- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3049 üzenetére
Nem tudom.
-
Dexar007
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #3049 üzenetére
Ha lehetne akkor mar mindenkinek lenne minimum 10.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3046 üzenetére
Szerintem igen. Ha nem előrendelés lenne, hanem maga a készülék.
Azt gondolom 100K HUF-ot kifizetnék érte, ha azonnal átvehetném...
Olyan mintha most vennék 5 BTC-t. Ennél nagyobb összeget is elcsesztem már hobbyra. -
törölt tag
válasz
Fr@nkieWilde #3046 üzenetére
Ezek Butterfly termékek, amik nagyon nehezen akarnak eljutni a vásárlókig. Közel 1 éves csúszásban vannak a szállítással, úgyhogy erre ne alapozz. Szerintem az eBay-es hirdetésekre szintén ne, mert lehet, nem sokkal kapnád meg előbb, mintha a gyártótól rendelnél. Sokaknak nincs a kezében még a gépezet, amiket kínálnak eladásra.
De vannak kalkulátorok, amikkel magad is ki tudod számolni adott nehézségi szint és árfolyam mellett, hogy megéri-e (akár van ingyen net és áram, akár nincs).
[link], [link], [link](#3011) torril: illetve bocs, van még a CGMiner. Megpróbálhatod azzal, hogy mit művel...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #3016 üzenetére
Ez a cucc ingyen áram, és ingyen net mellett megéri-e?
Vagy ha nincs ingyen az áram, sem a net, akkor mi a helyzet vele, tud profitit termelni egy ilyen masina?A sok kommentből én eddig azt vettem le, hogy a legtöbben GPU-val bányásznak, de a növekvő nehézségi szint miatt valamint az áram számla miatt ez egyre kevésbé éri meg. Akkor mi lesz az alternatíva?
És ez a cucc? szintén ingyen áram és net mellett, illetve ezek nélkül megéri-e, visszahozza-e az árát vagy egyáltalán termel-e profitot?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #3016 üzenetére
Időrendben és minőségi sorrendben:
- CPU: lassú (25 KHash talán? Vagy az már sok...)
- GPU: ha nincs pénzed, vagy várakozási kedved a jobb termékekre, akkor a videokártyához kell fordulnod. Ez az egyetlen terület, ahol az AMD lenyomja az nVidia kártyákat, viszont 3-4-szeresen is akár (GTX 670-re 150-et írnak, nálam 105, az egálban álló 7970-nél vagy 400 MH/s)
- FPGA: kezdetleges próbálkozások a csak bitcoin-termelésre jó hardverre. Uncool, bro, uncool...
- ASIC: a BTC-bányászásra szakosodott cégek, magánszemélyek használják, brutális hashelés, az áram gyakorlatilag ingyen van hozzá. A legnagyobbak TeraHash-es sebességűek. 2 BTC körül kapsz 330 MHash-nyi teljesítményt, de az áramon is, és a termelésen is visszahozza az árát (5W-ot fogyaszt, mivel USB). Win-win. Csak valahonnan kell az a 2 BTC, itt tartok én is. -
törölt tag
válasz
Fr@nkieWilde #2814 üzenetére
Mining hardware comparison
Bitcoin Mining CalculatorÚgy 700 Mhash-re elég a konfiguráció. Jelen árfolyamon és nehézségi szint mellett kb. 80 dollár havonta. [link]
Viszont a nehézségi szint emelkedése nem áll meg és nem is fog egy darabig stagnálni sem, így durván kéthetente ez az összeg csökkenhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik
- SkyShowtime
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged