar, ez mar nem az elso esete a sracnak ess ki fogjak rugni. Na, pont ezert. Akkor eppen nem ult mogotte senki, de az ilyen gyoker ne feleljen senki eleteert.
Fg
-
66zio
aktív tag
Most elég sok parkolós előterjesztés van, az egyikben található ez:
„ A car sharing szolgáltatóktól..... Javaslom ugyanakkor ezzel párhuzamosan a szolgáltatók által fizetett, igen kedvezményes havi átalánydíj 30 ezer forintra való felemelését.”
Ebből én arra következtetem, hogy most sem óradíjat fizetnek hanem kocsinként havonta egy x összeget, ami most nem tudom mennyi, de ha ezt megszavazzák 30e-re nő.
Ebben az előterjesztésben az is benne van, hogy ha megszavazzák akkor onnantól kezdve a lakossági várakozási helyeken is meg lehet ezekkel állni. Ami nagyon király lenne, mert a belvárosba emiatt nem tudnak ezek parkolni.
Sok változás lesz, érdemes lesz majd nézni mi megy át és mi nem és milyen határidőkkel. -
TheProb
veterán
én is erre gyanakszom...
Bár ez kissé megint szembe megy azzal, hogy költözni szeretne.
#132122FireKeeper: Az én logikám azt diktálná, hogy ha kinéztem egy cserelakást, akkor azt minél előbb meg kéne venni, ahhoz pedig minél előbb el kéne adni a sajátomat. Akkor pedig nem pitiánerkednék néhány bútoron, ha már érdemben nem akarok engedni.
-
-
TheProb
veterán
Amiket említettem, azok is beállóval lévő árak. Szóval azt sem mondhatja, hogy az övé azért drágább.
#132085tibbike01: Igen, hajlok efelé. Kurvára unom már a keresgélés, nézelődést, stb.
#132086macilaci78: Ez engem is zavar(t), főleg hogy azt se tudta ténylegesen megmondani, hogy miből tevődik össze az az 53nm.
-
macilaci78
nagyúr
M6 is ugyanúgy esik el, mint az M1-M7 bevezető. Reggelente a Szerémi, Budafoki tele van, a Fehérvári egysávos.
Most a vasútvonal bővítése a Rákóczi hídnál ideiglenes, de a XI-XXII. kerületben nyakra-főre épülő társasházak, irodaházak által generált autóforgalom előre vetíti a jövőt, zárt pályás tömegközlekedés fejlesztéséről annyit hallani, hogy a Budapartig elhoznak a budai rakparton egy villamost. A buszos tömegközlekedés fejlesztése meg tudjuk, hogy az autós forgalmi sávok rovására történik.
Majd még elvileg jön valamikor a Galvani híd, pár évnyi építkezés az is. -
mouzrr
őstag
A 20. kerület már mindenhol rázós, nincs olyan utca ahol nem látni rossz arcú embereket, onnan menekülni kell, nem odaköltözni.. Fiatalok sincsenek már, utcán / boltokban csak 50+ embereket látni.
Szerk: az összes tömegközlekedési eszköz felejtős, HÉV/villamos/busz amikkel ki lehet jutni, vagy hajléktalan van rajtuk, vagy balhézó/zenőt telefonról üvöltető "dolgozó" emberek. -
radi8tor
MODERÁTOR
Nálam nincs ilyen hatása, mert akkor veszek ilyet amikor szükséges.
A gond azzal van hogy a +50 Ft akkor kapom vissza, ha megdolgozom érte.
Szerintem az lenne a legjobb, ha BÁRHOL le lehetne adni, és nem kellene automatáknál sorbaállni.Ugyanakkor van egy pozitív hozadéka: tuti hogy felszedik az elejtett palackokat a rászorulók. Ennek örülök, mert a környéken tényleg alig látok már eldobva ilyet. (főleg az energiaitalt dobálták szét)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest