- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-feri65
senior tag
-
footy
addikt
Ezt irjak valamelyik oldalon is amit korabban linkeltem. A legtobb fejben az ipod/usb vezerles analog modon van illesztve.
(#34227) k-feri65
Na ezaz, nalam a zenek 99% apple losslessben(alac) van. Ha ramasolom egy pendrivera akkor semelyik fejegyseg nem tudja lejatszani. Ha az ipodot rakotom a fejre, akkor meg az asszony legalapabb fejegysege is "lejatszotta". Pontosabban en meg mindig azt mondom, hogy az ipod jatsza le.(#34234) -secret-
High/low konverterrel meg tudod oldani. A hasznalhato 6-8ezernel kezdodik.(#34205) Osynho
Ezt Alpine CDA-117-nel kiprobaltam, meg lehet be is irtam a forumba a tapasztalataimat. Roviden ipodrol sokkal jobb mint usb-rol. -
k-feri65
senior tag
De...én még mindig azon agyalok,,,hogy (maradjunk a Kenwood-nál,, mert ugye az usb-ről csak mp3 at játszik)
hogy ha arra rádugom a szifont,,,akkor ugye csak az mp3 as trekkeket játssza le...mert ha a wav-ot is,,akkor azt hogyan?? bár kétlem hogy lejátssza....ha meg csak az mp3 om megy,,akkor meg nem egyszerűbb valóban oda egy pendrájv??És abban igazad van, hogy van bennük egy A/D is,,mert az auxot is valahogy megeteti a dsp vel a fej,,,
-
gabber01
addikt
Már bocs, de nem hiszem hogy ez a megoldás, hogy fogjuk magunkat és igénytelenségbe burkolózunk. Mindenki legyen ostoba user birka? Hát, végülis a gyártóknak ez lenne a jó ugye. Használjuk, örüljünk a fejünknek hogy működik aztán kuss. Csak nem mindegy hogy.
Márpedig én marhára nem akarnám ráköltök egy valag pénzt a fejegységre, hogy az applenek vmi retek megkötése miatt annak a dac-ja beleugatna a hangba, még ha az nem is annyira fostalicska sem.Egyébként pedig nem magyarázza meg a különbséget. Ráadásul minél többször nyúl bele a jelbe valamilyen elektronika annál több a veszteség/torzítás.
-
gabber01
addikt
-
djTech
csendes tag
Hegesztő kábel témához:
szerintem azért nem jó mert az elemi szálak a kábelben jóval vastagabbak mint egy autóhifi kábelben.
Az autóhifi kábelen a sok amper nem állandóan áll fenn,
hanem impulzus szerűen a zenének és a hangerőnek megfelelően.
Az erősítőkbe beépített kapcsoló üzemű tápegység rángatja az amperokat ahogy éppen kell a végfoknak a teljesítmény.A fentiek miatt az elemi szálak felületén folyik el az áram jelentős része. (Skin hatás)
Ezért a kábel ohmos ellenállása csak az egyik adat ami fontos, a másik,
hogy bírja kiszolgálni a nagyfrekvenciás áramigényt is és szerintem a hegesztőkábelnek itt jóval nagyobb az ellenállása (impedanciája) , mint az autóhifi kábelnek.Hallható különbség persze csak vájtfülüeknek lesz.
-
mm89
őstag
-
gabber01
addikt
Mert ha ugyanolyan hangszórók vannak bent elöl, hátul akkor miért is nem kell időkorrozni?... Plusz a hátsó hangszórók elhelyezése még egyéb oldalról is szerencsétlenebb, mert amellett hogy fizikailag is távolabb vannak, több akadályba is ütközik a hang, vagy éppen visszaverődik.
-
-
opeter70
senior tag
A DSP nem csodaszer, segítségével a gyári fejet lehet adaptálni komolyabb rendszerekbe.
Ezzel azért vitatkoznék. A DSP-t eredetileg az autó akusztikai anomáliáinak kiküszöbölésére találták ki vonalkimenetről hajtva.
Később, a mai kor igényeihez, a csilivili műszerfalakhoz, a cserélhetetlen fejegységekhez igazodva kezdték el alkalmazni azokra a feladatokra (kényszerből), amit leírtál.A fej hangja benne lesz a zenében hiszen az a forrás, de pl. a térérzetet az aktív vágással és az időkorral borzasztóan helyre lehet tenni.
A térérzetet lehet, hogy helyreteszed úgy-ahogy, a gyári fej csapnivalóan rossz vékfokának a hibáit is "elkeni" valamennyire, de ami hiányzik a jelből, azt nincs az a "csodaszer" ami bele tudná varázsolni a lánc közepén.
Hiába a 31 sávos EQ és társai ha pl. a fej által kiadott jelből hiányzik az igazi mély vagy magastartomány.
Ami nincs, azon nem is lehet javítani.Félreértés ne essék, egy percig sem vitatom a DSP létjogosultságát, de nem ilyen célra.
-
gabber01
addikt
Szinergia?
Azt azért gondolom tudod, hogy ez a szó nem csak pozitív jelentéssel bír. Semmi mást nem jelent, mint hogy egy rendszer különböző komponensei működés közben egymásra hatnak, egymást felerősítik. Vagyis, ha a rendszer elemei között egy-vagy több rossz minőségű, akkor a végső eredmény még rosszabb lesz. Tulajdonképpen elrontják a jó elem működését, vagy a jó hatásfokú elem még jobban kihozza a rossz elemek tulajdonságait.
Természetesen ha a rendszer elemei "illenek" egymáshoz, akkor együttes hatásuk még "jobb" lesz.
Vagyis megint ott tartunk, hogy "leggyengébb láncszem". Ami jól hangzik, és maximálisan igaz. Ne haragudj, de ennek ellenkezője nagy butaság. -
kavics325i
őstag
Nem tudom. Nekem nincs pénzem "modernebb autókra" ezért nem tudok ilyen problémákkal egyesülni vagy mi-
A lényeg,nem kötelező én(mi) ránk hallgatni.Lehet nyugodtan bármiféle forrást használni akár a jövő zálogaként is,de egyet meg kell érteni. Ha nem veszteségmentes vonalszintű a jel(Bár,még lemez és lemez között is van különbség) addig nincs értelme százezreket költeni az utána lévő komponensekre. Lehetni lehet csak nincs értelme. Szerintem.
Az mp3-is jó egy bizonyos szintig.
A bluetooth-is jó egy bizonyos szintig.
Hangszóró kimenetről lekonvertált is jó egy bizonyos szintig.
2 Din-es fejről vett jel is jó egy bizonyos szintig.
Bármi. De amennyiben a végeredmény nem okoz örömöt akkor jön az,hogy basszus,de sok pénzt öltem bele és még sem az igazi. Mindig azzal kell tisztában lenni,hogy mit akar az ember!Nem rád értem csak folytatólagosan írom. Én például el döntöttem,hogy a lehető legjobb kombót állítom össze JBL-ből viszonylag a legkevesebb keretből.De a lehető legjobb-on volt a hangsúly. Nem a legolcsóbbon,bár nem mondanám,hogy nagyon soknál járok. Itt ott mindig volt egy kis szerencsém. De a rá fordított idő,na az viszont nem kevés.Évek!!
Szóval,ha egy gyári fej a kompromisszum,akkor egyet kell megérteni. Ha négyezeré' veszem méterét az rca-nak,meg 1200 darabja a dugóknak,és ezenyóc' métere a hsz kábelnak és 3e métere a tápkábelnak attól még ugyanolyan fos lesz az egész,mintha cat6 kábel száz ft-os dugókkal és sal kéccáz ft-os hsz kábellal meg 500/méteres tápkábellal rakja össze a paraszt. De ha teccik valakinek az első alternatíva,legyen.Engem különösebben nem zavar,esetleg ha véletlen beülök majd mondom,hogy ne nagyon kapcsolja mán be -
gabber01
addikt
-
icerockk
tag
Szia! Hát igen, azt gondoltam, hogy nem egy erőgép, de a hangzás lenne számomra a lényeg, és persze az sem utolsó szempont, hogy a mélyszekció hajtására már beszereztem egy SRx 1-est, és szeretném (amennyire csak lehet, és amennyire a pénztárcám engedi) azonos komponensekből összeválogatni az egyes egységeket, gondolok itt jelen esetben az erősítőkre. Meg hát maga az autó is eléggé picurka (Peugeot 206), így nem gondolom, hogy KEZDŐ rendszernek nagyobb teljesítmény kellene. Megkérdezhetem, hogy milyen első szettet hajtott nálad ar SRx 2-es?
-
Peti66
senior tag
Ez való ide... A 4-es,már nem tudná helyrehozni,pláne,ha több helyen átszakadt.
Másrészt,a sűrű menet jobban tart és nagyobb erőt lehet kifejteni,ami mivel itt rézben van a menet,nem egy hátrányVan 5x1mm-es is,de az itt már értelmetlen,pláne,hogy puha a fém(réz) és a hozzávaló belső kulcsnyílású csavart meg méginkább nehéz beszerezni
Ill.ez az "élesmenet" osztály---még jobban összerág.
Az 1,25-ös menetemelkedés közelebb áll a laposmenethez. A 1,5 -nél,meg kevesebb fér az adott hosszba,
így kevesebb is elég,hogy megszakadjon..... -
Osynho
addikt
-
Peti66
senior tag
Nem tudom ki,hogy van vele,mert ugyan szépnek szép ez a Volvo demo car azt meg kell hagyni,de az alapfunkcó,mint az autó használhatósága jelentősen csorbul.Másrészről már rég bizonyitott tény,hogy a legjobb hangú gépek a jól megválasztott kevés komponenst tartalmazó autók...
A kosár rezonancia meg olyan szépen tovaterjed az ilyen fém gyűrűkön.hogy csak na..Nem kell azért beájulni
csak azért mert nem fogja a rozsdaKész trafó szerintem az egész hóbelevanc
De jól néz ki, azt meg kell hagyni
20mm-es textilbakelit,oszt jóság...ezer év meg még 1 nap.Bár, k.rva drága(kiemelő gyűrű)
-
Peti66
senior tag
Mikkor kifujjod a flakonból a felületre látod hogy habzik,mint a veszett disznó.
Azután eltelik 1-2perc,s' lőn a "fortyogó folyadék megszilárdul".Magyarul a hordozó közeg kiszorul
a töltőanyag közül.Csak hogy értsd, elpárolog...ezután a nano Cu szemcse(ék) addhezív lesz...
Na de,igazából footy-nak szólt ez a rövid szösszenet....
Sőt, egyébként mondom Neked,hogy van még fémkerámia is.Pld a hajnyírom(Oster) a nyírófej része
(Cryonix)+ plussz NASA stb...stb Ja, meg Ngk gyertya gyár is ajánlja a menet kezelésére. A Merci is, a dieselek-hez stb.. -
lacifant
csendes tag
Elolvastam, köszönöm, hasznos volt!
Kezd már egy-két dolog körvonalazódni, pl hogy érdemes a használtpiacon is szétnéznem, elkapkodni úgysem akarom..
Nincs saját almás készülékem, így ez a funkció nem olyan fontos. Az mp3 és aac tudás azért jól jönne, de utóbbi eléggé leszűkíti a palettát, szóval lehet hogy felejtős. Inkább szóljon szépen, akkor szívesen írogatok cd-ket. -
borat26
aktív tag
Valóban igazad van, csak a lehetőségeket próbálom letisztázni.
Hétvégén még vissza van a 2 új rca berakása a jelenlegi helyett, így már majd nem kell hátramászkálnom, lehet a vágást is a fejről állítgatni.
Én is gondolkodom a fázisfordítás kipróbálásán, továbbá a láda helyének változtatásán. Ehhez viszont nem elég pár óra, ebben is tisztában vagyok. Végső megoldás az ülés lehajtás. De ezt egyenlőre szeretném elkerülni.
Tudom, kicsit vissza kell vennem a lendületből, és a pepecseléssel foglalkoznom. -
borat26
aktív tag
Szia!
Nem mondtam, hogy rossz, csak valóban sokat elnyel a hátsó üléssor. pps által ajánlott lenne tán a legjobb, csak ehhez megfelelő nyomót kell találni elfogadható áron. A DLD 500+ merőben jobb, mint a Signat, de még mindig nem az igazi. Viszont lehajtott ülésekkel meg nem szívesen kocsikázom.
-
orbano
félisten
Egy behringer ecm8000 minimum, ez a legolcsóbb. Szoftvereket nem vágom. De szerintem jobban jársz, ha méretsz valakivel (Mészáros Gyuri talán tud).
Mi egyszer mértünk Az-X-szel a kocsimban, de csak a poén kedvéért valami alap mikrofonnal, kalibrálás nélkül. De már nem emlékszem a progi nevére, utánajárok... -
pike1
csendes tag
Csak mint ötlet merült fel, mert akkor hátra ment volna 2 erőteljesebb hangszóró és a 4 csatiból kettő arra ment volna. De nagyon hajlok a 2 csatis erősítő felé. Nagyon nem tudom eldönteni, mit vegyek
Később lehet komolyabban is belemennék de most egy jó darabig nem tervezek semmi komolyra költeni
Te mit javasolnál? -
orbano
félisten
rendszeresen nyálazom a carstylingot, és mindig eszement áron mennek ezek a fejek ahhoz képest, hogy mit kapsz pio vonalon egy ilyen alpine helyett. főleg hogy RSII-vel pariban a jelszintállítás miatt csak a 9887 van, ami meg _számomra_ ipari hulladék kategória az előbbihez képest.
35k-ért egyébként a 9812-t vesztegetik, 9835-öt én 50k alatt még nem láttam, sőt... 50k körül a 9855,53-at szokták adni. -
Beri
addikt
Húzok kábelt az akkuról közvetlenül, ha úgy is szar, akkor felgyújtom az egészet.
A szettem hangját úgyis gyűlölöm zsigerből, soha életemben nem hallottam olyat, ami tetszett volna, a következő autómban meg bennhagyom a gyárit és inkább köpködöm a gyártót, minthogy kidobjak félmilliót arra, hogy minden bonyolultabb legyen és cserébe rosszabb.
-
Soma01
veterán
Keresel még erősítőt?
Én nézegetem még, jól elvagyok vele. De már megint egy MAC-et találtam, de érdemes megnézni: 15e az ára. Egy Udimension Junior RM V41 Erősítővel ment, ez nyomta a mélyet hídba kötve. (http://racing-bazar.hu-n árulják)
"macAudio MacSonic 2125
A német macAudio cég erősítője árban már nem a legolcsóbbak közé tartozik. Kinézete elegáns, nagyon jól mutat a közepén működéskor pirosan világító "macAudio" felirat. Teljesítménye 2 x 125 W RMS, 2 ohm stabil, így 2 x 200 W-ot ad le, míg hídban 4 ohmon 1 x 400 W-ot, 14,4 V feszültségen mérve. A készülék 10-16 V tápfeszültség között használható tökéletesen, és két darab 25 A-es biztosíték védi. Magas és alacsony jelszintről egyaránt működtethető. A lesugárzott mélytartományba 45 Hz-en avatkozhatunk be, 0-6 dB fokozatmentes kiemeléssel. Alul-, illetve felüláteresztő szűrővel, 50 és 300 Hz között illeszthetjük a többi komponenshez. Hangszóró- és tápcsatlakozói aranyozottak, jól szerelhetőek, csupasz kábelvégeket fogadnak. Hang Lussier: nagyon tiszta bőgőhang, precíz, részletező, szinte hallani a hangszer testét. Ez a készülék produkálta a legszebb mélyeket. A zongora nem rossz, de nem közvetít igazán érzelmeket, bár virtuóz, profi játékot közvetít. Egy kiállítás képei: jó az összkép, de igazából a mélyek hengerlik le az embert - gyorsak, feszesek, ütősek. A hegedűsök kissé öszszemosódnak. Összességében energikus előadás. Beatles: az ének enyhén balra csúszott, de nem visít. Az elektromos gitárban megvan az erő. Megint csak a mély szekció - basszusgitár, lábdob - szól lenyűgözően, de ez nem megy a zenei részletek rovására. Érdekes, hogy nem sietnek a fiúk, húzósan, keményen, ütemesen játszanak. Tracy Chapman: nagyon jól kijönnek az apró, árnyalatnyi hangok, egységes a produkció. Lehetne érzelemdúsabb az énekhang. A lábdob megint félelmetesen jó, és a kongák is remekül szólnak. "Ez alapján nem tűnik rossznak mélyláda hajtásra. ...pláne ennyi pénzért.
-
day2day
tag
Köszönöm az infót!
Amúgy ha már a Pioneer fejegységek ennyire előtérben vannak (én is csak jót hallottam róluk), akkor egy ilyen hangszóró szett nem jobb választás?
Pioneer TS-A1713i
23K / pár
Frekvencia átvitel: 33-32000 Hz
Azért 33 Hz már jobban hangzik, mint az 50-60.
Az egyetlen aggályom, hogy 35W RMS-t ír a specifikáció. Ez tényleg marha kevés, vagy az autós HIFI világában tök máshogy számolják? :-)
-
dreed
tag
Értem én és köszönöm a tanácsot. A bizonytalanság a topicban olvasott ellenérzések(macaudio) miatt van. A kapkodás meg a két fentebb említett erősítő miatt, két napon belül döntenem kell. Node a puding próbája az evés, így ezt a részét a dolognak lezárom. Sopronban lakom, még nem sikerült szakembert találnom, hifiszaküzlet ahol ezzel foglalkoznak legközelebb Győrben található.
Kábelekből rca, táp, hangszóró, tudnál ajánlani? Fogalmam sincs milyen átmérőjűt és minőségűt keressek. Egy használt carsonic rca-m van. -
dreed
tag
Az előző installhoz képest a változás a fejegység(Kenwood kdc9095), a láda és persze az autó(Astra f). Előzőleg egy kicsi reflex ládába ült a mélynyomó és szettek csak fejegységről voltak hajtva. Most már tudom ez így nem a megfelelő összeállítás. Sajnos összehasonlítási alapom nincs ezért tettem fel a kérdést, igaz az erősítőt bármikor lecserélhetem. Ha ezt a macot 10ért elpasszolnám és vennék egy steg 75.2 16-ért + egy kétcsatornást vagy monot a mélyre, vagy egy kicsit többért egy q-dimension jr 5.4x-et, nem járnék jobban? Elég lesz e a mac hidalva az első szettre és a mélynyomóra? Hozza nekem a hangszeres zenére elvárt igényemet?
-
Az-X
őstag
Szép darab, de nekem PC lesz a kocsiban. Igazából csak azért vettem meg ezt a fejet, mert tetszik úgy egységesen a közép konzol
A monitort valami olyan megoldással csinálnám ahogy a gyári navi is van. Már ha megmarad ez a kocsi. Ha nem marad meg akkor meg ennél komolyabb fejegységet felesleges átadni az új tulajnak. Még benne van az is a pakliban, hogy elcserélem egy C70-esre. Kedd-szerda környékére kiderül -
Az-X
őstag
Az a vicces, hogy hogy ennek a műsornak a kezdetén került át másik szerelőhöz a verda mert az előző, tisztességes módon bevallotta, hogy nem igazán tudja még az első AC pumpa tartály csonkletörős problémákat korrekt módon megoldani.
Az új szerelő ha minden igaz tényleg ért hozzá mert sokat babrál Volvo-kal, rendes szerelőműhely meg minden. Szándékosan nem írom ki az meg mert nem akarom senkinek rossz hírét kelteni.
Amúgy ha neked is D5-ös van... a lendkereket is meg lehet oldani valami olcsóbb úton. Összehegeszteni nem szeretném!!!
-
Skillet
addikt
előző linkemben ott a pénzügyi keret, meg az egyik választott is.
pio deh 2320ub
csak az érdekelt volna, hogy nónémben van-e olyan ami nagyjából tűrhető. én hangszórókat nem fogok cserélni, vezetékeket sem...semmit. elég egy sima fej...de én meghallom azokon is az mp3 320 és a wav közti különbséget.
sajna autóba nincs most több pénz... az autó is most lett véve... és kiköltekeztem... nem részletezem...mindenkinek vannak gondjai -
Peti66
senior tag
Annyira sokrétű a téma,hogy bővebb kifejtést igényel
Ha tényleg érdekel a téma,bővebben is kifejthettem a különböző tisztaságú rezek fajlagos ellenállását a hőmérséklet függvényében.Beleértve az ultra nagy tisztaságú UNT-Cu-t is
Termodinamikai és spektrofotometriai vizsgálatokat.És persze a szemcse határokat is
Ezek,már tényleg komoly dolgok.Elhiheted,
és persze a valóságban is léteznek
Ha Feri,Viktor,Tomi és a többiek isrábólintanak----nos, akkor kifejtem itt
De,ha egyszerűbben is megfelel, akkor mondjuk elég legyen annyi,hogy a hőmérséklet függvényében is változik az elektromos ellenállás a rézben meg úgy általában mindenben
sőt, még benned is
-
Peti66
senior tag
Még 1 kicsit utána nézel és meglátod,hogy igen
nem csak a szupra vezetőkre igaz
Hol ragadtál le a Martenzitnél
1X-es példa.Fogsz 1méter hosszú akármilyen rézdrótót,elkezded melegíteni(20celsius fölé) vagy árammal terhelni a névleges 2X-ével.Mi történik?Megmondom--megnyúlik.Lehűlve zsugoródik.
Ez a rugalmas alak változás, szerinted mit idéz elő az anyag kristályszerkezetében(rácsokban)Ez nem csúzli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Xbox Series X|S
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Újszerű MacBook Pro 14" M3 Pro 100%-os Akku, karcmentes!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest