- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arminlok
senior tag
Sok siekrt majd hozzá. Én jövőre japán fehérfenyőt akarok kikeltetni remélem azis ilyen sikeres lesz bár azt talán jobb lenne dugványozással mert ott fontos, hogy legkisebb levelüből legyen.
Valakinek arra nincs tippje honnan lehetne japán fehérfenyőt beszerezni? Faiskolára gondoltam még de aztán lehet hogy marad a mag csak néztem vaterán elég drága két db 850forintért ami még lehet ki se kel. Valamint azt is télen érdemes vetni?
-
arminlok
senior tag
Én úgy csináltam, hogy 1 napra beáztattam vizbe a magokat utána törlökendöbe tettem majd egy légmentesen lezárható tasakba papírtörlővel együtt és betettem a hűtőbe. Kb 1 hónapot volt bent utána február első hetében vetettem el. Vettem ilyen keltető közeget ami igazából szeirntem csak tőzegmoha a lényeg hogyha ráengedsz melegvizet akkor megduzzad ha ez megtörtént beleteszed a magot és ezt az egész cuccod teszed bele a cserépbe és öntesz földet köré alá fölé a magok kb 2-3 cm mélyen legyenek a felszíntől. Amit egy honappal vagy kettövel késöbb vetettem el azok nem keltek ki. Szerintem kell neki egy kis fagyhatás.
-
arminlok
senior tag
Az elején nekem is hozott kapásból ujakat de aztán valami nagyon nem tetszett neki A második kihajtás utáni lehullatáskor 3 levél maradt rajta mikor kihelyeztem az erkélyre de azok azóta is megvannak. ( a legelső lehulaltásnál maradék nélkül az összeset ledobta) Ebből következtetek arra, hogy az alacsony páratartalom magas hőfok és kevesebb napfény következménye volt ez de föleg a legelsőé. Teleltetni is kint fogom csak még nem tudom, hogyan, hogy ne fagyjon el. Én azt tanácsolom ha van lehetöséged ( erkély
) akkor tedd ki őket. De a kavicsos dolgot is megpróbálhatod ártani nem fog. A lényeg hogy a tálban lévö viz ne érintkezzen a földdel (ezért kellenek a kavicsok ).
-
arminlok
senior tag
Nekem a kínai szilnél volt ez decemberben kaptam akkor még erös sötétzöld levelei voltak de aztán lehullatta az összeset majd ujra hajtott és ezt megcsinálta mégegyszer most kitettem az erkélyre és ahogy nézem ezek jó erős levelek lesznek szerintem a páratartalomhoz van köze. (én még permeteztem is midnen nap kétszer de a panel légkör nem igazán tetszett neki, meg lehet a nonstop 25 fok se)
-
arminlok
senior tag
válasz
nyuszika0216 #321 üzenetére
Köszi ideje utánanéznem rendesen a sítlusoknak. Majd valamit megpróbálok kihozni belöle és feltöltöm megmutatni
-
arminlok
senior tag
Köszönöm a válaszotokat akkor ezek szerint jól tippeltem.
Barátnőmtöl kaptam karácsonyra és panelba lakom hát nem igazán szerette és lehullatta kétszer az összes levelét de most megint kihajtott, hogy kitettem az erkélyre valószínüleg majd akkor teleltetni is ott fogom csak még nem tudom hogyan. Valószínű az állandó 25 fokot és alacsony páratartalmat nem viseli.
Egyébként nem rég kikeltek a télen elültetett japán juhar magok nagyon büszke voltam rá mert elég kezdő vagyok. 10 év mulva már szép kis bonsaiok lesznek belölük
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged