- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Csabesz666 #36156 üzenetére
Tud wifit, én azzal szoktam, vagy ugye a klasszikus thetering. Wifi legalább lassú és ha sorozat van akkor főleg. Monitor előtt lapozni kell, alapban nem mutatja magától.
-
Gaben92
őstag
válasz
Csabesz666 #36148 üzenetére
Ha tényleg nagyon szívatni akarod magad ezzel akkor keress inkább converziós táblát. Ha a fénymérős tud luxot akkor egy “LUX to EV chart” megmondja az expozíciót, aztán onnantól kereshetsz “EV chart” keresőszóval egy neked tetszőt. De ez még mindig csak ambient.
Vakunál bonyolódik a dolog nem kicsit. Alapból a fénymérőnek képesnek kell lennie vakura mérni (szóval nem folyamatosan mér hanem csak egyszer mikor észreveszi, hogy elvillan a vaku) az megmondja neked mennyi fényed van a vakuból aztán állíthatod az alapján a vakut vagy a gépet.
Szvsz ha ennyire fényt akarsz mérni vegyél egy Sekonic 308-at. Az direkt fotózáshoz van, csak beállítod rajta, hogy vakura mérjen, megadod neki, hogy iso 100-on vagy, 1/160 záridővel, rávillantasz vakuval aztán kiköpi neked a rekeszt. Aztán állíthatod a vakut fel-le míg a rekeszed nem megfelelő.
Ugyanígy amibentre is működik csak ott nem kell nyilván vakuval villantani, hanem csak megnyomod a gombot az oldalán, hogy mérjen.
-
Jahno
veterán
válasz
Csabesz666 #36148 üzenetére
Vakut biztos nem tud, állandó fényre én is próbáltam találni valamit, aztán feladtam, nem lett megoldás. Van rendes fénymérőm, nem is használom. Legrosszabb esetben ott a telefon, de analógok is mennek hasra, vagy mivel minden fix így hiába mérek fényt is.
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
Csabesz666 #18870 üzenetére
Igen, ez sajnos így van! Elnézést kérek a téves információkért, de tévedtem!
Néhány külföldi teszt, de a Fujifilm honlapja is teljes manuális vezérlésről ír, pedig ez csak részleges. Manuálisan csak a rekeszt és a zársebességet lehet állítani.
Elolvastam én is a felhasználói kézikönyvet és nincs benne semmiféle utalás a manuális fókusz használatára... -
mrmarkus
aktív tag
válasz
Csabesz666 #18865 üzenetére
Mivel rendelkezik manuál fókuszos üzemmóddal is, minden további nélkül használhatod autófókusz nélkül.
A második kérdésedet nem igazán értem!
Amennyiben arra gondolsz, hogy úgy szeretnéd használni a gépet, hogy 1m-től a végtelenig minden éles legyen rajta, akkor rekeszelni állítsd be 8 -11 értékre. Természetesen ehhez az aprócska szenzor és a kissé sötét objektív miatt nagyon jó fényviszonyoknak kell lennie...Ajánlom figyelmedbe a felhasználói kézikönyv áttanulmányozását, hiszen autót sem lehet vezetni a KRESZ ismerete nélkül!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest