- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3876 üzenetére
Basszus, ezt a kálváriát.
Posta nem hozta a csomagot. Délelőtt hívtam őket, mondták, hogy 3 felé hozzák. Hurrá... Este 7-ig sehol senki. HÍvom őket telefonon, elküldtem melegebb éghajlatra az egész bandát, erre adtak egy számot, a központi csomagkicserélőét. Hívtam őket este 7 után. Mondja a csaj, hogy náluk van a csomagom. WTF
Mondom, az nagyon jó, mert 2 napja várok rá. Mondta a csaj, hogy holnap kikézbesítik. Mondom az rossz vicc lenne, bemegyek most. Mondta OK, elő is készíti és jöjjek. Bementem, elhoztam és végre...
Ha szombaton reggel felhívom őket, akkor már szombaton óta itt lenne a cumóNo se baj, a lényeg, hogy itt van jó hangos és dolgozik:
Még járatom kicsit, aztán viszem be az irodába, ahol a munkahelye lesz, remélem nem okoz galibát
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3874 üzenetére
Épp most írt a tulaj, hogy hamarosan érkezik az új típus. Persze passz, hogy mikor lesz belőle valami...
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3872 üzenetére
Nem innen kéne inkább azt beszerezned?
Ez kicsit közelebb van, persze ahogy elnézem most preorderek mennek leginkább itt is. -
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3870 üzenetére
A legjobb az egészben, hogy én is közel 8 hónapja várok rá. Persze mondhatjuk, hogy ennyi idő után az az 1-2 nap már nem oszt, nem szoroz
De mondjuk most eléggé oszt, mert pár óra és itt a következő 30%-os diff növekedés, így ez a 1-2 nap is számít. Igaz nem akkorát, mint számított volna mondjuk 4-5 hónappal ezelőtt, mert lassan ez a 4-5 GH hangyafaszra sem elég
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3867 üzenetére
Nekem meg nem hozták ki tegnap, de közben a USPS oldalon azt írják, hogy megkísérelték és nem találtak meg... Ez milyen már? Párom egész nap otthon volt pont emiatt... Kézbesítőt bejelentem, bekamuzta az utat. Borra való ugrott és éppen az állásával játszik
Elvileg ma 15 óra után hozzák, na azért még nem tenném rá a nyakam...
-
butch3r
senior tag
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3858 üzenetére
Az enyémet nem hozták ma
Hívtam a postát, azt mondja a kézbesítőnél van, de persze többet nem tudtak tenni az ügy érdekében. Kaptam 2 telefonszámot, persze egyiket sem vették fel. No se baj, talán holnap kihozzák...Sajnálom, hogy csak ennyit megy, majd ha megérkezik beszámolok róla, hogy az enyém mit produkál.
-
-
Penge_4
veterán
válasz
#24650752 #3833 üzenetére
"Alapjaiban lenne képes seggbe rúgni a mostani banki rendszert úgy, ahogy van, ezt pedig nem kevesen néznék jó szemmel. Ilyen nekem nemigen rémlik, de lehet, csak nem emlékszem rá. 90 éves korában az ember igen feledékeny."
Internet? Úgy volt, hogy teljesen kicsinálja majd a nyomtatott sajtót, aztán csak sikerült megmaradniuk a jég hátán. Sőt, a média most éli csak igazán fénykorát.
Mobiltelefon? Úgy volt, hogy teljesen kicsinálja a telefonfülkéket, aztán mégis vannak még egyelőre.
Hitelkártyák, bankkártyák? Úgy volt, hogy teljesen kicsinálják a készpénzt, aztán ma még mindig ott tartunk, hogy minimálbéren élő Mancikától a bömbis Béláig rohannak valamelyik ATM-hez, aztán mennek be a Tesco-ba vásárolni készpénzzel. A helyi szatócsboltok és falusi késdobálók még mindig nem igazán fogadják el, de ettől még dollárcsilliárdos biznisz van benne.
Mégis elterjedt mindhárom. Szóval a Bitcoinnak is van esélye. Az áttörési pont akkor lesz, ha majd az üzletemberek rájönnek, hogy semmi baj a decentralizáltsággal, mert ha meglovagolják a megfelelő ponton, akkor bőven tudnak vele kaszálni.
A víz is decentralizált, mégis kiépült a vezetékes víz és csatornahálózat. És mivel jobbat kínáltak minden akkor lehetséges alternatívánál, jópár évszázadon (egyes helyeken évezredeken) keresztül egyeduralkodó volt, mígnem elkezdtünk zöldülni. De még most is egyeduralkodó az esetek 99%-ában. Akárcsak a központi elektromos áram.
A köréépült szolgáltatások fogják a sikerét adni. A vízmű sem nyivákol amiatt, hogy te esővizet gyűjtesz és tisztítod meg házilag vagy közkútról hordod, esetleg a tengerből nyered sólepárlással vagy egy közeli halastóból.
Számukra az a lényeg, hogy a fent felsorolt körülményes metódusokat nagyon kevés ember használja, mert sokkal kényelmesebb megnyitni otthon a csapot, mint vödrökkel és palackokkal bajlódni meg víztisztító berendezésekbe befektetni.
Ugyanez lesz majd a blockchain.info és hasonló szolgáltatók esetében is, de az elterjedtebb klienseknél is, ha beindul.
A normális, előrelátó államot pedig az fogja érdekelni, hogy a nagy halakat megregulázzák, általuk pedig a nagy halakon keresztüli Bitcoin felhasználókat.
Ahogy az ELMŰ-t sem érdekli, ha te napelemekkel pakolod tele a házad tetejét, de ha villanyoszlopból lopod, az már annál inkább.
Az államot se fogja érdekelni, hogy te dzsunka klienst használva kikerülöd a központi adózást, amíg ez egy bizonyos szint alatt marad, illetve nem cég vagy közintézmény vagy, hanem magánember. Ahogy most sem érdekli, hogy te eladod valamidet adómentesen kp-ért a haverodnak.
Ez már járulékos veszteség.
Amint pedig ezt minél többen fogják majd fel és látják be, akkor fog robbanásszerűen betörni a köztudatba és exponenciálisan terjedni.
-
Penge_4
veterán
válasz
#24650752 #3830 üzenetére
"Elég lesz a gyerekeinknek, vagy az unokáinknak komolyabban agyalniuk ezen a problémán."
Ha 90 éves vagy, akkor biztos.
Az, hogy új bitcoinok jönnek létre nagyon kicsi helyet foglal a blokkláncban ahhoz képest, amennyit a tranzakciók tesznek ki, legyen az mikrotranzakció vagy nagyobb összegű.
Jelenleg még nagyon az elején járunk az egésznek. Majd ha ez lesz a nemzetközi fizetőeszköz és annyian használják majd mint a dollárt (ez pedig akár 20 éven belül is bekövetkezhet), akkor nemhogy tera, de petabájtokban kell majd gondolkodnunk.
Ha csak egy Jelenleg naponta 60000 tranzakció történik (ennek többsége SatoshiDICE) és összesen 22 millió tranzakció történt.
Mi 22 millió tranzakció? A világban naponta több történik csak elektronikusan. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Bitcoin új kapukat nyit meg, immáron egy csomag szotyiért is érdemes lesz ezzel fizetni készpénz helyett a helyi nonstopban, vagy akár egy doboz kóláért vagy kávéért valamelyik italautomatánál.
Ha igazán beindul, akkor naponta fog 11 gigával vagy még többel megugrani a blokklánc mérete.
Az IT iparban eddig minden nagy és forradalmi dolog robbanásszerűen tört be a köztudatba a kritikus tömeg elérését követően.
-
brd
nagyúr
válasz
#24650752 #3827 üzenetére
Nem a felénél járunk, mert a blokklánc nem a coinok számát, vagy az aktuális tulajdonosát jelzi, hanem a tranzakciókat. Vagyis konkrétan azt nem találod meg benne, hogy A-nak van 2.25 coinja, hanem azt látod, hogy B küldött A-nak 1.45 coint, és C küldött A-nak 0.8 coint. Ezért van A-nak 2.25 coinja, de ez csak áttételes információ. Nálam egyébként 11.4 GB jelenleg a blokklánc, hogyan csináltál "te" 21 GB-ot?
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3822 üzenetére
Sorry, nem akartam ünneprontó lenni. De szerintem ez csak valami adminisztrációs baki lehet a posta részéről. Minden esetre, ma elküldtem nekik utólag is mindent, amit felleltem az ügyben, hátha kell még.
Bízom benne, hogy hét elején csönget a postás a kis dobozkával és kéri a 10-11e Ft áfát cserébe... Úgy adnám árIgen, első levelet én is kaptam, de azt hittem, hogy kaptál azóta egy újabbat, amire írtad, hogy:
"Nekem még nincs a kezemben, de pont ma kaptam levelet, ami szerint átment a vámon."
Na én erre gondoltam, hogy ilyet nem kaptam. -
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3820 üzenetére
Szia!
Itt nézd meg, hogy mit ír az utolsó pontra, mert a USPS oldalon nekem is ugyan az szerepel:
Magyar Posta nyomkövetésÉn levelet sem kaptam és hölgy sem hívott, hogy egyeztessünk, amiről veled beszéltek.
USPS oldalon nálam ez az utaolsó bejegyzés:
Arrival at Post Office - August 31, 2013, 6:06 am - HUNGARY -
-
válasz
#24650752 #3805 üzenetére
Különösen kiábrándító, hogy a commentelők nagy része (és nem csak ennél a cikknél), szinte kivétel nélkül a bányászatra és az "ingyen meggazdagodásra" koncentrál, ami ugye neki már nem adatott meg, és emiatt az egész rendszer egy nagy szar, átverés, piramisjáték. Az egyéb vonulatain (fizetőeszköz, és annak használata, előnyei) nem hogy nem gondolkodnak el, de észre sem veszik hogy alapjában véve ez lenne a lényeg. Sajnos főképp magyar vonatkozású cikkeknél és commenteknél látok ilyet, máshol szinte nem, vagy csak kis számban.
-
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3770 üzenetére
A svéd cég egyelőre azt ígéri, hogy tudják tartani a szeptemberi határidőt. A PCB kész, már csak a csipeknek kell beérkezni és mehet a sorozat gyártás. Persze az igazság majd kiderül hamarosan. Egyelőre bízom bennük. Volt aki kért refundot és meg is kapta, elvben a szállítás első napjáig ezt megtehetem én is, de nekem inkább a gép kéne, persze szeptemberben, mert így az ára is visszajönne és termelne is gazdagon. Pár hét és beszámolok mi lett.
Jalapenonál én is rányomtam, de nekem sem upgradelt. Bár olvastam, hogy ezt szoftveresen 8 gigáig fel lehet húzni, majd utána járok.
-
csaba951
veterán
válasz
#24650752 #3459 üzenetére
lol Még BitForce 500 GH/s Mini Rig SC-ből is több mint 4 db kellene ekkora kapacitáshoz! Mármint ha tényleg létezne.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#24650752 #3322 üzenetére
Van erre megoldás...
Készüléket megveszed abból a célból, hogy a számítási kapacítást bérbe add.
Meghirdeted valahol a szolgáltatásod, aztán 1-2 magánszeméllyel szerződést kötsz és havonta kiállítasz egy 2500 Ft +ÁFA-s számlát.
Kicsit veszteséges lesz a biznisz.... de hát volt már ilyen a világtörténelemben.Az hogy a magánszemély mire használja (pl. távoli asztalon keresztül) az már nem a te felelősséged, adózzon Ő a havi x bitcoin után.
-
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#24650752 #3072 üzenetére
Delivery: 100 days
Payment: 50% deposit on order and 50% upon delivery
Cancellation: All sales are final and deposits will not be returned if final payment is not made prior to delivery.100 days, azaz 2015 Q4
Nem tudom... vagy nagy dolgok készülnek ott vagy megaszélhámosok és most 19-re lapot húznak.
-
moonguru
őstag
válasz
#24650752 #2890 üzenetére
Szia!
Én se gondoltam hogy ilyen a táp, mikor a PCX-ben nem kaptam 400 Wattos tápot ami még reggel még 21xx Ft. volt (és még az adatait se tudták elmondani)
Kerestem valami mást helyette és a Google ezt dobta!
Gyorsan rákerestem és 12 Volton 650 Wattot tud.
A többi már a megrendelés után derült ki számomra.
De szerintem nem lesz belőle semmi mert el is tűnt a kínálatból ma reggelre....
Ui:
De ha mégis megkapom hétfő délben, akkor én fizetem a (virtuális) kört!
PeachMan:
Ha a 2 tápról csak a GPU + csatlakozásit táplálod meg akkor nem húzzák el egymást, mivel nincsenek galvanikus kapcsolatban!
-
AAntii
őstag
válasz
#24650752 #2859 üzenetére
Nem csoda, szervertápokban a sima asztali gépet használó emberek nincsenek otthon. Mondjuk szervertáp ide vagy oda, azért a pénzért nem várok csodát, de lehet majd megcáfol minket moonguru, hogy mennyire megbízható tápegység az.
@ignorant: nagyon rámentek a chieftecnél is az 550-es csúfolt 350-400 wattos tápokra. 12-13 ezer forinért van ctg 500 80P, azzal működésileg nincs semmi baj, persze még lehet túlárazott, mivel akkor már inkább egy 550-es fsp raider 15-16-ért, illetve újabban az xfx pro szériát szokták ajánlani. A seasonic természetesen ezeket mind übereli és a megbízhatóság adott esetben megérheti a felárat, de az emberek többségének az ingerküszöbét azok a tápok már meghaladják.
-
csaba951
veterán
válasz
#24650752 #2752 üzenetére
>200 dollár alatti árcédulával
Ok, ennyire még én sem vagyok optimista. Év végén talán lesz 5 GH/s 300-350 USD-ért. De 200 USD-ért (vagy még kevesebbért) biztosan nem. Szerintem.
Az adott rendelési feltételekkel talán tényleg jobb kivárnod a megrendelés teljesítését. De nem csodálkozom azon, hogy semmit nem fogsz venni tőlük a jövőben.
-
csaba951
veterán
válasz
#24650752 #2738 üzenetére
>A 34. e-mailnél tartok és odáig sikerült eljutnunk, hogy valóban
>én vagyok a 15707. előrendelőjük, nem valami Steven M.,
>és bekerültem az online shipping system-ükbe.Nem vagyunk egyformák. Ha 34. e-mail után még mindig nem sikerült rendezni a megrendelésem, akkor én bizony lemondanám a fenébe az egészet. Viszonylag sok mindent vásároltam már online a világ minden tájáról, amikor személyesen még soha nem találkoztam az eladóval. Ilyen hozzáállással soha nem találkoztam még! Ezek után már nem is akarom megérteni, hogy miért alakult így a kapcsolatunk. Csak szabadulni szeretnék tőlük. Adják szépen vissza a pénzem, és felejtsük el egymást örökre!
>Ha refundot kérek, akkor azzal azt a kevés esélyt is megvonom
>magamtól és az 5 Ghash-emtől.Egyrészt láthatóan nem tisztel téged a cég. Másrészt 6 hónapon belül egészen biztosan lesz olyan vállalkozás akiktől ugyanezért a pénzért megveheted ugyanezt a kapacitást - maximum 2 hét szállítási idővel. BFL-nél meg örülhetsz ha 11 hónap múlva megkapod a megrendelésed. De szerintem nem fogod, mert szerintem 2013 március-április hónapokban legalább annyi megrendelést vettek fel, mint az előző 1 évben összesen.
Ha én lennék a helyedben, akkor mindenképpen visszakérném a pénzem most! Aztán 6 hónapon belül biztosan kapnék érte valahol egy működő gépet. Igazából 1-2 hónap múlva ezek a cégek már elkezdik teljesíteni a kiszállításokat, és meglesznek az első tapasztalatok is. Cgminer-t is ezerrel fejlesztik ebben az irányban (tehát, hogy legyen megfelelő támogatás).
Ha nem kéred ki a pénzed most, akkor erről a lehetőségről fogsz lemaradni!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#24650752 #2738 üzenetére
Ez is azt mutatja mennyire komolytalanok. 34. email, meg csak "B" betű.
Ugyanmár.... vagy átverés vagy csökkent képességűek. 1 éves előrendelésekkel egy dinamikusan változó piacon, csak az rendel tőlük aki egymás után 2 hittérítőt is beenged a lakásába.
Tele az ebay eladó előrendelésekkel.Egyébként az is érdekelne hogy az USB-s kütyük megérkeztek már fórumtárshoz Német vásárlói csoporttól.
Remélem Ő nem egy átverés áldozata és már 660 MH/s-el nyomatja USB-ről a laptopján. -
fsb1000
nagyúr
válasz
#24650752 #2424 üzenetére
ajaj... gyorsan veszek még pár VGA-t (kis pénz kis foci kis hobby), aztán majd eladom, ha az USB-s kütyűket tizesével lehet venni.
Készítettem egy grafikont, igaz LTC-re, de úg tűnik ebben a pool-ban a többség még VGA-val bányászkodik, viszont a kevés "nagytermelő" adja a volumen akár 70-90%-át (10-20 VGA vagy célhardver szint)
-
törölt tag
válasz
#24650752 #1907 üzenetére
Hűha, ezt hogyan kell használni?
Azt írja, hogy nem tud host-hoz kapcsolódni. Igenám, de mibe írom be, hogy mi a host, a név és a jelszó?
A guiminrrel kicsit előreléptem. Feltelepítettem az AMD-s sdk-s cuccot, és mostmár megjelenik a processzor viszont a startnál ezt írja ki: NameError: name 'OpenCLminer' is not definied. -
Nisida
aktív tag
válasz
#24650752 #1538 üzenetére
Oksa , de akkor a diff menni fog felfelé , és a végén belefutunk egyfajta anyagháborúba ahol a folyamatos kapacitás fejlesztés eredménye az lesz ki tudd gyorsabban többet fejleszteni úgy hogy még bírja pénztárcával és nyereséggel. Kivéve ha jön valami jobb , újabb tec ami gyorsabban többet, olcsóbban tud .... mint a cpu / gpu váltás esetén.
-
Nisida
aktív tag
válasz
#24650752 #1533 üzenetére
Magyarán akkor ahogy közeledünk a végéhez mindenki egy hold méretű lézerágyúval fog lödözni egy gombostű fejnyi méretű fény sebességgel cikázó valamire. A végén egy block reward megszerzése már inkább a szerencsén mint a számítási kapacitáson fog múlni, bár egy bazi nagy számítási kapacitás kell majd hozzá, hogy legalább az 1:1 000 000 000 000 000 000 x esélyed legyen.
Nincs valami block szűrő amely statisztikai vagy más módon segít a lehetségesen gyorsabban törhető blokkokat szűrni vagy valami block irányító amivel szét lehet osztani a munkát , hogy ne 10.000 ember akarja megfejteni azt az egyet, mikor másik 2000 vár a sorára ? -
Nisida
aktív tag
válasz
#24650752 #1521 üzenetére
Igazából a probléma amiért én hezitálok, hogy a BFL túl nagyot harapott , mindent ő akar csinálni és túl sok rendelést vett fel minima kalkula 4-5 milla usd befolyt hozzá + a posta költség kb. 1,5 millája, és amilyen mafla nem szervezi ki a gyártást hanem kisipari módszerekkel próbálja ezt a rendelés állományt legyűrni. Ha most van sorban álló vevő kb. 18-20e akkor képzeld el mi lesz itt amikor ténylegesen 100-200 emeber megkapja a gépeit, ha eddig nem rokkantak meg akkor ha nem változtatnak akkor fullba nyomják őket és 3 nap alatt lerendelnek 100 évi mennyiséget. Már most is ahogy számoltam kb 600 napos várólistánál tartanak ha ezt az ütemet tartják, a napi kb. 27 db géppel.
A hatodik érzékem azt mondja nem szabad újabb pénzt dobni bele, de ma ők az egyetlenek akik adnak valami csontot rágni az Avalonon kívül, és lehet ez lesz a vesztük.
Az egész BFL egy vicc , ha nem kezdik el sorozatgyártásban a dolgot gyártani hanem technikusok pakolják 10 asztalon össze az egészet akkor ebből max énekes halott lesz.
-
törölt tag
válasz
#24650752 #1383 üzenetére
Ezek a verziók voltak és update nem kellett, mivel miniből telepítettem GUI nélkül. Viszont a cgminer futásához kell, hogy legyen telepítve grafikus felület (export display) emiatt hanyagolom és marad a windows. Akkor már ugyanott vagyok. Ha grafikus felületen indítottam, akkor elindult, bár a név és verziószám után csak fekete ablak maradt. Még volt tehát valami baja. De mivel kell GUI neki, ezért már nem foglalkoztat. Majd webfelületen kezelem.
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #154 üzenetére
Na igen, már az index is erről cikkez. És ír butaságokat és rémhíreket, mint ahogy szokott...
-
válasz
#24650752 #148 üzenetére
Ez baromi érdekes, én vásárlás után egy saját account paget kaptam weben. Rajta minden adatom, hogy hányadik vásárló vagyok, szállítási címem, és csomó egyéb. Illetve ezen kívül a rendelésem állapota: "processing".
Ez az oldal egészen addig működött (de csak arról a gépről és csak abból a böngészőből) amíg le nem járt a cookie. Ez kb. 2 nap volt. Ezután viszont sehogy nem tudom már elérni.
Én az alábbi levelet kaptam csak, semmi egyebet:
"Dear X Y,
Welcome to Butterfly Labs - Bitcoin Mining Hardware. To log in when visiting our site just click Login or My Account at the top of every page, and then enter your e-mail address and password.
Use the following values when prompted to log in:
E-mail: foo@bar.com
Password: secret
When you log in to your account, you will be able to do the following:– Proceed through checkout faster when making a purchase
– Check the status of orders
– View past orders
– Make changes to your account information
– Change your password
– Store alternative addresses (for shipping to multiple family members and friends!)
If you have any questions about your account or any other matter, please feel free to contact us at office@butterflylabs.com or by phone at 913-271-6744."Blogról meg fórumról szó sem esik sehol.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest