- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonique
őstag
majd ezt is kinövik mint az okostelenon elötti telefon miniatürizálást
mar semmi szükség erre
snapdragon 865 is böven elég mindenre nem hogy ez
tök felesleges evvel több telefont nem fognak tudni mar eladni mert az árak olyan mértékben irreálisan felmentek hogy mar az is meggondolja a cserét akor 2-3 éve még megvette az akkori csucs készüléket .
föleg hogy az a készülék még ma is böven jo csak a mocskos szar android OS support miatt lessznek elavultak még azok a telefonok is amik egyebként még böven hasznalhatoak lennének
inkabb erre gyurjanak rá de ez nem ide tartozik ... -
-
-
leweegee
aktív tag
Én csak a hozzászólások miatt vagyok itt, köszönöm az élményt urak/hölgyek, zseniális amit műveletek itt.
-
Gábor001
tag
válasz
moleculez #65 üzenetére
A 8cx nem jön minden évben, elvileg jövőre érkezik a következő. Továbbá mások a klaszterek, az 1+5+2/1+4+3 helyett 4+4+0 a mostani, és 8+4+0 vagy 8+0+4 lesz a következő, tehát az X magból többet tartalmaz majd jócskán. De igen, hasonlít arra ami Apple fronton van az A és M között. Windows fronton egyelőre a teljesítménnyel vannak gondok, így az X magok számát kell növelni a fogyasztás javítása helyett.
-
-
-
moleculez
veterán
Ez inkább laptopokban lesz érdekes ARM Windowssal.
-
bostone
addikt
A gen 2 érezhetően jobban bánik az erőforrásokkal, mint a gen 1?
Tapasztalaton alapul a pozitív változás? -
Cannabis7
senior tag
nem érzem szopatásnak, hogy este hazaérek valahol 10 és 50% között, rádugom töltőre, majd (15-30 perc múlva)jelez hogy 80%-on van, lehúzom, és másnap este ugyanez....
Mi ebben a szopatás? ugyanúgy kényelmesen kibír egy napot, pedig 2400 mAh-s akksiról van szó (13 mini).
nekem ez nem kényelmetlen, és ha ezzel védem az akksit, akkor megteszem (mert nem akarok felesleges szemetet termelni, és mert nincs is kedvem azzal foglalkozni hogy akksicserélre vigyem, na az inkább szopatás, hogy rászánjak 1-2 órát, aztán megbontás után ha szerencsém van jól rakják össze a telót, ha nincs akkor meg nincs, újjabb önszopatás ) -
janeszgol
félisten
válasz
milkabrams #58 üzenetére
Én anno a Tegra 3-at komáltam. Meg is vettem a Nexus Tab 7 gen1-et. Jó is volt. (Csak úgy járt, mint az Exynos 2200, hogy kevésbé volt támogatott.)
Sőt anno az első kétmagos LG-ért is rajongtam, kellett is az erő, csak éppen megjelenésekor semmi értelme nem volt, mivel az Android 4 ICS támogatta elsőnek a több magos megoldásokat. Szóval gyengén érvelsz.Én azt nem értem, hogy milyen fejlesztésekről beszélsz. Többszáz wattos töltők most is vannak. Ez nem egy nagy tudomány. Sőt ha végre megoldják, hogy az akku ne egy, ne kettő darabban legyen, hanem mondjuk tízből álljon össze, akkor elég a <60 wattos töltők bőven, mivel egyszerre tudja tölteni a tíz különböző akku részeket a telefon. Ráadásul akkor sérülékenyek sem lesznek.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
milkabrams #53 üzenetére
Ja es nem problemazok. Vilagosan leirtam, csak el kell tudnod olvasni. Azt irtam, hogy a 4-5 ezres akkukhoz felesleges a 65 wattnal nagyobb tolto. Tabletekbe, amikben 7-8 ezres akku van, oda kellhet a 60-100w.
Olvasd el megint. -
janeszgol
félisten
válasz
milkabrams #53 üzenetére
Hol lesznek 50k+ akkuk? A telefonokban? A tabletekben?
-
Lajmund
őstag
Ezért ne sirj minden rendben.. Legelsö irásomba leirtam és lehet már másodjára, harmadjára hogy igy is 25-30%-al rakom fel este tölteni? Minek töltsem 100-ra ha elég ez is? Ráadásul amit megint leirok nekem autoba is van töltö munkahelyen is ahol a telefon van az asztalomon bármikor tudom tölteni sosincs sos hogy jaj lemerültem kell hirtelen a gyorstöltés... De ha kell akkor tudom 45 wattal tölteni de kb sose fogom használni mert nekem nincs szanszét az életem tudatosan használok mindent nem ugy mint sok szétszort ember. Leirom mégegyszer. Az ultra vizállo. Ha szétszeded és összerakod ugrik a garid. Ha hivatalos szervizbe csináltatod több mint 15 de ha 40 lenne se érdekelne a pénz hanem az hogy ha ezután beázna valamilyen szerencsétlenség okán akkor még lehet igy is ugrik a garid mert bontva volt. plusz macera elküldeni szervizbe addig mást használni stb.. És végszonak annyit irnák hogy az s23 ultrának nagyon jó az üzemideje szoval ezt nem nagyon kell töltögetni naközbe pl még egyszer se kellett pedig egész nap megy rajta vagy böngészö vagy youtube müsör vagy zene vagy játék és simán elvagyok vele egész nap ugy hogy 85-röl indulok...És itt be is fejeztem részemröl az aksi témát ebbe a topokba.
-
lvb
aktív tag
Az akkut nem éri meg szerintem se cserélni. Ez lesz az első telefom, ami ~4 évet fog szogálni, bár már az akku csak 61%, így lassan csere - az egész telefon. Mivel engem nem szórakoztat az akkucsere, ezért ezt munkának tekintem. Kb.4 órám menne el rá, ezért az akkucsere ára 25k (akkucsere)+40k(az én munkadíjam 4 órára)+utiköltség. Ennyit nem ér (nekem) az akkucsere. Mivel mindenhol vannak vezetékmentes töltőim, ahol rendszeresen előfordulok, ezért amikor lerakom a telefnom, akkor mindíg töltőn van. Ha meg sűrgősen menni kell, akkor a kocsiban is tudom tölteni + van egy "kis" Varta 20.000mAH-s akkum is - ami mindíg fel van töltve 75%-ra -, ha hirtelen olyan helyre kell menni, ahol se kocsi, se töltési lehetőség. Az akku mérete és a töltési sebesség így csak annyiban érdekes számomra, hogy 3-4 évig ne tegye fizikailg tönkre a telefonom az akku elhasználódása és tudjon 20-30 perc SOT-ot.
-
kbyte1024
veterán
Snapi 8 gen3 és aksirol megy a vita
-
Lajmund
őstag
Kevered a dolgokat. Az előző telomat töltöttem kis fél amperos töltövel és 4 évig vígan bírta és nem kellett várnom rá mert közben aludtam.. A mostanit rendes samsung töltövel töltöm mert ebbe be lehet kapcsolni a lassu töltést meg hogy csak 85%-ig töltsön mert az ostoba buta iskolázatlan koreai mérnökök így találták ki. De te okosabb vagy náluk írj nekik hogy van egy jó ötleted hátha fevesznek valami vezetönek ha ennyire zseni vagy. Kell nekik a jó munkaerő ha már ennyi barommal vannak körülvéve..
-
Danipicur2
tag
Az a baj, hogy ekkora erőt biza hűteni is kell és az utóbbi évekbe az látszik, hogy a csúcsmodellek iszonyat hamar túlmelegszenek és már 5 perc után thermalthrottlingolni kezdenek és nem hiszem, hogy ez drasztikusan változna jövőre. Nem értem, hogy miért nem tudják kettébontani az akkut és így középre helyezni a chipsetet a telefon teteje helyett, mint a Rog Phoneban. Így talán külső hűtőt fel lehetne rá rakni illetve gaming közben nem a bal kezednél forrósodna fel először a telefon, illetve valszeg a telefon hűtési rendszerét is jobban meg lehet építeni. Értem én, hogy évről-évre egyre jobb teljesítmény kell, viszont azt ne ugyanazzal a sokéves házzal és hűtési megoldásokkal akarjuk lehűteni, ahogy egy C2Q toronyhűtője se hűt le egy 13900K-t...
A kamerák odafenn meg nyugodtan lehetnek fenn egy csíkba, legalább asztalon nem billegne a mobil.
-
Jack Oneill
veterán
Teljesen egyetertek veled. Soha nem toltottem 15wattnal gyorsabban a telefonomat. Most a Samsungom 25 wattot tudna, de en 15wattos toltot hasznalok. Az ismeroseimnek mindig hamarabb gyengul az akksijuk, szervizes ismerosom is ezt tanácsolta, szoval errol ennyit. Nem veletlen, hogy a gyarto nem eroltei ezt az idiota par perc alatt feltoltes dolgot. 2 ora es feltöltve a mobilom 5000es akksival, nekem teljesen jo.
-
-
neopeti
tag
Hallod Lajmund!
Egyébként ha ennyire akku fan vagy, tudhatnád, hogy a meleg sem tesz jót neki nyáron.
Alacsonyabb hőmérséklet az ideális a lítiumnak.
Van egy haverom, aki a hűtőbe rakja a telójat és ott tölti. Fúrt egy lukat az oldalára a kábelnak.Igazi spártai akkuFan
-
neopeti
tag
válasz
Luck Dragon #41 üzenetére
-
Ebéd után olyan jó olvasni ezt a sok cica harcot a töltéssel kapcsolatban .
-
janeszgol
félisten
válasz
milkabrams #38 üzenetére
Mennyi a laptoptöltőd? Egy modern laptoptöltő 65W. (Macbook, Lenovo T14s. Egy gémer laptop töltő több, de azt most hagyjuk.)
Egy 7-8 ezres akkuval rendelkező tabletnél indokolható a 60-120W. De egy 4-5 ezres akkuval rendelkező telefonnál? -
-
Lajmund
őstag
Igen zsebből de csak 460 volt és apám már meghalt és 17 éve magamat tartom el elég jól. Nem szopatom magam van időm tölteni max 70 percet egy nap. Vagy te nem alszol lazulsz este a tv,gép vagy bármi előtt? Olvasd már vissza miket írtam ebbe a topickba és értelmezd ha sikerül
"De ha mondjuk te bandázni meg codozni meg sorozatokat nézel, akkor valószínű apuci vette részletre"
Az csak is suttyó lehetek ha bandázok vagy csajozok vagy néha meloba codozok.. -
neopeti
tag
HA S23 Ultrád van az alsó hangon fél milla? Zsebből kiperkáltál fél millát egy telefonra de az akkun szopatod magad nehogy tönkremenjen?
De ha mondjuk te bandázni meg codozni meg sorozatokat nézel, akkor valószínű apuci vette részletre -
Lajmund
őstag
Fentebb leirtam hogy esti sorozat nézés közbe töltöm vagy amikor alszok. Amúgy ennek az ultrának kb 70 perc a lassu töltése 25%-ról 85-re. 20 perc alatt még igis tölt bele annyit ha elmész csajozni vagy bandázni a barátokkal hogy elég legyen messengerre vagy egy két képre videora mert gondolom amikor a szociális életed éled akkor nem codozni ültök le a barátokkal max fényerőn. Akkor miért is szopatom magam okoska? Ne fárasszatok. 25 wattos gyors? Az nem gyors még a 45 watt se amit az enyém tud..
-
dnelb
veterán
neked valszeg nincs szociális életed azért férnek bele a 8 órás töltések
amikor hazaérek 17re pont jó hogy 20p alatt belecsavar 70%ot és mehetek tovább. 2 évente meg veszek bele akksit, kit érdekel
amugy csak 25w gyorssal töltöttem az s21ut már több mint 2 éves, és 92 % az akku, sysdumpal kiszedve
tényleg megéri akkor szopatnod magad
-
janeszgol
félisten
válasz
milkabrams #28 üzenetére
Én nem írtam, hogy tönkremegy. A Samsung féle gyorstöltéstől biztosan nem megy tönkre.
Azért a 100+ wattot túlzásnak tartom. -
neopeti
tag
Persze, hogy túl van tolva. Ráadasul egy néhámy ezres tételről beszélnek.
2 év utan kb 85 % os az akku.
Több mint ezer ciklust bír alig éezrevehető romlás nélkül.
Mire elhasznalódna , rég telefont cserélsz...Megyek.a barátnőmhöz, rádugom.a gyorstöltőre,.mire lefürdök 100%
A béke lwgyen veletek!
-
milkabrams
őstag
-
Lajmund
őstag
Én pl nem nagyon szivattam magam mert este felraktam és reggelig nagyon kényelmesen ráért feltölteni mert ugy se használtam. A jelenlegi 23 ultába meg gyárilag van kitalálva hogy le lehet korlátozni a töltést 85%-ra. Szerinted ostobák a samsung mérnökei hogy ezt kitalálták csak te vagy ennyire nagyon okos?
Amúgy fentebb leirtam hogy este leveszem 85-röl és másnap agyon használom játékkal videoval zenével olvasással és 20-30%-al teszem fel megint töltöre este.... mi ezen a baszakodás?Amikor így is bőven elég? Szerintetek miért van a samsungokba olyan lehetőség hogy lassu töltés ha a gyors nem degradálja? Minek küldjem maxon ha van ideje bőven lassan is feltölteni? Jah mindenki okos hogy csak úgy szétkapják a vízálló telot és csak összerakják új alksival.. persze mert ha te csinálod a garid ugrik ha nem gyári helyen csináltatod rosszabb esetben utána már nem lesz vízálló se lesz akkor se ha hivatalos helyen csináltatod és ha beázik hát ez van. Háhh de mi az a pár ezer ft nem értem.. ne zsibbaszatok. Leirtam hogy az előző telomnak 4 év utan semmi baja a többiek meg a hiper szuper gyorstöltés miatt 2 év után aksit cseréltek csak már nem volt gyári csak fos utángyártott és valaki meg azért nem cserélt mert a leherélt aksija is jobb volt mint az utángyártott de itt mindenki nagyon okos és kell a gyorstöltés csak valahogy a samsung meg az apple ostoba mérnökei se ugy gondolják de ti okosabbak vagytok itt a balkán seglyukába mint az ameriaki és koreai mérnökök.
-
kbyte1024
veterán
Mondjuk az külön érdekes hogy az akiről beszélgetnek ezen cikk kapcsan
-
janeszgol
félisten
"Hivatalos: visszatérnek az Exynos lapkák a Samsung csúcsmobilokba" [link]
A lényeg: "Egy friss szivárgás azonban arra utal, hogy a Samsung az Exynos 2400-at csak az alap Galaxy S24-ben tervezi felhasználni, míg a Galaxy S24+ és a Galaxy S24 Ultra Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel érkezhet."
-
-
neopeti
tag
Ez már volt téma! Annó kifejtettem, hogy miért felesleges az akkuval szopatni saját magatokat 3 évig ilyen-olyan varázslatokkal, meg esti töltessel, meg 8 órát töltöm 3,5 wattal 4 éve meg 86,6% - ig töltöm agyrémek,
Egy szaros akksiról van szó! Én gyorsan töltöm!
Amikor merül, gyoratöltő telenyomja 15 perc alatt.
Ti meg itt szopatjátok magatokat 4 évig, hogy tartós maradjon.Tartós mararad az, ha meg nem, akkor veszek egyet 2 v 3 év múlva pár ezerért, kit érdekel?
Par ezer forintért nem szopatom magam.6 évig meg úgy sem használod ugyanazt a telefont.
Vicc , hogy ezt meg tárgyaljátok.
Inkább a nőkkel foglalkozzatok mint a rohadt akksikkal.
-
TeeJay
félisten
válasz
Rigormortiis #15 üzenetére
10-12ezer egy akkucsere normálisabb szervizben és megint 2-3évet elmegy még a telefon, ezért a havi párszáz forint spórolásért biztos megéri szopatni magát az embernek
-
TeeJay
félisten
5000mAh akkus telefonom van (Redmi Note 9S) 2020 júniusban vettem tehát mindjárt 3éves lesz, gyárilag adnak hozzá 22,5wattos töltőfejet, ebből a telefon maximum 18wattal tud tölteni mégsem érzem hogy lassú lenne. Mai telefonok elenyésző részében van nagyobb akku mint 5000mAh sőt inkább még mindig van jó sok amiben kissebb de 25-30wattos töltéssel fél óra felhúzni őket 80%-ra utána úgyis lassul a töltés.
Ha új telefonom lesz marad ez a 22,5wattos fej mert bőven elég lesz az is mindenreLajmund:
3éve kezdetektől fogva 18wattal töltöm és semmi baja az akkunak pedig 3éves és naponta megy 10órát titok youtube meg munkához ami kell
4évet ki fogja bírni jövőre meg úgyis veszek új telefont. Felesleges szopatás 500mAh-val tölteni a 18wattórás telepet amire a 18wattos töltés is még csak 1C érték ami a lítium akkunak lassú töltés továbbra is, ráadásul a töltők okosabbak mint te és a gyorsabb QC töltés is 80% körülig tolja nagyon afelett szépen veszi vissza az áramot az utolsó pár % meg lassabban megy bele mint ahogy te próbálod buta töltővel kímélni az akkut. Tudom mert van fullos USB volt amper mindenes mérőm -
Byga007
aktív tag
-
Rigormortiis
veterán
Hasonlóan gondolom én is, elég sok Samsung eszközöm van/volt és valahogy mindig tudok egy órát keríteni egy nap a töltésére.
Mondjuk én nem pátyolgatom, nincs 85 százalék, szeretem 100 százalékkal indítani a napot, aztán ha 60-al érek haza, akkor annyival, ha 20szal, akkor meg annyival, nem érdekel. Ha éhes, megetetem. Aztán ha két év múlva 10 százalékkal csökken a kapacitás, akkor mi történik? Semmi
-
Lajmund
őstag
A töltés témához annyit hozzáfűznék hogy az előző telefonomat 4 évig 500mha-os töltövel töltöttem. Azt jelenti ha valaki nem értené hogy a 4000mha aksi nulláról 100-ra 8 óra. Abba a csoportba is ment a nagy okoskodás hogy hülyeség tökmindegy így lett kitalálva stb..aha persze szinte majdnem mindenki cserélt aksit csak már 2 év után nem volt gyári csak hoki utángyártott. Nekem még mindig elég jól birta amíg le nem cseréltem az ultrára. Mivel evvel is 4 évre tervezek kimélem az aksiját 85%-ig töltöm sima lassú töltéssel. Azt vettem észre aki nem tud gazdálkodni vagy nem figyeli az aksit azok gyerekek hebrencs nők vagy suta férfiak. Pont egy focista barátom ilyen nyomja az instát amig ki nem kapcsol aztán hirtelen kell neki a töltés... mert siet valahova... Itthon felrakom tölteni esti sorozatozásnál elalvás előtt leveszem reggel olvasgatok. Munkába játszok rajta coddal fullra felhuzva kétszer fél órát. Miközben dolgozok folyamatosan megy valami videó mobilnetröl vagy zene Bluetoothon folyamatosan. Autoba is munkába is. Most ahogy írok itthonról is. Folyamatos óra kapcsolat. Szünetekbe olvasok rajta. Hazajövök itthon is nyomkodom és amikor ujra felrakom töltöre 25-30%-on van.. Mire nem elég? De tényleg? De ha nem lenne elég az automba van töltő. Munkahelyen van töltő. Mindenhol van töltő... Épitkezésen nincs áram? Navigálsz max fényerön a gerendán egyensulyozva és lemerül és az 5 perc cigiszünetben akarod feltolteni? Mennyire életszerű hogy mindig kell a hirtelen töltés? Nem azért nincs a samukba meg az almákban gyorsabb töltés mert a kinaiak ennyire elhuztak technológiába.. ekkora faszságot.. persze a samsung egy buta elmaradt valami... sok buta mérnökkel.
Az alma meg a samsung is hosszú távra tervez 5 évre egy telefonnal nem kettőre mint a kinai retkek. Szerintetek miért van olyan lehetőség hogy csak 80%-ig tölt a telefon? De elektromos autokban is van ilyen lehetőség... Kíváncsi vagyok mi az az élethelyzet amikor csak 5 perced van telefont tölteni életvitelszerüen. És 1 millio felhasználobol hány olyan van aki igazi érvet tudna felhozni azon kívül hogy jaj elfelejtettem feltölteni de jó lenne ha fullon lenne mert most kell elmennem hirtelen.. Ezeknek nem ez fogja megoldani az életét.
Én irtam ezt a s23 ultra topikba mert ott is valakinek kevés a töltési idö..
-
-
-
neopeti
tag
Fog laggolni ha a beállításokban nyomkodok?
Asszem kivárok...
Lehet a Sznapi gen29 8 terra rammal 1024 maggal mar fluid lesz -
Gerybut
tag
Szinte biztos vagyok benne, hogy az összes nagyobb cég évekre előre fejleszt ls meghatározzák kb a fejlődés ütemét, tehát valszeg a cikkben említett adatokat már évekkel ezelőtt tudták, hogy tudni fogják.
OFF: Ennek tudatában látványosan szánalmas az Apple és a Samsung szánalmasan lassú töltése még mindig.
Ezért is "szar" akármikor is új akármit venni, mert 1 év múlva sarkosan fogalmazva egy elavult "fos" lesz.
Brutál módon beleivódott az elmúlt évtizedekben az emberekbe, hogy mindig minden legyen jobb, gyorsabb, szebb, nagyobb mint az előző.
És amikor jönnek, hogy azért nincs töltő a dobozban, mert fenntartható fejlődés meg a sok bullshit röhög a vakbelem. -
kbyte1024
veterán
Basszus durva miket hoznak ki. Minek ilyen erős proci egy teloba......
Neeeee gyertek azzal hogy egyszerűbb mint optimalizálni -
Ricardo
titán
A hőtermelésről nem tesznek említést. Biztos elfelejtették
-
Bilux
veterán
Galay S24 széria úgy sem ezzel jön sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Revolut
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest