- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz
neil_mullen #86987 üzenetére
75W a max kivehető teljesítmény pcie csatiból. De kártyánként eltérő, hogy mennyit vesz ki. Lehet csak 20-30W-ot, és a többit a tápcsatiból veszi ki.
-
xtremist
őstag
válasz
neil_mullen #86987 üzenetére
Sok márkás tápegységnek szétválasztató a 8 pines, eleve 6+2 pinnek hívják. Csak ott vágd át ahol kell.
-
varmi2
nagyúr
válasz
neil_mullen #86984 üzenetére
A sata tápcsati nem alkalmas nagy Wattok továbbadására....
-
bobalazs
nagyúr
válasz
neil_mullen #85316 üzenetére
3dmark 06. [link]
-
xtremist
őstag
válasz
neil_mullen #84278 üzenetére
Nem tudom, mert megvettem a kártyát karácsony előtt a lányomnak, akkor felraktam az aktuális új drivert (22.10.2) és egyből ezt csinálta. A 6900xt-m ugyanezzel a driverrel tökéletesen működik. A korábbi driverrel elvileg a polarisoknak az idle nem megy vissza, az meg szerintem nagyobb baj lenne.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
neil_mullen #84274 üzenetére
1. Az utóbbi 1-2 évben cserélve lett a paszta?
2. Tiszta, porcica mentes a VGA hűtőbordája?
3. Minden VGA-nál (dzsíforsz, réjdion) sokat lehet javítani undervolttal, mert meglehetősen túllövik a feszültséget.
GL&HF
Szerk., ui.: Biztos nem a power limitet tolnám ki. 470 olyan keveset zabál, hogy még a gyári TDP-t sem éri el... Legalább is az én 470-em ilyen.
Pont ezért inkább hőmérséklet limitre gyanakodnék esetedben nem pedig watt TDP limitre. Ahhoz pedig az 1.-2. pontot érdemes felülvizsgálni. Esetleg ha volt újrapasztázva érdemes felülvizsgálni, hogy megfelelő minőségű-e (pl. nem volt-e túl öreg már eleve. Vásárlástól/kibontástól kezdve is öregszik, ahogy levegőt kap, szárad.) illetve, hogy megfelelően le voltak tisztítva pasztázás előtt a felületek: GPU, hűtőborda találkozásánál. Addig kell őket takarítani, míg a kendő/papírtörlő tiszta nem marad. A borda mikrobarázdáiban pl. tipikusan be tud száradni. A hűtő Alumínium/réz felületét csutakolni kell rendesen, többször. -
Csupingo
veterán
válasz
Valakinek az is segített, hogy pl. msi ab-ben a power limitet kicsit feljebb tette.
-
xtremist
őstag
válasz
Helló! Pont így jártam sapphire rx 580-nal. Afterburnerrel feljebb toltam, onnantól jó lett. És ez most volt, friss driverrel.
-
Csupingo
veterán
válasz
neil_mullen #83216 üzenetére
És mit csináltál?
-
ricsi99
addikt
válasz
neil_mullen #83137 üzenetére
Igen.. a boot ra... ha uefi ben van akkor lehet a vga bios-a nem tudja ezért nem indul... legacy-val nincs ilyen gond
-
Csupingo
veterán
válasz
neil_mullen #83136 üzenetére
Akár. Vagy ha van, reset gomb, jumper használata. Ha nincs, akkor az alaplapi elem kivétele 2 percre. Szélsőséges esetben az is lehet, hogy nem szeretik egymást az alaplappal és nem fog működni. Akár hasonló nvidia kártyával is lehetne próbálkozni. Pl. gtx 960, gtx 1050.
-
ricsi99
addikt
válasz
neil_mullen #83131 üzenetére
Kapcsold át a biost "legacy"-ba... nem mindig tudja a kari az uefi-t.
-
Csupingo
veterán
válasz
neil_mullen #83131 üzenetére
Gyakran segít egy bios frissítés új alaplap, régi vga, régi alaplap, új vga esetén. Bár a 280-ak már 3 éve is hullottak mint a legyek, akár az is meghalhatott. (Merész vásárlás volt.) Ha van másik pcie foglalat az alaplapon, ott is ki lehet próbálni. Ha a legújabb bios van, akkor bios reset-tel is lehet egy kísérletet tenni.
-
F e Z o
veterán
válasz
neil_mullen #80682 üzenetére
Ne GTX 480 hűtést tegyél rá, hanem valami normális aftermarket hűtőt.
-
SP4C3
veterán
válasz
neil_mullen #76569 üzenetére
Egyik a kártya a másik a hűtő? Vagy másik kártyáról került rá a hűtő?
-
Tamagocsi123
tag
válasz
neil_mullen #70892 üzenetére
Szia. Nekem volt ilyen., a vga oldalárol szedd le a tipus szerinti drivert az egy regebbi és utána probáld az Nvidia oldalrol a frisset felrakni!
-
varmi2
nagyúr
válasz
neil_mullen #70892 üzenetére
Frissitsd a windowst.
-
Csupingo
veterán
válasz
neil_mullen #61526 üzenetére
Én is használtam már többször, nem volt gond. Jól egymásba kell tolni az érintkezőket. Azért tud kajolni az elvileg 120 W tdp-s 470. Van különbség a szintén 120 W tdp-s gtx 1060-hoz képest.
-
core i7
addikt
válasz
neil_mullen #61526 üzenetére
egyszer egy ideig én használtam egy gtx 580-ason nekem nem volt baj
-
core i7
addikt
válasz
neil_mullen #61524 üzenetére
Hát hallottam már olyanrol ,hogy megolvadt stb a molex átalakító
-
core i7
addikt
válasz
neil_mullen #61522 üzenetére
minek 3db rx470?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest