- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- iPhone topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajos11107
tag
Nekem lenne egy kérdésem hogy,hogyan tudnám Sata 2-ről Sata 1-re változtatni a vinyómat,nagyon fontos lenne számomra??
-
parkr
őstag
válasz Zolifarkas #17996 üzenetére
hát az enyémben nincs ilyesmi
létezik hogy a lapon nem jók az érinkezők?
-
parkr
őstag
Hali! alaplapi speakerről szeretnék informálódni.
a jelenlegi giga lapomon nincs, ezért egy régi abit lapról tettem át egyet de semmi hangot nem hajlandó kiadni, pedig a másik lapon működött.
ugyanígy néz ki, és neten is csak ilyen fajtát látok mindenhol. vagy létezik ezekből több típus is? -
m1sk4r
aktív tag
válasz Rico83 #17991 üzenetére
Közben megtaláltam, hogy szoftveresen írja át. Egyetemi kollégiumban MAC-cím alapján osztják ki a netet. Annak idején mikor félév közben cseréltem alaplapot az eszközkezelős módszerrel változtattam meg az integrált hálókártya MAC címét a régi alaplapon találhatóéra. Nekem stabil volt hónapokig, pedig ki volt használva rendesen a sávszél.
Aurea mediocritas
-
cocus007
tag
Van 1 régi gépben 1 Asrock 775v88+ alaplap.
Kapott a tulajdonos 1 új Hama MetalPro mikrofonos webcam-et, de ezen a gépen nem akar működni a mikrofon rész. a webcam jó, a hangkártya se (teljesen ) rossz, mert a hangfal is működik. És a Hama se selejtes,mert az én gépemen funkcionál.
Asrock oldalról leszedtem a hozzá való audio drivert, de az se javított a dolgon.Mit próbálhatnék még ki,hogy megoldódjon ez a probléma?
Esetleg eszközkezelőben letörölni azt a hardvert és teljesen újra telepíteni? Meg a hangeszközök közt vmi MIDI-s bejegyzés is volt,nemtom h az mennyire van útban...
-
gtamate2
veterán
Sziasztok lenne egy problémám, szóval ahogy szedtem ki a tápot leesett a kondi, viszont a 2 láb ami tartja az ott maradt csak elferdült, én szépen visszahajlítottam és odatettem úgy ahogy volt, belenyomtam rendesen. Szerintetek lehet baja?
*Sn0w
-
-
klambi
addikt
olyan előfordulhat, hogy bios update-nél megváltozik a mac címem is?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
ingyom007
tag
válasz ingyom007 #17982 üzenetére
Tényleg útközben az alaplappal lett valami hangot nem ad ki a proci melegszik rendesen ventik felpörögnek de semmit nem csinál bekapcsolásra csak fűt. Viszont a chipset hűtőbordája olyan tűzforró ami egyáltalán nem normális. Teljesen kuka az alaplap mitől tudott így meghibásodni?
-
csabyka666
veterán
-
cinkoxid
senior tag
válasz csabyka666 #17984 üzenetére
Általában odaírják az alaplaphoz, hogy "ECC memory support" ha van hozzá. De ez főként szervereknél van használva, és ott is van értelme.
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ECC-s memóriák minden alaplapban működnek, vagy csak AMD platformon lehet használni?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
ingyom007
tag
válasz RootRulez #17981 üzenetére
Ezt csak holnap tudom letesztelni amikor kipróbáljuk nálam. Gondolom ha RAM nélkül nem csipog akkor fix az alaplap hiba vagy ugyan úgy lehet CPU hiba is?
(#17981)Hát én másra nem tudok gondolni csak CPU hibára és remélem hogy nem kapott zárlatot, mert közvetlen a gépháznak csavarozta vagy nem csinált vele valami hasonló marhaságot.
Hát nemtudom a táp hazavághatta?
[ Szerkesztve ]
-
ingyom007
tag
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Van az alaplapomon 5db 4 tűs ventilátor csatlakozó. Az egyikre rákötöttem egy PWM-es ventit. Ha a BIOSban beállítom hogy a minimum és max teljesítmény is 60% legyen, menet közben akkor is állítgatja a fordulatszámot. Ráadásnak Standard állapot és 60% között nincs különbség fordulatszámban! Ez miért? Vagy PWM ventiket nem lehet szabályozni így?Alaplap ASUS P8Z77-V Pro
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
ingyom007
tag
Sziasztok
Eladtam ma egy srácnak a régi üzemképes alaplapom és még a mai nap folyamán jelezte nekem, hogy biztos benne, hogy az alaplapom a sz*r és, hogy emiatt nem indul a gép. Ezt írta
"speakert rádugtam debug cáljából de megse szólal csak pattan eggyet , megmértem , 5V- van a speakeren folyamatosan"
Ha tényleg nem működőképes az alaplapom amit nagyon furcsálnék akkor milyen hibalehetőségek vannak ami miatt már nem működik. Gondosan szereltem szét 20 napja addig dobozban volt, szállításkor se ütöttem neki semminek. Szerencsére meg vannak még a régi cuccaim amikkel használtam de ha a srác csinált esetleg vele valamit akkor úgyse fog működni hiába rakom bele a régi hardvereket amikkel használtam.[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
válasz Zolifarkas #17974 üzenetére
Chipkészlet: SiS661FX
Hangkártya: Realtek ALC655
Hálózat: ADMTek AN983N
Videokártya: SiS660[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Zolifarkas
tag
Hali !
Van egy Fujitsu Siemens W26361-W80-Z2-04-36 számú , D1761 A23 GS2 jelzésű alaplapom benne egy intel celeron d 330-as procival. Ehhez keresek drívert de eddig még sikertelenül. Volna tipped hol keressem ?Üdv ; Zoli
-
PH-User
addikt
válasz BigDarkJoy #17972 üzenetére
Ha nem tudod kicserélni keress privátban.
cinkoxid & Lenry
Én meg úgy tudom, hogy ez is be van kötve valahová a FET-ek környékére.
Illetve elvezetve, mert a Winbond chip nem ott van közvetlen.[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz BigDarkJoy #17970 üzenetére
1 kis kütyü...? Na és hogy pottyant le?
Megvan a hiba forrása. -
cinkoxid
senior tag
válasz BigDarkJoy #17968 üzenetére
Próbáltad a csavarhúzós módszerrel indítani? Power gomb nélkül. Utána jöhet másik tápegység, de ha azzal se jó, akkor valószínűleg alaplap hiba.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni hogy mitöl van az,hogy a gépen menyomom az indito gombot,felpörögnek a ventik és ha elengedem azonnal meg is áll a gép. Ha nyomval tartom akkor kb 5mp ig megy és leáll.
GA-K8NF9.SI lap 3500+ procival,és 1,5gb ram.
Tegnap este mikor kikapcsoltam nemvolt semmi hibája. FSP 350-60MDN tápom van.
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
PH-User
addikt
Hello.
Alaplap: MSI K9N Neo v2.0 (MS-7260)
Értelmetlenül állok a dolog előtt.
Ha fenn van a gépház oldala, akkor 88-90°C.
Nem gondolom, hogy ez így normális, mit lehetne tenni, hogy ne legyen ilyen forró?
Egyáltalán mit takar ezeknél a lapoknál, hogy "AUX"... ?Köszi.
-
spiritex
veterán
válasz Assasin_ #17960 üzenetére
Mivel nem írtad mlyen op.rendszerhez kellene, így neked kell befejezni a letöltést, miután kiválaszottad mi alá kellenek a driverek:
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p61-ds3-b3rev_11/download/Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Assasin_
aktív tag
Üdv.
Valaki tudna e nekem linkkelni drivereket ehezz a laphoz. Gigabyte p61 ds3 b3hoz. Hálózati kártya hangkartya meg ilyenek. Bocsánat de telorol írók mert így nincs netem
-
Rico83
tag
válasz zsoca875 #17949 üzenetére
Csinálj egy bios resetet,és csak minimálisan rakd össze a cuccot.Alaplapra táp,1db memória,vga-t se rakd bele,,asszem van rajta alaplapi,billentyűzet és így indítsd el hogy eljutsz e vele a biosig. Ha bootol akkor nem a proci a ludas.
[ Szerkesztve ]
Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!
-
Thrawn
félisten
válasz Assasin_ #17952 üzenetére
A pendrive-on milyen fájlrendszer van? Általában FAT vagy FAT32 az amit a beépített frissítő programok szeretnek. Plusz remélem ha zip-fájlként töltötted le a BIOS-t az kicsomagolva másoltad át a pendrive-ra.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Assasin_
aktív tag
Üdv!
Az a kérdésem hogy a bios frissitést meg tudom e csinálni a windowsba is vagy csak a biosban mert megpróbáltam de a q-flashnel nem csinált semmit pedig megvan a frissitést és rá is tettem egy pendrivéra
-
crysis88
tag
válasz Rico83 #17934 üzenetére
Az OK hogy a bios frissítés nem nagy dolog , de ha egyszer nem indul el avval a procival akkor hogyan lehet frissíteni ? Más proci nincs.
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
spiritex
veterán
válasz patex1983 #17946 üzenetére
Én annyit tudok erről, hogy még a 64 bites XP sem látja mind a 3 terát, hanem csak 2.19-et lát belőle. Illetve a 32 bites Win7 is csak másodlagos drive-ként látja mind a 3 terát, arról boot-olva szintén csak 2.19 terát lát, és a 64 bites Win7-el is szükség van UEFI-re, ha boot-olni akar az ember róla.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
zsoca875
csendes tag
Sziasztok!
A következő dolog történt velem:
Volt egy socket 775-ös konfigom, abból kiárultam a lapot+procit, vettem helyette 1155-ös lapot+procit.
A VGA, vinyó, stb. maradt a régi gépből.
Az új lap egy Asrock B75M, a proci egy Pentium G860.Mind a kettőt aprón vettem a lap 2 hónapos, a proci egy éves.A teljes konfig a következőképp néz(ne) ki, a régi és új cuccokkal:
Cooler Master Elite Power 600W
Asrock B75M
Pentium G860
2 GB Kingson HyperX Blu(1333Mhz) - egyelőre!
XFX HD 4830 512MB
2db SATA vinyó
1db optikai meghajtóTegnap összeraktam magamnak, majd bekapcs,erre 4 egyforma rövid sípolás és újraindítja magát, és képet meg nem ad az XFX-el, pedig a kártya tuti jó! Így még azt sem látom mi van..
Azt tudom, hogy AMI Biosz-os és a rövid 4 sípolás elvileg a "sytem timer failure". De nem vagyok semmiben biztos, meg hát ha az is akkor sem tudom hogy oldjam meg.
Van valakinek tapasztalata, esetleg ötlete mit tegyek?
Lehet esetleg, hogy a proci nem támogatott a lap által?(a listán támogatja a g860-at de ott Q0 steppingel, az enyém meg D2 stepping)Ennek lehet hozzá köze?
Segítsetek... -
spiritex
veterán
válasz patex1983 #17944 üzenetére
Nálam majdnem ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy a lapom egy P5Q-E és a 2 terás WD vinyó USB-n csatlakozik. A többi stimmel. Gyönyörűen megy mindhárom egyszerre!
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
patex1983
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Asus P7H55-M lapom. Jelenleg egy 500Gb-os Samsung vinyó van rajta, plusz egy 64Gb-os SSD. Most vennék még hozzá egy 2TB-os WD Green HDD-t. Fogja ezeket tudni gond nélkül kezelni egyszerre?
X
-
dragonfx
veterán
-
Lenry
félisten
van egy Giga Z68P-DS3 lapom, amin van egy mSATA foglalat. ha vennék bele egy mSATA SSD-t, akkor azt ugyanúgy tudnám használni, mint egy akármilyen SSD-t a standard SATA portokon, vagy az csak ehhez a Smart Response-os marhasághoz jó?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Rico83
tag
válasz dragonfx #17940 üzenetére
Olvastam valami hasonlót hogy némely alaplapnál az usb3-mal gond van...ám hogy ez kihatna a winchesterre...
meglepő lenne,bár nem lehetetlen.biztonság kedvéért csinálj egy cmos resetet az alaplapon.Mivel a piros tablettákat is vényre adják már...így Neo-ra sem számíthatunk!
-
dragonfx
veterán
válasz Rico83 #17939 üzenetére
aha mármint eltört a kábel?
miután rádugtam a usb3 frontot a 20 tüsre és feldobtam az usb3 drivert utána cisnálta ezt.
sajnos másik gépben nem tudom kiprobálni.
de kábellel probálkozok.
nem kapna kakot vagy nem lenen földelt valami? és átindukál és bezavarja?
netán aalaplaphiba?hogy a sata 3 és a 20 tüs usb3 frontkivezetés nem szeretib egymást egyszerre?
jaja most másik portba van.a winyonak szerintem technikailag lehetetlen baja legyne 2 honapja megy.még szinte por se volt rajta mikor kivettem. system mark szerintem a sequnziás read/write 113/100
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
-
dragonfx
veterán
válasz Rico83 #17936 üzenetére
420as chieftec.1 winyo, 1 dvdíró.külön ágon megy a kakao a vga.nak.
a tápot ugyanazt raktam rá csak lehuztam az alaprol a sata3ról most sata2ön megy
de majd most rádugoma panelt kivi avgyok az e baja de eddig az volt, de utána lehuztam akkor el is eltünt a winyo... ....most jön 5 szálon flashgeten és megy egyenlőre 30 fokos, 100/100as.
én sem értem ilyne lehetetlen dolgok hogy lehetnek de elöző gépbe is volt ilyne ezért gyanakszoa tápkábel kihagy?vagy eltört?de ettől még a biosnaka sata kábelen keresztül látnia kéne nem?sata kábel cserét nem probáltam, most épp azt csináltam tegnap hogy a dvdíró kábelét tettem a a hdd.re.és nem a sata 3ba dugtam.
de a dvdírót látja a winyo kábelével, és a sata3 porton.egyből felismeri ott vana listába bool ha oks.
ez a ctrl+p dolog előjött már valakinek?
olyna mitn a bios belép egy kezelőfelületre de nem vágom milyne jelszot kér[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
dragonfx
veterán
amikor bejön a kezdőkép és nem látja a winyomata bios kirrija detect atapi device és ott van enter ctrl+p interface
belépek
kiad egy soha enm látot intel engine managment interface oldal.t de passwordot kér?hol találom ezta jelszot?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
spiritex
veterán
válasz RootRulez #17931 üzenetére
Köszi, de ez a jumper dolog érdekesen hangzik.. Tudom, hogy poén, de azért érdekelne, hogy ha esetleg tényleg úgy lenne felejtve, akkor nem felejtené el minden újraindításkor is? Mert avval nincs gond.
-
dragonfx
veterán
válasz cinkoxid #17928 üzenetére
ja hd sentinel 100/100asnak irja és tényleg szol zene megy a letöltés, játék minden.
custom hiba.?kábelmegtörés?
most átraktam sata2re a sata 3as winyot most bekapcsolt.kivi avgyok most lesz a e valami netán most a dvd fog eltünni[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
-
spiritex
veterán
Adott egy Asus P5G41T-M LX alaplap, aminek a Bios-a mindig elfelejti a beállításokat ha elmegy az áram, vagy mondjuk szerelem a gépet és kikapcsolom a táp kapcsolóját. Ez minden esetben lemerült elemre utal vagy lehet más oka is?
-
crysis88
tag
Sziasztok.
Egy havernak kellene ehhez a procihoz Intel Pentium Dual-Core G2020 2.9GHz (Ivy Bridge) egy olcsó H61-es mATX-es alaplap.na most az a gond hogy amiket néztem csak kb az utolsó , utolsó előtti biosszal támogatják ezt a procit.mi van akkor ha egy régebbi biosz van rajta és beleteszem a procit?nem fog elindulni?
Kérem homályosítson fel valakiAsus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
cocus007
tag
Esetleg ebben tud vki segíteni? [link]
-
dragonfx
veterán
válasz cinkoxid #17912 üzenetére
nem ettől függ.azt hittem eza baj de nem.lemezhiba nincs. az elöző alkalommal is mikor a flashget ment akkor ment el az egész win7 alól.
utána csak az segít ha átdugom másik portra és utána vissza mega kábeleket megmozgatom.de ha nem lenne elég áramja a táptól attól még látnia kéne nem?
nem értem mi a gond...."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
cinkoxid
senior tag
válasz Assasin_ #17913 üzenetére
Igen, akkor bios frissítés kell neki. Igazából nagyon nehéz nem jól csinálni. Kiválasztod a bios fájlt, amit rámásolsz a pendrive-ra, majd nyomsz egy entert és hátradőlsz. A végén kér egy restartot, és utána állítsd vissza alapra a biost.
REV 1 verzió a tied?
[ Szerkesztve ]
-
Assasin_
aktív tag
-
-
dragonfx
veterán
na 5 pontos kérdés...asus b75 m-lx lap.
délután megcsináltam a lapomra a frontpanelt,beszereltem.itt hagytam a gépet letölteni, 1x csak visszajövök select boot device na mondom bexart a winyo....
állitgatok resetelkek biosba semmi.
kiveszem lehuzom a 20 tűs alaplapit....müködik.
visszarakok mindent gépbe 20 tűs vissza ujra nem.
lehuzom azonnal bejön a win7...ez meg mi szent a xar miatt van??
sima egyszerű 20 tűs kábel 2 usb kivezetése előre.mit kéne állitani felraknid rivert vagy mi a gond?
a bios és a win telepítője is csutkába nem látja a vinyot ha rádugom ergo nem érzékeli ha rádugom.
miért?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
csirkescsavo
csendes tag
Üdv Urak/Hölgyek!
Volna egy ilyen lapom: Gigabyte GA-945GZM-S2
Tegnap vettem egy itteni fórumtárstól. Win7-et telepítettem. Az alaplapi lan nem megy, ezzel még nem is lenne baj.... de BIOS-ban nincs a lan beállítás lehetősége, ahol kéne lennie ott nincs. Többféle bios átrakva, de egyikkel sem megy. Tettem bele pci-os hálókarit, win felismeri, de hálózat, net nincs. Sárga felkiáltójel. Kipróbáltam 3 karival, ill. mindhárom slotban. Másik BIOS, BIOS reset, semmi nem segít. Win7 sem látja az alaplapi lan-t.Valami ütközés van talán?! Ja és fagy is a gép!
Segítsen valaki legyen szíves, mert mai a napom rá ment és lassan felvágom az ereim.....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest