-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elk_hound
tag
válasz
Pyttawrx #44612 üzenetére
Na ilyent sem hallottam még, de tényleg van.
[link]Aztán a Win11-nek még ez sem elég. Ha van neki cigije füstszűrős és szűrő nélkül is, akkor ezen a nyúlon már megint nincs sapka.
"Note: Systems that shipped with Intel 6th and 7th Generation processors (i7-7xxx, i5-7xxx, i3-7xxx, i7-6xxx, i5-6xxx, i3-6xxx) are not eligible to upgrade to Windows 11. Upgrading to TPM 2.0 will not bypass this Microsoft requirement."
-
padi68
senior tag
válasz
Pyttawrx #44583 üzenetére
Szia, nem értek hozzá
A monitor SAMSUNG, U32R590CWUEzt írja a leírásban :
Picture-by-Picture
A Picture-by-Picture (PBP) funkció segítségével két különböző eszközt tudsz a monitorhoz csatlakoztatni, a beérkező képeket pedig egyszerre, natív felbontásban, egymás mellett tudod nézni. A PBP funkción túl az Easy Setting Box megkönnyíti, hogy különböző méretű és elhelyezkedésű ablakokat egyszerre tudj megjeleníteni. -
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #44577 üzenetére
Asus K53U Noti.
Előéletéről nem tudok semmit... darabokban hozták
Szépen összeraktam de valami ajándék van a palacsintában....
USB-t nem lát... (5v megvan) biosban megy a billenyűzet
Ha elinditok hdd-ről egy wint az szépen felál... billentyüzet /touchpad nem működik (hdd nélkül inditom akkor alt-ctr-del se megy... semmi mintha be sem lenne dugva)
Ha most biosból tiltom az usb-t akkor win feláll bill/touchpad működik.Eszközkezelőben semmi usb így nem látszik
Alaplaphibás vagy egy olyan sw probléma amivel még nem találkoztam?
UI:bios a legfrissebre frissitve....
Tippek? -
-
válasz
Pyttawrx #44542 üzenetére
Az érintőképernyőnek mennie kell egy friss win telepítés után, max. a frissítéseket kell letölteni. A rendszer paramétereknél meg kell nézni, hogy kiírja-e a proci és ram alatt, hogy érintőképernyős-e. Ha ott nem írja ki, az hardverhiba lesz. Bár ezeknél a kínai csodáknál nem biztos, Hála Istennek régen nem volt már velük dolgom
Mindenesetre a HP, Lenovo, ASUS gépeire igaz, amit írtam.
De már látom, hogy megoldódott.
-
Kekmen
senior tag
válasz
Pyttawrx #44527 üzenetére
Sziasztok!
Nem egészen ideillő lesz a kérdésem, tehát ha valaki a megfelelő topikba irányít már azt is megköszönöm.
Ki foglalkozik (cég, magánember) laptop billentyűzet magyarítással? Nem matricázásra gondolok, hanem komplett újrafestésre, ami át is világít. Már több alkalommal west fórumtárs csinált ilyet, de ő már nagyon régen nem lépett be, nem elérhető.
Jöhet privátban is, ha valaki ismer ilyet. -
zoltan4263
csendes tag
válasz
Pyttawrx #44504 üzenetére
Oké rendben köszönöm most már van bios kiválasztási funkció usb -re rufus-sal tettem windows 10 de nem akar be bootolni róla , a pendriver jó mert másik gép bootol róla
Valami hülye kiválaszztási funkció van neki de nem tudom hol tudom kiválasztani hogy usb -ről bootlojon be -
zoltan4263
csendes tag
válasz
Pyttawrx #44500 üzenetére
Szia, igen tudom de sajnos nem tudom meg állitani hiába nyomom az esc, szerintem a gazdája próbálhatta a biosban az álligatást és lehet kikapcsolta volna ? nem tudom van olyan funkció, de ha be bootol a windos akkor a jelszónál van billentyüzet irni lehet. Csak be bootolásnál nem érzékeli
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #44442 üzenetére
Kinek milyen ára van ugye. Nekem olcsóbb.
SeniorTilla
Számomra ismeretlen cég kért ajánlatot ezekkel a feltételekkel. Nem kell olcsó, a lényeg, hogy megfeleljen a kritériumoknak. Mást nem is találtam, szerintem ők is erre gondolhattak, mert 15" van feltüntetve kijelző méretnek és a Surface laptopok vannak ekkorával szerelve.
Azért a 4GB memóriás kártya is eléggé limitál. Nyilván nem kell ekkora, de ez a kérés.. -
Arnylany
csendes tag
válasz
Pyttawrx #44438 üzenetére
Nincs rajta rendszer, de én szerettem volna arra tetetni a Wint.
Mert ahhoz teljesen szét kellett volna szedi a lapost, hogy kivegye az ssdt. Anélkül terveztem eladni.
3 éve egy volt kollégám haverja rakta fel a Wint, állítólag programozó. Még is nehezen tudta legyalulni a Linuxot. Nem sértődtem meg 😁 -
Arnylany
csendes tag
válasz
Pyttawrx #44420 üzenetére
Szia!
Felvetődött egy kérdés. Bocsánat, ha nem szakszerűen írom le.
Szóval ez a akksi probléma akkor jelentkezett mikor kollégám telepítette a Win-t. Legalábbis azóta nem működik csak töltőről. Ma említette, hogy nem tudja lehet valami el lett állítva a BIOS-ban. Mert mikor telepíteni akarta a Win-t akkor nem bootolt be a pendrive-ról és csak az SSD-t látta. Gyárilag van benne 1TB HDD és 120GB SSD. Tehát lehet valamit elállított volna? Az lehetséges? Valami olyasmit, hogy energiatakarékosságból csak töltőről üzemeljen. Előfordulhat? -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx #44402 üzenetére
Engem a héten egy friss, használt laptop (640 G2) eladás után azzal hívtak, hogy "operating system not found".
Telepítés után biosban be volt állítva, hogy az SSD-ről bootoljon. A hölgy rákötött egy pendriveot és arról szeretett volna menni a gép.ricsi99
Ha nem slotba megy az elem, hanem alaplapra van kötve a 2 eres kábellel Ti hogy szoktátok megoldani? Mondjuk ha egy sima 2032-es elemetek van. -
stigma
addikt
válasz
Pyttawrx #44402 üzenetére
#44402Pyttawrx:
Ilyenkor jobb, ha megerősít más is, mert én inkább asztali gépekhez vagyok szokva, utálok laptopot javítani/tákolgatni#44403ricsi99 :
Köszi neked is az infót megnézem ezeket. Elemet megnézem mi kell bele, szerintem ismerösöm visszahozza, mert nem egy gépzseni. Elemet keresek bele, és kicserélem, melátjuk mire megyek vele.köszi mindkettőtöknek.
-
McCoy20
tag
válasz
Pyttawrx #44393 üzenetére
Mondjuk ha 100%-al van kikapcsolva (leállítás gomb), akkor olyan 80-70% körül jelzi a következő indításnál, pl 3 hét elteltével. Vagy ha 50-60% körül kapcsoljuk ki, a következő indításnál már csak ilyen 20%. Nehéz ezt így belőni. Lehet csinálok egy tesztet pontos számokkal.
Teljesen kikapcsolom igen, nem hibernálást választok. -
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #44363 üzenetére
Ha a billentyűzet meghal akkor kakukk.
Képezeld el hogy vékony műanyag lapok közé préselt grafitporból alakitják a vezetőszálakat
Ha ez megsérül nincs az az isten ,hogy javítható legyen
Gépet meg dirib-darabra szedni és megnézni ,hogy 100% ,nincs e máshol fröccs ... mivel az késöbb is okozhat gondot! -
axioma
veterán
válasz
Pyttawrx #44351 üzenetére
Koszonom, de az utolso kivetelevel nem stimmel a felhasznalashoz, mivel a gep kiforgatva, a kepernyojet mutatva kellene nekem, es a tartok abba belelognak. Ezert a SeniorTilla altal irt problema me'g jobban elojon, hiszen elol a kepernyot csiszatolna'. Az utolsot jo kerdes tudom-e olyan meredekre allitani hogy a teljesen kiforditott kepernyot jol lassam (magas se lehet mert akkor a monitorba log bele).
Lehet hogy marad az az opcio, hogy csak a monitort hasznalom a gep kijelzojet nem, vagy valami nagyobb, jo anyagu egerpadra teszem a csak 3/4-ig nyitott gepet, bill-lel lefele, de akkor az ve'di. (A hatrafele billnek tud lenni helye a felepitmeny alatt, de annak ellenere rossz erzes raallitani, hogy kimondottan reklamozott opcio.) -
Harbinger85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #44293 üzenetére
Mondjuk máshol nem néztem, egyedül a Mysoftot kérdeztem, mert ott vettem. De ők ezzel nem foglalkoznak és a márkaszervizt elérhetőségét adták meg.
Az a baj, hogy laptopom sosem volt(most sincs, mert a nevelt lányom használja), így nem tudom igazán egy adott kiegészítője hol miért, mennyiért, mit nézek rajta, stb. De random töltőt venni óva intett mindenki. Mert 4000-ért a szemközti Euronicsba is kapnék. -
-
-
válasz
Pyttawrx #44161 üzenetére
Elvileg minden driver fenn van, és meg sem lehet állítani sehol sem. Fn gombal sem megy. Kifogytam a lehetőségekből 🤷
Kbali
Úgy hiszem hogy igen , keveset használt újszerű gép. Továbbá mielött újra telepítettem a wint addig jó volt az a funkció is a gépen.
Köszönöm nektek
-
Top cat
addikt
válasz
Pyttawrx #44138 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy van olyan, amikor nagyon meg kell dolgoznunk a pénzünkért.
Sokan azt hiszik, hogy csak két kattintás és már meg is van oldva minden probléma. És ezért még pénzt is akarunk?Én is jártam már úgy, még az XP-s korszakban, hogy valami OEM alaplap hangkártyáját az istennek sem sikerült működésre bírni. Beletelt egy egész napba, mire egy lengyel fórumon találtam hozzá meghajtóprogramot. Szóval átérzem a helyzeted.
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #44124 üzenetére
Jó pap holtig tanul
Ügyes vagykelna91 :
van neked usb 3.0 csatlakozó a gépeden? A kék csatlakozó azt jelenti.
Type-c csatis dokkoló amire te gondolsz az jó lehet ha van az ismid gépen.
Töbször használtam /használok többfajta usb-s wifi-s kártyát..ami gondolom hasonló elven működik... ami biztos ,hogy háklis arra ,hogy pl asztali gépen az első usb portba dugva ahol van alaplapi hosszabbító kábel ,ott hasonló tüneteket produkál... hátul ahol meg közvetlen a kapcsolat hibátlan megy.
Ha usb 2.0 vagy első szériás (amsédia és társai vezérlős) usb 3.0 -ád van akkor lehet pluszban ulyan usb hubot venni aminek saját tápja van.. tapasztalataim szerint az sokkal stabilabb adatkapcsolatot és áramforrást biztosít az usb-s eszközöknek.
Viszont ki kellene próbálnod az eszközt másik gépben is ,hogy biztos legyél benne ,hogy 1000% -ig biztos jó e a cucc.
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #44118 üzenetére
Fú.. ez szivacs..
Driver lesz a gond ,de megoldást nem tudok.
Gondolom driver boster /ashampo driver updater- t már lejátszottad....
Szintén levovo-val nekem hasonló szopacs... win10 alatt ,böngésző /videó szépen szólt a hang ,de játék alatt néma csend.. persze 7 alatt simán ment minden -
Top cat
addikt
válasz
Pyttawrx #44118 üzenetére
Itt van egy pár tipp. 3-as, 4-est próbáltad már?
-
-
Alurion
csendes tag
válasz
Pyttawrx #44042 üzenetére
Mindenhol ilyen, biosban is.
A kábelek ránézésre rendben vannak, de a képernyőt egyelőre nem tudom hogy kell szétszedni, holnap keresek egy how-to videot.
Lement egy öndiagnosztika is, ott jelzett hogy az aksi már a végét járja, bár meglepődnék ha egy haldokló aksi ilyen hibát produkálna. -
Comes
tag
válasz
Pyttawrx #44027 üzenetére
Konkrétan a 64GB-ot megemlítették a kommentekben (ennél a videónál), de a +16GB releváns lehet
Videó: https://youtu.be/UH-xH_DGvwo
Cikkek a CPU max. memória támogatásával kapcsolatban:
https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_3/4300u
https://gadgetversus.com/processor/amd-ryzen-3-4300u-specs/
https://nanoreview.net/en/cpu/amd-ryzen-3-4300uÉrdekes, hogy az utóbbi két cikk a 32Gb-ot említi..
Félre értés ne essék, nem akarok ennyi memóriát bele feleslegesen, csupán kutakodtam, hogy melyek a küszöbértékek az SSD-vel és a RAM-mal kapcsolatban
Bízom benne, hogy ez is segítség azoknak, akik hasonló cipőben járnak
Amennyiben, beszerelted a 16Gb-os modult, írsz róla ?
Szép napot!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Pyttawrx #44002 üzenetére
Az alját emeli gyárilag azzal, ha kinyitom a fedelét. A paszta meg minőségi és tavaszi vétel a gép, szóval alapból jó a helyzet.
A kérdés már csak az, hogy melyik pad az ajánlott, mert rengeteg van és sok ventis, vagy csak egy nagy solo, vagy ezer másik. Ebben kéne jó tipp. Az hogy veszek, már eldőlt.
SeniorTilla:
Extrém a példád. Ami nálam fennál; a teljesen álló levegő otthon, szemben az irodában nagyobb belmagasság mellett, ablak mellé rakott géppel. Szóval itthon fő a saját levében, bent meg a környezetből szállítja el a meleget már egy minimális fuvallat is.
Egyébként igen, a puding próbája az evés, de azért öngyújtóval nem megyek sztem boltokba csekkolni : D szal jó lenne pár tipp, milyen padok az ajánlottak. -
válasz
Pyttawrx #43979 üzenetére
A Clevo az egyik legolcsóbb kínai gyártó a nagyok közül, ennek megfelelő minőséggel. Rengeteg-rengeteg gépük ment át a kezeim között anno. Nagyjából ismerem a brandelést az osztrákoknál és a németeknél, köze nincs az igazi márkákhoz, mint pl. HP, ASUS, stb. Pont ennél az esetnél is látszik.
Egy rendes márka ad supportot a termékeihez, egy noname (akinek nincs saját gépe, csak a távol-keleti gyártók modelljeit brandeli, ergo ugyanezek a gépek megtalálhatók más márkafelirattal is a világban) nem, vagy csak rövid ideig. Sajnos itt az élő példa.
Miből tartana beraktározni az alkatrészekből, amiket fillérekért vesznek a clevo-tól, hogy lehessen később is adni az ügyfeleknek?
-
chris0000
őstag
-
kenwood
veterán
válasz
Pyttawrx #43937 üzenetére
Nincs matrica, a win azt irja,hogy nincs termekkulcs.
En ugy tudom,hogy Latitudeot nem lehet win nelkul venni.Mindegy,ez a kisebbik gond win kulcsot tudok venni olcson, vagy rakok ra linuxot.
A wifi viszont komoly gond, meg az is, hogy hibara fut a bios frissites.
Az is fura nekem, hogy a system informationben a gep 7 adata kozul csak 3 van kitoltve.
Se manufacture date,se asset tag.
Nem lehet, hogy valami modositott biost hackeltek ra,es azert nem engedelyezi a bios a wifit?
-
kenwood
veterán
-
Shadowduet
tag
-
Shadowduet
tag
válasz
Pyttawrx #43870 üzenetére
A donor lap töltést veszi, viszont nem ad képet az sem, lehet annak is pont ez a baja, nem tudom. Az is egy teljes laptop volt, vegülis a kettőből raktam össze egyet. Nem igazán teszteltem, úgy voltam vele, hogy biztos alaplapi baja van. Most még az a tervem, hogy holnap arra a lapra átpakolok mindent, proci ram stb., és megnézem csinál-e valamit úgy. Mivel írtátok, hogy nincs nagyon opció arra, hogy teszteljem a chipet, jobb ötletem nem nagyon van...
-
Louro
őstag
válasz
Pyttawrx #43883 üzenetére
A műanyag is el van törve, ha jól emlékszem. Nem csak a fém. Persze olcsóbb lenne, mint egy újat venni. De azért érződik, hogy nem mai darab a laptop. 128as SSD lassan elfogy a Win10 alatt
Office is sokat igényel és akkor már alig marad valami a saját dolgoknak.
Bár jobban örülnék, ha csak zsanér kellene. Lehet valamelyik este megint szétkapom. 22-ért még azért, ha kihúzna 1-2 évet, akkor nem lenne rossz igazából
Köszi a linket!
-
smiti
veterán
válasz
Pyttawrx #43877 üzenetére
Közben kerestem szétszedős videót, tényleg ott van, így már emlékeztem is rá. Valamikor régebben úgy 5-6 éve már szedtem szét újrapasztázni és kitakarítani.
Lehet ez ment most tönkre? mert akkor először szereznem kell ilyen elemet és utána nekifogni szétszedni. Mert ugye ez nem olyan mint az asztali, hogy uccu neki és már meg is van.
-
smiti
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest