- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
_SPD_
tag
Pontosan ezért írtam hogy nagyon leegyszerűsítettem. Egyértelműen azok akik nincsenek benne mihez tudják hasonlítani, hát a pénzhez. És úgy igazából, azóta tekinthető pénznek, hogy adnak is érte pénzt. Ezt vagy csírájában el kellett volna fojtani, vagy be kellett volna szabályozni. Sajnos mind a kettú elmaradt ezért burjánzik a sok kicsi coin.
És ha már így adódott hogy elfogadják, igazságossá kellett volna tenni, ahogy nemrég feljebb írta valaki. A nehézség alakuljon teljesítmény után. (természetesen megszabva egy határt ahonnan már mindegy mekkora a számítási teljesítmény, a nehézség behatárolja, ugyan így kezdőpontot is megszabva) Mert így már nem lesz értelme bányászni.
-
_SPD_
tag
Hát ez azért nagyban függ attól hogy mivel mit bányászol....
100 olyan bányász mint amit most vettem, 200w-ot fogyaszt. + mondjuk 4 RPi 10w-ot + a 4 nagy usb hub amibe bele is férnek. tippem szerint kb 300-350w lehet a vége. ez 200GH teljesítménnyel. Így már rögtön más a MH/W felállás...
-
MarkusDevil
csendes tag
1 Videokarit mindenképpen teszek a gépbe. A kipróbálás meg azért mert például sose csináltam ilyet és megtanulom hogy kell egy elektronikus pénztárcát csinálni, használni, stb. Aztán hogy legfeljebb 1 hónapig megy a gép , ha haszna nem is lesz kárt sem fog okozni. Az tuti , hogy BTC -t direktbe semmiképp nem vennék főleg a 600Usd/db áron nem. Nézelődve a neten elég komoly "bányászgépek" vannak már... Gondolom ezek miatt emelkedik a nehézségi szint.
-
hanki
csendes tag
Szerintem elkezdhetnénk egyre óvatosabban kezelni ezt a vegyél btc-t és az tuti haszon dolgot, TALÁN az lesz 1-2-10 év múlva, de ha csak a tényekre hagyatkozhatunk akkor csak azt látom hogy egyre inkább kezd aktuális lenni a tulipán effektus... mondom ezt úgy hogy mondjuk heti 2x minimum veszek btc-t, és egész nap lesem az árfolyamot...
Szerk.: "Nem volt még olyan pont a BTC történelmében eddig, amikor ne ez érte volna meg a legjobban a bányászattal szemben." De pontosan december közepétől folyamatosan... és itt most nem a kisebb nagyobb ugrálásokra gondolok, hanem a folyamatos hosszú távú árra. -
MarkusDevil
csendes tag
Oké, én ezt értem, a gépet mindenképpen összerakom, aztán egy próbát teszek például Litecoinnal. Később valószínűleg az Usb-s eszközt kipróbálom. Még ha esetleg nem is hoz hasznot. Az "ingyen" relatív 1650Chf lakbér mellett. De a túlfogyasztás sem emeli a lakbért csak jelen helyzetben nincs kellően kihasználva, arra céloztam.
-
Robcsa
tag
Goxról lehet fiat-ot kivenni, az nem volt korlátozva, egyedül a btc withdraw nem megy. Amugy én is azon gondolkoztam, hogy lehet szándékosan bedöntik az árfolyamot poton pénzért felvásárolnak egy tonna btc-t aztán eladják más váltón
vagy ha már eléggé megszedték magukat, akkor hírtelen jajj megint jó és az árfolyam újra szárnyalni kezd és akkor a sok sok $ marad a Goxnál.
-
tome0001
senior tag
-
Penge_4
veterán
"Ha megnézted az elmúlt évek tendenciáit, szinte mindig ez érte meg a legjobban. Persze lehet, hogy éppen most nem fog így történni, ezt sajnos nem lehet tudni előre."
Annyit viszont ugyancsak lehet jósolni, hogyha a lenti diagram szerinti eloszlás nem változik majd meg, akkor a idő kérdése, hogy mikor döglik meg a BTC akár annak következtében, hogy valaki nagyon befolyásos (pl. Google) előáll egy saját altcoinnal, amit mindenhol reklámoz és terjeszt és ő maga fejleszti hozzá kereskedelmi alapon a keretrendszereket, így nagyon gyorsan elterjed és a market cap megeszi a Bitcoinét.
Vagy azért, mert mindenki inkább vásárol majd bányászat helyett és így összpontosul a bányászkapacitás. 14 milliárd USD nem olyan sok még, hogy ellenérdekelt emberek el ne söpörhessék. A kriptopénzeket nyilván nem fogják tudni, de a Bitcoint igen, amiről ők lemaradtak és ezért bedurciztak.
Nem gyártok összeesküvés-elméleteket, de a történelem igazolja, hogy ha valami ellen nem tudnak erőszakkal (ami lehet jogi és gazdasági "erőszak" is, mint betiltás, illetve ignorálás/médiazárlat/negatív információk) harcolni, akkor jön a második fázis, az asszimiláció. Megpróbálják akár nagyon lassan és módszeresen, de olyanná faragni, ami beleillik a meglévő rendszerbe. Ez pedig a Bitcoin lényegét pusztítaná el.
A matematikai elv hiába marad forradalmi, ha a jövő kriptopénze is majd bankárok és politikusok kezében lesz és az ő szájízük szerint lesz kialakítva, kódolt inflációval meg hasonlókkal.
-
ulben
újonc
Köszönöm
Még annyi, hogy kicsit bénának találom, hogy ott virít mindkét kliens (Electrum, Litecoin-Qt) ikonja az asztalon, elvileg bárki láthatja az egyenleget (még ha saját gép és főleg én használom, de így sem érzem ezt nagyon elegánsnak).
Erre mi a tipp? (Az ikonokat eltüntethetem az asztalról, de az igazi az lenne, ha már a pénztárcába lépéshez is jelszó lenne, nem csak a kiutaláshoz...)
-
ignorant
senior tag
Mi okozza a két kereskedő oldal közti igen nagy árfolyameltérést? Miért nem vesz mindenki a btc-e-n, hiszen ott 910 USD-n áll az árfolyam, míg a Mt. Gox-nál 1.015 USD egy bitcoin?
Az mtgox a legelső és a mai napig leghíresebb váltó, ez lehet egy ok. Egyébként megoszlanak a vélemények arról hogy melyik a legjobb, mindegyikkel voltak kisebb/nagyobb szívások és döccenések, nincs királyi út sajnos. Nézd át őket mélyebben, olvasgass róluk kicsit, aztán dönts. Ja, és nézd meg a btistampot is, az a harmadik nagyobb nevű.
Ehhez annyit hozzatennek, hogy az mtgox a legregebbi valto, a legnagyobb felhasznalo bazissal (most kb 1 millio useruk van), az ujoncok is veluk kerulnek kapcsolatba legtobbszor.
Kifizetesekben foleg nemzetkozi utalas teren meg vannak fennakadasok. EUR a legfrissebb informacioim (3 napos info) szerint nem problemas most (bar ez gyorsan valtozhat). Volt amikor EUR es GBP is 2-3 hónap alatt ment át.
Foleg a bank fiokjaidtol fugg hogy melyik váltót érdemes hasznalni.
-
attiati
veterán
Egész eddig úgy képzeltem el, hogy a számítási teljesítmény adja magának a BTC-nek az értékét, mert azt felvásárolja valaki, és mindig egyre bonyolultabb számításokért hajlandó fizetni.
DE akkor mi szükség van a számításra, ha azt nem vásárolja fel senki?
Mit számoltok, mihez kell a számítási teljesítmény? Komolyan nem értem.Ki dönti el, hogy egyre bonyolultabb számítási feladatot kell elvégezni egy újabb bitcoinért?
Ki dönti el, hogy egy korábban már elvégzett számítás újbóli elvégzéséért nem jár bitcoin?Ha jól értem, akkor idővel egyre tovább fog tartani egy bitcoin előállítása, és egy idő után darabszámban szinte korlátossá válik a további növekedés (a jelenlegi technikai szinten és a jelenleg várható technikai fejlődéssel).
1. Legyen mondjuk 50 millió bitcoin a felső határ és tegyük fel, hogy ez a jövő pénze. Ki dönti el, hogy a jövőbeli teljes pénzmennyiség (vagyis a föld teljes értékének) szétosztásánál azok jutnak a legnagyobb részesedéshez, akik az elején időben ébredtek / könnyű számításokért kaptak BTC-t / az elején olcsón felvásárolták a BTC-t.... stb.... ez nekem abnormális gondolkodás.
2. Ha valaminek "fix" a mennyisége és az lesz a jövő pénze, és abból mondjuk egy ország egyetlen darabbal sem rendelkezik, és amivel rendelkezik, az meg elértéktelenedik (jelenlegi "rendes pénz"), akkor ez a teljes ország megy a süllyesztőbe?
3. Ha ez az ország vagyonos akar lenni újra, akkor nem kell mást tennie, mint számítási kapacitást kiépíteni, és a számítási kapacitás fejlesztésébe ölni az összes erőforrását? ----> ezt vajon hogy fogja nézni a többi ország, hisz gyakorlatilag elinflálja ez az ország a többiek kezében levő BTC-k értékét
4. a végén mindenki számolgatni fog? de mit és minek?
)
ésatöbbi ésatöbbi
-
Formaster
addikt
Igen a chip... De a köré épített áramkör gyakorlatilag 0. Egy knc minerben van 4 chip + a köréjük épített áramkör. Nem akarok tippelni, de azt mondanám, hogy az előállítás költsége max 400$, ehhez jöjjön még 200$ tervezési költség majd a végén ezt adják 15k$ -ért, miután már nem éri meg vele bányászni. Röhej...
-
siti
őstag
olcsóbban is van épkézláb gép. bár kisebb és motoros
-
ninjacat
tag
Bele mernék ülni, szerintem azért ott is vannak alap minőségi szabványok aminek meg kell feleljen egy repülőgyár.
Ismertem sárkányrepülősöket akik maguk építette trabimocis szerkezettel repültek, még a rotort is saját kezűleg fából faragták hozzá. Vagy ha megnézünk egy harmincas évekbeli tömeg gyártott kétfedelűt, ahhoz képest ez űrrepülőgép az anyagok, technológiák fejlődését tekintve.
Valószínűleg ez egyszemélyes és az olcsó ár egy teljesen alap modellt takar, amit még kb ugyanannyiból lehet felszerelni komfort cuccokból.
Az ár sem lehet fix hiszen az árfolyam változik.
Ez kb. arra van, hogy megveszi egy farmer Amerikában és egy óra alatt körberepüli a birtokot, hogy minden rendben van, amire autóval rámenne egy napja. -
ZollR
tag
Nem arra gondolok. Olyan eget verő hülyeség azért nem volt benne, csak elvesztél pld.az olyan dolgokban hogy nem a rendszer osztja ki a rewardot hanem a pool stb. Ami egyébként annak aki most hallot erről először teljesen mindegy. Végül is mint elmondtam nem vagyok szakértő sem az "informatikai hátteret" sem a szakzsargont nem ismerem, szóval nem veszem magamra ha kijavítasz. Azt tudom, hogy kell a cgiminer-t beállítani meg a minerd-et, mert én még akkor bányásztam amikor CPU-val is lehetett, az 50Mhash nem szökő évente kapott egy blokkot, a 6990 meg egészen jól szerepelt egy éjszaka kibányásztam 2 GPU-val meg 1 CPU-val 3-5 BTC-t...
Egyébként erre gondoltam: AAntii@6370
Egyébként baromira nem állítottam ilyet, hogy marhára képben lennék az alapdolgokkal tisztában vagyok nem is érzem szükségét, hogy értsem, hogyan validálja az egyik a másik tranzakcióját, meg miért forkol a chain (jó mondjuk ezt most pont tudom... de érted). -
AAntii
őstag
Ha nem fog tudni (most biztos nagy keresésben van), akkor majd eltűnik megint két hétre és majd visszajön, ha mondjuk ismét zuhan egy kicsit a btc. Van ez így.
Egyébként én annyit írtam, hogy
"Nekem nem esik nehezemre beismerni, hogy abban a két félévben míg közgáz kurzusom is volt nem lettem közgazdász, nektek esetleg belefér-e beismerni azt, hogy a bitcoin közgazdasági vonatkozásával kapcsolatban képben vagytok, de az informatikai hátteréről kb. fingotok sincs?"
Emiatt lehet én vagyok a bűnös.
Ellenben én ezzel nem akartam kirekesztő lenni (még ha érzékenyebb lelkületű olvasóknak úgy is tűntem), felőlem bárki hozzászólhat bármihez, sőt amilyen perverz vagyok ezeket a hozzászólásokat is elolvasom.
-
ZollR
tag
Mondd már el nekem, nincs joga elmondani a véleményét?
Neked is van egy véleményed, és a másiknak is. Miért baj, vagy miért idegesítő számodra, ha más másképpen gondolkodik mint te? Ez a te fórumod? - Nem. Nyilvános fórum? - Igen.
Akkor pedig mindenkit azt és úgy mond, ahogy akar, ameddig ezzel mást vallásában, identitásában, emberi méltóságában etc. nem sért.Az, hogy miért kerülnek elő a papírok, az életben elért sikerek elmondom: azért mert vannak itt olyan egyszerű emberek akiknek az 1+1=2 is be kell direkt és indirekt módon is bizonyítani, továbbá mert gazdasági axiómákat kérdőjeleznek meg itt emberek. Néhányotokkal néha én is eljutottam oda, hogy Noétól kellett elmondani a dolgokat. Gondolom az asztalossal is leállnak vitatkozni ezek az emberek, hogy mi a fa és mi a nem fa meg a villanyszerelőbe is belekötnek, hogy elektron vagy pozitron.
-
brd
nagyúr
Emberek megjelennek folyamatosan, és valami számomra ismeretlen motiváció által vezérelve meg akarnak másokat győzni
Ugyanaz az ok, mint az elvakult fanok (amiből mondjuk alig 1-2 akad csak, a többi azért próbálja átadni, hogy nem elvakultan hisz, csak a hülyeségeket korrigálja) általi motiváció: a hit. Semelyik oldal sem tudja megmondani (persze vannak próbálkozók), mi lesz belőle (azt ugyanis a használói fogják eldönteni), csak van, akik látják a lehetőségeit, van, akik nem.
-
DigitXT
félisten
tárolja az összes tranzakciót ami a BTC indulása óta keletkezett
Ennek a méretezhetősége amúgy hogy alakul? Sok felhasználó, sok
tranzakció elméletben azt eredményezi, hogy iszonyat nagy lesz az
állomány. Ill. számomra neccesnek hangzik az is, hogy ehhez bárki
hozzáfér: példának okáért én is vezetgetem a kiadás-/bevételeimet a
mobilomban, amiben alapvetően semmi titkos* nem lenne, de a sarki
fűszeresnek csak nem kell tudnia, hogy még miket vásároltam abban
a hónapban (de pláne nem az összes kiadásomat az ősrobbanástól!),
ahhoz meg aztán végképp nincs köze, hogy mennyi a keresetem...Most vagy az analógiád rossz, vagy csak én értem nagyon félre, vagy
ez a bitcoin történet a nagyon gáz; amúgy pontosan mit tartalmaznak
ezek a tranzakciók? X adott Y-nak 1 coint? Vagy valami egész mást?*: bár személyes adatok, amik adatvédelmi törvény hatály alá esnek,
mivel az én mobilomban vannak, így ezek hozzám köthetők. Kérdés,
ha a természetes személlyel való összekapcsolhatósága megszűnik,
probléma-e, ha más ismeri. Ha a bitcoin anonim, akkor ott sem gond. -
ninjacat
tag
Elolvastam, úgy látom semmi nincs még, csak kitaláltak egy gombot, amihez szeretnének egy kabátot.
Úgy vélem a bitcoin rendszerből kiragadott technológiai mag köré szeretnének egyfajta utópisztikus szociális szerveződést létrehozni, és itt a szeretnének-en van a hangsúly mert fogalmuk sincs hogy ki és mikor csinálná meg. -
bolbatiku
tag
Mért nyerne értelmet az utalgatás?
@ZollR
Légyszives fejtsd már ki bővebben hogy:1.) mass paymentek kiküldésével hogyan nyomozható ki az adott wallethez tartozó IP cím.
2.) hogy jött ez le neked abból a preziből amit linkeltél.
3.)"Van egy hash generátor és kiküld random címekre összegeket. Ha valid a cím, akkor teljesül az utalás így vannak valid címei majd megpróbálja a kulcsokat begyűjteni és leüríti a számlát."
Miféle hash generátor küld random címekre összegeket, és miért.
Mert nekem valahogy az jön le abból amit írtál, hogy azt hiszed hogy véletlenszerűen generál valaki címeket, aztán azzal ellenőrzi a validitásukat hogy küld rájuk egy összeget és ha megérkezik akkor a számla valid(?). Aztán valahogy ki tudja gyűjteni a cím kulcsát, és le tudja üríteni a számlát.
-
ninjacat
tag
A bitcoinnak pedig reklám, ha látnák az alapítványok, állatmenhelyek stb honlapján, hogy így is lehet adományozni, tehát ez egy működő történet.
Nem mondom, hogy ettől dőlni kezdene a pénz, de ha van egy jó kezdeményezés, akkor gyakorlatilag az egész világra kiterjeszti a gyűjtés lehetőségét. -
ninjacat
tag
Igazad van.
Délután pl. tettem egy javaslatot, felvetettem hogy az adományozásban jól jönne a bitcoin, hiszen az adományozottra nincs negatív hatással az árfolyam változása, mivel nem tett bele pénzt.
Ráadásul bitcoinnal akár a tengerentúlról, is gyorsan adományozhat valaki egy itteni közhasznú alapítványnak.
Tehát ez is egy terjedési területe lehetne a bitcoinnak.
De reakciók nem jöttek a felvetésre a jelenlévő vitatkozó felektől. -
ninjacat
tag
Emlékszem amikor vállalkozáshoz vettem egy új nokia 5110-es telót, buszmegállóban álltam tömegben, munka ügyben hívtak, egyesek rögtön megjegyzéseket tettek egymásnak, hogy bunkofon, meg mia f.nak az, fontos embernek képzeli valaki magát...
Négy-öt év múlva állok nagyjából ugyanúgy ugyanott megfáradt öreg 5110-esemmel. Munka ügyben felveszem, nagyjából ugyanaz a kör ismét megjegyzéseket tett, hogy lehetek ilyen szakadt ilyen elavult telóval, és nyomkodták közbe buzgón a saját sokkal újabb telóikat. -
AAntii
őstag
Szerintem a topik indulása óta történt egy-két dolog, szóval aki képben van az társadalmi munkában igazán csinálhatna egy informatív első hozzászólást, a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokkal együtt. Hogy ne legyenek egyoldalúak a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszok, nyugodtan lehet két válasz is minden kérdésre, egy szkeptikus és egy a "btc az isten" álláspontján lévő fórumozótól.
Minden szakmai topikban vannak standard kérdések, amikre a válaszok (ha nincs egzakt válasz, akkor egy hozzáértő véleménye) az első hozzászólásban is szerepelnek. Ez ebből a topikból hiányzik egyelőre.
Hogyha pedig csak feszülten tudsz reagálni egy sokszor elhangzott kérdésre, akkor lehet, hogy arra kérdésre nem neked kell válaszolni.Megnéztem más fórumban is, hogy milyen mederben folyik a társalgás a bitcoinról, ott is van két tábor, mind a két tábor a saját vélt igazát mantrázza folyamatosan, azzal az eltéréssel, hogy ott már a hangnem eljutott arra a szintre, hogy aki kétkedő és esetleg még kérdéseket is mer megfogalmazni, az egy söpredék proli. Jó lenne, hogyha ez a topik nem jutna el arra a szintre.
Bennem kérdésként az merült fel, hogy aki foglalkozik a bitcoinnal, annak nem érdeke, hogy meggyőzze a másikat a hasznosságáról? Nem így lesz egyre elfogadottabb? Mert ha ez segít fikarcnyit is ebben, akkor aki tényleg elkötelezett a bitcoin mellett, az az övétől különböző vélemény esetén vegye a fáradtságot a meggyőzésre, ne annyival intézze el, hogy akkor nem neked való. Gondoljatok bele, hogy aki már idejött (és nem csak annyit írt be, hogy ez egy rakás szar, vagy csak ez egy piramisjáték hozzászólással elintézte az egészet) valamennyire érdeklődik a dolog iránt és az érdeklődők meggyőzése vezethet el ahhoz, hogy x év múlva azokban a boltokban, ahol jelenleg lehet kártyával fizetni lehessen bitcoinnal is, ha csak azt nézzük, hogy ezzel mennyi banki költséget lehetne nekik megspórolni már kijelenthetjük, hogy ez majdnem mindenki érdeke.
-
-
Ráadásul mára eljutottunk oda, hogy a technológia függőségnek köszönhetően, már csak ígérvényeket adnak-vesznek bizonyos helyeken, mikor aranyról van szó. Persze ennek spekulatív oka is van, de nem kevés technológiai is. Pont erre a problémára (is) ad választ a BTC, nem is akármilyet.
-
ZollR
tag
Akkor próbálom máshogy megközelíteni: az, hogy ezzel az eszközzel ki és hogy él, és mire használja, teljesen lényegtelen, ezt próbáltam a tehcbuzisággal, és az egyebekkel jellemezni. Ilyen ötlet eddig nem volt, az értéke és a zsenialitása szerintem arányban van pl. az internettel. Mint mondtam, nekem sem elhanyagolható az, ha pénzem realizálódik belőle így vagy úgy. Vagy hogy tudok e vele fizetni, sőt… De mikor ponzi sémát kiáltasz, gondolj arra, hogy ezt azok teszik bele, akik és ahogy használják, teljesen független az egész magától a BTC-től.
Ezzel maximálisan egyetértek. Riszpekt a csávónak aki kitalálta. Én annó azért kezdtem el vele foglalkozni, mert mindenféle fee és egyéb levonás nélkül tudtam a tengeren túlra pénzt kihelyezni. Itt megvettem a BTC-t kiküldtem és ott eladták.
Vagy máshogy fogalmazva: ha valaki 250-el feltekeredik a fára egy nagyon jó minőségű, és újszerű építéstechnológiai megoldással készített úton, az nem az út vagy a fa hibája.
Ez is igaz egészen addig amíg nem kezdenek az emberek tömegével sőt gigászi méretekben meghalni azon az úton. Maga a koncepció tökéletes, csak a megvalósítás szült olyan helyzetet, hogy az egész átváltott teljesen másba (negatív másba).
@ignorant: nehogymárletrollozzál.
A LLamnak tett ajánlatom neked is áll. Illetve kettőtök közül annak aki ebben a topikban előbb cáfol. -
ZollR
tag
Nem akarlak meglepni, de egy "pénz"-ről van szó. Gondolom nem kell definiálnom, hogy mi a pénz és mire való. Ne akarjuk már a BTC-t, egy "pénzt" a befektetésektől függetlenül kezelni. A befektetések egy idősek a pénzzel, illetve az első befektetők teremtették a pénzt. Szóval jelenleg, amint az adatok is alátámasztják a BTC igenis - hangsúlyozom jelenleg - a befektetésről szól. Biztosan vannak kivételek és - a te szavaiddal élve - techbuzik, csak nem ez a domináns.
-
törölt tag
Gondolom ez nem neked meg néhány haverodnak a fóruma? Az egy évvel ezelőtt vagy akár a pár hónappal ezelőtti kommentek visszaolvasása biztosan jó, de én azért jobb szeretem az aktuális álláspontokat és nézeteket olvasni. Nem kell győzködni senkit sem. Beszélgetés folyik a témáról. Aztán majd mindenki csinál valamit vagy nem.
-
Mielőtt valaki azt gondolnál hogy szenté akarom avatni magam, azért két dolgot még hozzátennék:
1 - nem hiszem hogy ez a királyi út, sőt, egyáltalán nem lennék meglepve ha holnap arra ébrednék hogy a BTC-nek annyi (pl egy feltárt technológiai probléma miatt)
2- nem fogok leköpni senkit aki netán 10000 dollárt ad majd 1 BTC-mért, szeretem a pénzt, küldjön akinek nincs rá szükséges, bármennyit elköltök, berúgok helyetted, stb…
Csak az nem mindegy szerintem hogy ülünk a lovon, ha folyton ebből a két pontból szemléljük a BTC-t, akkor elég torz képet kapunk, és max keseregni tudunk rajta, hogy na megint egy MLM/piramis/átbaszás/érdekcsoportok/megszállás/démon támadással van dolgunk.
Talán azt hívják optimistának aki a másik oldalról nézi, de szerintem mindig ők járnak jobban
-
GuMipOkE
senior tag
Kb év eleje óta vagyok itt. Az, hogy "miért nincs kész" az nem technika kérdése. Egyébként jó üzletnek tartom, de én másban utazok.
Egyébként is, akinek anyagi kára származott a gox bénázásából, azt nem fogja vigasztalni, hogy hű milyen nehéz a goxot üzemeltetni...
Egyébként szvsz, ha a szolgáltatás minősége (+fee mértéke) nem fog változni, gox szépen háttérbe fog szorulni. Ha a websocketes API általános lesz a többi nagyobb exchange oldalon, akkor meg méginkább. Ez utóbbi azért előny.
-
GuMipOkE
senior tag
Ez akkor sem mentség. Egy kezdő cégnél ez még elnézhető, de aki évek óta nyomja, annak ez nem megbocsátható. Léteznek robosztus elosztott rendszerek, méretezzék megfelelően a vasat az extrém értékekre, és a szoftvert igazítsák hozzá. "Pénzügyi" szolgáltatásnál ez minimum. Egy bank sem engedhetne meg magának ilyesmit. Ennyi év után elvárható lenne.
A kifizetés meg egy másik sztori, azt a cash-flow, a főnök telhetetlensége, no meg a maffia határozza meg.
-
bolbatiku
tag
Lehet hogy ez nem egy átlagos összeg, mert volt a black friday, meg lehet éppen beesett pár nagyobb tranzakció (SR-en kiló kokainok is mozogtak), meg biztos van sok international üzlet aminél hetekig is az escrownál van a lóvé míg a vevő megkapja a csomagját külföldről, szóval össze tud gyűlni.
Azért nem lehet semmi 40000 BTC-vel meglépni (cirka 9 milliárd), úgy hogy elég nagy valószínűséggel be tudták azonosítani az admint, de azóta biztos egy saját szigeten él valahol a bahamákon.
-
69Raizen69
tag
Helló.
Segítséget szeretnék kérni,új vagyok a bitcoin őrületben.
Letöltöttem a kliens programot nem bányászok,de a neten már gyűjtögetem amit elvileg már el is utaltak a számlámra/tárcámba de mégsem látom.
Azt irja ki hogy : Nincs szinkronizálva
A tűzfal átengedi,de a tűzfalt kikapcsolva sem működik.
Kérem aki tud segítsen -
greeny7
tag
Egy gondolat: OTC-t hozod fel példának, de ott értékpapír után adózól.A Bitcoin nem értékpapír...
(Pü eszköz gyors definíciója,ahova szintén nincs sorolva: Pénzügyi eszköznek minősül minden olyan befektetési eszköz, egyéb tőzsdei termék, valamint minden más eszköz, amelynek forgalmazását szabályozott piacon (például tőzsde) engedélyezték. Emellett pénzügyi eszköznek minősül az a befektetési eszköz is, amely nincsen jelen szabályozott piacon, ám értéke egy szabályozott piacon lévő eszköztől függ.)
-
daniel31
csendes tag
hello nektek
igazad van , egyetertek veled, sott minden ujabb kerdesemet, mar tiszta szegyennel tettem fel nektek, de ujoncabb nal ujoncabb vagyok, es bizok bennetek, hogy segitetek, rengeteg kerdesem lenne meg ezzel kapcsolatban, de nem merek mar kerdezniminden keppen szeretnem elkezdeni, es bizok benne hogy kapok olyan segitseget, amibol tenyleg ki birok indulni, hiaba olvasok, sok mindent nem ertek, sok a rovidites, angol roviditesek, tartozekok roviditesei stb. rajotettek hogy nem vagyok valami szamitogep zseni, sima melos gyerek vagyok, probalgatok ezt azt az interneten, konkretan erre a dologra egy par hete talaltam.
ujszolottnek lenni tehat nemkonyu en ezzel tisztaban vagyok, de az nyugtat egy kicsit hogy mindenki volt ujonc -
AAntii
őstag
"árfolyamnyereségből származó jövedelem"
Pont most voltam kénytelen áttanulmányozni az egész adórendszert, szerintem is ez áll a legközelebb a valósághoz és ebbe navos szemmel sem nagyon lehet belekötni. Ez vonatkozik a befektetésből történő bitcoin vásárlás utáni eladásra és a vételi és eladási ár különbözetéből kell adózni. Hogyha te magánszemélyként vásárolsz a btc-e-n vagy bárhol bitcoint akkor elfogadják-e az értékpapír megszerzésére fordított költségként az átutalási megbízást, az már más kérdés (szerintem nem fogják).A bányászásnál viszont ha az ember tisztán akar játszani, akkor az önálló tevékenységből származó jövedelem adózásának szabályai szerint kell eljárni- költségátalányként 10%-ot lehet alapul venni, vagy tételesen kell a költségekkel elszámolni- miner gép, egyéb hardverek, áram, stb. A megmaradt összeget terheli 2% eho, aztán a megmaradt összegből kivonva az ehot a maradékot még 16%.
Gondolom valami kreatív úgy oldaná meg a dolgot, hogy mindent árfolyamnyereségből származó jövedelemként számoljon el, egyébként sem hiszem, hogyha az ember egyik tárcájából átrakja a másik tárcájába a pénzt annak olyan nyoma lenne, amit a nav nyomon tud követni.
-
-
butch3r
senior tag
Papír tárcámon van 10db btc, importálom kliensprogramba, elutalok neked 1btc-t, e a maradék 9, az nem a papír tárcámon marad, hanem immáron a kliensemben lévő új walletomban. tehát ha a maradék 9 btc-t szeretném továbbra is cold walletba tárolni akkor létre kell hoznom egy újabb cold walletot vagy a kliensből exportálni privát kulcsot és azt kinyomtatni, eltenni, elásni stb.
Én így tudom a folyamatot. Elismerem nem próbáltam így ki (importáltam és exportáltam walletba összeget de vagy mtgoxról vagy a későbbiekben a teszt összeget egyben mozgattam tehát azt, hogy saját pcn lévő kliensből, vagy cold walletből importált priv kulccsal nem teszteltem).
Viszont, ha nem értem félre amit írsz, akkor te azt mondod a cold walletban lévő 10btc importja után, elköltök egyet, majd nem kell újra exportálnom és kinyomtatnom stb, elég csak törölnöm a gépről mindent és a btc-m továbbra is az erdeti papír tárcán lesznek (immáron 9db nem 10 persze).
melyik verzió a jó?
btw, redditről:
-
D@reeo
aktív tag
2^256 privát kulcs lehet. Sok, nagyon sok.
És ennek csupán nagyon kis hányada van használatban. Ezzel tisztában vagyok, de amilyen ütemben fejlődik a technika, nem tartom kizártnak, hogy 20-30-50 év múlva már nem lesz lehetetlen bruteforceolni. Persze a protocolt is fejlesztik.A legbiztonságosabb tehát, ha van egy offline tárcám, amire átutalhatom a BTC-t. Aztán ha használni akarom a rajta lévő BTC-t, importálom a privát kulcsokat, átutalom a kívánt számlára, majd gépről megint törlöm az összes tárcafájlt. És ezt nem kell folyamatosan backuppolni mint a .wallet esetében, elég ha egyszer kinyomtatom és elrakom. Onnantól kezdve ha érkezik rá valami, mindíg hozzáférek majd.
-
Penge_4
veterán
"Miért kéne egy átlag usernek mindezt megcsinálnia (pláne linuxal) aki a munkahelyéről elő akar fizetni teszem azt egy online játékra?"
Annak nem kell. Csak annak, aki
- a nyugdíjalapját
- a félretett pénzét a gyerekei tandíjára
- a félretett pénzét a saját egészségügyi ellátására
- a félretett pénzét, amiből majd házat/kocsit, stb. akar venni vagy egy nagyobb nyaralásra befizetniakarja Bitcoinban tartani. Ergo: Olyan mennyiségű pénzt (minden embernél változó anyagi helyzettől függően), amennyit bankban tárol, vagy ha csóró, akkor bankban tárolna, de ott 100 000 alatt felejtős.
(#5153) Shodan: "Itt már gyakorlatilag nem arról van szó vásárolok vagy fizetek."
Ez meg a másik. Bárki bármit mond, maximum a tényleg nagyon korai early adopterek, akik nagyon könnyen jutottak ezrekhez, tízezrekhez és nem is túl nagyravágyók követik ezt a "könnyen jött-könnyen megy" mentalitást és használják digitális pénzként. A Bitcoin bizony befektetési eszköz és
1. A Bitcoin mindenképpen az is fog maradni. A satoshi lesz maximum, ami még a jövőben lehet fizetőeszköz, ha stabilizálódik az árfolyam.
2. Addig, amíg nem stabilizálódik tartósan (nézd meg a valutákat. Akár az eurót, akár a dollárt, akár az angol fontot. A dollár produkálta az utóbbi 10 év (nem 1 év és pláne nem pár hónap, hét vagy nap) legnagyobb kilengését a három közül, mert volt 300 felett és lecsökkent egészen a felére, de egy jó ideje stabilan tartja a 200-250-es sávot. A CHF megduplázódott és láthatjuk mi lett az eredménye...Szóval a Bitcoinnak stabilan maximum 10-es kilengéseket szabadna produkálni legalább 2-3 évig, mire elkezdenének az emberek szépen lassan annyira bízni benne, hogy fizetnének is vele, nem csak gyűjtögetnék és őriznék, mint Szmeagol.
-
Penge_4
veterán
"A felsoroltak közül egyikkel se kell foglalkoznod, erre van a kliens, azt meg egy kattintás feltenni"
1. Linuxot telepít.
2. Papírtárcás oldalt meglátogat.
3. Kihúzza a hálózati kábelt.
4. Generál egy vagy több tetszőleges címet.
5. Kinyomtatja.
6. Törli a nyomtató memóriáját (esetleges Kürt kft-s mókát elkerülendő a nyomtatót beledobja egy működő vulkánba)
7. Elhelyezi egy atombiztos páncélszekrényben.
8. A public key alapján ellenőrzi bármilyen szoftverrel vagy online tárcával watch only címként, hogy a tranzakciók rendben megérkeznek-e rá.Végül is, tényleg teljesen egyszerű, Átlag Józsi által is elvégezhető rutinfeladat.
Itt most nem arról van szó, hogy "zsebpénzzel" (kinek mennyi a zsebpénz) szórakozik az ember, hanem arról, hogy mindent saját magának kell majd megőriznie, ami nem csak hatalom, hanem felelősség is egyben. Kezdetben még az ősidőkben ez volt az egyik oka a bankok létrejöttének. Hogy egy megbízott "szakember" őrizze a pénzt.
A Bitcoint ezen felül még sokkal jobban kell őrizni, mint a sima pénzt. mert az inflációs és annyit nyomtatnak belőle, amennyit akarnak, a digitális változatnál meg még egyszerűbb a dolog. Bitcoin esetében ami elveszik, az valóban elveszik.
Ezek miatt ha valóban mainstream lesz, elég erősen fenyeget a veszély, hogy a valódi Bitcoin egyfajta féltve őrzött aranytartalék szerepét fogja majd betölteni és tényleg csinálnak köréje szépen lassan és módszeresen (nem hirtelen) egy keretrendszert, ahol nem Bitcoin fog gazdát cserélni, hanem Bitcoin ígérvények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- Tőzsde és gazdaság
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest