- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pehi
senior tag
válasz
Grafirka #55587 üzenetére
Így van! Most szétszedtem még egyszer,bepasztáztam,de ugyan az.Ha bekapcsolom a gépet,eltelik egy kis idő,és felmegy 65-70 fokra,és vissza se megy! Ha nem csinálok semmit,akkor is kb 70 fokos!Ventivel nem kinlódnék,mert ha látnátok a ház kialakítását,nem vesződnétek vele! A hűtőborda is felfele néz a táp felé,és a kettő között kb 6 cm hely van!
-
Pehi
senior tag
válasz
Grafirka #55585 üzenetére
Szia.Az a baj,hogy nem az enyém a gép,én is csak arra tudok hagyatkozni amit mondtak. Nálam eddig még csak furmarkt alatt állt le 85 foknál nem! Tegnap óta nyomozok csak,és keddig ki kéne derítenem,hogy mi lehet a gond!Amúgy ez egy aranyos kis HP ház,HP alaplap,HP táp! A táp 300W.
-
astreno
tag
válasz
Grafirka #55495 üzenetére
Hali!
Leszedtem egy ilyet. Amikor először elindítottam, akadt, meg fos folt. Aztán amikor másodjára úgy ahogy írtad, sokkal simábban futott. ÉS megjött a laptopom hangja, amit eddig még sosem hallottam. Tehát a driver jó, csak sosem kellett a videókártya...
Kérdés 1: az nVidia Control Panel továbbra is hiányos. Akkor is próbáltam, amikor futott a benchmark. Nem tudom, hogy milyen driverrel láthatnám a hiányzó beállításokat.
Kérdés 2: a számítógépet kizárólag netezésre, filmezésre és képszerkesztésre használom. Feltételezem, hogy eddigi használatom során sosem terheltem a VGA-t, mert így még nem dolgozott a ventilátor. Úgy tudom, hogy bizonyos számításokat magára tud vállalni a VGA, ha a processor nagyon elfoglalt. A LightRoomhoz elsősorban processzorteljesítmény kell. Amikor használom a LR-ot, akkor is mindik ezzel a grafikus processzoros futtatással indítsam el? Van ennek értelme? Nem lehet azt beállítani, hogy ha tápon van a laptop, akkor mindig ezzel indítsa el a programokat?
-
lowzor
veterán
válasz
Grafirka #55510 üzenetére
Szemmel nem látom, de lehet, hogy el van. Pasztára csak nem fognám ezt, mert kiszáradt pasztától nem lenne ez ilyen fos. Láttam már 12 éves pasztával is VGA-t működni és nem volt rossz, ez meg 2 éves sincs.
Valszeg könnyen meglehetne csinálni, de garis, meg már visszautalták az árát, ezért nem berhelem. -
astreno
tag
válasz
Grafirka #55492 üzenetére
Ott megjelenik. Megjelenik mindkettő. Itt úgy tűnik, mintha normálisan működne. Idő közben leszedtem egy GPU tesztert, a TechPowerUp GPU-Z-t. Biztosan többen ismeritek. Azzal a következő visszajelzést kaptam egy HD videő nézése közben.
A képen az látszik, hogy az nVidia kártyát vagy nem ismeri fel, vagy az nem működik megfelelően. Szóval tuti van valami gond az illesztőprogimmal.
-
z123456789
addikt
válasz
Grafirka #55421 üzenetére
Na, még kinyírni sem lehet.
Felvetem az ötletet, bár bízom benne, hogy kapok új gépet. Kollégámnál ez volt a megoldás. Délután feljött a gazdi, és konstatálta hogy ez tényleg hangos. Ezt én a folyamat elindításának veszem.Meglátjuk az elkövetkezendő napokat. Addig is köszönöm a sok segítséget.
-
Kareszmo
újonc
válasz
Grafirka #55257 üzenetére
Letakarítottam, újratelepítettem clean installal, de még mindig ez a helyzet. Viszont megnézve az AC Black Flag-et, na ott is ugyanez a helyzet. Viszont lehet ilyen gagyin oldják meg a játék szempontjából a dolgot, mert ha messzebbről nézem, akkor kidolgozatlan a dolog, amikor közeledek jön a csíkos-pöttyös rész, majd még közelebb igen szép lesz a dolog, elképzelhető, hogy ilyen ratyi az átmenet?
Igen és még egy kérdés, mikor az AC Black Flagban maxra teszem a physx részecskék beállítást, akkor rettenetesen belassul a játék, ilyen 15-25 FPS-re, ez gép gyengeség vagy vga probléma?
-
-
szabog4
aktív tag
válasz
Grafirka #55102 üzenetére
2014-es (v3.00.03) Vray-t használok 3Ds Maxhez.
Jelenlegi kártyám nem képes megjeleníteni több részletes modellt,
(Nem is erős darab, HD5770; adatlapomon látszik is), ami a nagyobb gondom, animációk végett.
Ugye egybe végigakarom nézni renderelés előtt mondjuk, hogy miként hogy passzol egyes elem a másikhoz, akkor elég kellemetlen, ha 1-2fps-el vetít vagy épp kihagy X framet.TitanX-re nincs keretem (220-240 körül van használtba?) és 100-130k körül ezeket néztem.
Titan X-en kívül létezik más VGA, ami munkára van kifejlesztve a fenti árkategóriában? A játék nem elsődleges...sőt. -
dokee78
félisten
válasz
Grafirka #54863 üzenetére
Nem volt leragasztva.
Jeleztem is nekik,hogy szerintem ez egy vissza vitt kártya szerintem.Attól tartok nem fogják cserélni.
Mert ugye ez az egy volt és nem is forgalmazzák már.
Ilyen áron meg Gt740 Nvidia van az meg jóval gyengébb.
Néztem náluk R7 360-at 39.000,nem merném ATI-ra cserélni. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Grafirka #54699 üzenetére
Hát azért nem mondanám, hogy játék közben olyan magas az fps, vagy legalább is nem látszik, de ezek szerint ez okozza.
Amúgy rég űzöm már az ipart, több kártyám, alaplapom és tápom volt már és mások gépével is foglalkoztam már, de még csak először találkoztam ilyen esettel, ezért is jöttem rögtön ide megkérdezni, hogy mi a helyzet, illetve hogy valami probléma adódhat-e belőle.
Közben utána is néztem ennek a berezonáló dolognak és érdekes mód, de még az újabb videokártyáknál is előfordul, mikor "spórolnak" a gyártók, pedig azért van egy áruk ezeknek a kártyáknak, még is gyenge alkatrészekből pakolják össze őket, na de nem akarok káromkodni.
Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit nyugodtabb lettem, ráadásul ma is tanultam valamit -
-
NightDante
csendes tag
válasz
Grafirka #54415 üzenetére
Személyesen nem fogok bemenni, mert nekem Budapest eléggé messze van. Illetve elméletileg, most gyártói kiküldetésen van. Bárhol is legyen az, mert nem mondják meg, hogy az hol van. Illetve, egy komplett gépet kértem összeszerelve, így nem tudom, hogy használtatt raktak bele, vagy sem. De szerintem nem, mert jó álapotban vannak a dobozok, illetve a gép is. A vga-t leszámítva. XD
A hiba általában 3-4 nap után jelentkezik, ha megtörténik a beillesztés a PCIE csatlakozóba. Utánna már gyakrabban. Nagyjából fél éves lehetett, mikor először előjött a hiba. Most lesz nagyjából 1 éves. De leírhatom a teljes történetet, ha nagyon érdekel. XD
-
NightDante
csendes tag
válasz
Grafirka #54412 üzenetére
Szia
Igen előjött más rendszerben is a hiba. Nálam más vgaval egyelőre(az már jó pár hónapja) nincs hiba. Szervíz azt mondta hogy náluk ninc s hiba. Garancia futárral küldtem fel. És nincsen telefonjuk, csak email. Tudom szép történet, és majd lassan újra felkeresem őket, de már nagyon elegem van.
-
Str33tWise
csendes tag
válasz
Grafirka #54360 üzenetére
1., A Te általad használt fogalmak közül - inkább zajos. Torzulni semmiképp sem torzul - legkönyebben úgy tudnám reprodukálni direktben a jelenséget, ha a fizikai csatlakozást bxsztatnám egy régi tv koax-dugaljával.
2., Csak és kizárólag D-Sub, az van DVI-I-re alaktva.
3., Gyak minden játék alatt ez a helyzet, ami DirectX alapú 3d-t használ (WoT, Borderlands 2, Armored Warfare), viszont mivel a Minecraft ugye java-s, ott semmi gond, még 60 fps fölött sem. A problémás játékokban viszont 60 fps fölött hatványozódik a hiba mértéke és intenzitása.
-
kirjak
aktív tag
válasz
Grafirka #54256 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Még egy kis kedvezményt szeretnék kicsikarni a nagy értékű megrendelés miatt aztán ha igent mondanak akkor utalom is !
"Nagyon jo konfiguraciod lesz.Gratula hozza."
Köszi, bízom benne hogy bírja majd ! Itt a prohardveren segítettek páran hogy összejöjjön, többek között te is
Köszönet érte !
-
kirjak
aktív tag
válasz
Grafirka #54251 üzenetére
Asus GTX970 4GB DDR5 STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 videokártya
Gigabyte GA-H97M-D3H alaplap 12+24 hó gar.
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury White HX316C10FWK2/8 memória
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Zalman 600W ZM600-GSII tápegység 12+24 hó gar. 1 év cseregaranciával
Zalman Z3 Plus fehér számtógépházEzeket rendeltem meg (az i7 4790 es procim már megjött).
Egy segítségem szerint az i7 nek csak akkor lesz értelme ha gtx 980-at veszek hozzá.(egyetértesz vele?)
A kérdésedre a válasz: Zalman z3-ba szeretném tenni az alkatrészeket.
A méreten kívül teljesítmény beli különbség is van a két 970 között ?
-
bossvico
senior tag
válasz
Grafirka #54203 üzenetére
Ma délelőtt átpasztáztam, meg a gap padot kicsit méretre vágtam, ha már itt van gondoltam, megnézem milyen belülről. Persze felvettem a kapcsolatot az illetővel, küldtem neki fényképet is a gányolt vrm bordáról, erre azt írja vissza, hogy ez nem az a kártya amit ő küldött, mert az zárt, már a műanyag burkolatra gondolt. Meg küldjek szériaszámot, meg össze vissza hazudozik. Eddig 100% os volt az értékelése, most nekem hála 83 lett. Ja és kijelentette, hogy ö pedig nem veszi vissza, háppersze, mert tudja, hogy szar. Sajnálom, mert jó vételnek tünt 36,6 juroéert, de ha neki ez megér annyit, hogy most jó 27%ot esett a ebay indexe, hát gratuláltam neki.
Van valami ötletetek még mit lenne érdemes vele csinálni? Gondoltam a hőcsöves hűtőt átszerelem a 4850-re, mintha egy lenne a lyukméret, azt átmegyek rajta kocsival és visszaküldöm a majomnak.
AMikor elindult 2x is lefutott a heaven benchmark, igaz cicergett meg laggolt folyamat, illetve a hangtovábbítással voltak gondjai, ha ki akartam kapcsolni ez lett.:
-
Rison77
senior tag
-
Rison77
senior tag
válasz
Grafirka #54112 üzenetére
Múlt hét csütörtökön tettem újra. 21.-én futtattam le először az élményindexet, az az eredmény is van benne most.
Csak azért lenne jó, mert ez alatt instant eldobta magát a gép, többi dolognál elég random jött ez elő.Most nem lett cserélve semmi, múlt héten vga váltás miatt volt reinstall.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- OLED TV topic
- Kerékpársportok
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest