Hirdetés
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lmh
őstag
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Remélem ez idevágó kérdés lesz.
Anyós régebbi nem Smart TV-jét szeretném kicsit okosítani, hogy pendriveról le tudja játszani a sorozatait.
Mi lenne a legolcsóbb mondjuk HDMI-re köthető média box/stick amivel ezt meg lehetne oldani? Nem kell HD tartalmat kezelnie, max feliratokat. -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Kutatáshoz annyi lenne a feladatom, hogy valahogy proxyt használva meg tudjuk nézni, hogy meghatározott külföldi országokban ha beírja valaki az adott keresőszavakat google-ba, akkor milyen találatokat dob ki.
(USA, Kína, Oroszo, Izrael, UK, Szaud-Arábia...)Ehhez kéne valami program/honlap amivel úgy tudok tenni, mintha külföldről neteznék.
Próbálok mindenféle ip-t beírogatni a chrome hálozat-proxyhálozat beállítása mezőbe ilyen netes listák alapján, de annyira lassúak, hogy USA-n kívül gyakorlatilag sehol nem jártam sikerrel.Előre is köszönöm!
-
toza
senior tag
tap-alaplap stb osszedugva asztalon haz nelkul,teszteles celjabol.
csavarhuzoval erintem a power gomb 2 pinjet lapon,akkor bekapcsol a gep vagy szikrazik minden es hivni kell a mentoket!?
koszonom..
-
killer095
őstag
Sziasztok, van egy olyan kérdésem ,hogy minden játék faszán megy havernak a 750tivel (400watos táppal)
Viszont ha elinditja a gta5.öt akkor elmegy a kép és kiirja hogy nincs jel.
Én arra tippelek hogy kevés a táp és offolja a vgat szerintetek?
-
Lenry
félisten
válasz
bastya2100
üzenetére
jó minőségű HDMI-nek nem probléma, legalábbis nekem is gond nélkül átvitt 20m-t
-
SP4C3
veterán
válasz
bastya2100
üzenetére
Rákötöd a megfelelô kábellel a tv-t a gépre?
-
Hát srácok megfizettem a tanulópénzt de legalább sikerült.
Mindent lementettem újra particionáltam a cuccot és most szépen szalad. Egyébként érdekes ez az UEFI-bios, win10 kombó. Lehet, hogy az én lámaságom megint de pl. fast boot módban el sem indul a gép, viszont ha "normál" boot módba állítom akkor hibátlan és eszement gyors. (egy Gigabyte F2A88XM-HD3 deszka van a gépben és egy win 10 pro csücsül rajta) -
quailstorm
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Minitool partition wizard ha minden szakad, de elvileg ha törlöd a partíciós táblát a windowsnak is meg kéne tudni oldani.
-
...de akkor meg nem működne a GPT telepítő nem?
Amúgy megoldottam, lementettem a cuccokat egy másik gépre és most az egész meghajtót particionálnám újra. De most meg azt csinálja, hogy ha törlöm a régi particiókat és létre akarok hozni egy kb. 90 gigásat a rendszernek akkor egyből csinál egy helyreállító, rendszer, MSR (fenntartva), és egy elsődleges particiót.
Az első három csak 100 Mega körüli. De nekem helyreállító és MSR (azt se tudom mi a túró az) nem kell....
Hogyan particionálhatom át a merevlemezt GPT-re? A win telepítőben nincs ilyen opció.
-
Lenry
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
nem lehet valahogy az alaplapot MBR kompatibilis módba kapcsolni? általában a boot beállításai közt szokott ilyen lenni
-
Segítsetek skacok mert 20 év gépezés után, orbitális baromságot csináltam.
Megvettem az első UEFI-s deszkámat és gyorsan össze is raktam rá egy USB-s telepítőt ahogy kell. bebootoltam róla aztán a merevlemezem C: particióját töröltem, hogy majd oda teszem a windowst (ezer éve így csinálom) és ekkor szembesültem a ténnyel, hogy ugye az UEFI-s telepítőt (GPT) az istennek sem fogom tudni felrakni a merevlemez MBR particiós táblája okán.....

Na most azzal sem vagyok tisztában, hogy egy régebbi MBR-es telepítő megy e (gondolom nem) de a nagyobbik gondom, hogy a merevlemez D: particióján fontos dolgok vannak. Gyanítom azokat le kell mentenem valahová mert másképp nem tudom a particióstáblát átvarázsolni GPT-re.
Jól gondolom?
Hogy lehet menteni a leg egyszerűbben a szitut? -
Lenry
félisten
válasz
holozis_HUN
üzenetére
egyféle BIOS-ba tudsz belépni, ha neked az AMIBIOS jön be, akkor az van az alaplapodon
-
holozis_HUN
addikt
Hol tudok belépni az UEFI Biosba? MSI B75MA-E33 alaplap, elvileg van benne UEFI bios, de sehogysem tudom megnyitni. Az a régi AMIBIOS van csak.
-
gamer187
tag
Ha az általam választott processzor DDR4 memóriából maximum a 2133Mhz kezeli akkor felesleges 2800Mhz tenni mellé? Gondolom én akkor azt is csak 2133Mhz fogja kezelni vagy tévedek?
-
STC Speed
őstag
Sziasztok!
RAM forumban nem kaptam választ,hátha valaki itt egyből rávágja

Van a gépemben most 2x4gb 1600mhz ram.A másik két slot ba vehetek más márkát,csak a freki legyen 1600?
Nyilván a dual channel miatt kérdezem.Köszi

-
bastya2100
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni Widi(miracast) al kapcsolatos. Szeretném a gépem képét klónozni a másik szobába lévő tv-re, főként azért, hogy a tv-go ott is menjen
na már most, ahogy észre vettem ehhez, nem csak Widi képest i5 3*** kell hanem alaplap is :$ esetleg bármilyen eszközzel helyetesíthető-e, ezaz alaplapon? (usb,pci-e)Konfig: I5 2500, msi b75ma e33 a tv pedig LG 42LF652V
ha kell a procit cserélem most itt ph-n i5 3***
a szobába a tv kb 8 m-re van a dlna-n full hd 3d-s tartalom is átmegy gyönyörűen
HDMI kábelel lehet több lenne mint 15m... -
törölt tag
Továbbra sem válaszoltál rá, hogy milyen alaplap.
És de, figyeltem. A jelek szerint viszont nem vagy tisztában a hővezető cső működésével. A lényege, hogy légritkított térben kis mennyiségű folyadék van (tipikusan 1 g desztillált víz), ami az alacsony nyomás miatt alacsony hőmérsékleten (20-25 °C akár, régebbi konstrukcióknál inkább 30-35 °C) képes elpárologni (felforrni valójában, de a lényege ugyanaz a dolognak). A párolgás hőt von el, ezt a hőmennyiséget vezeti el a vízpára a cső túlsó végébe. Mivel ott hűvösebb van lecsapódik, és a cső belső felületének porózus bevonatán keresztül visszaszivárog a meleg végre. Namost ha a vizet kivonod a képletből, akkor egy roppant rossz hővezetőképességű csöved lesz. Ergo ha a cső megsérül, és eltávozik belőle az a kevés víz, akkor annak a coolernek reszeltek.
A RAM-okon a borda tipikusan csak ront a hűtés hatékonyságán, mivel csökenti azt a légtered, ahova le tudják adni a chipek a hőt. Azoknak a bordáknak van csak értelme, amelyek jelentősen felnyúlnak a ,modul felé, és fogazott a kialakításuk. (Pl Corsair DHX.)
-
toza
senior tag
válasz
üzenetére
nem figyeltel ..leghutes van rajta..coolermaster tx3..
minden rohadt meleg igen..
live chateltem zotac os vkivel ,gpu garancia ugyben..
tanacsara felraktam Fitestorm ot ahol lehet allitani fan profilt meg sebeseget gpuhoz..
hangosabb de joval huvosebben megy..megoldas lesz egy ideig talan..meg meg ramot kell cserelni vagy csak bordakat huzni ra.
meg normalis hazba rakni sok ventillatorral..
koszi..
gamer187: olcsobb hazat ,lapot vegyel..nagyobb tapot..
es jobb gput-vagy kesobb vegyel..most mennek le arak 1080 miatt..
processzor is fele aron volt 2-3 honapja pl..
-
spidersoft
senior tag
Üdv! A kérdést már feltettem korábban a nyomtatós topicban is, de ott nem született válasz... hátha itt találok valakit, aki tudja a megfejtést
copypasteHP Color LaserJet 2605. Win7-en tudtam vele csak feketével nyomtatni, 8.1-en már nem. Nyilván kiválasztom, hogy ne színes, hanem fekete, de ha a színes nyomtatási módot még külön egyszínűre állítom, akkor is ugyanez: a nyomat fekete lesz ugyan, nem lesznek színei, de a nyomat barnás-mélyfekete tónusú, mikroszkóp alatt nézve egyértelmű, hogy használja mind a négy tonert, míg Win7 alatt ilyenkor a színesekből nem vitt fel a papírra.
Nincs valami olyan program/driver/stb. Win8.1 alá, amivel ez kiküszöbölhető?
Köszönöm a segítséget!

-
gamer187
tag
Sziasztok
Összeállítottam egy új pc-t, netezésre, Full HD 3D filmezésre, játékra stb..
A célom hogy 200.000ft-nál megálljon +-10.000ft. SSD-m HDD-m van jelenleg, minden mást hosszas filózás után válogattam össze. Ha bárki bármi kivetni valót lát benne ugyan abban az árban jobb terméket tud vagy bármi szívesen hallgatom. Az érdekelne hogy ennyi pénzért jól válogattam e össze a gépet sacc/kb. Előre is köszi!
Ház: Zalman Z3 Plus 12e
Alaplap: Asus Z170-P 33e
Táp: Enermax 500W NAXN Basic 13,5e
Proci: I5 6500 62e
Memória: 8GB Kingston 2800Mhz DDR4 17e
Vkártya: Gainward GTX950 2GB 49e
Proci hűtő: Cooler Master Hyper TX3 6,5e -
toza
senior tag
segitseg segitseg!!!
fx 8350 cpu korabban mindig 40 fok korul volt,most 60-70,
gtx 970 gpu 70-80,
jatekok akadoznak!!ram tuzforro! most raktam ra vmi 4 cm es hutot.. az erolkodik..
van rajta vmi kicsi fem "borda" nem tul komoly.igazabol szaros coolermaster evo tx3 huto van processzoron,
meg egy 1400 fordulatos 12 cm es haz huto van masikoldalara ralogatva..korabban nem volt gond.
akarhogy pasztazgatom,forgatom a hutot(alapbol- evek ota hatrafele nez es fuj),nem lesz jobb. sot.
folyamatosan maxon porog kb.. hangos is mind allat.. mindent takaritottam,pasztaztam ,semmi valtozas.
szoval mit csinaljak!? mire csereljem!!?!? (NEM FOLYADEKOS AZ BIZTOS!)
vagy ez netan!?! bar ezt fikazzak h meleg.. scak olyan aranyos kicsi..
vagy csak ramot kene huteni vmivel!?
egyebkent zart haz a jo normalis hutessel,vagy oldalat lekapom!?
koszonom..
-
Én Zepteres kesztyűvel törlöm először át a cuccot (nagyon finom anyag, vonzza a port), aztán egyszerű kijelzőtisztítóval és a hozzá kapott kendővel törlöm át.
-
törölt tag
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Mosószeres víz? Mert semmi extra nem kell az LCD és OLED kijelzőkhöz. Ha meg csak por van rajta, akkor a sima víz is bőséggel elég.
-
demmer123
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Monitor,tv tisztításhoz
-
demmer123
őstag
Szerintetek ez jó fajta mikrószálas kendő ?
-
AndrisBoy
aktív tag
Helló kollégák.
Vásárolnék HyperX memóriát (8gb) ipon avagy pcx-ről.
Az oldalakon 36 hónap garancia van feltüntetve, hol ott a kingston gyártói oldalán élettartam garancia van.
Kérdésem az lenne, hogy ha az általam írt oldalakról rendelek, akkor ők vállalnak rá garanciális ügyintézést 36 hónapon belül, az után gyártói garancia van rá, avagy kapok mellé valamiféle papírt, amivel regisztrálnom kell a gyártói oldalra serial szám alapján, hogy élettartam garisak legyenek?
Kingston-on kívül, más gyártó is vállal örök garanciát? (első páciens a Corsair Vengeance lett volna, de ott nem olvastam ilyen lehetőséget)
Köszönöm előre is válaszotok!

-
daffy1989
tag
Most eljutottam valahogy odáig,hogy kb 15 perc játékot bírt és utána kezdett szaggatni. A probléma okát továbbra sem tudom. Nincs extrém melegedés sem
-
daffy1989
tag
Sziasztok!
Ma bekapcsoltam a gépem és valamiért elkezdett minden játék akadozni. Emiatt frissítettem drivereket,ellenőriztem az erőforrások kihasználtságát,a vidkártya és a monitor beállításait és semmi nem történt. Kicsit olyan,mintha helytelen Hz számmal üzemelne a masina,de csak játékok alatt. Windowsnál,görgetésnél,filmeknél,videóknál semmi gond. Vírusom nincs.
i5-3330
gtx960
8gb ram.
Mit érdemes tenni még mielőtt kivágnám az ablakon? (a win. újrázását ha lehet kihagynám) -
VoidXs
nagyúr
válasz
harcikoca
üzenetére
HitFilm 4 Express. Az egyetlen timeline-os és képkocka pontossággal kezelhető ingyenes videóvágó.
-
SP4C3
veterán
-
harcikoca
senior tag
Üdv, tud valaki ajánlani egy egyszerű videovágo progit? pár unalmas részletet szeretnék eltávolítani.
-
Hello! Vidéki vagyok, egy környékbeli mikrós internetszolgáltatónál van előfizetésem (8-10 településen és tanyákon elérhető), 12MBit-es csomaggal. Esténként és hétvégén olyan szinten be tud lassulni a cucc, h egy 720p-s youtube videó feladja neki a leckét úgy, h semmi más nem használja a netet mellette. Elsősorban ezekkel a sztrímelős szolgáltatásokkal szívok, pl. Netflix, HBO Go, a weboldalakon nem annyira észrevenni, de esetenként ott is észrevehető. Wifiről megy minden, de kábellel is próbáltam, azzal is ugyanez van.
Volt, aki szerint "túlvállalta magát a szolgáltató" és nem tudja ellátni a szükségleteket, gondolom este és hétvégén jobban rászabadul a nép. Létezik ilyen?! A speedtest gyakran rendes értéket mér, van, h 1-2Mbitre is lemegy, most mértem ez előbb 6-7Mbitet. De van, h a 11-12Mbit mellett is összef***ák magukat a videós oldalak.
-
Fecus11
tag
sziasztok.vki megtudná mondani hogy a bios-ban melyik billentyűkombinációval lehet a meghajtókat előre és hátra sorolni?(elsődleges partició beállításhoz kellene)!
-
Lenry
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
yepp

-
varmi2
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Vegyél ki kettőt, akkor fognak tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)