- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #204 üzenetére
hm, csudába.. na de mindegy, akkor ismered
én nem veszek most semmit, mert nem látom értelmét, amíg nem értem, hogy miért szárad el, aztán kezd el kihajtani, de már nem hajt úgy ki mint mikor elhoztam. a kis fa is nő ezerrel, de a régi szárazabb ágakon semmi nem nő már, egyszerűen nincsen az a lombkorona mint régen -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #202 üzenetére
nini, mit találtam, víztartó tál
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #197 üzenetére
a hirth bonsai-nál voltál netán?
ami mindig foglalkoztat és sosem értem miért...az az, hogy ha egy bonsai ledobja a leveleit, és a száraz, fás ágakon nem akar már új zöld levelet növeszteni, de ellenben növeszt új zöld ágat és azon zöld leveleket.. miért van ez? a fás ágak sosem növesztenek már csak leveleleket, hogy maguk ezek az ágak újra zöldbe boruljanak?
-
Integra
titán
ez sem kizárt, kifog nőni ez tovább, kíváncsi vagyok nagyon én is, egy hét múlva meglátjuk
már az is eszembe jutott,hogy ha legközelebb megyek földet venni érdre, akkor kiviszem az összeset és szakival közösen megcsináljuk egyszer a metszést. egyébként úgy is ritkítottam, amit mondasz
-
Integra
titán
először féltem, hogy túl sokat vágok, de aztán sok videót néztem, meg olvastam is, felesleges hagyni hatalmasra megnőni, ahogy nálam is, mert túl sok energia vész el azokra a részekre, ahol igazából nincsen szükség rá. érdekes ez a borsfa, párosak a hajtásai és csomópont szerűen nő. volt ahol többet vágtam, volt, ahol meghagytam a kis csomópont kihajtást. és 2 pár levelet hagytam meg, aztán vágtam. ezt követtem végig.
és azt hiszem, lassan átkellene ültetni friss földbe is. -
Integra
titán
kész vagyok a metszéssel
kíváncsi vagyok, hogy hogy fog tovább nőni... -
Integra
titán
-
Integra
titán
egész jól bírja, sok fényt kap, ablaktábla mögött. naponta kap vizet, fentről.
kicsit megnőtt, megkellene nyírnom -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #182 üzenetére
neeeem, ez a kis, új fa, a másik nem gyógyult fel, az idősebb
kivittem szülőkhöz és kiültettem a kertbe, minden mindegy alapon...
aműgy arra gondolok még, hogy éjjel megfázhatott, döntött ablak mellett állt és ezért száradhatott meg egyik napról másikra az összes levél.. egy hétig hagytam így, csak locsoltam, aztán leszedtem az összes levelet csupaszra és 3 napon belül elkezdett leveleket bontani. úgyhogy ha elszáradtak a levelek, azonnal lekell szedni az összeset és ezzel szabad utat kap a fa, hogy újra levelet próbáljon bontani. legalábbis a két fából ez a tapasztalat
-
Integra
titán
nem is olyan rég ugye a kis fán egyik napról a másikra elszáradt az összes levél, nem értem mi okozhatta. locsoltam tovább, ugyanott van a helyén és tessék, most meg újra nőnek a levelek.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #154 üzenetére
nincs változás.
viszont néha a másik fácskán 1-2 levél megsárgul -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #149 üzenetére
szia,
nem voltam, nem jutottam ki, de fával semmi új, ugyanolyan, zöld nem nő rajta, nem rügyezik, ugyanakkor az ágak és a törzs még mindig erős belül, nem törik le, rugalmas. továbbra is csap alá dugom hogy vizes legyen az egész fa, ne száradjon ki sem az ága, sem a törzse, amikor száraz kívül a kéreg. -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #147 üzenetére
lehet, hogy megcsinálom azt, igen
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #144 üzenetére
nem tudom letörni az ágait, mert még annyira rugalmasak
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #139 üzenetére
sajnos azt hiszem, hogy nem lehet már megmenteni
ma elkezdett így bolyhosodni az ágacskái végén a zacsi alatt -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #137 üzenetére
értem
és mi van ha a meglévő méretet tartod? illetve a már fás, kemény ágacskákból is szabad vágni? -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #135 üzenetére
igen, carmona.
a visszametszésnél a 2 levél az új zöld hajtásra értendő?
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #133 üzenetére
ma átmostam tápszeres vízben, a zacskó miatt nyirkosabb volt a törzse, nem száradt úgy ki. viszont a kis zöld kezdeményezések lepotyogtak róla mind. de végülis várható volt, mert szárazak voltak. remélem újra látok párat kinőni hamarosan. most már újra zacskó alatt
20s tábla mit jelent? 20 darabot kapsz?
viszont elkellene kezdenem a másik kis bozótot is nyírni, csak nem tudom még milyen rendszer szerint kell.. egyes kis ágacskái meglódulnak és friss zölden kilőnek levelestül, mindenestül. ugyanakkor helyenként elsrágul és elszárad levél is és lepotyog. ez természetes?
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #127 üzenetére
ez jött ma:
"Sajnos eléggé ki van száradva ez a Carmona.
A törzsén látszik a locsolás hiánya.
Ha még van benne élet, akkor azt tanácsolom, hogy a törzsét és az ágakat is alaposan locsold be és húzz rá egy átlátszó nylon zacskót, mintha üvegházban lenne. Ez meglehetősen párásan tartja a növényt és arra ösztönzi, hogy kihajtson.
A nylont néha le kell róla venni, kiszellőztetni, aztán mehet vissza rá. Ezt kb. 1 hétig kell csinálni, ha akar, addig valami életjelt kell adnia.
Írd meg, hogy mi történt vele, légyszíves!
Sok sikert kívánok hozzá!"érdekes, hogy locsolás hiányára hivatkozik, mert én meg azt hittem, túl van öntözve.. de valóban száraz a kéreg, és akkor mégis csak jól tettem, hogy vizeítettem a kérgeit.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #127 üzenetére
nem, nálam semmi ilyen nincsen szerencsére, nem így néz ki, de ettől még lehet valami betegség
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #124 üzenetére
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #122 üzenetére
nem tudom, úgy küldtem el, hogy arról is van fotó.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #120 üzenetére
írtam most a bonsai studiós srácnak, várom a válaszát, lehet, hogy kimegyek hozzá valamelyik nap, ahogy tudok
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #118 üzenetére
sajnos még mindig nincsen hajtás, egy pici zöld friss kezdeményezés sem
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #116 üzenetére
melyek a legjobb bonsai oldalak? elkezdeném olvasni őket
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #114 üzenetére
egy kis ulmus is van, de bővül még bőven majd
lassan elkell majd kezdenem metszeni, mert látszik nő mint a bolondgomba -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #112 üzenetére
akkor te fentről locsolod a földet és nem vízbe meríted?
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #109 üzenetére
igen, remélem én is, igazából nem vágtam, csak ujjal potyogtattam le a leveleket
oksa, veszek biogold oldatot, legközelebb azzal tápoldatozom.
igen, vizet én is szűröm, igaz csak brita kancsóból, komoly szűrőrendszerem még nincsen. a tápoldatos vízzel csak én csepegtettem/itattam át a fa többi részét, hátha felszívja, hogy kicsit segítsek nekiviszont a legtöbb helyen ezek a kis új hajtások is szárazok..
írok, persze -
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #107 üzenetére
VitaFlora bonsai tápoldat - így van cimkézve
akkor nézzem inkább azt amit javasolsz? azok is kifejezetten bonsai tápoldatok? vagy ez is inkább csak marketing és ráírják..
nekem a följde, gyökere teljesen jónak tűnik, színre is szép, mélyfekete, a moha gyönyörűen zöldellik rajta, tehát van energiája a földnek.így néz most ki, itt látszik a gyökér, a föld, a moha is, leveleket leszedtem.
-
Integra
titán
válasz
nyuszika0216 #103 üzenetére
szerintem ő még nem volt átültetve. eredeti földben van. előneveltként vásárolt, nem kis korától. nagyon szép zöld volt folyamatosan, és egyik napról a másikra száradt és égett meg a levele. margit krt-on van egy kis bonsai bódé, onnan van. én nem gyanakszom semmilyen gombás és egyéb fertőzésre, mert soha, egyetlen növénnyel sem történt ilyen, és nem csak a bonsai-okra gondolok most. anyum kitette közvetlen üvegtábla mögé és szerintem pikk-pakk megégett.
emlékszem, a kis boltban is, ahol vettem, ott is az egyik oldalt tárolt bonsai-ok, amelyek több fényt kaptak, jobban sárgultak, éppen akkor mondta az eladó lány, mikor egy másik, kicsi bonsai-t vettem a minap.
most áthoztam magamhoz, árnyékosabb, de fényes helyre raktam, indirekt fénybe, tülfüggöny mögé.
a földje amúgy jónak tűnik, mert mohásodik, zöld a felszíne, és a gyökere tartósan jó színű. a 2 hetenete tápos oldatba merítést is kapja rendesen, amúgy meg csak vizet.
levél metszés? -
Integra
titán
van egy beteg kis bonsai-om, szerintem megkapta a nap
száraz a teste és a levelei, a föld feletti rész viszont nedves, van benne élet. nagyon remélem, hogy megtudom menteni. most árnyékos helyre tettem és kapja a napi vizet továbbra is folyamatosan, tápoldatosat is, merítve öntözöm. nagyon remélem, hogy rendbe jön, odatettem a többi bonsai közé, hogy jól érezze magát.
vajon nedvesítsem be a törzsét? fújjam be a leveleit tápoldatos vízzel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest