Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanR
addikt
válasz
Tim82 #128579 üzenetére
Nem vitázni szándékoztam, hanem ellenvéleményt írtam.
Szerintem semmi gond nem volt a kérdéssel.Nyílván megvan a guglizás megfelelő helye is, mert a legtöbb fórumban tényleg minden 5. kérdés ugyan az. Az emberek lustaságból nem olvasnak vissza, vagy nem keresnek rá. Viszont ebben az esetben a "Budapestiek" lettek kérdezve, gondolván, hogy mi jobban informáltak vagyunk.. na de elég is ebből, mert értelmetlen. Jó a google, meg jó a fórum is
-
-
-
-
-
-
-
_seth_
veterán
válasz
Tim82 #125417 üzenetére
P9400-as helyére kellene, óriási változást nem hozna, de árát nézve belefér. Ez egy Dell E4300, azt mondanám, hogy jó gép, de akad itt is sata gond, korábban fastboot módban is látta az ssd-t, most már csak normal boot módban látja ami kb 3 perc, arra amire kell, munka közben böngészni és YT így is megfelel, de ha nem lennének az ezer éves régi laptopok árai az egekben akkor lecserélném valami modernebb darabra.
-
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125313 üzenetére
Sajnos nagyon jól tudom mit lehetet a Budafoki úton intézni, de pont a gépjárművel kapcsolatos dolgokat sosem lehet ott intézni.
A k.ablak, ami megszünt nem is a földhitalnál volt, hanem másik épületszárny alagsorában.
Újbuda Centerben lehetet eleinte gépjármű átírást végezni, aztán a nagy forgalom miatt, már csak jogosítvány, stb. igazolvány és szoc.ügyeket.
Személyi okmányokat csapták Budafoki úti k.ablakhoz, ami addig nyugdíjjal kapcsolatos ügyeket lehetet intézni. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125307 üzenetére
Akkor kicsit te nem értetted meg nagy kolibrizés közben, hogy pl: Budafoki út mi f…t keres ott, mikor soha nem volt ott gépjármű ügyintézés.
Hogy még jobban megértsd fát:
1 Belépés
2 Ügy kiválasztás
3 Régió választás, ha már GDPR-hoz csak nevemhez adtam tudtom kívül engedélyt
4 Régión belül listázza a helyeket szabad időpontokkal
5 ÖrömIttnemaz
Név email címmel beazonosítható vagyok, és bobázható vagyok reklámokkal, s egyéb mellékes haszonszerzési műveletekkel.
-
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125301 üzenetére
A GDPR minden nemű személyes adatot tilt, tehát már a nevem is az.
De, ha már nevem, akkor legyen más is.Legyen, Goto Helyválasztóra, mert nincs időpont.
Már megbocsás, nem éttermet írtam, hanem séfet, aki ételed elkészíti.
De legyen, ahogy írod, előbb válaszd ki étteremet, utána kaját, s benyőgi nem kaphatsz.
Keres tovább…sok sikert mire ételhez jutsz. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125297 üzenetére
Röhöghetsz, de ettől még mindig nincs benne általad istenítet, rendszerben, ahova kaptam.
Tán, Te készítetted.GDPR, már ott megszegte, hogy nevemet behúzta.
Ennyit erről.Tartózkodási helyhez semmit sem rendelhetsz, mint eddig is.
Csak állandó lakcímedhez.De tudom, nehéz berakni adatbázis kapcsolatba ügyintézési régió választót és ott listázza hely szabad időpontot.
De hajrá, remélem nem lesz ilyen kaja rendelő, mert akkor éhezés csúcsot döntene.
Most volt róka, Fuxis Fox
-
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125295 üzenetére
Bejelentkezel, igen, ott vannak lakóhely, stb. adatok, igen.
Akkor hol itt a gond?
Már megint az a fránya adatbázis kapcsolatok, nehéz, mert nem fogd és húzd.Ő, még mindig nincs a listában, az ahova kaptam időpontot.
Akkor hol is van szabad időpont, adott intervallumban?
Budafoki út miért van ott, mikor ott csak földhivatal van? -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125293 üzenetére
Te leírásod alapján és berakot képernyőmentés alapján, a mai napig (25h) keresztül kereshetem hol van időpont, adott idő intervallumon belül.
Ekkor adnám fel, mert nincs.Bejelentkezés alapján régió adott lenne. Ja…nem, mert ahhoz már buta a rendszer.
Régión belül listázná egyből a szabad helyeket, miután ügyet kiválasztottam.
Hú…ez már nehéz adatbázis összekapcsolás. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125291 üzenetére
Lakóhely legközelebbiben nincs időpont, akkor mit csinál szeretcsétlen ember?
Ja…fizeti a büntit, vagy elmegy oda duzzogva, ahol van időpont, ami Lenti.
Vagy odamegy kivárdai irodához, neki áll tüntetni, hogy iroda fizesse a büntit.Amúgy ugyan oda jutunk, csak egy kis felidegeléssel.
Pl: kaját rendelsz, de csak adott helyről tudsz rendelni, ahol van szabad séf.
3 órát eltőltesz éhesen mire megtalálod, melyik konyhában van szabad séf.
5 óra múlva megkapod a kaját, de addig is SzuSzá. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125289 üzenetére
Akkor látom még mindig nem érted.
Pedig már számszerűsítettem, mennyi időbe és mozdulatba telik.
Program fa:
1 Belépés - ok
2 Ablak hely - nem ok, mert honnét tudjam hol van időpont
3 Ügy választás - ok
4 Időpont - van ami nekem tetszik, de hol van ilyen, mert azon a választott helyen nincs - Goto 2Értelmes program fa:
1 Belépés
2 Ügy választás
3 Szabad Ablak hely.időpont listázás
4.Választás
5 VisszaigazolásAktíváló kód, kódommal együtt, hogy új kódot hozzak létre, ami van jó vagy nem.
-
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125287 üzenetére
Mikor csak helyek vannak listázva, mint felhasználó, azt választom, ami nekem legkényelmesebb.
Emiatt, hiszem azt, hogy ott van időpont, és pont.
S fekete levesként ér, hogy még sincs, és utána nekem kell külön helyet keresni, hol van még időpont.
Akkor időben és mozdulatok számában:
≈3h és ≈400 klikk
Amit én felvázoltam:
≈30perc és ≈5klikkAkkor eSzemélyit aktíválás miként is működik, és milyen funkciót is takar?
Hosszadalmas, és semmilyet.
Mert, ha már egyszer személyesen kértem az eSzemélyit, miért nem tud mindehova azonosítani egyszerűen NFC kódszámsorral, 2F-ként az én megadott kódommal?
Ügyfélkaput sem tudok létrehoz/igazolni/stb.
Még patikába sem szeretik használni, azaz megkérnek, inkább ne, mert az a kód, nem az a kód.És megint visszakanyarodtunk, hogy még mindig papír és sorban állos a rendszer.
Csak mutatóba beraktak egy 486-ot, hogy már fejlődünk.
Infrastruktúra a kérdés, vagy inkább ésszerűség akarat.Tudom nagy rendszer, de nem foltozni kellene, hanem jó alapokból telepíteni.
Anno Videoton mérnök és programozó gárda, elindították ilyet.
De eljutott a sok profig, ami eredménye lett a nagy semmi. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125285 üzenetére
Maga online rendszer nagy halom.
Mert hely választással, azt sugalját, hogy van bőven időpont.
Ha egyből listázzák hely/időpontot, akkor megkeresem hova tudok menni.
Így az ablak irodák sincsenek koncentrált terhelés alatt, hanem eloszlik.
Amíg a régi sorban állós rendszer az alapja, addig sosem lesz használható bürokrácia.
Eddigi megnyitott, majd bezárt irodák újranyitásával terhelés csökkenthető.De miért nem lehet online ügyet intézni?
Azaz papírok fénykép, stb. útján beküldeni.
E-Személyi is egy nagy rakás, mert e-azonosításra totál alkalmatlan. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125283 üzenetére
Oké, de direkt végig nyálaztam 10db kormány ablakot, hogy közelebb lenne 15 napon belüli időpont, a gépjármű átíráshoz.
Nincs, csak júniusiak.
15 napon felül bünti napok vannak.
Akkor ez most szándékosan szivatják, azaz lehúzzák a ügyfelet?
Ha nem, akkor miért ragaszkodnak 15 naptári naphoz.
Miközben tudják, hogy nincs elég időpont és ügyintéző az online rendszerükben.rushty
2019. Óta csak földhivatal van.
Az Újbuda centeri irodát megtartottam volna. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #125276 üzenetére
10 perces volt telefonos ügyintézés, s kb. 3percet vártam.
Igaz, nem az Időpont foglalás menüt választottam, hanem forgalmi intézés menüt.!
Online felületen ránéztem, ahova kaptam időpontot, ott online is csak június az első foglalható időpont.
Milyen érdekes, hogy telefonon van időpont, online nincs. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tim82 #124745 üzenetére
Tim, elég régi motorosnak gondollak ahhoz, hogy ismerd ezt a topikot: [link]
És ahogyan előttem is kifejtették - az érintettek emelhetnek kifogást, ez nem történt meg.Ja, a kattintást elkerülendő téma összefoglaló tömör ámde követendő tudnivalók:
● konkrét ügyben, a saját regisztrációdat ért moderációról kérdezhetsz
● moderációt itt kérhetsz
● ha a moderációval általában van kérdésed (pl. szabályértelmezés), ide írj
● a topic anonim, így számodra üres, ha még nem írtál ide
● más felhasználó kitiltásáról, felfüggesztéséről adatvédelmi okokból nem nyújtunk felvilágosítást sem itt, sem privát üzenetben, sem jelentésben
● a topik tartalma nem nyilvános -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tim82 #124739 üzenetére
Kérlek előtte áruld el nekem, hogy erre Prohardver lapcsaládon kívül hol van lehetőség? Miért kellene Prohardver lapcsaládnak a 845 755 regisztrált tagnak olyan panaszládát biztosítania, ami nem segíti elő a dolgokat? Ha az érintett nem él ezzel a lehetőségével, akkor ennyi.
-
-
-
JanR
addikt
válasz
Tim82 #123090 üzenetére
Köszönöm, de ha eszmei értéke van, akkor nagyon nem szeretnék ilyennel visszaélni! Ahogy a karmát ismerem, biztos nálam történne vele valami, pedig még életemben nem ejtettem el telefont (és nem is dobtam el), de nagyon rendes Tőled!
(#123091) darvinya: Tényleg csak 1-1,5 hónapig keresek valamit, amit utána tovább is adnék. Az 50e. nagyon max. amit kiadnék érte.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest