- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Barthezz2 #133131 üzenetére
Roni ABC-k, ami elvileg 0-24-es nyitvatartásúak, valószínűleg az ünnepek alatt is nyitva lesznek. A Corvin negyedhez elég közel van egy (Ferenc körút 22.). Árakra, kínálatra nem tudok mit mondani róla, elég régen vásároltam ott.
Esetleg hasonló kisebb boltok lehetnek még esélyesek, a nagy élelmiszerláncok boltjai biztosan zárva lesznek.
-
Tim82
félisten
válasz
FireKeeper #132075 üzenetére
Ugyanazt, amit tavaly kölcsönkaptál, idén is kölcsön tudom adni.
-
Tim82
félisten
válasz
Stylewars_kp #129529 üzenetére
A Durmstrang közelebb van.
-
Tim82
félisten
válasz
FireKeeper #129323 üzenetére
Akkor folytassuk privátban.
-
Tim82
félisten
válasz
FireKeeper #129320 üzenetére
Van. Silicon Power PD60. Holnap nap közben valamikor oda tudom adni, jövő héten valamikor meg visszajuttatod, nem égetően sürgős.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #129232 üzenetére
Nándori Cukrászda kínálatát nézd meg, úgy látom, 3k-ért szállítanak Újpestre.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #128945 üzenetére
Viszont ott a zártpályás tömegkölekedés lehetősege az 50-es villamos képében, ami a Határ úti M3 megállóig megy.
Ami amúgy éppen felújítás alatt van most hétvégén.
-
Tim82
félisten
Olyan fórumozó kapcsán írom, amit írtam, aki - csak az itteni regisztrációjának keletkezése alapján - 2004 óta internetfelhasználó (és ennek megfelelően nem feltétlenül általánosságban értve probléma az alapdolgokra vonatkozó kérdésfeltétel).
Az általam említett keresőkifejezésre a Gugli által kidobott legelső találat amúgy a BKK oldaláról (is) elérhető hivatalos és aktuális tájékoztató az utazási kedvezményekről. Annál hivatalosabb és pontosabb információt nyilvánvalóan random netes fórum netes lokáltopikján lehet kérni. /s
-
Tim82
félisten
Ha mindenkiben lenne annyi, hogy önállóan hajlandó lenne guglizni alapdolgokra, amik egyszerűen megtalálhatóak, a fórumoknak sokkal több értelme lenne, mint a valóban nem guglizható kérdések feltevésének és megválaszolásának helyszínei.
Persze amennyiben úgy gondolod, hogy a "báván ülök és megvárom, amíg valaki csúzlival megetet, nehogy mozdítanom kéne kisujjat is"-mentalitás nagyon is helyes, ezen nem fogok veled vitatkozni.
-
Tim82
félisten
válasz
CPT.Pirk #128105 üzenetére
A XI. kerületben van pár koli, ezek például nincsenek túl messze:
- ELTE Ménesi úti kollégium: [link]
- BME Baross Gábor kollégium: [link]
- BME Schönherz kollégium: [link]Továbbá itt ugyan szidják a munkásszállókat, de tudtommal a (szintén XI. kerületen belüli) Hotel Griff tűrhető (mondjuk nem is a tipikus munkásszálló).
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #127930 üzenetére
BT jelet fogadni tud, nem pedig kiadni.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #127835 üzenetére
Nem mondod! /s
-
Tim82
félisten
válasz
Mercutio_ #127027 üzenetére
Szerepjáték kedvelőket kérdezném: Mennyit érhet egy Shadowrun keményborítós szabálykönyv(?) és egy Grimoire, valamint CODEX imperialis A hegyi királyság és a Legendák Könyve I-III.?
Ezt lehet, hogy érdemes lenne a Szellemlovas bolttól megkérdezned. Ha van rá kereslet (és gondolom, van), valószínűleg meg is vennék tőled, szoktak antikvárnak számító fantasy, sci-fi, szerepjáték könyveket felvásárolni is.
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #126927 üzenetére
Akkor nyakba akasztós tok. A tok mellé köss egy kolompot is, preventív jelleggel.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #126924 üzenetére
Nem tudtam, hogy stílustanácsadást tartunk ahelyett, hogy hogyan nem hagyja el biztosan Szilink a bérletét.
De azért köszönjük az értékes hozzájárulást, igencsak építő volt szokásosan.
(Érzékenyebb lelkületű kollégák kedvéért (meg mert nincs itt metakommunikáció) disclaimer: természetesen ironizálok, nem halálosan komoly.)
-
Tim82
félisten
válasz
hszilard666 #126920 üzenetére
Amúgy a mobilodra átlátszó szilikon tok + a tok és a mobilhátlap közé tett bérlet mint amúgy pofonegyszerű és kézenfekvő megoldás miért is nem jó? Elég sokan elég hatékonyan alkalmazzák úgy 8-10 éve (az érintőképernyős telefonok itthoni elterjedése óta). Feltehetően a telefonodat nem nagyon hagyod el.
-
Tim82
félisten
válasz
Stylewars_kp #126918 üzenetére
Nem leng ki az iróniadetektorod rá? Hát, ez van, nem lehet mindenkinek jól működő.
De nyugi, just fuckin' with you, nem lehetett kihagyni.
-
Tim82
félisten
válasz
Stylewars_kp #126916 üzenetére
Nyilván megszüntette a teljes beléptetőrendszert a munkahelyén, hiszen sokkal egyszerűbb erre gondolni, mint arra, hogy ügyelt arra, hogy olyan ruha/táskazsebbe, ne adj'Isten tárcába kerüljön a kártya, amibe téve nem szokta otthon hagyni.
-
Tim82
félisten
válasz
Petyyyyy #126716 üzenetére
Mi velük: [link] csináltattunk nyáron. A szerződéskötéstől számítva hat héten belül (öt hét kellett a nyílászárók legyártatásához) meg volt oldva egy komplett panellakás nyílászárócseréje. Nem voltak olcsók, nem végeztek egyből tökéletes munkát, de amit hibáztak, azt ki is javították maguktól, nem nekünk kellett asztalt csapkodni érte. Részemről ajánlottak, számlát is adtak amúgy.
-
Tim82
félisten
válasz
#04441088 #125978 üzenetére
A boltok, illetve más VGA-kon és PS5-ökön nyerészkedők nem jönnek rendszeresen érzelmi zsarolással kombinált önsajnáltatást tolni a topikba.
Engem amúgy tökre nem érdekelne, hogy mit mennyiért adsz, ha nem tolnád a fentieket, amik miatt amúgy empátiát nem tudok irányodba kicsiholni magamból (van annak jobb helye/iránya is). No meg amikor nyomod az olyan nyomorult vagyok, hogy nincs szíve annak, aki nem veszi meg a dolgaimat dumákat, akkor még jól is szórakozom (csak eddig nem vettem a fáradságot, hogy leírjam), annak tudatában, hogy nem az első nickedet tolod a PH!-n és ha jól tudom, a korábbi nicke(i)d fényesen becsületes üzleti magatartás miatt lett(ek) kiszórva.
De az is az egyéni szocproblémád, hogy jó párunk szemében már rég nincs fa, amit tovább vághatnál. Nyilván nem fog izgatni persze ez se.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #125987 üzenetére
Mehet. Lassan már egy éve lehet online is intézni (bár ez is "jobb későn, mint soha" fejlesztés).
Tájékoztatót alaposan olvasd át a linken, ha nem saját jogon történik a lakcímváltozás bejelentés, akkor alul van letölthető szállásadói hozzájáruló nyilatkozat minta.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #125903 üzenetére
Ez elég sok lakótelepi lakásnál is így működik: távhő megléte ellenére külön bojlerről (gáz- vagy villany-) megy a melegvíz.
-
Tim82
félisten
Ma reggel MurdR fórumtárs elhunyt, fiatalon, még 35 éves sem volt. Nyugodjék békében.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #125539 üzenetére
Sőt, én le vagyok ragadva a kb. i7-3770 szintű Xeon procis desktop gépnél, sikeres ember már nem lehetek.
De van itthon AMD is, socket 939-es X2-es gép...
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125312 üzenetére
Akkor kicsit te nem értetted meg nagy kolibrizés közben, hogy pl: Budafoki út mi f…t keres ott, mikor soha nem volt ott gépjármű ügyintézés.
Azt én nem tudom megmondani, hogy a Budafoki úton - amíg még működött ott kormányablak - lehetett-e vagy nem gépjármű ügyet intézni, tekintve, hogy 2019 ősze óta nem működik. De ha nem lehetett, akkor értem, hogy az zavaró, hogy a helyszín választás után miért a teljes ügykör lista és miért nem csak az adott kormányablak részéről aktuálisan valóban meghirdetett ügykörök listája jelenik meg. Ezt nyilván ha fordított sorrendben menne - először ügykör, majd utána helyszín választás valamilyen formában - ki lehetne küszöbölni - ebben teljesen igazad van, hogy ez sokkal jobb, felhasználóbarátabb megoldás lenne.Azt, hogy a Budafoki út miért maradt bent egyáltalán a választható listában szerintem, azt már írtam (itt legalul - nem fog azt, mint helyszínt és bármilyen ügykört választva semmilyen időpont sem megjelenni, végig "nem foglalható", szürke lesz a naptár-nézet) - hasonló volt a helyzet korábban a Keleti és a Nyugati pályaudvar épületeiben lévő kormányablakokkal, amikor azok egy-másfél évre bezártak az épületek felújítása miatt.
Hogy még jobban megértsd fát:Sokat fejlődtünk az itt írt eredeti folyamathoz képest!
Csak hogy lássuk is, mi is volt az eredeti:
"Értelmes program fa:
1 Belépés
2 Ügy választás
3 Szabad Ablak hely.időpont listázás
4.Választás
5 Visszaigazolás"Hozzáteszem, így már nem hülyeség a folyamatod, jelenlegi formájában. Ez így, ilyen formában szerintem is jó megközelítés lenne, de sajnos nem fejlesztővel csevegsz - korábbi feltételezéseddel ellentétben nem én írtam az időpontfoglaló rendszert.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125302 üzenetére
A GDPR minden nemű személyes adatot tilt, tehát már a nevem is az.
De, ha már nevem, akkor legyen más is.Erre a hangok a fejedben a valid forrás, ugye?
Legyen, Goto Helyválasztóra, mert nincs időpont.
Azért tépem a számat, mert még mindig nem vagy képes felfogni, Te, a nagy folyamatszakértő, hogy mindkettő: mind a választandó helyszín, mind a választandó ügy éppenséggel kb. fontos, megkerülhetetlen szűrőfeltétel ahhoz, hogy értelmesen lehessen használni a szolgáltatást. Hogy melyiket választjuk ki előbb, milyen sorrendben vannak ezek, az kb. lényegtelen, de mindkettő kell.
Hogy miért: az emberek fejében általában van egy elképzelés, hogy hol (vagy legalábbis milyen távolságon belül) szeretnének ügyet intézni. Hátha átmegy sokszor ismételve a példa: aki kisvárdai lakos és ezért Sz-Sz-B megyében felel meg neki (ott vannak közel neki kormányablakok vagy okmányirodák), leszarja, hogy Lentiben (Zala megye), az ország másik végében lenne az általa intézni kívánt ügyre szabad időpont.
Sikerült amúgy legalább a #125295 utolsó bekezdését értelmezni, vagy az erre szánt időt és energiát is elvitte a kolibri?
Már megbocsás, nem éttermet írtam, hanem séfet, aki ételed elkészíti.
Én kérek elnézést, hogy - ahogy írtam is - az időpontfoglalás mellé egyáltalán nem odatehetően elkefélt kajarendeléses hasonlatod helyett legalább valami valós, épkézlábnak mondható példát próbáltam adni. My bad.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125300 üzenetére
Röhöghetsz, de ettől még mindig nincs benne általad istenítet, rendszerben, ahova kaptam.
Tán, Te készítetted.Kérlek, mutass rá arra, hol "istenítettem" a rendszert: annyit írtam, hogy jól működik. Értsd: nem tetűlassú ügyféloldalról, nem fagy, valós időpontokat hoz, működik benne rendben az időpontfoglalás. Azt, hogy konstansan nem vagy képes értelmezni többször is újra linkelt korábban leírtakat, azzal már tényleg nem tudok mit kezdeni, most már csak az otromba, számba adni próbált baromságaidra mutatok rá.
GDPR, már ott megszegte, hogy nevemet behúzta.
Ennyit erről.A GDPR nem azonos azzal, hogy SEMMILYEN adatot nem kezelhetnek az adatkezelők...
Tartózkodási helyhez semmit sem rendelhetsz, mint eddig is.
Csak állandó lakcímedhez.Erről sincs fogalmad, ugye? Hallottál már olyanról, hogy meg lehet adni Ügyfélkapus azonosítással értesítési címet, vagy okmánykiállításnál nyilatkozni kormányablakban, hogy állandó vagy tartózkodási helyre kéred az okmány postázását? És így tovább...
De tudom, nehéz berakni adatbázis kapcsolatba ügyintézési régió választót és ott listázza hely szabad időpontot.
Neked sem sikerült, mert konkrétan hiányzik az "értelmes" fádból a helyválasztás (legyen az konkrét kormányablak vagy akár régió) bárminemű lehetősége, erre mutogatok rá már egy ideje...
De hajrá, remélem nem lesz ilyen kaja rendelő, mert akkor éhezés csúcsot döntene.
A hasonlatod teljesen rossz, bár már ott is elbukott, hogy a fád szerint előbb rendelendő ételt kellene választani mondjuk a Netpincéren, majd az felhozza válogatás nélkül az ország összes olyan éttermét, mely csatlakozott a Netpincérhez és elérhető az adott étel ott. Sok sikert a keresgéléshez, a modelled alapján garantáltan éhezni fogsz, mire sikerül rendelned...
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125296 üzenetére
Bejelentkezel, igen, ott vannak lakóhely, stb. adatok, igen.
Akkor hol itt a gond?
Például ott, hogy nincsenek ott, mert nem húzza be automatikusan a lakóhely adataidat az időpontfoglaló rendszer egy Ügyfélkapus bejelentkezéssel? Miért is tenné, miért kellene tennie? Az Ügyfélkapu hivatalosan azokat az adatokat tárolja, amiket az Ügyfélkapu adminisztrációs oldalon bejelentkezés után a Regisztrációs adatok menüpontban olvashatsz, ezek a természetes személyazonosító adataid. Az, hogy esetleg Ügyfélkapus azonosítással más hivatal szolgáltatásában az adott hivatal által nyilvántartott címadataidat meg tudod nézni, az ettől tök független.A GDPR-előírásokkal mennyire kompatibilis vajon az az elvárásod, hogy megtegye a szolgáltatás azt, hogy szigorúan véve olyan adataidat, amikre nincsen szükség az adott szolgáltatás használatához, automatikusan, a beleegyezésed nélkül behúzza, tárolja stb.?
De tegyük fel, hogy van mondjuk egy Zala megyei állandó lakcímed és egy budapesti tartózkodási helyed és ezeket behúzza a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból az időpontfoglaló felület. Neki kellene eldöntenie, hogy automatikusan melyik régióban szeretnél időpontfoglalásra keresgélni, vagy neked? A logikád szerint akkor is ezeket kellene amúgy felhoznia, ha amúgy éppen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartózkodsz fizikailag és ottani kormányablakba szeretnél időpontot foglalni?
Ő, még mindig nincs a listában, az ahova kaptam időpontot.
A #125283-nak sikerült megugorni felfogni az erre vonatkozó részét vagy esetleg elvitte egy kolibri az erre szánható időt és energiát?
Akkor hol is van szabad időpont, adott intervallumban?
Amennyiben - kiindulva önvallomásodból - leragadtál több, mint 25 órája a helyszínválasztó képernyőn, nyilvánvalóan sehol. Azért az emberek 99+%-a ennél tovább szokott lépni...
Budafoki út miért van ott, mikor ott csak földhivatal van?
Szerintem azért, mert nem véglegesre tervezték a bezárását, csak "meghatározatlan ideig tartóra", de amennyiben ezt érvnek szántad arra, hogy az elszúrt folyamatelképzelésed mellett érvelj, ha nem gond, inkább csak diszkréten kiröhöglek.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125294 üzenetére
Amennyiben a logikus gondolkodás hiánya mellett még digitális analfabéta is vagy, minden bizonnyal kereshetnéd máig, azért napi rendszerességgel több ezer ember jóval hamarabb megoldja a jelenlegi módon is. Jól értem, hogy épp erről szól az önvallomásod?
Mi alapján válasszon legalább régiót a rendszer, ha épp hiányzik erre vonatkozóan bármilyen opció/folyamatlépés az általad logikusnak bedobott fádból? Szerinted ugyanis az a logikus, hogy ügyet választ, majd a felület bármilyen válogatás nélkül bedobja az összes lehetséges szabad időpontot, bármiféle további rendezőelv/szűrési feltétel nélkül, majd ebből kibogarászod, melyik van olyan helyszínen és időben neked, amelyik megfelel?
Vagy engedjem el és ne kérdezzek tőled ilyen kínos kérdéseket?
Szerk.: hozzáteszem, az nem volna hülye megközelítés, ha a helyszínválasztásnál megyére/járásra lehetne szűrni konkrét kormányablak helyett és utána az intézendő ügykörre, de még kósza sejtes szintjén sem sikerült akár hasonlót írnod.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125292 üzenetére
A Te logikád alapján szerencsétlen ember átutazik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Zala megyébe inkább.
Nem véletlenül az a logikája, ami: hely, majd ügy kiválasztása után időpontok listázása. Értem én, hogy neked fárasztó, de másnak (sőt, az emberek nagyobb részének) meg a Te állítólag logikusabb fád a sokkal rosszabb.
Ami érdemben sokkal jobbá tehetné a lépések sorrendjének tényleg értelmetlen variálása helyett, ha nem csak egy kormányablakra vonatkozóan lehetne lekérdezni egyszerre egy adott ügytípusra időpontokat, hanem mondjuk 5 helyet lehetne egyszerre kiválasztani. Valamint lehetne mondjuk egyszerre több időpontot is kiválasztani is lefoglalni.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125290 üzenetére
Akkor látom, még mindig nem érted, hogy téged idézzelek.
Az emberek 90+ %-a a lakóhelyén vagy legfeljebb közvetlen környékén szeretne ügyet intézni, miert gondolod, hogy egy kisvárdai lakost érdekelni fogja az, hogy Lentiben van szabad időpont arra, amit intézni szeretne?
A szerinted értelmes fából mondjuk ez következik...
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125288 üzenetére
Emiatt, hiszem azt, hogy ott van időpont, és pont.
A hiteddel nem tudok mit kezdeni, szerintem tök logikus, hogy először kiválasztod a lehetséges opciókkal, hol, majd azt, hogy mit szeretnél intézni és azután felhozza, milyen szabad időpontok vannak a kiválasztott helyen a kiválasztott ügyre. Ha ez az amúgy tök logikus működés benned csalfa reményeket kelt, ott nem a rendszerrel vannak gondok.
Akkor eSzemélyit aktíválás miként is működik, és milyen funkciót is takar?
Hosszadalmas, és semmilyet.Ilyen khm, botorságok honnan jönnek? Olvasgass egy kicsit.
Ügyfélkaput sem tudok létrehoz/igazolni/stb.
Ööö, de? Mert lehet vele, ha még nincs Ügyfélkapud? Ld. fent, pártízezer embernek már működött.
Még patikába sem szeretik használni, azaz megkérnek, inkább ne, mert az a kód, nem a kód.
De most komolyan, az, hogy a patikusod nem szereti, az az érv amellett, hogy "használhatatlan"?
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125286 üzenetére
Maga online rendszer nagy halom.
Mert hely választással, azt sugalját, hogy van bőven időpont.Nem vágom az összefüggést, hogy abból, hogy listázza a kormányablakokat az online felület, miért sugallná azt, hogy biztos mindegyikben bevállalós maláj örömlányokkal várják heti 7 nap, napi 0-24 órában az ügyfeleket, főleg most, a pandémiás helyzet alatt, amikor kábé rogyadozik a közigazgatás. De valószínűleg az én logikai képességeim hiányosak.
De miért nem lehet online ügyet intézni?
Rengeteg mindent lehet online intézni, pont úgy, ahogyan leírtad: "Azaz papírok fénykép, stb. útján beküldeni." Nyilván nem mindent és rohadtul el vagyunk maradva a kokakólamámorban fetrengő hanyatló Nyugattól ezen a téren, de az elmúlt 3 évben talán háromszor kellett járnom kormányablakban ügyet intézni - ebből az egyik útlevél csináltatás volt (ugye, helyben készül fénykép, ezért nem lehet megúszni a személyes megjelenést), a másik kettő meg az, hogy meghatalmazással intéztem Ügyfélkapuval nem rendelkező családtag helyett valamit, tehát ott nem lehetett megúszni a személyes eljárást.
Példát mondok: TAJ, Európai Egészségbiztosítási Kártya, lakcímkártya, adókártya kiállítása simán mehet online. Útlevél, vezetői engedély, e-Személyi pótlása is. A legtöbb családtámogatást stb. szintén lehet személyes megjelenés nélkül, online intézni. Anyakönyvi kivonatot is lehet intézni (2014.07.01. óta automatikusan bekerülnek a születési, házassági anyakönyvi kivonatok az elektronikus anyakönyvi nyilvántartásba, azt megelőző anyakönyvi esemény esetén előbb fel kell oda vetetni, de utána lehet azt is). És így tovább...
Az más kérdés, hogy gyakran döcögve működnek a funkciók (finom és PC voltam), meg kb. vadászni szükséges, hogy mit, hol és hogyan lehet intézni (bár ezt próbálják központilag valahogy legalább linkek formájában a https://magyarorszag.hu alá "becsatornázni").
E-Személyi is egy nagy rakás, mert e-azonosításra totál alkalmatlan.
e-Azonosításra tökéletesen alkalmas lenne, ha meglenne a személyes ügyintézés esetén ehhez széles körben elterjedve az infrastruktúra. Mint Ügyfélkapu-alternatíva, jelenleg is jó ez a funkciója. Persze, ez is kicsit sárgább, kicsit savanyúbb... történet, szóval sokkal szélesebb körben lehetne és kellene is használni.
Erre szoktam mondani azt, hogy olyan közigazgatásunk van, amilyet megérdemeltünk.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125284 üzenetére
Akkor ez most szándékosan szivatják, azaz lehúzzák a ügyfelet?
Nem, ez a klasszikus "sok az eszkimó, kevés a fóka" esete, az ügyféloldalt értve az eszkimók alatt (egyszerűsítsük most le erre, persze ennél sokkal komplexebb, sok tényezősebb a dolog). Próbálnak viszonylag rendszeresen új időpontokat hirdetni, de nyilván nem elég - legalábbis ami a nagyobb népsűrűségű budapesti/Pest megyei kormányablakokat illeti. Véges erőforrásokról is van nyilván szó, feltehetően nem lehet egyik napról a másikra új kormányablakokat nyitni és pluszban előhúzni csak úgy képzett és alkalmas ügyintézőket sem, valamint megteremteni számukra a munkavégzéshez szükséges infrastruktúrát helyben (rendszerjogosultságoktól munkaeszközökön át értve az utóbbit).
A Központi Okmányiroda meghirdetett időpontjai is el szoktak fogyni, szóval ezzel is mákod volt. Igaz, asszem, ők több munkatárssal dolgoznak, mint a legtöbb kormányablak.
Ha nem, akkor miért ragaszkodnak 15 naptári naphoz.
Erről a Belügyminisztériumot érdemes megkérdezned.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125281 üzenetére
Hihetetlenül agyas következtetés. Szerencsére ilyet senki sem mondott vagy írt.
Nem. A kormányablakos időpontfoglaló (hívjuk mondjuk kormányablak-only-nak) tök jól működik. A Központi Okmányiroda nem kormányablak, oda a szarul működő felületen próbálkozhatsz, feltéve, ha épp jól működik. Okmányirodákba azon keresztül lehet próbálkozni.
A Központi Okmányirodát leszámítva (ami mindig is kivétel lesz) gyakorlatilag az a különbség a kormányablak és az okmányiroda között, hogy az utóbbiban lehet kevesebb mindent intézni és abból is van jóval kevesebb. Budapesten pl. csak a Központi.
rushty: 2019 ősze óta.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #125273 üzenetére
Igen, több, mint egy éve így van, változatlanul, ahogy tavaly májusban linkelted is itt erről a tájékoztatást a kormanyablak.hu-n, ami azóta is kint van (bekeretezett szöveg az oldal tetején). [link]
Persze lehet, hogy radi jobban tudja, mint a mellékelt ábra mutatja.
Amennyiben egyszerűbb akár másfél órát várni, hogy egy agyonterhelt ügyfélszolgálat ügyintézőjéhez eljuss, aki aztán helyetted ugyanúgy összes ablakot nyálaz, akkor tényleg a telefonos megkeresés a célszerű.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #124924 üzenetére
Ebev portálon befizethető lesz*, ha van Ügyfélkapud, hogy be tudj ott lépni. Vagy kérhetsz a NAV-tól csekk újraküldést.
* [link] Szolgáltatások -> Adószámla és pótlékadatok -> Adószámla: itt kell indítani lekérdezést, hátralék esetén a lekérdezés eredményének megtekintése után lesz gomb, amivel bankkártyás fizetésre visz tovább a felület.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #124752 üzenetére
Sikerül személyeskedés nélkül tudtomra adnod
Kérlek, azért a vitából kivonulás után, a "személyeskedés-kártya" kötelező kijátszása és a tevékenységedet ért kritikák nem épp érdemi kezelése helyett tegyél meg inkább annyit, hogy gondolkodj el az okokon, hogy miért is kaptál, kapsz ilyen reakciókat.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #124747 üzenetére
Sikerült elolvasnod a hozzászólást, amire írsz? Mondjuk lehetséges, hogy a kiegészítésemet csak azután láthattad, hogy elküldted a saját hozzászólásodat - a korrektség kedvéért ezt muszáj leírnom.
Igen, vagyok annyira régi motoros, hogy úgy gondolom, nem kellene ezek mögé bújnod, ha elszúrsz valamit és még utólag be is jelented büszkén egy olyan topikban, hogy "senki se rinyált eddig", ahol kb. senki sem szeret.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #124742 üzenetére
Igen, emlékszem olyasmire, amikor az egyik moderátornak kínos is volt, hogy elk... szúrt moderációval kapcsolatban érdeklődtem (nem én voltam a moderációban érintett, de akkor még lehetett), így gyorsan átterelt olyan topikba, hogy ott írjam meg ugyanezt és várjam a választ, ahol nem jelent meg inkább, hogy válaszoljon. Ó, a régi szép idők, mennyivel jobb volt akkor is!
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #124740 üzenetére
Kérlek, ez előtt áruld el nekem, hogy akkor pontosan milyen csatornán is vártad a kifogásokat a kitiltásokkal kapcsolatban, mivel Te büszkélkedsz itt utólag, hogy nem jött semmi. Aminek lehet az az oka, hogy a kitiltott, kitiltottak (akiknek egyedül van lehetőségük erre a jelenlegi szabályozás szerint) pontosan tudják, hogy úgy, hogy ha ők írnak ezzel kapcsolatban, a megkereséseiket is Te kezeled le, így pedig teljesen felesleges bármiféle objektívnek hellyel-közzel nevezhető elbírálást várniuk.
Ha nem jön össze ezen apróság megválaszolása, ne is fáradj.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #124736 üzenetére
azzal nem árulok el nagy titkot hogy kifogás nem érkezett a kitiltásukkal kapcsolatban.
Kérlek, áruld el, hogy a Prohardver lapcsaládon belül hol, milyen csatornán van lehetősége nem a moderációban érintettnek kifogást emelnie a moderációban érintett kitiltásával kapcsolatban. Ezzel már nagy titkot fogsz elárulni.
-
Tim82
félisten
... csak épp nem az enyém, szóval nem tudok nyilatkozni esetleges topikkedvezményről.
Ezzel kapcsolatban az eladót keressétek privátban.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Earl_Muttley #124409 üzenetére
Drága. Én hasonló paraméterekkel sokkal olcsóbban vettem L450-et.
Vateráról, 12k-ért - igaz, nem volt kijelzője, memóriája, ép billentyűzete, háttértára, WWAN kártyája, töltője és az alsó burkolata is törött volt, valamint i5-4300U procis i5-5300U helyett. De akkor is.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #124407 üzenetére
Ó, hát persze.
-
Tim82
félisten
Na jó, lelövöm a poént, trollkodok, csak hiszek abban, hogy szmájlik nélkül jobban üt.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #124402 üzenetére
Igen, az valami egészen értelmezhetetlen bődületes baromság volt, normális ember nem siet közölni a világgal, hogy az általa látott hirdetések 99,99998%-a nem felel meg az igényeinek, mert egyik sem zöld bicikli.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #124401 üzenetére
FYI: "ne rontsd más üzletét akkor sem, ha ugyanazt a terméket olcsóbban láttad/vetted/adod!" (PH! ÁSzF/Alapelvekből idézve).
Amennyiben ez nem tetszik, kérlek, picsogj a szabályhozóknál.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #124399 üzenetére
Igen, így "csak annyira" üzletrontás, mint anno tőled a 12" subnotira itt az "ez szar, mert nem 14" és nem fúlhádé" kör.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #124254 üzenetére
Ha úgy gondolod, hogy telefonon, egy amúgy is agyonterhelt és csak tájékoztató feladatkört ellátó ügyfélszolgálattól ki tudja kérni az adásvételit, akkor ez annyira nem jó ötlet.
Tájékoztatni tudnák persze a teendőkről, ha bejut, ami most nehézkes.
Ace owner: Ment privát.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #124189 üzenetére
Ha volt workstation noti (Thinkpad W510, W530, W530) is használatban a 2010-es évek elejéről, azok a "kerek" csatlakozó egy módosított változatát használták (gyakorlatilag üzleti megfontolásból beletettek kis műanyag "fülecskét" a csatlakozóba, hogy nem workstation gépekkel ne lehessen használni a workstation gépek töltőit).
Aztán élelmes júzerek reszelővel rájöttek, hogy ezeket a "fülecskéket" le lehet reszelni és máris nincs semmi akadálya a kompatibilitásnak.
DeFranco: én már a Power Delivery szabványú type C töltőt és a type C adapterezhetőségét is az (előző) évtized egyik legjobb vívmányaként élem meg. A MagSafe tök jó dolog lenne, csak nyilván ülnek a szabványon és nem fog emiatt elterjedni.
-
Tim82
félisten
válasz
radi8tor #124187 üzenetére
De Levono az tápfeszt is váltott a csatlakozókkal nem csak csatlakozóban térnek el.
Ezt most nyilván az üzleti vonalra (Thinkpad-ek) értve, mert a konzumer vonalon használtak ők más csatlakozót is 2006-ban igen, akkor váltottak 16 V-ról 20 V-ra. A 2006-tól 2013-ig meglévő "kerek" és az azután jövő "szögletes" csatlakozó 20 V-osak, szóval ott nem - egyébként tök sima átalakítókkal gond nélkül lehet használni a régi töltőket is, volt gyárilag ia ilyen. Aztán meg ők is type C-re váltottak.
-
Tim82
félisten
válasz
MasterMark #123970 üzenetére
Én speciel sátrat vettem náluk a SZÉP kártya szabadidő zsebének terhére.
-
Tim82
félisten
válasz
szabonagyur #123773 üzenetére
Ugyan nem ott dolgozik, de intim kapcsolatot ápol a termékkínálattal. Különös tekintettel a konyhabútorokra.
Btw, visszatérő poén a topikban, nem lehetett kihagyni.
-
Tim82
félisten
válasz
szabonagyur #123771 üzenetére
Szili.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78 #123439 üzenetére
-
Tim82
félisten
válasz
Mr.Csizmás #123213 üzenetére
Ha az a gondod, hogy nem tudod átvenni és valaki kell, hogy átvegye, majd leadja neked, akkor hétfőn nap közben járhatok arra, úgyis viszek vissza közelben dolgozó fórumtársnak kölcsön kapott cuccot.
-
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #123184 üzenetére
Ti mit tennétek?
Felvenném
ihSzilit, van szélszes tapasztalata. -
Tim82
félisten
És ha csak kölcsön kapsz ennyi időre?
Nyilván vigyázz rá meg minden, de egy Motorola Moto X4-et (egy sim-es, 3/32-es változat, gyári Android 9) fel tudok ajánlani kölcsönbe. (Számomra van eszmei értéke is - kedvenc gyártóm/márkám volt -, ezért nem eladó.)
Azért ezt ne vágd a földhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest