- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuomas
addikt
válasz
nyuszika0216 #325 üzenetére
Szia! Itt vannak a képek. a sárguló levélről, a földről és harmadikként olyan levélről aminek a széle fehér (volt) és folyamatosan befelé is elfehéredett. Már a boltban megvolt ez a fehérsége. Azóta új levél nem fehéredett ki, de az új levelek amiket hoz, mind világoszöldebbek, és néhányuk elsárgul, majd lehullik. Másfél méterre van az ablaktól, elég világos helyen.
-
Tuomas
addikt
válasz
nyuszika0216 #322 üzenetére
Köszönöm szépen!
Virágzik szépen, amikor elhoztam a boltból, azóta már egyszer újból virágzott. A szobámba kb. 50%-os a páratartalom, annál több kell neki? Olvastam, hogy ha kavicsot teszek alá, azzal megoldható a párologtatás. Elegendő ez a módszer?
Hoz új leveleket is, viszont még amíg kicsi, megsárgul és ledobja. Mitől lehet ez? A talaja mindig nedves, nem hagyom kiszáradni. A permetezése eddig elmaradt, de ezután pótolomLehet, hogy emiatt dobja le a leveleket?
A földje elég fura, inkább termesztőközegnek néz ki, vagy hogy hívják (tőzeges, meg valami nagyon apró 1-2 mm-es kavicsos-granulátum szerű valami is van benne), ebből átültessem amint lehet még májusban, vagy várhatok vele jövő tavaszig? -
Tuomas
addikt
válasz
nyuszika0216 #311 üzenetére
Közben visszaolvasgattam a fórumban és láttam sok hasznos tanácsot, átültetéssel kapcsolatban, vagy hogy az áztatás pl. egyáltalán nem javallott.
Észrevettem, hogy van rajta néhány levél, aminek a szélén fehéres foltok vannak. Ez minek a jele lehet?
Van rajta néhány leszáradt, vagyis bebarnult, levirágzott virág, ezeket le kell szedni, vagy maradhatnak rajta nyugodtan?
A fajtának vannak speciális igényei, amire fontos odafigyelni?Ezalatt a néhány nap alatt (kb egy hét) szépen elkezdett hajtani az ágak végénél, ahol "gyárilag" vissza volt vágva. Ezt jó jelnek veszem
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
A napokban vettem egy kis bonsait, fajtáját tekintve Bórágófa (Carmona mac). Szeretnék segítséget, vagyis inkább hasznos tanácsokat kérni, mivel ez az első bonsaiom. Sokat olvastam már róla, addig nem is akartam megvenni, amíg nem tájékozódtam, viszont az interneten sok ellentmondásos illetve nem egyértelmű információt találtam.
A "szereti a nedves földet, de a nem szabad túlöntözni" között mi az egyensúly? Úgy értem: Heti hányszor kell megöntözni? Olvastam olyat is, hogy vízbe kell áztatni a növényt fél-2 órára, a tálkája tetejéig. De ezt is hány alkalommal?
A metszésénél mire kell figyelni, hogy szép formás fácska váljon belőle? Mikortól érdemes metszeni, és hogy?
A tápanyag bevitelnél azt olvastam, hogy tavasszal, nyáron 2 hetente egyszer, ősztől havonta egyszer, és jobb a szilárd tápanyag, mert az áztatásnál fokozatosan oldódik ki. De itt is figyelni kell az optimális mennyiségre.Ha valaki tudna tippeket, ötleteket adni, és hogy mire figyeljek oda, milyen hibákat kerüljek el, megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged