- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
suste
veterán
válasz
Dufresne #718 üzenetére
ok, de ez volt az elsö kérdésem, hogy meglévő igo europát fel tudom-e tenni
mert azért az nonszensz, hogy 2szer vegyem meg
mio oldalon azt irják hogy csak tegyem fel a megfelelő helyre, azt kész
máshol is ezt mondták hogy csak dugjam be az sd-t, aztán magátol felismeri a térképeket
akkor a licence fájlt kéne felülirni? -
suste
veterán
válasz
Dufresne #711 üzenetére
szerencsére kaptam kölcsön c510-et, sd be, miomap indit, és kiirja hogy 1-2 térkép zárolva lett
azok amik az sd-n vannak
probáltam ugy is hogy csak a térképeket raktam az sd-re, és ugy is hogy bt-vel közvetlenül sikerült a mio memoriájába tenni a megfelelő map könyvtárba a többi mellé, de ugy is ezt a zárolást irja ki, meg hogy menjek el a mio oldalára, de ott meg csak azt irják, hogy miomap/maps könyvtárba kell tenni az sd-re a mapokat, igy is ugyan az a helyzet. még annyi hogy a mio oldalon a saját szinkron szoftverrel irják a feltöltést, nemtom számithat-e (én a bt-s dongle sajátjával csináltam)
mi a franc ez a zárolás?
ja és ezek szerint nem telepedik fel az sd-röl az igo, csak a mapokat látja
[Szerkesztve] -
zolynet
veterán
válasz
Dufresne #607 üzenetére
eddig egyszer futtattam rajta msn-t, no prógáljuk már ki ezt is alapon, hát elég nagy perverzitás ezen klimpírozni meg ezt a kis 3,5'' nézni.
3,5'' vs 19'' muhahahahaaaa
vagy kellene olyan kábel neked ami először is jó hosszú merthogy az ágyból ugye....
ja és ez természetesen a pda képet kinyomná moncsiraeufória lenne, mi???
-
zolynet
veterán
válasz
Dufresne #574 üzenetére
hát én nemtom mi lehetett, mindenesetre a nyaralás nagyon patent volt, Orebic-ben voltunk, nézzze meg h merre van, olyan beach-je van hogy namég
2006-os upgrades igo-val mentem. Az utat mutatta frankón de mint írtam, ha vmi konkrétat írtam be hogy mönnnyé akkor kilépett a proz.
hogy hogynem wifi nem vót
[Szerkesztve] -
ovw
tag
válasz
Dufresne #456 üzenetére
A BT beállításokon belül tudom a PDA-n állítani, hogy a BT GPS eszköz melyik outgoing COM portot használja. Az IGO-n belül csak annyit lehet állítani, hogy milyen chipset-es a gps (nmea), hanyas portot használja (ezek között _nem_ ajánlja fel azt, amihez hozzá van rendelve a GPS), illetve a sebességet (9600). Ha nem rendelem a BT beállításokban porthoz a vevőt, akkor sem találja meg az IGO scanneléssel az eszközt...
Üdv:
ovw -
zolynet
veterán
válasz
Dufresne #425 üzenetére
de azért objektívnek kell lenni , v szubjektívnek, no mindegy csak ív legyen a végződés
ár/érték arányban sztem a piacon most ez a különösen ajánlott vétel
...tegnap megint mojoltam a gps-sel, de aztán megint sikeredett megtalálni, nem tom miért ien nyögvenyelős ez nekem....nemlehet hogy a sebesség: 38000 karcsú neki?! -
amargo
addikt
válasz
Dufresne #400 üzenetére
Szerintem ez kizárt.. sőt olyan lehetőségről sem tudok, hogy PDA-val tudnál AP (acces point) lenni..
De ennél már egyszerübb, a kábeles vagy akár kazettás, vagy akár USB portal rendelkező.. de van SD fejegység is.. olyan is van ami BT tud, ha jól tudom. De wifivel rádióadást sugározni.. konkrétan a technológiai oldalát nem ismerem..
De annyira azért igen, hogy egy szerintem nem lehetségest írjak. -
amargo
addikt
válasz
Dufresne #390 üzenetére
Jól értetted, mert nem hinném, hogy akármilyen programmal meglehetne oldani, hogy kiegészítő nélkül fogd a jeleket..
Itt van Menne blogja [link]
Hasonlóra fog a link is mutatni Menne említett linkje is, de itt jobban levan írva..
[link]
Kell rack és winya.. már 20ért lehet kapni kb 40gigósat. Csak akkor nem árt egy konverter a kocsiba és akkor nem kell szarakodni a szivartöltővel -
amargo
addikt
válasz
Dufresne #388 üzenetére
Ha beértem bővebben írok róla, stream Wifin keresztűl megy. Meg lehet csinálni ppc-ről erősítőn vagy line-in bemenetre játszod át az autód hifijén és akkor ppc-ről is tudod hallgatni. PL az én ppchez lehet winyót is kötni.. így akkár több gigányi zenét tudok a kocsimba hordozni
UI.: CFkártyás rádió is van, de nem erről szólt a fáma, ahogyan CFkártyás TV kártya is van. Ha beértem megkeresem.. -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dufresne #263 üzenetére
Annyira nem értek hozzá. wifi sztem nem árt. Faternak kellene, egyenlőre azt mondta hogy a PDA egyéb funkciói nem érdekli, csak navigálni tudjon jól, de sztem nem árt ha tud a notival kommulikálni. De a wifi az jó lenne sztem. Host az mire lenne jó ? Láttam itt pár használtat, melyiket ajánlanátok ?
-
piadex2
senior tag
válasz
Dufresne #257 üzenetére
Ismét köszönöm a hozzászólást!
Még egy kérdés jutott eszembe, ami esetleg egyszerűsíthet a dolgon:
ha adott mondjuk egy erős mai pda, teszem azt valami dell vagy akár mi (qtek), és 1 év múlva kijön az MS Windows Mobil 6.0 (vagy 5.0SE) esetleg még később még jobb.
Ezeket fel fogom tudni telepíteni, az akkor már ősinek számító pda-mra? Mert pl: szeretném kihasználni a frissem office előzőekhez képest új tudását. Van valami, a desktop gépekhez tartozó progikhoz hasonlóan min. köv.nye ezeknek a pda-s progiknak, op.rendszereknek?
---------------
más: te Dufresne - emlékszem is, hogy van egy olyan gyártó, aki a navi-s pda-ihoz 2GB-ot ad, szóval - igazából az SD I/O azért kellene az I GO -nak, mert alapból egy normális pda-nak nincs fél dvd-nyi kapacitása (pl: a térképekre)?
p.
[Szerkesztve] -
piadex2
senior tag
válasz
Dufresne #251 üzenetére
Kösz, ezekről a billentyűzetekről nem hallottam még - igen, új vagyok a témában.
Ja, és ha már itt vagyunk, akkor szerinted, ill. szerintetek a qtek 9000-hez lehet valahogy GPS vevőt rakni? Mert eddig csak pcmcia-sat láttam, az meg ezen nincs.
Amúgy igazából egy olyan pda-t keresek, amin MS Mobil 5.0 megy (a jó office miatt) meg van rajta GPS, 3G és lehetőleg egy-két kamera is a videotelefonáláshoz - persze ez utóbbi nem kötelező. Viszont az office-os szerkesztéásek miatt a nagyképernyő kötelező (3.5'' környéke).
Ezért sajnos a fujitsu-siemens (Pocket LOOX T830) és a hp (hw6515b) nem eltüntethető billentyűzetes megoldásai nem jók. (Mert a bill. miatt kicsi a képernyő (2,x'') ráadásul az elöl lévő bill. undorító.)
Szerintem a legjobb a qtek 9000-es, de abban nincs GPS - a biil. meg igazából felesleges, mert nem magyar, meg vagy style-t (vagy hogy hívják a cerkáját) használok vagy pda bill.-t, amit Dufresne mutatott (sz'tem király!).
Vélemény?
p. -
Johnny
senior tag
-
Atombalu
senior tag
válasz
Dufresne #235 üzenetére
látom a kiegészítéseket köszi, azert mondjuk egy bluetooth kéne a jovendobeli pda-mba, mert mittomen képeket vagy barmit esetleg szeretnek felküldeni ra ez a legkonnyebb modszer talan. Ezek közul van amelyikben nincs bluetooth ?
es talan a legfontosabb: ez a gps navigacios ''dolog'' ingyen használható ? -
Atombalu
senior tag
-
-
válasz
Dufresne #201 üzenetére
Nem. A Palmtop egy Palm (hardver gyártójának a neve), ami Palm OS-t használ.
A Pocket PC az, ami MS szoftvert használ. Eredetileg ez volt az oprendszer neve.
A PDA (personal digital assistant) az összefoglaló név lenne számukra, ugyanúgy, mint a handheld (angolban) is. Bármi PDA, amiben naptár, telefonkönyv, memó pad, óra, stb. van. A palmtopra nem terjedt át ez a név annyira, pedig az is PDA. -
Johnny
senior tag
válasz
Dufresne #195 üzenetére
Ha már navigáció: Destinator PN nem telepíthető (patch már van). I-go 2005, 2006-t is patchelni kellett. Activesync usb1-s laptopon is csak úgy müködött, ha vissza volt véve az adatátvitel sebessége, különben nem látta a pda-t (sorry, nem emlékszem pontosan, azt hiszem a soros átvitelt kellett választani, mindenesetre az első menüpontot). Többek között. Mitac Mio 180, Yakumo DeltaX és ugyanez a laptop párosítással ezeknél semmi gond nem volt.
-
Victoriuss
tag
válasz
Dufresne #184 üzenetére
Köszi az infot! Akkor a PDA nem egyenlő palmtoppal. Nekem olyan felcuppantós kellene, s lehetőleg olyan, amihez van teljes MO térkép, de nem árt, ha Európa!
Mitől függ, hogy melyikre milyen szoftver tölthető fel? Milyen kategóriában érdemes venni? Gondolom a legolcsóbbat alkapból nem, valami arany középút kellene. Van feketelistás gyártó? Amit semmiképp sem szabad venni? -
Avicularia
veterán
válasz
Dufresne #155 üzenetére
nem is arra gondoltam ,hogy a kamionos vegye meg hanem a cég
sokszor van ,hogy bent kávézgatok a shopban,odajön a román kamionos és elkezd románul gajdolni
erre megkérdezem ,hogy beszél angolul(olyan még nem volt aki beszélt volna)
mondja nem,erre én meg mondom neki magyarul,ha majd megtanul emberi nyelven kommunikálni,akkor beszélhetünk
és nyugodtan kávézok olvasok tovább
ha kint vagyok ausztriában vagy németben,eszembe sem jut magyarul nyaggatni az ottaniakat
[Szerkesztve] -
-
Dufresne
addikt
válasz
Dufresne #144 üzenetére
Jah igen a kapcsolat nem teljesen a géptől függ, hanem az oprendszertől
Persze géptől is függ, de csak annyiban, hogy van-e rajta az adott csatlakozási módból, avagy sem.
Amúgy ha usb-n csatlakoztatod és fel van telepíve az active sync, utána sztem mennie kell a PDA-n is a netnek, ha a gépen amúgy van net. Ebben persze nem vagyok bizti, mivel egyenlőre csak emulálni tudok a gépemen PDA-t, mert még nincs sajátom. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux haladóknak
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest