Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuomas
addikt
válasz
nyuszika0216 #325 üzenetére
Szia! Itt vannak a képek. a sárguló levélről, a földről és harmadikként olyan levélről aminek a széle fehér (volt) és folyamatosan befelé is elfehéredett. Már a boltban megvolt ez a fehérsége. Azóta új levél nem fehéredett ki, de az új levelek amiket hoz, mind világoszöldebbek, és néhányuk elsárgul, majd lehullik. Másfél méterre van az ablaktól, elég világos helyen.
-
Tuomas
addikt
válasz
nyuszika0216 #322 üzenetére
Köszönöm szépen!
Virágzik szépen, amikor elhoztam a boltból, azóta már egyszer újból virágzott. A szobámba kb. 50%-os a páratartalom, annál több kell neki? Olvastam, hogy ha kavicsot teszek alá, azzal megoldható a párologtatás. Elegendő ez a módszer?
Hoz új leveleket is, viszont még amíg kicsi, megsárgul és ledobja. Mitől lehet ez? A talaja mindig nedves, nem hagyom kiszáradni. A permetezése eddig elmaradt, de ezután pótolomLehet, hogy emiatt dobja le a leveleket?
A földje elég fura, inkább termesztőközegnek néz ki, vagy hogy hívják (tőzeges, meg valami nagyon apró 1-2 mm-es kavicsos-granulátum szerű valami is van benne), ebből átültessem amint lehet még májusban, vagy várhatok vele jövő tavaszig? -
arminlok
senior tag
válasz
nyuszika0216 #321 üzenetére
Köszi ideje utánanéznem rendesen a sítlusoknak. Majd valamit megpróbálok kihozni belöle és feltöltöm megmutatni
-
waccak
csendes tag
válasz
nyuszika0216 #318 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, hasznos volt
Most van pár hajtás, amit próbálok vízben gyökereztetni, meglátjuk mi lesz belőle. gondolkozom még bonsai szőlőn is, hajt a kiváncsiság
a szőlőben az a jó, hogy bárhol képes gyökereket növeszteni.
-
Tuomas
addikt
válasz
nyuszika0216 #311 üzenetére
Közben visszaolvasgattam a fórumban és láttam sok hasznos tanácsot, átültetéssel kapcsolatban, vagy hogy az áztatás pl. egyáltalán nem javallott.
Észrevettem, hogy van rajta néhány levél, aminek a szélén fehéres foltok vannak. Ez minek a jele lehet?
Van rajta néhány leszáradt, vagyis bebarnult, levirágzott virág, ezeket le kell szedni, vagy maradhatnak rajta nyugodtan?
A fajtának vannak speciális igényei, amire fontos odafigyelni?Ezalatt a néhány nap alatt (kb egy hét) szépen elkezdett hajtani az ágak végénél, ahol "gyárilag" vissza volt vágva. Ezt jó jelnek veszem
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #306 üzenetére
Szia Nyuszika!
Nálam egyszerűen kipusztultak. Az egyik szilem is megadta magát most átültetés után - összeaszott a kérge, mintha kiszáradt volna, pedig figyeltem az öntözésre. Lehet, túlzásba vittem a gyökérmetszést, de ezt is ki kell tanulni, ez van... Mindenesetre leszedtem róla pár még használhatónak tűnő gyökérdarabot és gyökérdugványt csináltam belőlük.
Üdv: Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #300 üzenetére
Szia!
Akkor jól gondoltam, bár jó pár oldalon csak szimplán akadamat emlegetnek, míg mások kevergetnek 1/3 arányokban.
Én eddig bekevert Oázisos és OBI-s földet használtam, egész jók voltak. De elvileg holnap sikerül Érdről hozatni a Barátaimmal normál szemcséjű 16l-es akadamat (az még szerencsére nem fogyott el).
Egyelőre japán szillel, porcsinfával és fikusszal foglalatoskodom. Ezek eléggé toleráns fajták - szerencsére. Borsfát és ezercsillagfácskát soha többet.
Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #297 üzenetére
Egyébként csak akadamat fogsz használni ültetőközegnek, vagy kevered majd más földtípussal is?
-
freelanced
addikt
válasz
nyuszika0216 #294 üzenetére
Viszont a kínai szilre mindenhol azt írják, hogy kinti de ha bent is tartjuk mindenképp kell neki a pihenőidőszak télen tehát nem a legjobb szobába. Most akkor hogy is van ez?
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216 #292 üzenetére
szóval ha vissza metszem , meg kényszerítem h. kicsi maradjon a gyökere metszésével , akkor kénytelen új ágakat hoznia ?
-
freelanced
addikt
válasz
nyuszika0216 #263 üzenetére
Király akkor az itt általad linkeltek közül bármelyik jó bent télen/nyáron is. Bár gondolom nyáron érdemes kivinni.
-
freelanced
addikt
válasz
nyuszika0216 #280 üzenetére
Ezek már az ajánlottak? Bár gondolom igen, mert formásak
. Nekem legjobban a kínai szil tetszik ezek közül, gyönyörű de a többi is szép lesz gondolom ahogy nő, meg gondolom mindnek van pár jó tulajdonsága.
Budapesten nincs esetleg a nyugatihoz közel valami kisebb üzlet ahol kaphatok?
A neten csak egyet találtam de az ha jól tudom nem arra van.
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216 #276 üzenetére
-
freelanced
addikt
válasz
nyuszika0216 #275 üzenetére
Üdv! Mi az a pre bonsai? Bár sejtem. A Marczell-nel kar hogy nincs raktáron az ajánlottak közül kb semmi
-
freelanced
addikt
válasz
nyuszika0216 #266 üzenetére
Értem. És ezek az 3-6 ezer körülik megfelelnek? Illetve ezeket kell átültetni vagy bármi ilyesmi? Vagy ha veszek egyet van vele bármi teendő vagy majd csak jövőre?
-
nyuszika0216
csendes tag
válasz
nyuszika0216 #268 üzenetére
A japán gyertyánszil (Zelkova serrata) a szilfafélék (Ulmaceae) családjának gyertyánszil (Zelkova) nemzetségébe tartozó, terebélyes koronájú, lombhullató fa. Magassága akár a negyven métert is elérheti. Kérge világosszürke, sima, idővel hámló. Levelei tojásdadok 10-12 cm hosszúak és 5 cm szélesek, hegyes csúcsúak, szálkásan fogazottak. Felső felük sötétzöld, érdes, fonákjuk világoszöld, sima. Ősszel sárgára vagy vörösesre színeződnek. Virágai egyivarúak, kicsik és zöldek. Termése kisméretű, kerek makk. Hagyományos bonsai növény.
-
Vigneau
félisten
válasz
Ulmus vs. Zelkova. Ezzel mindig bajban voltam. Akkor az előbbi a kínai, az utóbbi pedig a japán szil?
-
freelanced
addikt
válasz
Értem. Csak úgy kéne hogy ne hullassa le a lombját de 14 fok szerintem ezeknél már beleesik abba a kategóriába. Az elefántfának mennyi a hűvös?
Illetve neked melyik a kedvenced csak kíváncsiságból, és a többieknek? Kinek mi volt az első?
A szállításnál korrektek ezek akit linkeltél?
Akkor kezdésnek mit érdemes beszerezni amit érdemes a bonsai-al együtt rendelni?
Ja és köszönet!
-
freelanced
addikt
válasz
nyuszika0216 #259 üzenetére
Üdv! Szuper kösz. Főleg az érdekel, hogy mely fajok ajánlottak kezdőknek amit könnyebb kezelni illetve egyáltalán melyiket nézegessem, milyen növénykét érdemes
A másik kérdés, hogy muszáj-e teleltetni vagy van olyan aminek megfelel ha télen a fűtött lakásban van?
Az is érdekelne, hogy van-e olyan ami kibírja a hőingadozást mivel télen ott ahol én tartanám télen 14 foktól egészen 22-ig is változhat a hőmérséklet, persze a 14 nagyon az alja de inkább többet írok. Nyáron most nem tudom mennyi szokott lenni de szerintem akkor is olyan 17-től, 25-ig lehet max.
Illetve a tápoldatozás hogy működik.
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216 #259 üzenetére
ezt én is tapasztaltam a Carmona esetében hogy már 2-3 napig nem vagyok itthon és kezd is elszáradni meg fonnyadni.. de ilyenkor megöntözöm és másnapra jól is van
van mellette 2 elefánt cserjém is , ezek pozsgások szóval jól bírják ha több napig nincsenek megöntözve
pára igényes növényeknél énis olvastam h. permetezni kell őket vízzel , de miért kell feltétlen állott víz ? van hogy csapvizet van hogy kuti vizet használtam
-
freelanced
addikt
válasz
nyuszika0216 #257 üzenetére
Üdv!
Köszönet, megnézem, bár elsősorban valami Pesti üzletet akartam ahol személyesen is meg lehet nézni, talán jobb úgy mint a neten. És magáról a tartásról tudsz esetleg mondani pár szót?
Kösz!
-
Szabadsághíd
újonc
válasz
nyuszika0216 #254 üzenetére
Köszönöm
-
mishubi
tag
válasz
nyuszika0216 #232 üzenetére
Szia és köszönöm a sorokat.
Tudom, hogy magról való szaporítás eléggé idő igényes, de úgy vagyok vele, hogy elférnek itt és úgymond végig kísérnek remélhetőleg... De ha tudok majd veszek olyat ami már formázva van valamennyire.. csak az az igazság, hogy ami számomra megfizethető árban van az nem fog meg.
Tudom, hogy hiába van bonsairól a mag, nem azon múlik, hogy bonsai lesz belőle.Így amúgy is túl egyszerű lenne =D
Nézelődtem, hogy mi az ami tetszene bonsaiként. Jött a vörös juhar, ami viszonylag gyorsan is nő. Csak pont ez nem kelt ki még.:/ De van 2 selyemakác, 2 puszpáng és most nyáron egy lilaakác hajtást szedtem ki a földből ami viszonylag gyorsan nő és nem sínylette meg a cserépbe való átültetést.
Ami még tetszik az a júdásfa.. próbálkoztam magról való szaporítással, de sajnos nem jött össze.
Pedig nagyon megfogott ezen a képen. LINK Nem formailag hanem színvilágot tekintve.
Kitartás az kelleni fog, de tavasszal megpróbálom a yamadorit -
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #233 üzenetére
Tény, de meglepő, hogy az Obis felhozatal tőlük jobb volt.
Hiába, nálam a csomagküldés nem jöhet szóba. Más megoldást kellett találnom.
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #227 üzenetére
Beugrottam egy Oázis Kertészetbe a mai napon. Nos, még pocsékabbul néztek ki a bonsaiok, mint az Obiban. Elmentem egy virágkereskedő ismerősömhöz és megkértem rá, ha majd beszerzőtúrán lesz, akkor nézzen nekem egy pofás példányt. Meglátjuk, mi sül ki belőle.
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #224 üzenetére
Szia!
A csuda gondolta volna, hogy lombhullató. Ezt eddig nem vettem észre az írásokban...
A kínai szil tetszik, csak amiket eddig láttam, azok olyanok voltak, mint egy törzsön álló szinte átláthatatlan sövény. Ennek ennyire sűrűnek kell lennie? Elég fura, meg kell hagyni... A dugványozást olvastam korábban, meg azt, hogy számomra szinte elpusztíthatatlannak tűnik. Annyira nem kényes, ahogy olvasgattam.
Viszont amiket én kezdtem el, azokban nagyon bízom. Elég strapabírónak látszik a ficus benjamina. És még jól is lehet tekergetni.
Vigi
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #221 üzenetére
Szia!
A borsfám is megadta magát időközben. Bár még zöld az ága, de leszáradtak a levelei 3-4 nap alatt. Gyors földcserét csináltam és már csak sima ásványvízzel locsolom, valamint lemetszettem az elhalt részeket. Lehet, megbolygatta a belekevert táp. Viszont gyökere még van, pár új hajszálgyökeret is találtam, nem úgy, mint az ezercsillagfácskánál.
Sima ficus benjaminakat kezdtem alakítgatni, eddig elpusztíthatatlannak tűnnek.
A zelkova (kínai szil) valóban jó alany? Eddig azt olvastam, hogy igen egyszerű és igénytelen fajta, valamint jól bírja a "gyötrést". Lehet, pont nekem találták ki.
Vigi
-
sutyi211
csendes tag
válasz
nyuszika0216 #208 üzenetére
A debreceni tescoban van egy külön virágos bolt és onnan vettem. Nem mondott a csajszi semmit róla meg én is siettem és nem tudtam semmit kérdezni róla sajnos.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #204 üzenetére
hm, csudába.. na de mindegy, akkor ismered
én nem veszek most semmit, mert nem látom értelmét, amíg nem értem, hogy miért szárad el, aztán kezd el kihajtani, de már nem hajt úgy ki mint mikor elhoztam. a kis fa is nő ezerrel, de a régi szárazabb ágakon semmi nem nő már, egyszerűen nincsen az a lombkorona mint régen -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #202 üzenetére
nini, mit találtam, víztartó tál
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #197 üzenetére
a hirth bonsai-nál voltál netán?
ami mindig foglalkoztat és sosem értem miért...az az, hogy ha egy bonsai ledobja a leveleit, és a száraz, fás ágakon nem akar már új zöld levelet növeszteni, de ellenben növeszt új zöld ágat és azon zöld leveleket.. miért van ez? a fás ágak sosem növesztenek már csak leveleleket, hogy maguk ezek az ágak újra zöldbe boruljanak?
-
SparrowHUN
tag
válasz
nyuszika0216 #197 üzenetére
Szia!
Végre újra visszatértél ide. Már szerintem mindenkinek hiányoztál.
Neked itt a helyed... Kell a segítség az embereknek.
Amúgy tényleg jópofa az új fácskád...
Ja, a másikat nyírd már meg...Rondán néz ki az új mellett...
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #180 üzenetére
Szia!
A legújabb szerzeményem
:
Szerintem - és a papírja szerint is - egy Borsfát sikerült megcsípnem. Aranyosnak tűnik, kíváncsi vagyok, mennyire lesz nálam strapabíró. Olvasataim szerint kétlaki növény, de hogy ez hím vagy női ivarú, arról egyelőre lövésem sincs...
A másikat pihentetem, egyelőre változást nem látok rajta.
Vigi
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #182 üzenetére
neeeem, ez a kis, új fa, a másik nem gyógyult fel, az idősebb
kivittem szülőkhöz és kiültettem a kertbe, minden mindegy alapon...
aműgy arra gondolok még, hogy éjjel megfázhatott, döntött ablak mellett állt és ezért száradhatott meg egyik napról másikra az összes levél.. egy hétig hagytam így, csak locsoltam, aztán leszedtem az összes levelet csupaszra és 3 napon belül elkezdett leveleket bontani. úgyhogy ha elszáradtak a levelek, azonnal lekell szedni az összeset és ezzel szabad utat kap a fa, hogy újra levelet próbáljon bontani. legalábbis a két fából ez a tapasztalat
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #178 üzenetére
Érd, 4 évvel ezelőtt még sokat jártam rajta keresztül...
Forrásnak megjegyzem magamnak, ha minden kötél szakadna. De bízom még a feltámadásában.
Olvastam, hogy lelkes vagy, de valóban nagyon beindultál. 3 projekt is egyszerre? Szép, csak megmaradjon mind.
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #176 üzenetére
Igen, ezt olvastam én is róla. Különösen tetszik, hogy essünk neki metszés terén, elég toleráns fajta.
Egyébként gondolkodtam azon is, hogy akár egy kisebb cserjéből csinálok alanyt, amit találok odakint és megtetszik.
BP-n viszont nem járok, virágot futárszolgálattal meg kiküldetni nem biztosan szerencsés. No, de majd elválik, mi lesz. Nézelődök majd én is a környékemen, hátha valamelyik kertészet esetleg foglalkozik bonsaiokkal. Köszi a fáradozásaid!
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #174 üzenetére
Eléggé annak tűnik. Legalábbis hasonlóan nézett ki, csak kicsit sötétebb volt a levele.
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #172 üzenetére
Háát, abból tudok meríteni, amit eddig láttam én is.
Megtetszett, mert kicsi és egyszerű volt. De ha nem marad életben, akkor valami hazait próbálok meg bonsaiosítani. Az talán jobban bírja majd az itthoni igénybevételt.
Ahogy a képeket elnézegettem, a borágófának pozsgásabb, húsosabb levelei vannak. Az enyémnek nem az volt. Sima vékony, csónakszerű leveleket hajtott.
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #168 üzenetére
Amikor vettem, se termése, se virága nem volt. Csak levelei.
-
Melack
veterán
válasz
nyuszika0216 #161 üzenetére
Szia!
Az alsó tálkába öntöm a vizet, hogy ott felszívja a gyökerével. Nem öntözöm túl, mert nincs értelme. Képet igyekszem otthonról mellékelni.
Üdv
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #166 üzenetére
Régebbi képem nincs róla sajnos. De apró levelű, lombhullató fajta, mint valami citrusféle. A lombkorona formája leveles korában is gömböc volt, de amúgy kis pofás. Ha feléled, örülök majd neki. Ha nem, majd szerzek valami alanyt. Egyszer csak belejövök...
-
nyuszika0216
csendes tag
válasz
nyuszika0216 #165 üzenetére
arra kíváncsi lennék, hogy honnan származik.....mert ahogy elnézem nem nagyon van formára alakítva, a törzs vissza lett vágva, nincs háromszög forma sehol. örökzöld, örökzöld tűlevelű, vagy lombhullató?
-
Vigneau
félisten
válasz
nyuszika0216 #162 üzenetére
Szia Nyuszika!
Az itt található bonsaiföldet vettem. Akadam nálunk nem volt hozzáférhető. A linkelt föld elég laza szerkezetű és jót tartja a nedvességet is.
Íme, itt az én korábban említett köcsögfám. Ha ebből rájössz, milyen fajta, akkor minden tiszteletem a Tiéd.
Üdv: Vigi
-
Melack
veterán
válasz
nyuszika0216 #155 üzenetére
Én öntözöm az enyémet, de olyan, mintha nem tudná felvenni a vizet, zizegnek a levelei. Pedig fényt és vizet kap
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #154 üzenetére
nincs változás.
viszont néha a másik fácskán 1-2 levél megsárgul -
Melack
veterán
válasz
nyuszika0216 #150 üzenetére
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #149 üzenetére
szia,
nem voltam, nem jutottam ki, de fával semmi új, ugyanolyan, zöld nem nő rajta, nem rügyezik, ugyanakkor az ágak és a törzs még mindig erős belül, nem törik le, rugalmas. továbbra is csap alá dugom hogy vizes legyen az egész fa, ne száradjon ki sem az ága, sem a törzse, amikor száraz kívül a kéreg. -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #147 üzenetére
lehet, hogy megcsinálom azt, igen
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #144 üzenetére
nem tudom letörni az ágait, mert még annyira rugalmasak
-
Melack
veterán
válasz
nyuszika0216 #141 üzenetére
OBI vegyes, de egy képet igyekszem feltenni róla. Mérete alapján 1-2 éves lehet. KB ennyit tudok most róla mondani
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #139 üzenetére
sajnos azt hiszem, hogy nem lehet már megmenteni
ma elkezdett így bolyhosodni az ágacskái végén a zacsi alatt -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #137 üzenetére
értem
és mi van ha a meglévő méretet tartod? illetve a már fás, kemény ágacskákból is szabad vágni? -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #135 üzenetére
igen, carmona.
a visszametszésnél a 2 levél az új zöld hajtásra értendő?
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #133 üzenetére
ma átmostam tápszeres vízben, a zacskó miatt nyirkosabb volt a törzse, nem száradt úgy ki. viszont a kis zöld kezdeményezések lepotyogtak róla mind. de végülis várható volt, mert szárazak voltak. remélem újra látok párat kinőni hamarosan. most már újra zacskó alatt
20s tábla mit jelent? 20 darabot kapsz?
viszont elkellene kezdenem a másik kis bozótot is nyírni, csak nem tudom még milyen rendszer szerint kell.. egyes kis ágacskái meglódulnak és friss zölden kilőnek levelestül, mindenestül. ugyanakkor helyenként elsrágul és elszárad levél is és lepotyog. ez természetes?
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #127 üzenetére
ez jött ma:
"Sajnos eléggé ki van száradva ez a Carmona.
A törzsén látszik a locsolás hiánya.
Ha még van benne élet, akkor azt tanácsolom, hogy a törzsét és az ágakat is alaposan locsold be és húzz rá egy átlátszó nylon zacskót, mintha üvegházban lenne. Ez meglehetősen párásan tartja a növényt és arra ösztönzi, hogy kihajtson.
A nylont néha le kell róla venni, kiszellőztetni, aztán mehet vissza rá. Ezt kb. 1 hétig kell csinálni, ha akar, addig valami életjelt kell adnia.
Írd meg, hogy mi történt vele, légyszíves!
Sok sikert kívánok hozzá!"érdekes, hogy locsolás hiányára hivatkozik, mert én meg azt hittem, túl van öntözve.. de valóban száraz a kéreg, és akkor mégis csak jól tettem, hogy vizeítettem a kérgeit.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #127 üzenetére
nem, nálam semmi ilyen nincsen szerencsére, nem így néz ki, de ettől még lehet valami betegség
-
nyuszika0216
csendes tag
válasz
nyuszika0216 #126 üzenetére
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.403247949738182.94556.403243936405250&type=3
nézd meg itt, mintha hasonló lenne az általad küldött képpel
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #124 üzenetére
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #122 üzenetére
nem tudom, úgy küldtem el, hogy arról is van fotó.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #120 üzenetére
írtam most a bonsai studiós srácnak, várom a válaszát, lehet, hogy kimegyek hozzá valamelyik nap, ahogy tudok
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #118 üzenetére
sajnos még mindig nincsen hajtás, egy pici zöld friss kezdeményezés sem
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #116 üzenetére
melyek a legjobb bonsai oldalak? elkezdeném olvasni őket
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #114 üzenetére
egy kis ulmus is van, de bővül még bőven majd
lassan elkell majd kezdenem metszeni, mert látszik nő mint a bolondgomba -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #112 üzenetére
akkor te fentről locsolod a földet és nem vízbe meríted?
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #109 üzenetére
igen, remélem én is, igazából nem vágtam, csak ujjal potyogtattam le a leveleket
oksa, veszek biogold oldatot, legközelebb azzal tápoldatozom.
igen, vizet én is szűröm, igaz csak brita kancsóból, komoly szűrőrendszerem még nincsen. a tápoldatos vízzel csak én csepegtettem/itattam át a fa többi részét, hátha felszívja, hogy kicsit segítsek nekiviszont a legtöbb helyen ezek a kis új hajtások is szárazok..
írok, persze -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #107 üzenetére
VitaFlora bonsai tápoldat - így van cimkézve
akkor nézzem inkább azt amit javasolsz? azok is kifejezetten bonsai tápoldatok? vagy ez is inkább csak marketing és ráírják..
nekem a följde, gyökere teljesen jónak tűnik, színre is szép, mélyfekete, a moha gyönyörűen zöldellik rajta, tehát van energiája a földnek.így néz most ki, itt látszik a gyökér, a föld, a moha is, leveleket leszedtem.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #103 üzenetére
szerintem ő még nem volt átültetve. eredeti földben van. előneveltként vásárolt, nem kis korától. nagyon szép zöld volt folyamatosan, és egyik napról a másikra száradt és égett meg a levele. margit krt-on van egy kis bonsai bódé, onnan van. én nem gyanakszom semmilyen gombás és egyéb fertőzésre, mert soha, egyetlen növénnyel sem történt ilyen, és nem csak a bonsai-okra gondolok most. anyum kitette közvetlen üvegtábla mögé és szerintem pikk-pakk megégett.
emlékszem, a kis boltban is, ahol vettem, ott is az egyik oldalt tárolt bonsai-ok, amelyek több fényt kaptak, jobban sárgultak, éppen akkor mondta az eladó lány, mikor egy másik, kicsi bonsai-t vettem a minap.
most áthoztam magamhoz, árnyékosabb, de fényes helyre raktam, indirekt fénybe, tülfüggöny mögé.
a földje amúgy jónak tűnik, mert mohásodik, zöld a felszíne, és a gyökere tartósan jó színű. a 2 hetenete tápos oldatba merítést is kapja rendesen, amúgy meg csak vizet.
levél metszés? -
Cornus
csendes tag
válasz
nyuszika0216 #99 üzenetére
miért nem magyarul írtad a neveit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest