- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
GeeTeQ
tag
válasz
KillHates #3408 üzenetére
hali
na szétszedtem h rakjak pasztát de most meg nem akar indulni valahogy a gép, a kijelző el kezdett szarakodni, kiment benne a piros szín, aztán lehúztam visszadugtam stb... és 1x csak utána bekapcs gondra már csak annyit reagál hogy kivillan a led, de nem kapcsol be aztán... szerinted? -
M@trixfan
addikt
válasz
KillHates #3440 üzenetére
Nagyon köszönöm az értékes információkat! Ahogy utánanéztem tényleg egyszerű cserélni a mini pci kártyát a gép aljában. Azt is olvastam, hogy több embernek nem bootolt fel a gép másik kártyával. Szerinted ez kompatibilis lenne az nx7000-rel? A másik meg, hogy sokan esküsznek az Atheros kártyákra, csak fogalmam sincs a kompatibilitásról.
-
netmesterke
aktív tag
válasz
KillHates #3398 üzenetére
Hy! Köszi a választ!
Háááát, sajna nagy bakot lőttem! Le akartam formázni a vinyót, beraktam az xp lemezt, és a lemez-formázóval nem a c-t, hanem a recovery meghajtómat ütöttem ki...Sajna így az elveszett....Lett ugyan plusszba 12 giga helyem, de nagyon bánom hogy így elnéztem a dolgot!! Ugy raktam fel az oprendszert a dvd-ről hogy előtte a BIOS-ban egy load default settinget nyomtam. Most annyiban más a helyzet hogy egy 6 gigás xp partíciót és a 12 gigás (immáron üres) recovery partíciót kitörölem, egybe formáztam és arra pakoltam a Vistát.
Még azon gondolkodom hogy a Virusbuster és a PC Tools Firewall amit felraktam (minden telepítésnél) nem-e bekavarhat valamit. -
icon
senior tag
válasz
KillHates #3358 üzenetére
Itt most azt célozzák a kérdések, hogy mit rontok el a Ghostoláskor?
Mindegy, nekem az lenne a tervem vész esetére, hogy értelemszerűen nem a rendszerpartícióra lementett image-emet egy CD-ről vagy USB-ről bootoló cumóval elérjem, és onnan visszaállítsam a rendszert.
Ez az eddíg általam ismert programokkal ott dől dugába, hogy a Boot -diskeket, amiket csinál akár a Paragon, akár az Acronis nem tudok róluk bebootolni, mert a jóféle sötét kepernyő lesz az eredmény.
-
válasz
KillHates #3338 üzenetére
amit leírtál, sajnos valóban igaz! a napokban lesz egy éves az asus notim, imádom semmi baj nem volt még vele - remélem nem is lesz -, valamint van még több asus termékem is, azok is nagyon jók, hibátlanul működnek! szóval semmi rosszat nem tudok mondani az asus hardvereiről, de támogatás valóban hiányos kissé... asus support oldal havonta többször is leáll, elérhetetlen...stb, ezt én is sokszor tapasztaltam már. a hazai asus oldal is elég hiányos, elnagyolt... ez van!
-
G.A.
aktív tag
válasz
KillHates #3321 üzenetére
Udv!
fwgoze: Kerestem, de nem talaltam ilyen beallitast... Amugy ez az elso laptop/notebook a kezemben, kesz sokk ert a BIOS lattan. Fele annyi funkcio van benne mint PCs BIOSban.KillHates: Hmm, fura mert floppy kell neki feltetlen(gyoker kod). CD be, gomb megnyom, boot kiirja hogy F6 mas illesztok telepitese... megnyomo, teszi dolgat, segitseget ker, megnyomom a T-t es keri a floppyt... Holnap majd CDre is kiirom, hatha ugy megszereti.
THX for help yall!
Meg valszeg jelentkezem.
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
KillHates #3292 üzenetére
Nem számtech boltba, vállalkozó vagyok, és így tudok hozni cuccokat. No meg egy (nagy) egyetemnek rendelek cuccokat. Nagyon sok emberkének hoztam már, én csak a tényeket írom. Azt hiszem el amit látok. Az én tapasztalati listám(növekvő sorrend): HP, Toshiba, Lenovo (barátoknak ha ár a szempont MSI)
-
animatrix11
őstag
válasz
KillHates #3280 üzenetére
kikapcsoltam a speedstepet a biosból, majd kiderül mennyivel lesz gyorsabb, meg beállitottam valamit a vinyónál igy állitólag gyorsabb de hangosabb, amugy ténleg nem értem a notiknél miért igy van a speedstep, az én asztali c2d-nál alap 1,8-ról leveszi 1,2-re tehát kb 30%al veszi vissza, a notinál legalább 60%-al
2 ghznél sztem monjuk az 1,2-1,4 lenne az ideális
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
KillHates #3277 üzenetére
Haver majd fél millárt vett egy 9400-ast. 2szer cserélték a zsanért (először lötyögött, majd leesett a kijelző és szétnyilt) meg egyszer teljes házat. Meg 1szer lapot a sok kékhalál miatt. Azért hoztam fel ezt, mert ez nem olcsó gép. Nem is beszélve az olcsóbbakról. Haver hozott nagykerből rendelésre 10db 1501-est. 2 nem indult, 1 egy hét után adta be a kulcsot. És még rengeteg példát tudnék hozni, akár tényekkel is. Van egy doboznyi szervíz lapom... Én nem értem h tud ez a márka a nevéből megélni? Semmivel sem különb a többitől.
-
animatrix11
őstag
válasz
KillHates #3280 üzenetére
igen ismerem a speedstepet, de ha maxra rakom a gépet akkor többett fogyaszt és igy gyorsabban lemerül az aksi, tehátr nem hülyeség az, a 2ghz-es c2d-t ilyenkor asszem 750mhz körül hajtja meg, de nehogy már ne legyen elég ez a teljesítmény irodai munkára
más: driverek, én asztali gépekben vagyok jártas úgy telepitem ált. feldobom az xp-t utána a driver cd-n lévő chipset, hang, stb drivereket...
laptopnál is ugyanugy csinálom (a szóbanforgó laptop freedosos, telepiteni kell) csak sokkal több mindent kell felrámolni, szoftveres problébe mi lehett ennélSzerk:jah természetesen nem norton használok, a virusbustet vettük meg, mondjuk az sem arról hirem hogy gyors lenne
viszont olcsó
-
cucka
addikt
válasz
KillHates #3269 üzenetére
a RivaTuner programmal rá tudod venni hogy Geforce GO 7600nak működjön
hát ennek k*rvára örülnék, de sajnos az nvs110 csal egy geforce go7300-asnem vagyok benne biztos egyébként, hogy gyorsabb lenne úgy buherálva, mert most is a go7300-nak megfelelő órajeleken működik, az egyetlen hátránya, hogy csak a dell-es driverrel hajlandó működni, de kompatibilitási problémát nem okoz, órajeleket szépen visszaveszi, ha nem terhelem, satöbbi. a másik dolog, hogy kicsit tartok attól, hogy egy ilyen régebbi kártyára felküldjem a legújabb nvidia drivert. inkább csak régi para, a geforce fx-ek idejében a gef2-es kártyám határozottabban lassabb volt az új driverekkel, mint a korabeliekkel.
-
cucka
addikt
válasz
KillHates #3267 üzenetére
a videókártya gyártók IGP-itől ódzkodom... (ATI, nVidia)
a leírtak alapján mondjuk lehet, hogy nem véletlen az, hogy nincs a piacon olyan komolynak nevezhető gép, amelyikben ezek vannak. a másik indok, hogy egy drága üzleti géphez szinte kötelező tartozék a centrino plecsni, akkor meg ki van lőve az összes nem inteles igp megoldás.Azért jó az az NVS110, én elfogadnám egy x3100 helyett...
pedig nem egy nagy durranás, elhiheted. nem tudom, hogy a speckó quadrós fícsörjei mennyit segítenek a különféle tervezőprogramokban, mert olyanokat nem használok. játékokban azért elég harmatos. (mondjuk a civ4-en kívül más játék különösebben nem mozgat meg egyelőre, szóval nem nagy érvágás számomra) -
cucka
addikt
válasz
KillHates #3265 üzenetére
véleményem szerint nem az igp/diszkrét kártya különbségei a lényegesek, hanem hogy van-e az adott notebook-nak a benne lévő hardverekre méretezett megfelelő minőségű hűtőrendszere.
rengeteg nagyon jó minőségű notit gyártanak igp-vel, ezzel szemben vannak hulladék gépek diszkrtét kártyákkal, hadd ne mondjam, hogy melyiket tartom megbízhatóbbnak.A 8400-as valóban harmatos, éppen elég az Aero-nak az aero még a régi, gma 950-el szerelt gépemen is jól ment. ahhoz képest, hogy milyen hardverigényesnek tűnt a hírek alapján, alig fogyaszt erőforrást.
És látom Neked is Quattro-d van - hát az úgy lett, hogy használtan vettem a gépet elég olcsón és ez volt benne. ez még a santa rosa elterjedése előtt volt, ha most kéne ilyen gépet választanom (d630-ast) akkor egész biztosan egy olcsóbb, integrált x3100-as kártyával szerelt modell lenne, mert a civ4-et az is elviszi, a quadro-s extrákat pedig nem használom ki. valószínűsítem, hogy a d630-nál nincs probléma a hűtéssel (mint ahogy egy thinkpadnél vagy egy jobbfajta hp-nál sem), tehát a tanulság, hogy nem az igp-s megoldások rosszak, hanem egyes notik hűtőrendszere van rosszul megtervezve.
-
cucka
addikt
válasz
KillHates #3263 üzenetére
arra, hogy az igp a legoptimálisabb megoldás egy notebook-ba.
a melegedéssel kapcsolatos fejtegetésed ott vérzik, hogy egy diszkrét videókártya lényegesen több hőt termel, az pedig eléggé lényegtelen, hogy a hő forrása az északi híd vagy az északi hídtól 2 centire lévő videókártya. tapasztalatok alapján az igp-vel szerelt notebook-ok sokkal kevéssé melegednek, mint a diszkrét videókártyával szereltek, mert az a plusz néhány (mondjuk 5) watt a nb-n sokkal előnyösebb, mint plusz 10-20-30 watt egy külső videókártya miatt.Inkább valami Intel 945-ös 1250-es ATI-val, vagy ami tuti 8400-as gyíkforsszal.
ati 1250 véletlenül pont integrált megoldás, tehát nem találsz ilyen 945-ös chipsettel. a geforce 8400 pedig igazi parasztvakítás. 3 fajtája van, ebből a normális árú gépekben természetesen a leggyengébb van, ami kb. egy asztali geforce6200 szintjén mozog teljesítményben, szóval nudli - ehhez képest elég komoly a felára, plusz a szép nagy számok (pl. akár 512 mega memória) azt sejtetik, hogy itt bizony nyers erőt is kapsz a pénzedért, pedig nem.a harmadik kifogásolnivaló dolog, hogy egy egyedi eset alapján (a toshiba m50-esed) próbálsz általánosítani, ami általában működik, de jelen esetben nem.
-
baliii
senior tag
-
Quass
tag
válasz
KillHates #3226 üzenetére
Szia!
Eszközkezelőben látja a VGA vezérlőt. Azt írja, hogy ATI 3D RAGE LT PRO. Az ismeretlen eszköznél is NTATI....szöveget ír ki, ezért gondolom, hogy azzal van gondja. Azt hol tudom megnézni, hogy mit nem ismert fel? Lehet az s-video, de az RCA csatlakozó is. Nem tudom.
Érdekes, amit írtál. Megnéztem a "hasát" és ott csak ennyi van: MODEL: 8500M. + a serial number. Én úgy tudtam, hogy a noti egy Portocom 8500P.
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest