- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Something_
őstag
En meg mindig nem tudtam elmenni hifit allitani es generator zajt megszuntetni :-(
2 hetig 0 generatorzaj volt, aztan egyszer csak megerkezett :SMas:
Kollegamnak 3 hete nem jott meg az RS2. Belefutottunk ebbe a sracba.. DJ Szicso - Carstyling -
Joe fiú
senior tag
9815 az aktív, általában ha jól tudom az 5 végűek aktívak, 9835, 9855
Pioneert egyáltalán nem ismerem, lehet nem véletlenül inkább Alpinet használ mindenki passzív rendszernél.k-feri: Bizonyos mértékig lehet játszani hangszóróelhelyezéssel,hogy minél inkább egy "síkba" legyenek, de engem az ilyen dolgok már nem foglalkoztatnak autóhifi terén, hogy ily mértékű tökélyre törekedjek, kocsiban csak hallgatom a zenét, szobában pedig élvezem, de persze ez így nem egészen igaz, mert kocsiban is nagyon élvezem,csak tisztában vagyok a rendszer gyengéivel.
-
shteer
titán
Akkor mi a bubanatot akarsz hidalni?
4ch in, 4ch out 2db rca-valugyanaz a szitu, csak nem hidalod a 3-4ch-t hanem frontrol hajtod a magaskat, rear csatornakrol meg a melykozepet
Bar a keresztezesi frekvenciakat fogalmam sincs hogyan akarod vagni - hacsak nem dsk szetted van
-
gabber01
addikt
Ez is a saját ládája, konkrétan ez. Mondjuk a leírásban az a 22L nem tudom hogyan jött ki nekik, mert ha csak a méreteiből indulok ki, az egy 38l-es kocka, és annyival nem rövidebb a felső lap. Nem mértem le, de kb. 30l lehet. Próbáltam kisebb, kb. 16-18-as ládában is, abban nagyon gyenge volt. Reflexben még kipróbálom majd.
-
gabber01
addikt
természetesen, hiszen az érzékenységért fel kell áldozni egyéb jellemzőket. ha feltételezzük, hogy két hangszóró tökéletesen ugyanolyan karakterisztikákkal bír, de egyiknek nagyobb az érzékenysége, akkor az minden esetben hangosabb lesz. de a valóságban ez nem ilyen egyszerű.
egyébként te is túlmisztifikálsz egy konkrét jellemzőt. az érzékenységet akkor érdemes figyelni, ha nem tervezel a szetthez erősítőt, mert ezeket fejről is elég jól meg lehet hajtani.
-
Joe fiú
senior tag
Egyébként szinte mindenhol úgy reklámozzák,hogy kategóriája leghangosabb mélyközépsugárzója,szóval lehet következtetni,hogy olyan rossz nem lehet az érzékenysége, amúgy haveromék lemérték és a Hertznél is érzékenyebb egy kicsivel.
k-feri65: Szobai csöveshez viszonyítva teljesen másként kell értelmezni egy csöves erősítő teljesítményét , mint akár egy analógét, egy 85db-es Martin Logant simán kihajtott egy 15W-os csöves, ebből arra következtetek,hogy az autós csöves erősítők teljesítményleadás is valami hasonló lehet, ergo nem kell,hogy nagyon érzékeny legyen a hangszóró,de ez csak az én okfejtésem.
-
aneda
senior tag
-
silver38
csendes tag
A gyári hangszórók már az ajtókárpitban voltak, és őszintén szólva azoknak a kis szutykoknak nem is kellett nagy hely. Viszont annyi előnye van, hogy így a kiemelést aránylag könnyű lesz megoldani, mert a kárpit egy kis módosítással elbírja bőven. A lefalazás alatt azt értitek, hogy mdf-el zárjam le? Mert az bajos lesz az ablakemelő mechanika miatt. Én úgy gondoltam, hogy az a nyílás kap 2 réteg stp-t. Lufi efektus nem tud ott fellépni, mert a kárpit ott támasztja elég komoly merevítőkkel.
-
orbano
félisten
a különböző frekiket különböző szögekben eltérő mértékben sugározza le a hangszóró. magyarul más szögből hallgatva más frekimenetet kapsz. ez főleg a balos kicknél számít, amit nagyon extrém szögből hallgatsz, így a középtartománya gyengül. ez még beforgatva is jelentős, könnyedén hallható mértékű dolog.
-
-
orbano
félisten
Nem az időkorr, hanem a linearitás miatt kell a beforgatás. Plusz azért kell a panel, hogy több hely legyen a hangszóró mögött. Ez sokat dob a mélyeken pl. Persze ha alapból egy s600-as kaliberű ajtaja van a kocsidnak, akkor nem számít.
a hangszórórács hogyan van amúgy megoldva? -
orbano
félisten
Kocsi belsejének szét- majd visszaszerelése, teljes tápkábelezés (fejegységhez is), fejegység beszerelés, hangszórókábelezés (ez ajtófüggő hogy mennyi idő), bitumenezés, ajtónapelezés, magassugárzó panelezés, erősítő beszerelése, mélyláda készítése? Ha kiszámolod, plusz ha hozzáveszed, hogy ezekkel mennyit javul a hangzás (pl panel, szigetelés), akkor rájössz, hogy többet ér, mint egy 2x jobb fejegység, vagy drágább erősítő/hangszóró. Persze nem biztos, hogy Szakáll a legolcsóbb, de legalább jó.
-
zárlatos
csendes tag
-
codilandi
tag
Nálam van G.Zs 9887-e tegnap óta.
Az előző hsz-ben Mitre erről beszél. Hangja tetszik, jól teszi a dolgát, de a menü meg az eq egy katasztrófa. Passzívan van használva, de nem tudom, hogy lehetne mondjuk egy hpf-et állítani...ha egyáltalán lehet...Amúgy jól szól ahogy van, de valahogy én sem hiszem el, hogy nem lehet úgy megoldani a dolgokat mint egy RS-en.
Valaki írjon egy picit róla, mit hogyan, merre
-
Peti66
senior tag
Az erőn hova lett állítva a bemeneti érzékenység
Feltételezem,hogy minden OK.a bekötéseknél
Egyébbként, tényleg hamar szét lehet küldeni a flat hsz-kat. 1/2--max.1óra a terhetőség határán,oszt elmelegszenek.Persze,itt is akadnak kivételek pld.4rétegűek,Hexagon tekrencek
és a többi stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest