- Netfone
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- 8300 mAh, maradhat?
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
Szerintem azért, mert filament függő. Rengeteg féle PLA van pl. és a rétegidő sokban függ ezek tulajdonságaitól, mint pl. a rétegtapadás.
Perzse tehetnék bárhová, de alapvetően én azt az elgondolást látom a BS-ben és persze az Orca-ban, hogy alapvetően a beállítások a gép tulajdonságaihoz vagy a filament tulajdonságaihoz köthetően legyenek csoportosítva.
Persze ez csak a személyes véleményem.
-
Joshi
titán
+ fabula
Köszi a jumper L állásában már működik rendesen.
Itt egy rövid videó a működésről (~30MB). Ahogy nézem nem csak nekem nem volt elsőre egyértelmű, csak ez vigasztal. Köszi a segítséget.
-
fabula
őstag
Köszi, én a jumper-t nem is vettem észre a képen, de ebből a kapcsolási rajzból egyértelmű, amit írtál, L állásba kell tenni és a képről úgy látszik, hogy gyárilag alapból H állásban van, úgy pedig nem fog kapcsolni.
Ettől függetlenül fenntartom, hogy én nem ezt használnmám LED kapcsolónak, hanem HW-532-t.
-
axlfsi
veterán
"Kell 4 db tálca és objektumokra kell szétszedni. Ezután X és Y irányba átméretezni a szükséges méretre. Minden modelt azonosan mert a fecskefarok csak akkor fog illeszkedni."
Köszönöm, akkor mégis Orca-ban fogom elvégezni, de ez a 4db tálca nem jutott eszembe, mint lehetőség. Úgy már barátibb az egész
360 Fusion barátkozás tervben van, ... csak olyan messze még az a fránya nyugdíjas évek (most még nehezen fér bele időbe, ... de lehet valahol megpróbálom besúvasztani) -
Bubukain
senior tag
köszönöm az infókat.
Azzal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata, hogy berakható-e az A1 vagy az A1 mini egy szekrénybe? Azt olvastam hogy nem javasolják, de eddig egy prusa mini volt nálam egy ikea plasta szekrényben, és semmi gond nem volt vele. Gondoltam ennek a helyére menne az új nyomtató is. -
Tomika75
tag
Igen,de nekem fekete és fehér kellene.....
Scallion Devil Design ASA eddig nem volt vele probléma. Szép a nyomtatási kép, nincs tapadási probléma vele viszont egy kis feszegetésnél elvállnak a rétegek egymástól. De úgy döntöttem kinyomtatom PETG-ből és majd meglátom úgy milyen lesz? A lényeg, hogy minél hamarabb kiküszöböljem a PTFE cső súrlódását. -
-
Imy
veterán
Én is szemeztem a BentoBoxxal, de eddig nem építettem meg. Az X1C-t nem nagyon akarom megbontani, de lehet akár PLA és PETG esetén is szűrne meg káros anyagokat. És elfelejtettem írni, hogy nyolont is szoktam ritkán nyomtatni, illetve carbonos anyagokat, inkább carbon PETG és Carbon nylon-t.
Mivel nekem a nappaliban van, így itt bent valószínű nem fokok ABS és ASA-t használni, van egy épített nagy tálcájú nyomtatóm a garázsban, lehet az lesz inkább az áldozat.X1C-be valaki már épített be Bentot?
-
ptesza
senior tag
Az előző hsz. folytatása.
A profilban legyen beállítva az előzőleg megszerzett információk:
- Nozzle temp
- Bed temp
- Max volumetric speed
- A venti fordulatszámok, saját tapasztalatok, ízlés alapján
Valamint a Flow ratio :1
A pressure advance egyenlőre ne legyen aktiválva.
A Makerworld-ön találtam egy érdekes modelt, ami egy sima felül nyitott két rétegből álló kocka doboz. Elkezdett érdekelni és utánaszámoltam én is, valamint a g-codeban a koordinátákat is ellenőriztem. A készítője a kalkulált értéket megközelítőnek adja meg, viszont rájöttem, hogy miért. Meg is írtam neki, de sajnos még nem reagált rá. Lehet, hogy nem érdekli már, pedig az ötlete zseniális és csak egy kis rúgás hiányzott a befejezéshez.
A lényege az, hogy a print profilban a külső és belső fal vastagságnak 0.4-et adott meg és ezzel nyomtatta ki a kis kocka dobozt. Ha az oldalfalak vastagságát leméri tolómérővel akkor 0.8-at kellene kapni. Nyilván nem annyi lesz. Egy kicsit pontosít rajta ha a 4 oldal vastagságainak arányát vesszük. Könnyen elképzelhetjük, ha a Flow ratio értékét növeljük, akkor a doboz falai vastagabbak lesznek. A Flow ratio = 0.8/az oldalak vastagsága. A profilban található 1 értéket írjuk át erre.
Nekem az volt a gondom, ha pontosan akarok valamit kinyomtatni akkor mindig át kell írni a falvastagságokat 0.4-re. Mindössze annyit csináltam, hogy átszámoltam az eredeti 0.42 és 0.45-el.
Inkább így csináld:
A sok duma után a lényeg. Itt a model. Az előzőleg előkészített print profilban állítsad be a Flow ratio-t 1-re és a belső falat pedig 0.4-re. A külső marad 0.42 .
Nekem 3 perc alatt elkészült. A számítás majdnem ugyanaz.
Flow ratio = 0.81/ a falak vastagságának átlaga.
A számított értékkel nekem pontosan 0.81 lett a fal. Ha mégsem így lenne akkor az valószínűleg a zsugorodás miatt van. Csak meg kell ismételni a nyomtatást az újra számolt értékkel.
Ezután ezek az értékek használhatóak lesznek azzal a profillal amelyikkel a nyomtatást végeztük. Nálam a 0.2 standard.
A doboz alján meg lehet nézni a felületet.Bocs, ha egy kicsit hosszúra nyúlt a mondóka de rengeteget tanultam belőle és tényleg megérte a kinyomtatott teszekbe ’pazarolt filamentet.
Ezután még lehet szórakozni a pressure advance-al vagy éppen a retractionnel ha szükség lenne rá.
Akinek van kedve hozzá, az próbálja ki. Kíváncsi lennék, hogy másnál, hogy működik ez és mit gondol róla. -
Paserák Gőcs
csendes tag
Köszönöm a sok választ, az AMS Filament Backup be van csekkolva, a színt nem állítottam ugyanarra (gondoltam, ha már nem Bambu PLA, akkor tökmindegy, de ezek szerint mégsem).
Az merült fel bennem, hogy a meglévő maradék tekercseket (10-20-30g) így égetem el olyan modelleknél, ahol a szín nem számít.
-
axlfsi
veterán
Félistenként gondolnám már kapott elég hideget és meleget a fórumon, hogy ilyesmiken ne akadjunk fel, de valamiért most elképesztően sokáig megy ez a fingreszelés
...szerintem tuti szabin vannak mégBtw nekem nem is tűnt fel semmilyen sértegetés, de még egy "furcsa stílus" sem,... pedig aztán van pár topik, ahonnan szerintem sírva lenne a hátraarc, olyanok vannak ott
(és különösebb moderáció sem történik, csak ha már nagyon durván megy a személyeskedés).
-
Imy
veterán
Nálam ilyen még nagyon nem fordult, elő, hogy kiesett volna vagy magával vitte volna a fej.
Inkább az a gondom, hogy időnként bedugul, és nem esik ki.Én azzal küzdök, hogy az AzureFilm PLA még 140 fokon is időnként kibuggyanik a fejből, és nem jól szintezi be az asztalt miatta... Jó lenne, ha a tisztítást 10-20 fokkal alacsonyabbon csinálná a gép. Mondjuk még van kb 4-6kg anyagom, elnyomtatom valahogy.
-
fabula
őstag
-
Joshi
titán
Mr.Csizmás azt írta hogy korábban működött, meg aztán ha már van ez a funkció akkor működjön jól, vagy ne is legyen. Mindenesetre meg lehet említeni a Bambunak mint hibát, vagy magyarázzák el hogy mire való.
Talán arra is jó lehet ez a funkció, hogy szerkesztés alatt más színű legyen a modell, mert pl ha feketére van állítva, akkor gyakorlatilag semmi nem látszik a modellből. Viszont supportozásnál amúgy is szürkére vált a modell színe, szóval nem tudom.
-
poli27
Topikgazda
1pcs Bambu lab P1P 3D printer heat sink hot end cooling fan with PCB - AliExpress
közbe megvan hát ennyiért overkill, akkor inkább a gyári
vajon itt a fogaskerék is fém?
-
Imy
veterán
Tegnap elrontottam, mert 3 db fűtőelemet és 3 db NTC-t adnak ennyiért.
A pontos számítás:
3 db fűtőelem 14 $.
3 db NTC 14 $
3 db szilikon zokni 7$
1 db ventillátor 12 $
Azaz 1 db-ra vonatkoztatva: kb 24$ darabja. (de hát meg kell venni a 3 db-ot sok mindenből)
Ventiből szerintem Alin nem nagyon találsz ami ugyanaz, vagy igen? -
Imy
veterán
Én voltam aki írta (vagy én is), hogy egyben jobb.
Én 0.2-n gondolkodok, hogy veszek, de mivel már gyáriból vettem 0.6-ot, lehet nem szerelgetem az utángyártott hotendre át a cuccokat.
Mondjuk az utángyártott előnye, hogy csak nozzlet kell cserélni, ami gyorsabb. Eddig mondjuk mindent 0.6-al nyomtattam ki. -
poli27
Topikgazda
AZ alis hotend éri meg sokkal jobban
Nem kell baszakodni a kiszereléssel a vezetékek kifűzésével meg vissza, csak leveszed a szilikon zoknit, kitekered, persze előtte felfűtöd, be a másikat és kész
Amióta megvan az alis, a gyárit be se raktam a gépbe, pedig megy majdnem 0-24 be a gép (karácsonyi bizbaszok anyának,gyereknek)
Nekem 16 kuponom volt eddig, amiből van 4
-
Imy
veterán
Én gondolkodtam a világítás updatelésén, de minek? Amennyit kell látok. Minek zseblámpával nézni? Ott a kamera. Elindítom a nyomtatást, ránézek néha telefonról vagy gépről, és végez. A kislányom is látja így, van amikor elötte ücsörög.
Nekem egy ikeás szekrényben van a nyomtató, éppen ki tudom nyitni az AMS-t, így nem emelem meg a tetejét. Igazából mióta megvan (kb 100 órát nyomtattam már vele) azóta a tetejét meg sem mozdítottam.
Én az ajtót nyitom ki ujjnyira, annyira, hogy a szekrényajtónak nekinyiljon. -
Imy
veterán
-
poli27
Topikgazda
Az rfidet nem tudod használni, mert ugye a fogyást is logolja (látod is a studioban a printer oldalon az amsnél csökken a szín), és ha lefogyott akkor szerintem nem fog menni
Azt még nem próbáltam hogy nincs ugyanolyan benne, de szerintem simán kijelzi kifogyott és várni fogja az utántöltést... ha volt benne ugyanolyan azt simán cserélte menet közbe
-
dippe
tag
Én azt látom, hogy van némi szórás a minőségben, de nem vészes. Nem a gagyi kategória. Ha egyszer össze van rakva, utána többet nem kell vele foglalkozni.
A rugóból, pasztából a tartalék gyári mehet rá -> nincs többlet költség.
A többi okés, napi használatra biztosan jó. Még az is lehet, hogy CHT-vel jobb lesz mint a gyári. Majd kiderül.
Cserébe amit kapsz
- 1db acél CHT nozzle 700Ft vs ~4-6eFt gyári
- és nem kell mindent is szétszerelni, szívni a vezetékeléssel ha pl. 0.4-ről 0.6-ra akarsz átállni
Ha van pénz gyárira, akkor ventistől mindenestől egyben összeszerelve kell megvenni. Úgy tényleg PnP.
Részemről drága lenne gyárival kísérletezni, mert szeretném tesztelni a 0.2-t, .6 és .8-at is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Synology NAS
- Home server / házi szerver építése
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest