- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
SeniorTilla #43453 üzenetére
Üzleti modellekhez jellemzően igen, ez azonban egy régi konzumer gép.
-
perfegor17
senior tag
válasz
SeniorTilla #43438 üzenetére
igen már próbáltam de ugyan az a hiba. Nem tudom csak live rendszer játszik mert nincs másik gépem amibe nvme ssd-t tudnék rakni mentés idejére.Meg persze agyig bontós gépek és a gari miatt lehet nem örülnének neki
-
perfegor17
senior tag
válasz
SeniorTilla #43436 üzenetére
A gépek még pénteken frissültek egész hétvégén felnyitva be voltak kapcsolva töltőre dugva és eddig jutott el. Nem lettek kikapcsolva
-
blountex
senior tag
válasz
SeniorTilla #43412 üzenetére
-
Karcub
senior tag
válasz
SeniorTilla #43385 üzenetére
Hát egy Asus TUF Gaming F17 FX706LI-H7003T-ről van szó. Nyilván ha használom melegszik, de szerintem jobban mint kellene
-
Kain3333
csendes tag
válasz
SeniorTilla #43370 üzenetére
Szia!
Nagyon köszi a gyors választ!
A linkelt oldalon nem találtam nekem megfelelőt, viszont egy másik boltban a 8. kerületben van pl.:
https://www.laptopszaki.hu/laptop-akkumulator/14262-l17l3pg1-1134v-4498mah-51wh-gyari-uj-laptop-akkumulator-1.html
Egyébként közben csekkoltam a batterybuy-t, kb 80% rossz véleménnyel van róluk, úgyhogy inkább kifizetem itthon a magasabb árat, csak olyat kapjak, ami tényleg jó
-
válasz
SeniorTilla #43355 üzenetére
A The Sims 4-et tárolni csak elég, nem?
Amúgy nézelődök még dokkok iránt, ha nem találok értelmes áron, akkor majd veszek bele új SSD-t, ezt pedig megkapja a PS4. Jelenleg viszont kellene a tárhely, és ez a SATA-s pedig kéznél van, adná magát hogy ezt tegyem bele.
500GB körüli NVME SSD-ből milyet lenne érdemes vennem?
-
válasz
SeniorTilla #43353 üzenetére
Viszont az SSD már kéznél volt, szóval nem vennék egy másikat, bár a jövőben akkor megvan, hogy mire cserélném.
-
Dronte
aktív tag
válasz
SeniorTilla #43344 üzenetére
Nyilván ha megoldották volna a találatok, akkor nem írtam volna ide..
Egyébként közben BIOSt frissítettem, drivereket is manuálisan még egyszer (+DDU), a korábbi (problémás) HDD-t letiltottam, plusz még pár dolog, majd visszajelzek itt, ha ez megoldotta, hátha valakinek jól jön a jövőben. Egyelőre tesztelés alatt.
-
Peace
nagyúr
válasz
SeniorTilla #43328 üzenetére
Akkor ezt leszedetem vele:
Intel VGA Driver for Windows 10 (64-bit) - Notebook
This package provides Intel VGA Driver and is supported on Lenovo Legion 5-15IMH05H, Legion 5-15IMH05, Legion 5P-15IMH05H, Legion 5P-15IMH05, Legion 5-17IMH05, Legion 5-17IMH05H and running the following Operating Systems: Windows 10 (64-bit)Pedig teljesen jónak tűnt. Lenovo saját kis programját is telepítettem és ellenőriztettem vele, hogy hiányzik-e bármilyen driver vagy kell-e update. Eszközkezelő sem mutatott semmi hibát......
-
Big M
tag
válasz
SeniorTilla #43241 üzenetére
Sajnos nem jutottunk közelebb, végrehajtottam az utasításaikat (melyek többségét már végigpróbáltam ekőző este), de semmi.
Mit lehet tenni, hogy lássa a laptop a wifit? -
Big M
tag
válasz
SeniorTilla #43241 üzenetére
köszi, rápróbálok
-
UnknownZero
csendes újonc
válasz
SeniorTilla #43219 üzenetére
Nem magyarból rendeltem, egy szlovák webáruházból rendeltem, és nem fizettem előre. Azt kifelejtettem hogy Ryzen 5 4600h processzorral rendeltem. Amúgy kérdéseim is voltak, azokra is szeretnék választ
Amúgy valami rossz dolgok vannak mondva arról a digiprimeról? Vagy hogyan jött ide? -
Daert
őstag
válasz
SeniorTilla #43169 üzenetére
Èrtem.Szóval szerencse kèrdèse.Az alkoholra èn is gondoltam,de leteszek róla.Az isopropil alkohol ès benzint alapból elvetem mert az egyik oldja a műanyagot.
Köszönöm. -
Girmin93
tag
válasz
SeniorTilla #43167 üzenetére
Próbáltam ezt is, de semmi. Viszont ugyanannak a biosnak az újra felrakása megoldotta a problémát.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #43121 üzenetére
A kijelzo nyitva marad, csak le kellene kapcsolni a kijelzőt, úgy, h a dgpu marad, nem kapcsolja le.
-
bdani94
tag
válasz
SeniorTilla #43062 üzenetére
Próbáltam bele jutni de sajnos lenovo feliratnal megáll az egész. :/
másik winchesterrel viszont nem ezt produkálja
-
bdani94
tag
válasz
SeniorTilla #43060 üzenetére
Van rajta anyag azért nem szeretném formálni a Hddt.
-
Ecclestone
újonc
válasz
SeniorTilla #43024 üzenetére
ráküldtem . eredménye a sötét képernyő
fasza, most nemtom mi a szösz legyen
-
JohnD
tag
válasz
SeniorTilla #43018 üzenetére
Igazából az a kérdés, milyen anyagból van a forrasztás ill. az alaplap többi része. (Réz, szilícium, miegyéb?)
Sósav? Igen, még jobb a királyvíz
-
JohnD
tag
válasz
SeniorTilla #43012 üzenetére
A csapvízben is vannak ásványok
Akkor inkább desztillált víz. Meglátjuk még, ha működik rendesen, lehet haggyuk, kérdés, hogy miért ne lenne érdemes?
Ill. ha nem szedjük le a szennyeződést milyen károkat okozhat még? -
JohnD
tag
válasz
SeniorTilla #43007 üzenetére
Közben utána olvastam egy kicsit, szerintem jogos: a víz jobban oldja a cukrot, mint az alkohol (a teában cukor is volt
)
Kérdés, hogy más kárt nem okoz-e? Pl. a víz száradása után ott marad a vízkő -
beer1
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42941 üzenetére
Ha az egyiket kellene választani melyik legyen az? Egyébként az SSD ebben a gépben az optikai író helyére kerül? Valamint milyen ram kellene bele egy pontos típust ha tudnál írni?
-
audiofül
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42937 üzenetére
Rendben, köszönöm a válaszaid!
-
audiofül
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42929 üzenetére
Az a helyzet, hogy VGA nincs rajta. 1 HDMI és ennyi. A gép egyébként nem olyan régi és hibátlan, erős, stb...egy olyan 17"-os gép ami meg most legalább ilyen erős és van rajta Thunderbolt USB-C az 5-600e-től kezdődik...
Találtam még USB A - HDMI átalakítókat de ott meg a felbontás max 1080 és nekem 2560*1444 kéne. Furcsa, hogy ez ennyire sakk matt helyzet.... -
audiofül
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42927 üzenetére
Van rajta USB-C de sajnos ezzen ez a port még video jelet nem akar kezelni. Ha rádugok egy USB-C - Displayport kábelt akkor csak annyit ír ki, hogy korlátozott a a kapcsolat és a monitoron No Signal felirat van. Sajna a notebook még egy régebbi modell...itt még az USB-C szerintem nem thunderbolt, csak töltés és telefon kapcsolatra jó. Rádugtam egy új, kis gépet USB-C-n és az megy...így ez a verziós a nagyobb notebook-nál kiesett.
-
SirRasor
addikt
válasz
SeniorTilla #42923 üzenetére
Köszi, akkor marad a drága dokkoló, vagy lebeszélem a tulajt róla
-
SirRasor
addikt
válasz
SeniorTilla #42921 üzenetére
Nem mind1 type C-n keresztül hány wattal küldöm meg, amikor laptop felől van töltésvezérlő áramkör? Nem tudom, csak kérdezem.
-
ariel96
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42906 üzenetére
új a gép. Ki a szervíz????
-
ariel96
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42879 üzenetére
-
Bibby
addikt
válasz
SeniorTilla #42894 üzenetére
Igen, köszönöm, ezt tudom, de én szeretném tudni hogy mennyit vesz fel maximum. Nem veszek 90 wattos töltőt ha úgyis csak 60-at tud.
-
ariel96
aktív tag
válasz
-
ariel96
aktív tag
válasz
-
ariel96
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42876 üzenetére
-
ariel96
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42871 üzenetére
Igen, frissítve van minden. Frissítés előtt, még volt hang.
-
ariel96
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42867 üzenetére
-
N-vidi-A
őstag
válasz
SeniorTilla #42857 üzenetére
Természetesen igen.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
SeniorTilla #42844 üzenetére
Köszönöm, láttam.
-
válasz
SeniorTilla #42848 üzenetére
Ssd , plusz a 8gb rammal simán menni fog.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
SeniorTilla #42833 üzenetére
Még csak lenne egy kérdésem.
Van egy EliteBook 8540w 15.6 colos gépem és abból át lehet-e tenni SSD-t, és a HDD-t (mert nagyobb és jobb minőségűek) 17.3 colos Probook-ba? A Probook-ban is van az előbb említett dolgokból.
Addig nem akarjuk szétszedni, hogy meg nézzük. -
ROBREGGAE
tag
válasz
SeniorTilla #42822 üzenetére
Kábel problémát nem gondolnám. 4K-nál 60hz-ig állítható, Full HD-nál 120 hz-ig, ha ez számít valamit...
Ami zavar, hogy csíkozódik a kép 1080 alatt, de legalább a játék folyamatos. Ez nem tudom milyen beállításon múlik, hogy ne jelenjen meg...
-
ariel96
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42812 üzenetére
Szia!
Itt az új gép. Csak egy partio van a merevlemezen, nincs a rendszernek külön... Ez nekem furcsa. Így, hogy rajta van az op. rendszer, lehet partiót leválasztani a privát fájloknak?
-
DiamondBack
senior tag
válasz
SeniorTilla #42793 üzenetére
rendeltem egy ilyet hátha : [link] mégha a sync nem is megy csak tudjam 2 monitorral használni a lapost.
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42789 üzenetére
RMA- nál hol kérnek ilyen adatot?
Amit ctr-c +v módszerrel beillesztettél abban melyik sor tartozik ehhez a témához.
Nem azt mondtam ,hogy így kell gariztatni ,hanem azt ,hogyha minden kötél szakad akkor megoldás ez is.
Ha meg ezen a téren dolgozol akor nálatok biztos nem vásárolnák semmit ,ha igy állsz a garanciális kérdésekhez -
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42785 üzenetére
"Ricsi: az már használt termék, amit első kézből eladtak, más szabályok vonatkoznak rájuk, de nem vagyok jogász, sztem te sem, ha erre vagy kíváncsi, kérdezz meg egy szakjogászt akinek ez a területe."
Pont!
ha nem dolgozol ezen a téren ,s nem is tudsz mutatni/linkelni egy olyan oldalt ahol ez le van írva amiket te itt gondolsz ,akkor ne terjeszd az igét...Én sem vagyok jogász, viszont olyan helyen dolgozom ahol hetente/havonta garanciális ügyintézés folyik... és ha gugglit használnád ,akkor látnád ,hogy neked csak azt kell igazolnod ,hogy hol lett vásárolva a termék....
Amit te irtál az kissé "butaság" ...ha nekem nem hiszel akkor kérdezz meg valakit a sarki boltban... vagy itt a hardveraprón... mert akkor rajtad kívűl mindenki kis butus ,hogy pár hónap bolti garanciával árulja a termékeit.. -
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42779 üzenetére
Ha 10. tulaj vagy akkor is ugyan úgy él a garancia.....
De ha másképp tudod légyszives linkeld be ide ... a cégvezető lehet nálunk is örülne ha volna olyan jogszabály/kitétel ,hogy csak az első vevőig garis a cucc... -
Winchester95
őstag
válasz
SeniorTilla #42779 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42776 üzenetére
Vétel-árnak semmi köze a garanciához... legalábbis magyarhonban.
Visszaváráslás más tészta.. itt az volt a kérdés mi a garis feltételek...
Amúgy meg jogod van kikérni a boltból ,a számla/garijegy másolatát.
Csak rohadt nagy szivás visszakeresni a boltból ,ezért szeretik letagadni. -
Winchester95
őstag
válasz
SeniorTilla #42773 üzenetére
Beszéltem velük.
Elég a lepecsételt garijegy .
Köszi mindenkinek. :) -
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42773 üzenetére
Aham...
Az kívűl ,hogy te így tudod ,akkor igazándiból idelinkelhetnél egy jogszabályt..
Amiket én tudok azok tök mások -
válasz
SeniorTilla #42769 üzenetére
Most ne negatívan álljunk hozzá egy problémához, mármint a gyártó/szerviz oldalon. Ugye mint írtam már én is megjártam más gyártóval, de könyörgöm akkor minden gyártó ilyen?? Akkor minek a gar? (Igen most tekintsünk ezoktól az esetektől, ahol a user hibája). Ennyi erővel kár garanciát válllaniuk. adják 1 év garral és kész, akkor nincs felesleges kör.
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #42733 üzenetére
35fok a legmelegebb pontján...27,a leghidegebb...
Szeretném kérdezni, van e mód lehajtott képernyővel valahogy bekapcsolni a gépet?
-
Mormota9
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42735 üzenetére
2133Mhz CL15-ös van bele integrálva.
-
Mormota9
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42735 üzenetére
Ok, megnézem
Igen, van benne egy integrált. -
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #42730 üzenetére
Köszönöm a jóindulatú tanácsot
Ennek ellenére, én azért mégis keresnék megoldást...
A gyerek 1,5 órája játszik vele;
Van azért olyan játék, ami nem tekeri/terheli szarrá a gépet...
Nyilván amikor dolgozom vele, és renderel, nem hajtómű le a tetejét, nem akarok rajta tojást sütni...A megoldásokat továbbra is keresem
-
válasz
SeniorTilla #42722 üzenetére
Hát nem tudom, 2x volt dolgom velük garis (3 év) notikkal, de mindenhol azt mondták ez nem garis, meg amit írtam, hogy a bontás.... pedig meg sem említettem, hogy szerviz vagyok, csak hogy segítséget kérek... meg leírtam a tényeket. Mindegy már lett megoldás 3-ból 2 esetre, persze nem garis de megolottam
. Nem görcsölök velük. (nyilván nem azt mondom, h másnál jó minden, és h csak a hp ilyen, de most így jártam)
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42722 üzenetére
Na ja sok "hűllye" van... de csak addig ez a véleményed még pórul nem jársz valami fájintos márkaszervízzel...
-
Kódos
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42670 üzenetére
Felraktam egy régebbi verziót 2018-as de ugyanugy baj van,megnéztem superpostionbe 4702 pontot kaptam 1080p high-on de a 13 scene és a 16-osnál leesett 130mhz-re a core clock,szóval nem értem most mi a baja.Egyébként 1450-1600mhz között volt.Ki írt az msi afterburner temp limit-et amit nem értek mért mert a cpu 85 fokos volt a gpu 88.Azért itt nem kéne még hogy limitálja
-
Muerte68
addikt
válasz
SeniorTilla #42672 üzenetére
Lenovo Ideapad C340 14IWL Onyx Black
-
Kódos
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42665 üzenetére
#42664 Hát nem tudom nem mondanám optimálisnak de nem is tudok rajta vizet forralni.Azért meleg ha a kezemet oda rakom ha saccolnom kéne szerintem olyan 80-85 körül lehet de nem vagyok benne biztos.Hütőpad meg van alatta még annó a macbook pro-mhoz vettem,ott tudtam hogy annyit fog érni mint halottnak a csók ugyanis a gép alja teljesen fedett,viszont itt se ér semmit pedig itt sok szellőző nyílás van a gép alján.Talán 1-2 fokot nyerek vele ha fullon megy a cooling pad.Lehet szar minőségű de szerintem nem lenne sok különbség ha 20e ft lenne mert akkor is kellene néhány fokot szerintem lecsipnie de szinte semmit nem számít.Egyébként 100% hogy driver hiba mert jó volt már 1x,ezen már átestünk itt a fórumon hetekig irkáltam ide mire rájöttünk hogy egy egyszerű driver hiba okozza hogy a boost órajel közelébe se ér a kártya.Igaz akkor teljesen szűz win-re raktam fel csak a vga drivert,superpostiont és ott néztem meg az órajelet mielött még rápakoltam mindent a gépre,viszont ez most nem játszik,nem rakom újra.Csökentett üzemmód,Dudu és ennyi.
#42665 Eredeti a tápja már 1x feltöltöttem neked a képet a tápról és jóváhagytad eredetiséget és a megfelelő feszkó leadást a gépnek.Itt az a kérdés hogy nem lehet frissíteni naprakészre a drivert mert megbolondul a kártya tőle?Vicc,Msi afterburnerben még a feszültséget is lejjebb vettem aszem 1,8-röl 1,6ra...Még azt hiszem ezt is te javasoltad de próbáltam anélkül és nem volt köze hozzá.Nem fogok ezzel szórakozni,az hogy biztos megy a mélybe ha nincs erre valami megoldás. -
Kódos
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42662 üzenetére
Mit jelent hogy régebben?Nem tudom mi volt rajta amivel jó volt...pont ez a problémám hogy most megint napokat kell ezzel szórakozni hogy megtaláljam melyik régi driverrel működik?Mert az biztos hogy állandóan probléma van az új driverekkel,és csak 1 adott driver verziót használhatok ezen a gépen mert az új csak galibát okoz?Ez nem így müködik szerintem így aztán pár éven belül teljesen elvault lesz ez az amugy is belépő kategoriás laptop.Kicsit már elegem van ebből én csak egy átlagos felhasználó szeretnék lenni nincs kedvem fél évente a gépet mókolni mert valami baja van.Utoljára volt windowsos laptopom szerintem,inkább asztali és abból is intel,véletlen se ryzen mert azzal is szórakozni kell nem out of the box termék.
-
Kódos
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42660 üzenetére
Ja most nézem kihagytam azt a nagy gondolkodás közbe...Minden hőfok teljesen jó GPU megaztán teljesen,az 80 felé nem is megy inkább a cpu ami néha 90 körüli is lehet akár,ha egésznap megy a gép.Amit mondjuk nem értek mert 85 fok volt a max mikor újra pasztáztam.De mindegy
-
Remekelek28
őstag
válasz
SeniorTilla #42648 üzenetére
Egy szóval nem irtam,hogy nem hiszem el..
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42653 üzenetére
Én csak a szomszéd ricsikének a haverja vagyok akinek van makbuukja
én már csak tudom... már guggli chroome-t is telepítettem és a fbuuk is megy
(irónia off) -
Remekelek28
őstag
válasz
SeniorTilla #42633 üzenetére
Ebben sd kártya foglalat van vajon? Illetve tükrözni tudom e vezeték nélkül smart tv re?
-
Remekelek28
őstag
válasz
SeniorTilla #42630 üzenetére
Igazábol ezt a gépet [link] néztem ki 500 ezrem van rá. Cégesként használnám,csak programok futtatására böngészésre,de néha videokat is kell szerkesztenem illetve szabadidőmben fifáznék rajta. Működne a dolog vagy nem?
-
Kbali
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42618 üzenetére
Azt nem tudom (mert sosem próbáltam), hogy több BT eszközt egyszerre tud-e egy laptop kezelni?
-
g0dl
addikt
válasz
SeniorTilla #42613 üzenetére
Elsősorban nem a billentyűzet árával akarok spórolni, hanem az általa elfoglalt hellyel.
-
3L1T3
addikt
válasz
SeniorTilla #42581 üzenetére
Nem ez volt a lényege, de oké!
-
BlazR
tag
válasz
SeniorTilla #42553 üzenetére
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42531 üzenetére
Stimmel.. bocsi néha telefonról gépelek ,így a helyesirásom néha 1-es
Azért a win10 -et néha le kellene valahogy korlátozni ,hogy nem matasson már állandóan a biosban"Battery Saver" bakapcsolásához pl mi a francért kell? Annyira "Mac" akar lenni ,hogy már lassan azt is megszabja mejik kezeddel nyúlj a vécépapírért. -
hamikike
tag
válasz
SeniorTilla #42480 üzenetére
Bocs, hogy ilyen késve reagálok.
Aksiról használom, többnyire este az ágyban, előtte, napközben töltőre teszem.
Én egy átlagos felhasználó vagyok, egyébként van egy 10,5 colos samu tabom is, szinte majdnem mindent meg tudok vele csinálni, legalább egy napig, esetleg tovább is bírja töltés nélkül, csak a tapizás miatt néha nehézkés (nem akarom túlzásba vinni és egeret meg billentyűzetet kapcsolni hozzá, mert bonyolítaná a használatot).
Játékra egyiket sem használom, így jól bírják.Köszi
-
Elk_hound
tag
válasz
SeniorTilla #42463 üzenetére
Nagyon ritkán azért lehet. Egy régi C2D korabeli HP, alsó dokkolócsatival, dokkon mintha tudta volna. Igaz azon még VGA és composite video volt, nem hdmi.
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42457 üzenetére
Nem. Nem ez volt a kérdés.
Nem is az usb-c volt a kérdés.
Leirom mégegyszer ,de mivel nem vágták rá hogy igen igy nemnek veszem."Az volt a kérdés hogyha type-c re ilyen átalakitóval van téve egy hdmi-s monitor az kezeli e a gép (bios pl ) ,vagy csak az oprendszer alatt van e kép a hdmi-n?
-
Kingus83
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42444 üzenetére
Nem töltöttem le semmit, van vírusírtó is a gépen. Kijelentkezik, de nem kapcsol ki a gép. Majd rákattintok újra a bejelentkezésre, üdvözöljük és újra kijelentkezik. Próbáltam kivenni az akksit is már, az sem segített.
-
Elk_hound
tag
válasz
SeniorTilla #42437 üzenetére
Az tökéletes.
Csak már van pár Type-C (töltésű) eszközöm, nem mindig vinném magammal mindegyik töltőjét. -
holozis_HUN
addikt
válasz
SeniorTilla #42424 üzenetére
Pl. telefonhoz van, Mi10 Ultra vagy Mi 11-hez, az tud 120W-ot és akkora, mint egy sima teló töltő, illetve van a OnePlusnak is 65W-os töltője telóhoz, de azt lehet használni PowerDelivery 3.0 szabványon is laptophoz 65W leadásához. Van valami új anyag, nem jut eszembe hirtelen a neve, amit használnak mostanában, ezért lehet kapni pl. 100W-os több USB portos töltőket is, amik szimultán tudnak gyorstöltést több eszközre.
ricsi99: Amit linkeltem az is iylen méretű, mint amit te linkeltél és az 65W-os. Nézzétek meg. Annyi a baj vele, hogy az Amper és a Volt különbözik az én gyári töltőmtől, de attól még a teljesítménye ugyan annyi. Tudom, a különbségek miatt nem ajánlott a laptopomhoz használni. Maradok a gyári töltőnél akkor -
tasiadam
veterán
válasz
SeniorTilla #42426 üzenetére
Hat egy hasonlo tudasu gep mint ami most van pc, az pusztulat draga lenne. De idovel akarok olyat hogy ultrabook+dgpu. A 4magos u-s intelek sem olyan hu de erosek. Van ceges t480am, all core 3ghz alatt boostol, valszeg mert rossz a hutoje. Konnyu lenne orvosolni (a gpu-s 2 hocsivessel), de nem hasznalnam sajat gepkent hogy oszinte legyek. A 4 maggal az a bajom, hogy jatszani mas keves. 2700x-et pedig tul sok mindennel nem tudnam kivaltani, foleg hogy ultrabook meretben kene.
vagy:
nvidia nowra elofizetek. :D -
holozis_HUN
addikt
válasz
SeniorTilla #42421 üzenetére
Amit linkeltem az 19V 3.42A. Teljesítménye ugyan úgy 65W. Minimális nagyon a különbség, hogy ekkora méretbeli különbségnek kellene lennie, ráadásul a teljesítmény ugyan akkora. Illetve vannak 120W-os töltők is, kis méretben, szóval elvileg kellene léteznie. Csak nem találtam, ezért kérdeztem itt, hátha tud valaki
-
holozis_HUN
addikt
válasz
SeniorTilla #42415 üzenetére
Tudom, hogy egyeznie kell, ezért mondtam, hogy ti tudtok-e olyan töltőt, ami ezekkel a apraméterekkel rendelkezik és nincs hozzá ez a nagy tégla, csak amit a falba dugsz, mert én nem találtam... Ezért is van a link, hogy olyasmire gondolok, csak a fent említett A és V számmal...
ricsi99: igen, a megadott paraméterekkel szeretnék töltőt keresni (65W, 19,5V ; 3,34A), ami nem az a régifajta fali dugasz --> tégla --> csatlakozó, hanem csak fali dugasz + a kábel, hasonlóan a telótöltőkhöz, olyan, mint ami a linken van.
Hordozás miatt lenne célszerű, hogy ne kelljen össze vissza hajtogatni meg cipelni az a nagy téglát, hanem csak bedobom ezt a jóval könyebb és kompaktabb töltőt a hátizsákba
Sajnos Type-C vel nem tölt a laptop
Remélem érthető
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42399 üzenetére
Extrém hidegben igen... tisztítottam egy komoly ipari fagyasztógépet.. persze nem lett leállitva a gyártás és 3 sráccal 10 perces váltásokban csináltuk ,hogy ne fagyjunk meg.
A zsebemben lévő telefonnak szétfagyott a kijelzője..lehetséges ,hogy mástól de én a párára saccolok... -35 ön szerintem más még nem mehet szét...de a jég az nagy úr!
A srác annyit irt nem szobahőmérséglet -
válasz
SeniorTilla #42385 üzenetére
Folyamatban van.
-
Pferi
senior tag
válasz
SeniorTilla #42301 üzenetére
Semmi gond az OLED-el, és az árával, ha valakinek szüksége van rá és megteheti az vegyen nyugodtan olyat, 10 év múlva ugyanezt mondják majd az OLED technikáról is
Dell szervízben voltam nemrég, és az ott dolgozók mondták hogy ha az E6520-as kijelzőjéhez hasonló minőséget akarok akkor legalább 400-at költsek laptopra. NEKEM ez bőven megteszi, amire ÉN használom arra nem kell több. -
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42291 üzenetére
Elöször is : az energiagazdálkodásnál kapcsold ki azt a funkciót ami a beállitott intervallumban leállitja a hdd-t , ha nem használod.
lehetséges azt hallod felpörögni... amig ez zajlik addig a rendszer megáll
A prociterhelés:
Mondjuk ugye átlag user win10 + friss tűzroka.
Lehetséges ez esetben ,hogy valamelyik frissités okozza.
Memória fogyasztást is nézd... lehetséges a böngésző /vagy az oprendszer megeszi az összeset....
Ez esetben tesztként meg lehet nézni más böngészőt is... vagy ha a win10 eszi meg a ramot akkor lehet egy uj/más rendszerrel jobban jársz.
Ha nem használsz win specifikus programokat akkor egy live linux pl Zorin
Tesztként tökéletes
Letölt /pen drive kiir /arról bootol/enter /magyar nyelv/ live inditás
Kapsz egy futó rendszert igy annélkül hogy törölnéd kellene a mostanit és látnád hogy jó e a vas... ha ott nem akadozik (s nem szimpatikus e célra) akkor lehet nekiesni a software-nak.
Elsö ,hogy meg legyen most mi a szűk keresztmetszet amiért akadozik most. -
zsolt19900
őstag
válasz
SeniorTilla #42280 üzenetére
jólvanna
pár éve még úgy vettem a "nagy" használtüzletitvegyél tanácsokra, akkor ezek szerint ennyi volt?
Milyen procival és ram kombóval érdemes mostanság gépet venni, nem követem a piacot egy ideje sajnos -
válasz
SeniorTilla #42241 üzenetére
Azt mindketten tudjuk.
De mi okozhatja?
-
ricsi99
addikt
válasz
SeniorTilla #42222 üzenetére
Jovanazúgy.
Faék egyszerű hűtés van rajta ...mit baja lenne ha megváltoztatjuk a hűtési profilt? -
válasz
SeniorTilla #42221 üzenetére
-
tata93
tag
válasz
SeniorTilla #42190 üzenetére
Rendben, köszi.
-
csababarca
őstag
válasz
SeniorTilla #42146 üzenetére
Látom a kártyàt, most hozzá is rendeltem, hogy pl vlcnél azt használja.
Kérdésem az igazából, hogy hogy tudom ellenőrizni hogy mondjuk vlcnèl tényleg azt használja e?Afterburner ki jelzi a vga nevét amit használok?
-
sz_abika
addikt
válasz
SeniorTilla #42119 üzenetére
Hasonló a helyzet itt is, köszi a választ
-
LOTR
addikt
válasz
SeniorTilla #42071 üzenetére
épp most használom egy negyedik géppel, ezzel most nincs hiba megint szerencsére
kérhetném még, hogy kifejtsd, hogy pontosabban mivel járhat a megoldás kivitelezése?
van esetleg "home made" megoldás, vagy szerviz?
köszi -
LOTR
addikt
válasz
SeniorTilla #42069 üzenetére
kipróbáltam, hogy ugyan abból a 3 eres elosztóból kapja az áramot a gép és az erősítő is (notebook tápnak 3 eres kábele van, erősítőnek 2 eres a tápcsatlakozója), de maradt a probléma
közben 3 másik kábelt is próbáltam (rca - jack), ezeket az erősítő másik portjára kötöttem, sajnos nincs változás
egy tv jack/fülhallgató portjával is kipróbáltam az erősítőt, azzal továbbra is megfelelően működik (tv tápja is csak 2 eres)eddig az volt a gyanúm, hogy a notebookkal lesz a gond, de ahogy előző hszben is írtam, eddig 3-ból 2-vel gerjedt, tehát csak az egyikkel működött megfelelően
esetleg bármi újabb tipp a megoldáshoz?
köszönöm -
nemmaradtnév
tag
válasz
SeniorTilla #42060 üzenetére
Megpróbálok frissítgetni! (betűt egyelőre nem sikerült rendelnem hozzá, azt csak helyi lemezhez engedne, de még küzdök!)
Köszi -
Girmin93
tag
válasz
SeniorTilla #42054 üzenetére
Rendben köszönöm, én is valami ilyesmire gondoltam. Az én általam használt alaplapcserés Dell 5470emben a Gt740M sem az a kimondottan játékra szánt videokártya, de ezzel még úgy ahogy elmegy ez-az, viszont azzal még ennyire sem.
-
Girmin93
tag
válasz
SeniorTilla #42025 üzenetére
igen azt néztem én is.. 4 sípolás, utána 4 sípolás, 4sípolás, az vga hiba. Annyira éreztem,hogy azzal van a baj.. amikor elvittem közben kint voltam a laptoppal egy 20percet,valószínűleg az alacsony hőmérséklet miatt jelent meg a kép.
-
Girmin93
tag
válasz
SeniorTilla #42014 üzenetére
uhh, és ez javítható? van olyan aki ezzel foglalkozik?
-
psyd
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42006 üzenetére
Koszonom a tanacsot, egy ideje nem kovetem a piacot mitol vannak most az egekben az arak? Vagy csak a szokasos karacsonyi mizeria?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Eladó Gamer Laptop
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest