- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zalman90
őstag
sziasztok
majomkenyérfám levelei hullanak , napi 2-3 , mi lehet ennek az oka ?
földjét nedvesen tartom folyamatosan , az ablakba van keleti oldalon fényt kap
-
zalman90
őstag
sziasztok , nincs véletlen valakinek eladó bonsai tálkája ? 12 vagy 15cm es
esetleg valaki nem tudná röviden leírni átültetéskor mire kell figyelni ? köszönöm előre is
-
zalman90
őstag
igaz hogy nem bonsai , elnézést is kérek az offért , de ez kicsit ide vág
valaki fentebb írta hogy ha megveszünk 1 bonsait , nézzük meg hogy nem e termesztő közegbe van
nekem vannak itthon szukkulens növények is , és mikor megveszem ezeknek a földje nem is igazán föld hanem valami puha anyag , mintha szivacsos lenne a földje.. , ez lenne a termesztő közeg ? és tényleg minél hamarabb át kell ültetni ? előre is köszönöm a választ
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216 #292 üzenetére
szóval ha vissza metszem , meg kényszerítem h. kicsi maradjon a gyökere metszésével , akkor kénytelen új ágakat hoznia ?
-
zalman90
őstag
amúgy valamit nem értek
oké h, lehet bonszájosítani szinte bármilyen növényt , pl feljebb említett mangót , szép ki hajt , el kezd nőni , de annak csak 1 szára lesz nem ?
meg más növénynek is , meg esetleg levelei lesznek , de hogy lesz neki olyan sok ága később ?
remélem érthető
-
zalman90
őstag
válasz
freelanced #285 üzenetére
ha megint 1000 ért látsz vegyél
nyugi én is tartok az Obitól.. mert ott szerintem nem is figyelnek h. csapvízzel öntöznek.. és úgy tudom az káros a gyökerekre a klór tartalom miatt
de aztán lehet h. figyelnek erre, passz
-
zalman90
őstag
válasz
freelanced #283 üzenetére
menny be és válaszd ki amelyik neked tetszik
OBIba is 50 közül kellet válogatnom multkor
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216 #276 üzenetére
-
zalman90
őstag
válasz
freelanced #272 üzenetére
mire mentem volna még egyet venni sajna nem volt akciós
de csak 3 fajtából lehetett választani , meg sok elég halottnak tűnt én direkt válogattam a legszebbeket és azóta is vígan élnek
-
zalman90
őstag
válasz
freelanced #270 üzenetére
3-6 ezer ?
bár attól függ mekkora ?
kb 1 hónapja az itteni OBIba le voltak árazva a 12 centis cserepesek asszem 3 vagy 2.300 ról , akkor vettem 3 darabot , 1000ft volt darabja
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216 #259 üzenetére
ezt én is tapasztaltam a Carmona esetében hogy már 2-3 napig nem vagyok itthon és kezd is elszáradni meg fonnyadni.. de ilyenkor megöntözöm és másnapra jól is van
van mellette 2 elefánt cserjém is , ezek pozsgások szóval jól bírják ha több napig nincsenek megöntözve
pára igényes növényeknél énis olvastam h. permetezni kell őket vízzel , de miért kell feltétlen állott víz ? van hogy csapvizet van hogy kuti vizet használtam
-
zalman90
őstag
válasz
Szabadsághíd #250 üzenetére
azt hiszem úgy kell bonsájosítani hogy elülteted 1 cserépbe , majd mikor átültetéshez közeledne ... vagyis nő ki a gyökér alul a cserépből meg felül is bújik ki netán
ugye alapból egyel nagyobb cserépbe szokás ültetni ilyenkor , de ez nem sima növény , tehát kiveszed a földlabdájával , visszavágod a gyökereit és ugyan abba a cserépbe rakod vissza , így meg akadályozod hogy nőjön
szólj ha nem érthető
-
zalman90
őstag
ha a cserép alján lévő lyukon jön ki a gyökere az már ugye átültetésre érett ?
-
zalman90
őstag
sziasztok , pár napja vettem 1 bonsai fát , portulacaria fajta
a kérdésem az lenne hogy , hiányzik 1 kicsi a földjéből , csak kaktusz föld van itthon , szerintetek pótolhatom vele ? nagyon kis mennyiségről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- További aktív témák...
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- KitchenAid Artisan 5KCG8433
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Magyarországon jártam - saját kép - 40x60 - fém kerettel, prémium poszter fényes fotópapír
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest