- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Ezt nem próbáltam, de kíváncsi vagyok majd a véleményedre. Eddig Aroma Gold-ot és Intensot ittam a kiskereskedelmi kávék közül, a professional line-ból meg a Top Flavour-t és vegyesek a tapasztalataim. Igen, a Kimbok, amiket próbáltam, nagyjából finomat voltak eddig, de egyelőre nem értem ezt a Kimbo istenítést. Az Aroma Gold az nagyon tuti, az 5 kedvenc kávém között van, de a többivel nem voltam ennyire elégedett. Finomnak finomak, de mindegyiknek ugyanaz volt a hibája: annak ellenére, hogy közepes pörkölést írnak rá, szvsz ezek a kávék minimum medium dark vagy dark pörkölésűek, ami az Aroma Gold-nak az előnyére válik, de a többinél a fekete pörkölés kinyírta az ízjegyeket és keserűek voltak
. Mindegyik kávé rendeléshez hozzá szoktam csapni valamilyen új Kimbot, abban a reményben, hogy hátha olyan finom lesz, mint az Aroma Gold, de eddig egyik sem hozta azt a szintet, szvsz a Lavazza komolyabb kávéi finomabbak. Kíváncsi lennék egy light roast Kimbora, mert gondolom náluk valójában az a közepes pörkölésű
.
-
-
jjeahh
nagyúr
A 100% robustákat én nem szeretem, hiányzik a karakter, az ízjegyek... ugyanakkor ha arabicával keverik, abból jó dolgok sülhetnek ki. A Lavazza Caffé Crema Classico-t majd én is kipróbálom, a többit vagy próbáltam már, vagy 100% robusta. Én szeretek kisérletezni, tavaly karácsony óta van meg a gép és már 22 féle kávét kipróbáltam
. De két dologból nem engedek:
1. ne legyen dark, sötét pörkölésű, maximum medium dark ami jöhet
2. ne legyen 100% robusta. Arabica & robusta keverékek és 100% arabica kávék jöhetnek -
Dr. Szilikát
őstag
Ha jól látom "speciális eljárással készült lágy víz" amiben valójában semmi különleges nincs, ugyanezt tudta a régi Brita ioncserélő kancsóm is, ami annak idején teljesen kivette a vízkövet (Ca / Mg ionokat).
Konkrétan, ha rozsdamentes edényben elfőztem a vizet, semmi meszes maradványt nem hagyott. (Most az más kérdés, hogy később reverz ozmózis rendszert építettem, az sem hagyott meszet.)
De már akkoriban is emlegették a Brita honlapján, hogy ezzel nem árt vigyázni, állandó (víz helyetti) fogyasztása problémás lehet, épp a Ca / Mg hiánya miatt.
Később rájöttek a gyártók (mint a Laica is), hogy lehetne gyártani ezeket a szűrőbetéteket többféle fokozatban is, de nem ismétlem magam:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_7440-7440.html
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3678-3678.html
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3110-3110.html -
-
TA68
őstag
Nekem az egyik nagy kedvencem. Erős karakteres ízű kávé, vastag cremával a tetején. Annak ellenére, hogy 100% Robusta, szerintem nagyon finom. Most rendeltem belőle négy zacskóval. (utánpótlás
)
A Gusto Pieno viszont nem jött be.
-
Voice24
őstag
Igen, lehet találni példát és ellenpéldát is, mindenkinek szíve-joga eldönteni, mi a szimpatikus neki.
Múltkor pl. itt a topikban lett linkelve a kávéáruházból a mi mostani kedvencünk, a Costa Coffee Signature Blend, ami náluk 6.190-, míg ugyanez a kávédiszkontnál 4.790-Ft. És nálam az is fontos szempont, hogy utóbbinál fel van tüntetve a szavatossági idő is, ami egy kávénál nem lényegtelen. De valóban az is számít, hol és mennyiért lehet átvenni a csomagot, nekem megfelel a helyi postára eltekerni érte, más csomagpont nincs a környékünkön. -
-
Dr. Szilikát
őstag
Attól függ, hogy valaki szét tudja-e szedni az alsó szűrőt, manuális tisztításra, illetve a felsőt is levenni. Így láthatja, hogy mi van ott. Ha nem, akkor még a vakszűrőt is ajánlják:
https://www.google.com/images?q=vakszűrő
Tehát így a vakszűrőbe tabletta és belenyomja a vizet, ami utána behatol a felső szűrő alá is és jó esetben feloldja a lerakódásokat, valamennyi állásidő során.
-
-
zacci
aktív tag
-
Dr. Szilikát
őstag
Még a szarvasi karoson belül is van vízpumpás és van az egyszerű forraló elven működő. Ilyen értelemben utóbbi az olcsóbb és színvonalban lejjebb álló elvileg. Ezek felismerhetők a tetején lévő zárócsavarról is általában, kivéve amelyik mégis pumpás, csak egy megtévesztő gőzgomb (gőzszelep) figyel a tetején.
Csak az érdekesség kedvéért, Saeco Minuto szerviz PDF:
Műanyag pohárral tesztel, számít még a diszpenzer előmelegítése is (hányadik főzés).
-
törölt tag
Szerintem nem bonyolult, hogy mit jelent az "olcsóbb karos gépek".
Nem sokat ér az ilyen mérés, kérdéses a hőstabilitás, ismeretlen a lefolyás ideje, arányok, környezet szempontjából is sötétben tapogatózunk, az egyik egy műanyag hengerbe dolgozik és előáztat valami random hőfokon, a másik fém karos, kérdés előmelegíted-e vagy csak úgy ahogy az iparisten megteremtette, tolod vele a mannát...
De persze egy alma, meg egy körte is átfér egy lyukon. -
törölt tag
Ja csak a Norda-alternatíva elérhetősége miatt gondolom jónak a helyzetet.
Itt Székesfehérváron is nagyon kemény a víz, épp most fogadtam meg, hogy a főzőegységet csak lágy vízzel fogom öblíteni, elég nehéz volt ecsettel, kefével letakarítani a vízkövet, még a mosogatógép is csak a zsírral birkózott meg.A karos gépek között az olcsók az automatáknál magasabb hőfok miatt talán közelebb állnak a Szarvasi produktumához.
-
mpo
veterán
Ezért kérdezném, hogy 70 éves embereknek mennyire okozhat gondot ennek a gépnek a beállítása és a kezelése?
Nem életkortól függ, mondom ezt 66 évesen.
Nálam sokkal fiatalabbak sem olvastak még soha egy használati utasítást sem, ezért tőlem kérdeznek műszaki cikkeknél, mert azt hiszik értek hozzá, pedig csak a User manual a titok. -
Dr. Szilikát
őstag
Némelyik gép karjába van építve fojtási lehetőség, ami növeli a nyomást.
Más műfaj az egyszerűbb, forralásos elven működő gépek, ezekben vízpumpa nincs és a tetején töltik be vizet, amit egy záródugó tömít le, erről is ismerhetők fel, illetve víztartály sincs külön.
#7680 konzumpro
Igazság szerint csak saját hobbi, de mivel korábban TV-video-audio szervizt üzemeltettem (most már csak TV), így kicsit más szemmel látom ezeket a gépeket is, ami pár éve még újdonság volt számomra, nem foglalkoztam ilyenekkel.
-
törölt tag
Lehet kérdezni, mert időről időre elcsábulunk mokka, karos, egyéb kísérleti kávéfőzők irányába. Én már vagy háromszor váltottam karosra, majd vissza automatára. De többen is vagyunk itt akik nem kizárólag automatát használnak, sőt szerviztapasztalattal is büszkélkedhetünk Dr. Szilikát révén.
Ilyen kávéfőzővel főztem már kávét átutazóban, vittem magammal őrleményt (Bellarom Caffé Crema), ami automata finomságú volt, tökéletes kávé lett, nem hőhiányos, az automatával ugyanez a kávéfajta sajnos csak előöblítéssel, extra magas hőfokon muzsikál. Szóval szerintem jók a DeLonghi kis karosok, van olyan ami eleve nem nyomásfokozós, ahhoz kell egy Graef és jó belépőszintű presszófőző lesz. Csak persze szörfölni kell vele, hogy eltaláld a megfelelő hőfokot.
-
Nagya21
addikt
HAli!
Hát ez a videó alapján egy kissé bonyolult a főző egység karbantartása.....
Jura A 1 | Refurbishing, Deep Cleaning and Repair - YouTube
A krups-nál is túlvan bonyolítva.
A Delonghinál 3 mozdulat: 1 kiveszem a viztartályt, 2 kinyitom az ajtót, 3 kiveszem a fözőegységet. A régebbi delonghinál csak 2 mozdulat.
Üdv Nagya
Új hozzászólás Aktív témák
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Ninebot by Segway F25E II
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged