- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver38
csendes tag
válasz
orbano #18940 üzenetére
Igen, így értettem. A csatolt képen látszik, hogy az eredeti kárpitban is kvázi megvan a kiemelés, csak ki kell vágni a hangszóróburkolat mögötti útban lévő műanyagokat és utána a kárpit és az ajtó belső lemeze között lesz kb. 100mm helyem, amit a kiemelőgyűrűknek találtak ki. A kiemelő természetesen betonkeményen az ajtóhoz lesz csavarozva. Egy kérdés. A kiemelő gyűrűnek végig az a kb. 145 mm belső átmérője kell, hogy legyen, ami a hangszóró felfogatásához kell, vagy a felfogatás mögötti részen nagyobbra kell venni az átmérőt?
-
silver38
csendes tag
A gyári hangszórók már az ajtókárpitban voltak, és őszintén szólva azoknak a kis szutykoknak nem is kellett nagy hely. Viszont annyi előnye van, hogy így a kiemelést aránylag könnyű lesz megoldani, mert a kárpit egy kis módosítással elbírja bőven. A lefalazás alatt azt értitek, hogy mdf-el zárjam le? Mert az bajos lesz az ablakemelő mechanika miatt. Én úgy gondoltam, hogy az a nyílás kap 2 réteg stp-t. Lufi efektus nem tud ott fellépni, mert a kárpit ott támasztja elég komoly merevítőkkel.
-
silver38
csendes tag
Sziasztok! Megkérdezem itt is, hátha tud valaki tapasztaltabb tanácsod adni. A gondom a következő: Még ugyan nem jött meg az R6A szettem, de addig is agyalok, hogy hogyan fogom tudni beépíteni. Az ajtót sikerült a tervezőknek jó sz...rul megcsinálni, mert a nyílás a hangszóró mögött mindössze 90x100 mm, ahogy a lenti képen is látható. Az R6A mágnese pedig 100 mm. Ez még nem is gond, mert a kiemelés miatt a kick-ek a lemez előtt lesznek tehát a mágnesnek nem kell átférnie a lyukon. Viszont erős a gyanúm, hogy a lemez miatt nem fogja tudni rendesen kifutni magát a kick, mert az megfogja a levegőt. Mit gondoltok erről? Kezdjek el barátkozni a gondolattal, hogy lemezt kell vágnom? Az nagyon nem lenne jó, de ha muszáj...
-
silver38
csendes tag
Sziasztok!
DLS R6A szett helyett mit tudnátok ajánlani, ami egy megfelelően előkészített nagy ajtóban elég mélyre tud menni és a magasai sem visítósak? Csak új szett játszik és a keret max 50e. A hallgatott zenei stílus nagyon vegyes, rock, pop, vocal trance, hip-hop, r&b. Klasszikus csak nagyon ritkán, jazz pedig egyáltalán nem. Köszönöm a segítséget előre is!
-
silver38
csendes tag
Az biztos, hogy az autó ajtaja és belső tere elég nagy, szóval ha azt akarom, hogy néhány mély hangot is elő tudjak csalni, akkor nagyon jól kell első szettet választanom. Nem volt még komoly hifi az autómban, viszont most szeretnék olyan cuccot összerakni, ami akár hosszú évekig kiszolgál majd. Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz.
-
silver38
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni, hogy szerintetek egy DLS CA40-es erősítő ki tudna szolgálni hídban egy DLS R6A szettet? Lenne elég dinamikája, hogy szépen és kellő erővel megszólaltassa vagy inkább nézzek más szett után?
-
silver38
csendes tag
válasz
k-feri65 #17238 üzenetére
Köszönöm a választ. Van egy audison is, [Audison LR605 XR]
E kettő között dilemmázok, de valahogy a PG felé hajlok. Vagy inkább az Audison-t lenne érdemes?
A fejegység egy KDC-6051U (eddig ez van meg egyedül), a szett pedig DLS R6A lesz vszínűleg. A hallgatott zene sokrétű, főleg populáris, jazzt és komolyzenét nem igen hallgatok, rock az nagyon ritkán, de ezeken kívül szinte bármit.
A cél a minőség, de azért legyen erőtartalék a rendszerben, ha esetleg rám jön az 5 perc. -
silver38
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek erről az erősítőről:
Vajon megéri az árát?
-
silver38
csendes tag
Sziasztok!
Még új vagyok itt, bár már régóta követem a topicot és nagyon sok információt sikerült tőletek megtudnom, viszont abszolút nulláról indulok autóhifi terén és már most elakadtam. Ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy ti milyen első szettet ajánlotok.
Ami adott:
- Az autó egy Renault Scenic II (az autó akusztikai tulajdonságai szerintem jók, bár annyira nem értek hozzá)
- A fejegység Kenwood KCD-6051u
- A hallgatott zenei stílus viszonylag sokrétű, bár a rock és a jazz nem igazán játszik nálam. Viszont ezen kívül szinte bármi, amiben van vokál, a pop-tól az R&B-n kereszül egészen a vocal trance-ig.
A fülsüketítő magasak annyira nem jönnek be, jobban szeretem ha a magasak lágyabbak és nem ordítanak. Mély az jöhet bőven, bár a düc düc sem az én világom. Szóval a legjobb ha minden tartomány pont olyan, aminek lennie kell.
A rendszert természetesen szeretném majd kiegészíteni egy 4 csatis erősítővel és egy ládával is, de egy pár hónapig a fejről szeretném hajtani a szettet (vállalva ideiglenesen ennek a negatív következményeit).
A szettre szánt keret olyan 35e körül lenne maximum.
A cél minőségi zenehallgatás lenne természetesen az anyagi korlátok figyelembevételével, versenyzést abszolút nem tervezek.
Remélem, hogy az adott infók alapján tudtok valamit ajánlani, mert annyi szett van ebben az ársávban, hogy én már abszolút nem tudom, hogy melyiket kéne választani.
Bocsánat a hosszú monológért és előre is köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest