- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
l4cyk4
csendes tag
válasz
OutSider17 #64707 üzenetére
Mit értesz pontosan szoftver alatt? A kártyát kb. 10 hónapja vásároltam, így is esélyes lehet a kiszáradt kondenzátorok hibája?
-
törölt tag
válasz
OutSider17 #64698 üzenetére
Köszi!
Azóta kiderült, hogy a zsanérnál van a gond. Néha kikapcsolja a képernyőt, és a webkamerát is, mivel ott futnak a kábelei. A gép egyébként kifogástalanul működik, nincs kék halál, nincs fagyás, nincs melegedés, semmi. A Windows pedig négy napos telepítés. Sikerült eltalálnom azt a beállítási szöget a képernyőnél, amikor nincs csíkozás. Most egyelőre így marad.
-
törölt tag
válasz
OutSider17 #64689 üzenetére
Egyelőre még jól működik a gép, de ha ez így megy tovább, fel kell készülnöm a fontos adatok folyamatos archiválására. Ha valóban bga probléma, akkor túl sok értelme nincs a megjavíttatásnak?
-
szokegergely
csendes tag
válasz
OutSider17 #64685 üzenetére
Szia!
Mi az hogy Bios reset?Azt hol és hogyan kell csinálni?
-
szokegergely
csendes tag
válasz
OutSider17 #64683 üzenetére
Szia!
A GPU-Z szerint a Radeon driver szerint is és az Asus GPU Tweak szerint is úgy marad és csak az újraindítás után áll vissza alap értékre.
-
ghostmat
tag
válasz
OutSider17 #64671 üzenetére
MK VII & OutSider17
köszönöm a gyors válaszokat, utánanézek az említett oldalakon.
MSI ventiprofil belőve már. Annyira nem zavar, de ha upgradelném úgy adnám tovább ezt. -
Tomace91
senior tag
válasz
OutSider17 #64668 üzenetére
Rettentő sokat segítettél!
Nagyon szépen köszönöm még egyszer!
-
Tomace91
senior tag
válasz
OutSider17 #64658 üzenetére
Ez a CMOS reset megoldotta! Érzékeli azóta fent van a driver is és megy! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
4 napba tellett mire végre sikerült megoldani a segítségeddel és a természetesen a többiek segítségével!
Köszönöm!
-
Tomace91
senior tag
válasz
OutSider17 #64658 üzenetére
Uhhh ezt a jumpert merre találom?Semmi, megtaláltam közben a papírján.
-
Tomace91
senior tag
válasz
OutSider17 #64656 üzenetére
Ha ezt érted BIOS reset alatt "Sőt már toltam BIOS-on belül, load uefi deafults-ot is és ez sem segített." akkor már ezt is csináltam, sajnos
-
Tomace91
senior tag
válasz
OutSider17 #64654 üzenetére
AsRock z77 Extreme 4
-
Tomace91
senior tag
válasz
OutSider17 #64652 üzenetére
PCI-E van priora van állítva, IGPU tiltott, ha van pci-e, mind2 slotban próbáltam egyikben sem érzékeli. Sőt már toltam BIOS-on belül, load uefi deafults-ot is és ez sem segített.
Akitől kölcsön kaptam, annál tökéletesen működik a kártya mert átmentünk hozzá miután nálam a PCI-E slot nem is érzékeli, hogy egyáltalán lenne benne valami (egyik sem érzékeli), nála megy tökéletesen, nálam csak forog a ventilátor és jelez a led hogy van áram.
Mivel miután berakom a slotba van egy kis pöcök amit elhúzok rajta aztán mindig csavarokkal rögzítem is így biztos, hogy a helyén van.
Van egy PCI hangkarim az tökéletesen működik csak a 2db PCI-E 16x csatlakozó nem érzékel semmit egyáltalán.
Fingom sincs mi más tudnék még csinálni.
-
Tomace91
senior tag
válasz
OutSider17 #64650 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg, kivettem visszaraktam, aztán másik 2 slot aztán másik sorrend eredeti slot, másik sorrend másik slotok és akkor sem jó. Forog, világít a kártya, de mintha rá sem lenne dugva a PCI-E csatira (egyikkel sem megy), még BIOS-ban is üresnek jelzi a system browser rész. Holott tökéletesen működik a kártya. Akitől kaptam kölcsön megnéztük.
Azóta nem érzékel semmit mióta az állítólagos VRAM hibával tönkrement gtx670-en csináltam egy VRAM tesztet. Akkor kiírt folyamat hogy hibázik, aztán eltűnt kép újraindult és folyamatosan csak újraindult. Kikaptam belőle a kártyát aztán reggel hozták a másikat és sehol semmi...
-
cintula187
addikt
válasz
OutSider17 #64622 üzenetére
-
OutSider17
senior tag
válasz
OutSider17 #64621 üzenetére
Próbáld meg újra telepíteni a drivert.
Nézd meg hogy nincs-e a gépeden bányász vírus. De szerintem a driver miatt lesz a kifagyás és a túlzott gpu kihasználtság. Elég új még ahhoz hogy zökkenő mentesen menjen.
DE ez csak az én véleményem! -
cintula187
addikt
válasz
OutSider17 #64618 üzenetére
Az a leggyanusabb, hogy semmilyen alkalmazás nem futott a gépen, ami indokolta volna a 100% -os terhelést a fagyás előtt. Vagy az már akkor ment fel 100%-ra amikor előjöttek a zöld artifactek lehet.
-
cintula187
addikt
válasz
OutSider17 #64618 üzenetére
Hello!
Nincs húzva, típus a leírásomban van.
XFX RX470 4GB
Télen amikor vettem a kártyát feketedés volt (ismert jelenség volt a tipusnál) ami alufeszeléssel teljesen megoldódott. Csak most nem is találom a helyes beállításokról készült screenshotokat. Tehát a default beállításokat muszáj volt állítgatni.
-
Csupingo
veterán
válasz
OutSider17 #64535 üzenetére
Elvileg a tápodnak elégnek kéne lennie. Alaplapi bios frissítés szokott segíteni. A kártyán minden kimenetet érdemes megnézni, talán valamelyiken ad képet. Ha win 10-ed van, az is bekavarhat, mert alapbeállításokkal nem szereti a hardver cserét. A hibernálást meg a gyors indítás (fast boot) meg hasonló okosságokat ki kell kapcsolni kártyacsere előtt. Esetleg egy bios resetet is csinálhatsz. Valakinek ez volt a megoldás: "Nekem is volt már ilyen. A PCIE boot optiont kell átállítanod, Legacy-ra."
-
NandorHUN
addikt
válasz
OutSider17 #64541 üzenetére
Tápegységes topicban azt mondták XFX 450W-osam bőven kiszolgálja a kártyát....
Feleslegesen azért nem adnék ki pénzt erre.
Maga a 1070 legrosszabb esetben is olyan 180W-ot eszik. -
NandorHUN
addikt
válasz
OutSider17 #64538 üzenetére
Ez akkor is így van ha a 2 molex ugyanazon az ágon van?
Mert PSU-mon 2 külön ágon futnak végig a SATA és a Molex kábelek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GeForce GTX 660 videókártya
- Zotac RTX 3080 10GB GDDR6 GAMING AMP HOLO Eladó!
- GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB videókártya
- !! Újszerű Garanciális !! MSI RTX 4060 8GB /Dobozos!/Beszámítás! Posta lehetséges!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest