Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Grafirka

    őstag

    válasz z123456789 #55416 üzenetére

    Quadro 4000 szeria alaguthutes + turbina, ebbol kifolyolag valoban hangosabb de nem kene elviselhetelen legyen. Ha nagyon hangos annak legtobbszor 2 oka van.

    a) vagy nics jol rogzitve a hutoborda ( eltavolodott) es/vagy kiszaradt a hoatado paszta,Ilyenkor a homerskelet emelkedik es magasabb fordulatszmra kapcsol az amugy sem halk turbina.
    b) vagy maga a csapagy szallt el.

    "a"- eset orvosolhato es kis szerencsevel megoldodik.Le kell szerelni a hutot, es ujra kell pasztazni valami minosegi (pl MX4 ) pasztaval.Aki mar cserelt hutest VGA-n annak kb. 30 perc .

    "b"- eset bonyolultabb, de egyeltalan nem lehetelen, a kartyara mar nincs garancia (2010 relese) ezert siman szet lehet szedni es megolajozni a forgo resz tengelyet.

    Porcicakkal megtomni teljesen ertlemetlen, :N mert meg jobban fog zugni , viszont nem holnapra fog elromlani, hanem boven kibirja ( eleve magas homerskeleten uzemelnek ) amig megzavarodsz .

    Fonokodet megkerheted, hogy engedelyezze hogy valamilyen monitorozo programot ( AIDA6, MSI aftreburner, stb) telepithess, hogy legyen valami konkret adat. Ha pl. 90C es hangos akkor hutopaszta csere es helyes rogzites megoldhatja .
    Ha tetelezzuk fel 45-50 C es uvolt mint egy Boeing , akkor lehet motor, vagy csapagy.

    Meg egy utolso dolog, a driveret jo lenne frissiteni ( safe mode , DDU kipucolva) mert lattam mar megbolondult quadro meghajtot amelyik osszevissza vezerelte e ventilatort. Nem hiszem hogy errol van szo de megeri azt az 5 percet.

    Barmi is van, kene tudni a konkret GPU homersekletett es lehetoleg a ventilator sebesseget (RPM )

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák